Alternativní velký převodník pro kliky XT FC-M770

24 nepřečtených
  • jaradal

Nemáte někdo zkusenost , jestli na kliky XT FC-M770 (9-speed) jde místo originálního velkém 44z převodníku použít převodník FC-M760, případně Aerozine 44z: http://www.kupkolo.cz/…zubu_z89776/ ?

Díky J.

0 0
    • Vilém  

Bud bych vzal original, nebo neco overeneho, treba middleburn, ta specialites.

0 0
    • oddie  

Rád bych se zeptal, jaký převodník jsi nakonec k těm klikám M770 použil?

0 0
      • jaradal  

AHoj,

sorry za hodně opožděnou reakci, ale narazil jsem na Tvůj dotaz až dnes.

Nakonec se mi podařilo sehnat ten originál převodník od jiného prodejce a za lepší cenu. Bylo to pro mě jistější řešení než se trápit s alternativou, která by mohla mít nejistý výsledek…

J.

0 0
        • oddie  

Dík, já jsem jej zatím nepotřeboval, původní je ještě OK a zřejmě by ještě dlouho vydržel, ale pomalu začínám uvažovat o přeházení na dvojtác, takže nakonec ani nebude nový potřeba…

0 0
    • xhibit  

Otevírám staré téma, řeším totiž to samé. Na XT FC-M770 mám už měněny dva menší převodníky, a začíná zlobit i ten největší, občas se „lepí“ řetěz při přehazování. A na co jsem natrefil i po těch letech, na to samé co je v prvním příspěvku, Aerozine. Je to opravdu takové „bláto“ jak je tu zmíněno? Hledám alternativu třeba i na ebay, ale ten velký 44z je problém.. Nemá někdo nějaký tip co tam dát? Díky..

0 0
      • tonik666  

Kdybys chtěl, myslím, že mám doma ještě 2 ks 32z.

Jinak na m770 je běžné 104BCD, takže teoreticky jakýkoliv převodník s těmito parametry by měl padnout.

Např

0 0
        • georgej  

Myslím že potřebuje větší než 32z

0 0
        • Vilém  

Bez nabehu atd. To bych bral opravdu jen jako nouzovku.

0 0
          • tonik666  

vidis na nabehy jsem uplne zapomnel!!!

0 0
            • georgej  

To ale nemění nic na tom že psal že potřebuje největší převodník a to 32 určitě nebude:-)

0 0
              • Vilém  

Az na to, ze ted byla rec o odkazu, ktery posilal:)

0 0
                • xhibit  

Díky pánové za reakce. Abych to upřesnil, nejmenší převodník 22z mám vyměněn za model z klik m660. Je úplně stejný jako XT, pouze je ocelový místo hliníkové slitiny. Pokud si dobře pamatuju, origo 20g, náhrada 40g, tak že žádná tragédie.

Prostřední převodník 32z je nahrazen modelem z klik m780 (3×10), odzkoušeno, plně funkční. Opět, úplně stejný, váhu nevím (oba ze slitiny), jediný rozdíl je „posunuté“ profilování zubů oproti uchycení, řekl bych tak o 1/8 otáčky, ale i ty jsou jinak stejné. Tento jde stále koupit na ebay.. https://www.ebay.com/…135910291837

No a problém je právě ten 44z, nesehnatelný. Proto jsem se ptal na ten aerozine. Z kupkola mě odpověděli že použít půjde, předpokládám tedy žádné dopilovávání atd. Asi ho zkusím, bláto nebláto, dle popisu je ta slitina ok. A ten uvedený connex jsem taky viděl, ale jak se i tady píše, je bez náběhů..

0 0
                  • Honzis  

Mám doma komplet 770 kliky. Občas jsou i slušné na bazaru, za 1500 je nikdo nechtěl … občas otázka zda má efekt koupit velký převodník v ceně klik nebo tam strčit komplet jiné kliky, pokud nejde o vzhled. ALU 44z doma leckdo má, záleží na stavu

0 0
                  • orm  

Dost lidi tu prevodniky ma v krabici (sam myslim neco mam) nebo kup nejaky na ali, kde to stoji par korun.

0 0
                  • Daf  

Zkus to tady https://www.gebhardt.cz/ mám od nich velký a prostřední na ještě starších XTčkách a jsou v pohodě.

0 0
      • černápole  

Na doježdění můžu věnovat převodníky z klik slx m660-)

0 0
      • jecnak  

V mezičase zkus https://www.bike-forum.cz/…vodniku.html Mně se to docela osvědčilo.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.