• hanness

    Jak se vam jezdi s astmatem?Ja osobne jsem aktivni-alergicke astma,nastesti veskere pylstvo neni problem,jen ty kocky,mnau:-D a plisne delaj neplechu.Zima,dus­no,sucho,mlhy-no problem,nastes­ti,zasveceni ve­di.

    0 0
    • kolombo  

      Chce se ze začátku pořádně rozdýchat a pak už je to dobré.

      Rozhodně je to s kolem lepší, než bez kola. Mám dlouhodobě spirometrii zhruba na 100%.

      0 0
    • gmbiker  

      Od té doby, co jsem přestal kouřit, úplně v klidu :-)

      0 0
    • Dlabka  

      vozím stále dýchatko

      0 0
      • hanness  

        ja mam udrzovaci lecbu,1–2 za den dychnout a super,ikdyz zapomenu,nevadi,ale pred2roky to bylo husty.

        0 0
        • Danikklotz  

          Zdarec,taky jsem, ale projevy sem tam…JInak dle doktora, u ktereho jsem delal zatezove testy mam vzdy pred zatezi fouknout (Ventolin) a neprekonavat ty dechove obstrukce bez toho. Je to pry horsi a na Ventolin neni navyk a vedlejsi ucinek…Jinak sezonne si taky neco inhaluju…:((

          Dan

          0 0
          • Janes  

            Nevím člověče, zrovna s Ventolinem bych to nepřeháněl, mě říkali, že ho mám mít spíš jako záchrannou brzdu, protože je to pecka na srdce. Na kole dávám přednost tomu, že prvních 10–15 km zátěž stupňuju, abych se rozdejchal a ne zadusil. Ventolin samozřejmě pořád v kapse.

            0 0
    • maajkee  

      Já měl alergie jak prase, s tím spojený astma, nosil jsem s sebou inhalátor, chodil jsme na nějký injekce, od mala cca do 15ti let. Když jsem se na injekce vysral, začal jsem hodně sportovat, válet se v seně, mazlit se se zvířatama najednou jsem zjistil, že všechny příznaky najednou zmizely :) Dneska si občas trochu zasmrkám a v létě občas kejchnu, ale problémy s astmatem zaplaťpánbů jsou ty tam.

      0 0
      • Janes  

        Maajkee, ty jsi ale pako, to chceš někoho tím svým „návodem“ zabít?? Tys měl prostě jenom kliku, že se Ti to v pubertě upravilo k lepšímu. Až bys po jednom „pomazlení s kočičkou“ letěl napůl udušenej do špitálu, říkal bys něco úplně jinýho. Jinak s asthmatem a alergiema žiju už 43let. Aktivní pohyb a kolo zvlášť je pro tyhle nemoci spíš podmínka, aby člověk vydrželv použitelným stavu.

        0 0
        • Fana.A  

          Ale jo nesmíš se těm alergenům úplně vyhejbat. U sena si občas zakejchám, ale kočky mě dříve vadily a teď už to vcelku jde. Dříve jsem si taky užil, záleželo hodně na oblasti pohybu a to jsem si dacan ještě občas zahulil. Teď mám klid a prachy za cigára dávám raději do kol mě a dceři.

          0 0
          • kolombo  

            No, oni jsou alergici, co se i při malém kontaktu s tím správným alergenem začnou dusit, takže tam bych to raději nezkoušel. Ale jinak je to podobné, jako vakcinace, na něco se dá zvyknout, jen ta dávka nesmí být za hranicí, kterou přežiješ.

            0 0
        • maajkee  

          pako možná, ale blbej ne :)

          Bylo to samozřejmě s nadsázkou řečeno, jakože se člověk nesmí zahrabat ve špitále, ne vždy je chemie to nejlepší.

          0 0
          • Janes  

            Nechtěl jsem Tě urážet, ale varovat nějakýho důvěřivce, aby si Tvoje (jasně že nadsazený) tvrzení vzal za vzor a z frajeřiny nešel do kytek, protože je to jak píše Kolombo.

            0 0
    • Volf  

      Když se podíváš do profipelotonu, tak zjistíš, že astma je nejvhodnější onemocnění pro vrcholového cyklistu. Tedy za předpokladu, že léky na astma nemaskují něco jiného :-))))

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce