• marekk

    Ahojte, potrebujem poradit … dat si odvzdusnit brzdu (zadnu) do servisu (okolo 10€) alebo si radsej kupit Avid Bleeding Kit (okolo 30 €) a naucit sa to robit doma.  Zatial s tym nemam skusenost a ani neviem ako casto treba brzdy odvzdusnovat …  chcem vediet co sa oplati

    Dik

    0 0
    • Dzany  

      Tak to by me taky zajimalo, jelikoz mam AJ7.

      0 0
    • jimiAJ7  

      ja osobne sem si ji koupil…za 500 kc a delam si vsechno sam…kapalinu menim jednou rocne kolo pouzivam i v zime…

      0 0
    • kihsleek  

      Určitě kup kit, vydrží ti nafurt a budeš pak moct odvzdušnit, kdy budeš potřebovat; je to celkem jednoduchý. A jak často? Když budeš mít pocit, že je to potřeba ;)

      0 0
      • marekk  

        dik, tak teda pojdem do toho … este neviete kde sa da zohnat najlacnejsia (ale kvalitna) DOT 5.1 kvapalina?

        0 0
    • marekk  

      este mam dalsi problem – odvzdusnovacia sada dorazila, brzdy som odvzdusnil. Na to ze boli nove tak boli riadne zavzdusnene. Teraz to brzdi dobre len su velmy vysunute piestiky takze je mala medzera medzi kotucom a platnickami (sucha kotuc). Viete poradit co s tym? A co som urobil asi zle?

      Dakujem

      0 0
    • karvi  

      toto je návod od jednoho kluka na hand made sadu a vyjde tak na 2€, tak to zkus, cituji:

      Ahoj, potřebuješ 2 stříkačky 20ml(cca 5kč/ks), pak hadičku,tu koupíš v akvaristických potřebách(asi 10kč/m) no a dva mosazný šrouby s matičkama(jdou vrtat líp než ocel)myslím že je to M5, asi to bude stejné u všech brzd Avid(já si zkusil šroub co jsem měl doma aby tam pasoval a s ním pak šel do železářství :o) ), šrouby provrtáš 1,5–2mm vrtákem,uřízneš hlavičku,,zbrousíš jednu stranu do hladka aby ti těsnila hadička, před ní dáš matičku(můžeš zalepit Loctitem) a pokud možno tak i těsnění,hadičky doporučuju co nejkratší, aby se ti hadička se stříkačkou na expanzce neohnula dolů a nevytekla ti brzdovka(orig.sada má svorky co to drží vzpřímeně) Chce to trochu cvik,není to jako kupovaná sada,možná to napoprvé nevyjde na 100%,ale jde to.

      Čus Tomáš

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.