• waca3

    Zdravím všechy bikery!

    Zprvu se velmi omlovám, že zakládám nové téma, hledal jsem, ale nic nenašel…

    K problému, mám mechanické kotouče Avid BB5. Přední brzda se „nesjíždí“, zato ta zadní. Zadní brzda je naprostá katastrofa, už jsem vyměnil destičky od BBB až po A2Z a změna žádná-velmi rychle se sjíždí (už po cca 50km musím štelovat a úbytek je velmi znát, to nepočítám ten rámus při brzdění. Zadní koutouč (originál Avid) je dosti „poškrábán-rýhy, ale žádné modré spálení“ a tloušťka obou kotoučů je 1,6mm. Jezdím lesní cesty na pahorkatině na sjezdovém kole, takže tomu občas dám zabrat. Snažím se brzdit přední s vypomáhající zadní brzdou.

    Zde nastíním varianty, které bych udělal, prosím o pripomínky-co je lepší, horší, zda mám či nemám měnit průměry kotoučů atd…

    1)Výměna všech kotoučů za A2Z-přední 180mm a zadní 160mm (nebo ponechat dosavadní 160mm? Destičky též A2Z (nebo Kool stop). Zvětšením koutoučů se zvýší brzdný efekt že? Samozřejmě i zde si nechám poradit, jaké komponenty zvolit, aby byl špičkový výsledek. Máte zkušenosti s komponenty A2Z-A2Z destička na kotouči A2Z?

    2)Nikde jsem nenašel zmínku o tloušťce nových kotoučů Avid. Všude čtu, že nová tloušťka „no name“ kotouče je 2mm. Je u těchto brzd lepší volit stále stejnou značku-Avid, či je to nějak jedno?

    3)Co Vy sami doporučujete za značky (cennově přijatelné-jsem stále študák :) kotoučů-destiček u Avidů BB5.

    Přeji si, abych do nové sezony vjel s naprosto perfektně brzdícím soustrojím :) U auta jsem to taky docela dlouho řešil, nakonec výsledek stál za tu námahu hledat informace, takže to teď dělám i u byciklu.

    Děkuji za každou radu, připomínku

    Ondra

    0 0
    • fousac  

      mam kotouc Avid (predni 185mm) co se pred par lety daval na BB7 a novej mel tloustku 1,8mm…

      1,6mm ma ted po par tisicich kilometrech…

      ale u zadniho kotouce se mi stalo, ze se mi zkroutil homemade adapter brzdy, ta sla trochu sejdrem, sjely se hrany desticek a nadelaly do kotouce docela slusny rejhy..

      pak je mozny ze to desky bude drhnout asi dost…

      takze, nejel si nekdy desky az na kov? to se kupodivu stane docela rychle, jedny sem s prehledem nechal ve srackach na 35km Plesivecky drzky…

      moje rada: vymenit zadni kotouc za libovolnej, 160mm by melo stacit, vetsi ma smysl dopredu…

      samozrejme zkontroluj, ze brzda neni nakrivo, desky se sjizdi rovnomerne…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.