• ThePetr

    Ahoj, chtěl bych se zeptat těch zkušenějších co si myslí o tomto kole. Potřebuji kolo na ježdění do práce, víkendové výlety, požaduji spolehlivost, do 2tis km rocne. Jezdit budu asi tak 50/50 silnice/zpevnene lesni a polni cesty. Vážím 95kg. Pokud víte o jiném vhodnějším kole ve stejné cenové relaci, tak budu rád za tipy. Děkuju za každý názor či radu.

    0 0
    • mairj  

      wakan se dá sehnat za dobré peníze a za ně je to dobré kolo…

      0 0
    • kurýr na bajku  

      Nešel bych do toho. V týdle cenový relaci se už dá povohlídnout po něčm lepčejším a hlavně Apache nedisponuje v crossech nějakýma tužšíma rámama a ty jako vzrostlejší a těžší člověk to sakra pocítíš. Vybral bych něco od Cubíka příkladně: http://www.cube-bikes.cz/detail.php?… …mám za to, že tento stroj má na své určení výbavu celkem nekompromisní a designově je taky trošku jinde. Co se týče rámu, tak tuhost je s Apachem nesrovnatelná. Na Apache sem si připadal jak na blátě a nebyl to jen pocit, protože ve finále sem rám rozlomil tím způsobem, že sem z něj vytrch celej domeček i s klikama. Ovšem tehdá se jednalo o model Apache matto.

      Ostatní crossy CUBE zde: http://www.cube-bikes.cz/trekova.php

      0 0
    • patagonec  

      To ja bych do toho klidne sel. Nemuzu teda soudit, jakou ma tuhost ram 21,5", ale 19" ma na mych 66 kg tuhost naprosto dostacujicich. Navic ted lonskyho Wakana sezenes klidne za 17–18 kKC. Ja kupoval v rijnu za 16500 na doporuceni kamarada co delal cyklo-pruvodce u Adventury – na www.cykloadam.cz. Sami uz ho nemaji, ale za zeptani nic nedas… To je vzhledem k osazeni LX/XT a dalsim komponentum bezkonkurencni ce­na.

      0 0
    • mky  

      mam wakan disc 2008, vážim 105, jezdim taky tak 50/50 silnice/terén, najezdim zhruba taky těch 2tis km/rok a jsem naprosto spokojenej. Myslim, že v krosech v týhle cenový relaci je to určitě jedno z nejlepších kol. navíc do rámu dostaneš i MTB pneu a po výměně vidlice z toho můžeš udělat i 29´. já koupil vidlici RST M29.

      0 0
      • Bafoon  

        zdar, čeče dneska jsem měl možnost ji vyzkoušet a to bylo něco otřesnýho – jak tím jak ji kluk měl nastavenou (nejpomalejší odskok) tak do zdvihu šla hroně neochotně. Doufám že ty máš lepší kus ;-)

        0 0
        • mky  

          no joooo, ale ty jsi k tomu zkoušení přistupoval už předem rozhodnutej, že rst je šmejd :-)

          bych tě nesměl znát – chacháááá – to si piš, že já mám lepší kousek!

          0 0
    • Bafoon  

      Jezdím Wakana v 21,5" rám má sice 2kg ale to můj DC taky :-) tuhost je dobrá nemám problém, zbytek mého moc seriový už není ale určitě chybu neuděláš a jak tu ostatní píšou je to v celku levná potenciální 29" :-)

      0 0
    • Martin  

      jakou velikost rámu Wakan byste doporučili pro holku vysokou 166 cm? je 16,5" v pohodě?

      dotyčná to bude mít na spíš pohodový ježdění po polích a lesích, občas nějakej sjezdík, žádný prasárny.

      díky.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.