Alternativní medicína - flamewar

618 nepřečtených
  • Martin

    Ať nezasypáváme spamem jiná témata, pojďme se pohádat.

    Zdroj: http://www.bike-forum.cz/…ne-kolem-vas#…

    Reakce na ORM Ne, mam nocni muru z lidi, kteri nepouzivaji racionalni/vedecke mysleni a veri vecem bez dukazu. Stredovek tu uz byl.

    A ty máš důkazy, že Jonášův (mimochodem, je to mudr :)) nebo Hnízdilův přístup k medicíně nefunguje?

    Já jsem předložil svoje důkazy z praxe – Jonáš a jeho metoda za mě fungují.

    0 0
    • Martin  

      Ještě disclaimer za mě:

      Nezpochybňuji důležitou úlohu moderní medicíny v urgentních případech – traumatologie, chirurgie, obecně akutní stavy.

      Bavím se o neschopnosti moderní medicíny VYLÉČIT chronické stavy a o přístupu, kdy doktor potlačuje příznaky, ale neřeší příčinu.

      Netahejte mi sem mumbo jumbo typu MMS/CDS nebo diamantovou vodu.

      0 0
      • mr.antik  

        i tzv. alternativní medicínou se léčí jen příznaky, mastičky, bylinky atd… Takže řek bych že to není ani typem doktora ale přístupem k léčbě obecně.

        0 0
        • Yura  

          alternativni medicina nejsou jen masticky a bylinky. Pisu to tady furt a ty stejne napises takovej nesmysl..

          0 0
          • mr.antik  

            tak si to přečti ještě jednou

            0 0
            • mr.ricardo  

              Alternativni medicina nejsou jen bylinky a masticky, ale celkova zmena pristupu k zivotu, rika se tomu i celostni medicina, zacinas od hlavy :) Funguje to, ale ne kazdymu. Ne kazdy je ochotny se zmenit …

              0 0
              • mr.antik  

                já tomu rozumim, je to dost obecný pojem, proto tam mám na začátku „i“.

                Zásadní problém je v tom rozlišit, kdo z tebe tahá prachy a kdo ti reálně umí pomoct… Celostní přístupy má i spousta i klasicích „západních“ doktorů nebo fyzioterapeutů. Tohle škatulkování prostě nemám rád.

                Léčitel může mít kecy o tom, jak máš změnit práci, že peníze a hypotéka nejsou všecko a pak natáhne na konci měsíce ruku s fakturou na desítku :-)

                0 0
              • TeryPV  

                Jinými slovy, ne na každého funguje placebo…

                0 0
    • Martin  

      A v neposlední řadě moje zkušenosti:

      • doktor Jonáš a jeho poradenská centra: u mě stav chronického kašle a pocení – stav, se kterým si obvodní doktor ani specialisté na plicním nevěděli rady, protože testy byly negativní, přitom mě trápil suchý kašel a vysoká náchylnost k virózám/nachla­zení v okamžiku, kdy jsem se zpotil. Jonášova metoda pomohla.
      • kamarádka na služebce přestala skoro vidět vidět na jedno oko. Na očním v nemocnici v Litomyšli jí řekli, že jde o otok optického nervu, že došlo k narušení zásobování oka krví a že s vysokou pravděpodobností může přestat vidět. 14 dní v nemocnici, kapačky, řešení otoku optického nervu. Otok ne a ne splasknout, oko se nelepšilo. Byla propuštěna s tím, že řešení není možná není a že se uvidí. Kontroly po měsíci, perimetr beze změny 3 měsíce.

      Naběhla ke své jonášbabě, diagnostika problému, otok nervu byl podle léčitelky způsoben něčím jiným než diagnostikovali lékaři a není to neřešitelné. Konkrétně šlo o problém v metabolismu tuků. Dostala kapky na srovnání metabolismu, vitamíny na podporu, minerály.

      Po dvou měsících posun – perimetr vykázal zlepšení, otok zmizel, doktoři v nemocnici byli dost překvapeni. Po dalších dvou měsících další zlepšení. Vidění není 100%, ale vidí.

      • znám pár lidí, kterým Jonášovy kapky pomohly s borelií, nějaké vyléčené alergie, na které alergologové nestačili… takže důkazy z praxe mám.
      0 0
      • nitraq  

        A pak jsou případy lidí, kteří roupama neví co by a chodí od léčitele k léčiteli a od každého si nechají předepsat nějakou léčbu, protože ten konkrétní léčitel jim řekl, že mají tyhle nemoci a ty musí urychleně vyřešit. Co na tom, že za měsíc nebo dva jim jiný léčitel řekne něco jiného a o minulém problému ani nepřemýšlí. A korunu tomu dávají léčitelé s plasmou/zap­prem/whatever, co ti diagnostikují milion a jednu bakterii, těžký kov a parazita.

        0 0
        • Martin  

          Jako u všeho to chce používat hlavu, viz haló kolem MMS :)

          Na druhé straně mě baví hysterické pomlouvačné kampaně, které čas od času vybublají kolem akupunktury a akupresury.

          0 0
          • Yura  

            Furt pises neco o nejakych zazracnych kapkach. Co v nich je a jak funguji? Ruzne horke bylinky apod.. Muzou pomahat traveni, procistovat jatra, zlepsovat tok zluci, nektere zase muzou pomahat cistit ledviny apod.. Zlepseni funkce tehle organu muze v konecnym dusledku pomoct celemu telu na vsechno, ale je to hodne dlouhodoba zalezitost a efekt neni zase zadnej zazrak. Proto by me zajimalo co ten tvuj Jonas prodava za zazrak. Lidsky telo nema zdravotni problemy, protoze ma nedostatek nejakych bylinek. Placebo pomuze, na to jsou i studie, ze fakt funguje(zase ta psychika) ale to je tak vsechno.. Me se libi mnohem vic pristum kombinace krevnich testu a vlasove analyzy. Protoze mineraly jsou zaklad pro vsechny funkce v lidskym tele a jejich nedostatek nebo nevyvazene pomery muzou byt pricinou plno zdravotnich problemu.. Tohle ale zadnej bylinkar nikdy nevyresi, ze dotycnej treba 20 let kouril, tak ma v sobe plno kadmia, ktery vytlacilo z tela jiny potrebny mineraly apod.. Nebo plno lidi ma prebytek zeleza, medi v jatrech. To nici vsechny organy, velkej oxidacni stres apod.. Lidi proste zijou urcitej styl zivota, jsou vystavovani opakovane urcitym vlivum a ikdyz se telo neustale snazi o rovnovahu, tak nekdy je to neho uz proste moc, nedokaze uz proti tomu bojovat a tak se ta nerovnovaha(ho­meostáza) proste zacne projevovat zdravotnima problemama..

            0 0
            • Martin  

              Jo, bylinné směsi namíchané pro různé účely. Žádný zázrak, jen znalosti tradiční čínské medicíny podrobené výzkumu a aplikované trochu novodobě.

              On to není nedostatek bylinek, ale používání bylin k tomu, co umí – ke stimulaci určitých funkcí těla a jeho samoopravných schopností.

              Když máš kašel, tak si (vulgárně řečeno) nedáš lípu s medem proto, že by mělo tělo nedostatek lípy s medem, ale proto, jak lípa a med fungují.

              Dobrý diagnostik ti samozřejmě předepíše minerály a vitamíny, protože ví, že tělo při procesu uzdravování minerály „pálí“ ve velkém. Koneckonců, když tu kamarádku s okem po dojetí jednoho cyklu terapie jonášbaba kontrolovala, tak měla minerály totál dole, takže honem doplnit.

              A co se týká zatížení orgánů těžkými kovy, i na to jsou bylinky, které v těle nastartují proces vyplavení toho bordelu ven.

              0 0
            • Yura  

              Sorry s tou homeostazou jsem to myslel tak, ze uz ji jako telo neni schopno udrzet..

              0 0
      • gerrard  

        Ten chronický kašel a pocení. Co to bylo a co pomohlo?

        0 0
        • Martin  

          Velmi slabá imunita po borele, někde jsem potkal plicní chlamydie a těm se u mě zalíbilo. Schovaly se v hlenu a imunitní systém nevěděl co s tím.

          0 0
          • gerrard  

            Na ty chlamydie se prislo jak? Mam po borelioze neco velmi podobneho.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Podle svedeni…s chla­mydiema je to vzdycky stejne…

              0 0
            • Martin  

              Diagnostika probíhá takovou mašinkou, ze které to „léčitel“ vyčte. Detaily kdyžtak SZ, aby se to tu nezvrhlo :)

              0 0
              • gerrard  

                Jak to probiha tusim, kamoska je nadseny propagator. :) Me spis zajimalo, jestli to byly i konvencni metody nebo jen metoda Jonas.

                0 0
                • Martin  

                  Byl jsem u praktika, byla jsem na plicním – testy, vzorky, ven simulante. Nic mi nenašli.

                  0 0
              • Radek Broz  

                Nemůžeš si založit téma na flame a pak tam ty největší pitomosti radši ani nepsat! :)

                0 0
                • Martin  

                  Jak mi tedy vysvětlíš následující: když jsem tam šel, záměrně jsem ženské vůbec neřekl, co mi je, a nechal jsem si napřed sjet ten proces měření. A jak je možné, že mi naměřila plicní problémy, když nevěděla, že je mám?

                  0 0
                  • orm  

                    Trosku mne to tvoje povidani pripomina spoluzaka ze skoly, ktery mne neco podobneho tvrdil po navsteve vestkyne.

                    ps: Osobne si myslim, ze tu jen tak trolis a ctis jmeno vlakna, coz delas dobre, protoze nikdo nemuze byt tak hloupy, jak to tu prezentujes.

                    0 0
                    • Martin  

                      Jistě, pro hlupáka každý hloupý. Ale argumentaci, proč to nefunguje, jsem od tebe neslyšel.

                      0 0
                      • orm  

                        Takze jen tak netrolis a nedelas si z nas legraci?

                        0 0
                        • Martin  

                          Pořád z tvé strany nevidím argumentaci. Mně to funguje. Mým známým to funguje. To jsou fakta. Teď by mě zajímalo, proč by to fungovat nemělo?

                          Kdysi se tvrdilo, že člověk nebude nikdy létat. Kdysi se tvrdilo, že vlak nemůže jet rychleji, než 30 km/h, protože by byl vysát vzduch z vagonů a lidi uvnitř se udusí.

                          Léky za sebou mají hromady testů účinnosti. Naopak byliny za sebou mají staletí používání v lidové medicíně. Pokud se ví, že bylina A má takový účinek, bylina B takový a bylina C jiný, proč z nich neudělat extrakt a nedávat je pacientům? Lidské tělo má úžasnou schopnost samoopravy a regenerace, tak proč mu něčím nepomoci? Trvá to déle než prášečky od mudry, ale funguje to a je to méně invazivní než chemické léky. Četli jste někdy příbalové letáky a různé kontraindikace nebo případné problémy? To u bylin, pokud jsou správně podávány, odpadá. Akorát ten účinek není okamžitý a trvá to déle.

                          0 0
                          • Rakosnik  

                            V posledním odstavci nemáš pravdu. Byliny mohou mít stejné vedlejší účinky, pouze nejsou testovány a vedlejší účinky zaznamenávány. Pokud je v nich účinná látka, je to chemikálie, a naopak např. penicilin je zcela přírodní. Mnoho léků je vyráběno na základě účinné látky z nějaké byliny, která může být upravena pro lepší účinek.

                            Další problém je dávkování: u tablety máš přesně dané množství účinné látky. U byliny dostaneš v lepším případě přibližné množství.

                            0 0
                            • Martin  

                              Ano, zformuloval jsem to nešikovně. Za ta staletí jsou vedlejší účinky popsány.

                              0 0
                          • Japhy  

                            Ty vole, čtu od mudry a už se mi z toho navaluje. Abych z toho ještě nedostal na starý kolena tuten autismus. Hlavně že si mimísek a manža čvachtali a že došlo na tuleníčko.

                            0 0
                            • Martin  

                              ještě bacha na chemtrails :)

                              0 0
                              • Japhy  

                                Mě by zajímalo, jestli je fakt nezbytné používat pětipísmenkový patvar mudra než se trápit s osmipísmenkovým slovem doktorka či dokonce sedmipísmenkovým lékařka. Výskyt tohohle patvaru u mě spouští obranné mechanismy, protože kde se vyskytuje, tam následuje smršť antivax, parazitů, sava a elektronických šidítek měřících leda tak elektrický odpor kůže.

                                0 0
                      • TeryPV  

                        Ale vždyť on má pravdu. Hlavně Ty jako ajťák by jsi mohl vědět, že dnes se dá k informacím přijít naprosto jednoduše. A ano je to stejné jako s věštkyněmi. Jak ona mohla o mě vědět to a tam to. Když to doženu trochu do absurdna, seríál Mentalista jsi viděl, ne? Tam je pěkně vysvětleno jak tohle funguje. Zkušený pozorovatel za chvíli pozná co Ti je. Navíc je totální kravina, že by na chlamidie v nemocnici nepřišli, přístroji, které jsou k tomu určeny. Pak nějaká bába vytáhne univerzální přístroj na vše a zjistí co Ti je? Oháníš se pořád větou „pro hloupého každý hloupý“, ale sám věříš na takové věci?

                        0 0
                        • nitraq  

                          Navíc někdy léčitele vystřelí víc pokusí najednou a on se určitě některý z nich uchytí.

                          0 0
                          • TeryPV  

                            Pokud v tom dělají dlouho, poznají to většinou v pohodě.

                            0 0
                            • Martin  

                              Takže lékaři jsou v podstatě pitomci, když po hromadě let studia nepozná to, co pozná blbá ženská ;)

                              0 0
                              • TeryPV  

                                Jsi to asi nepochopil, že ? Nevadí…

                                0 0
                                • Martin  

                                  Zkus si o chlamydii něco přečíst. Testy na ně jsou dost drahé ;) takže se na ně tak jako trochu sere.

                                  0 0
                                  • TeryPV  

                                    Jasně, operace jsou moc drahé, kašleme na operaci slepých střev :D

                                    0 0
                                    • Martin  

                                      Načti si o té chlamydii něco a nemel tu kraviny!

                                      Diagnostika je nákladná a dělá se až jako poslední bod. Mi neudělali jen pár základních vyšetření a ven simulante, nevíme co to je, testy jsou neprůkazné.

                                      Znovu se tě ptám – jak je možné, že mi ty údajně nefunkční kapky zabraly? Výš jsem dával jejich složení i se stručným popisem účinku jednotlivých bylin! Jak je možné, že se mi po 14 dnech jejich braní změnil charakter kašle ze suchého na vlhký a začal jsem vykašlávat? Když ty byliny nefungují? Čím to zpochybníš, placebem?

                                      0 0
                                      • gerrard  

                                        Tys aspon dostal kapky, ale ja jsem jednou lecil psa po selhani klasicke lecby u veterinare pomoci kinezilogie a sice se ho nepodarilo uplne vylecit, ale jeho stav se zlepsil natolik, ze jeste nekolik roku spokojene zil. Ta kineziolozka ho nikdy nevidela a naordinovana lecba spocivala v presnem hlazeni odsud posud.

                                        Puvodni problem byl, ze psa nepretrzite tekla moc a neovladal kadeni. Ja jsme ho potreboval mit po prestehovani v byte a to neslo. Vysledek byl ze moc se zacala hromadit v mocaku a zacal normalne kadit.

                                        A jak to probehlo? Po 14 dnech hlazeni z neho zacal tect misto moci nejaky tmavy borsus. Zverolekar to dal po mikroskop a tvrdil, ze to jsou zhluky bakterii. Za den to prestalo a vse se dalo do stavu jaky popisuju jako vysledek.

                                        Byl to posledni zoufaly pokus jak si moct toho psa nechat, kdyz normalni veterinari nezabrali.

                                        0 0
                                        • Martin  

                                          To smrdí něčím jako je lymfatická masáž :)

                                          0 0
                                          • gerrard  

                                            Sem to psat nechtel ale budiz, tvrdila, ze to je meridianova draha.

                                            0 0
                                            • Martin  

                                              A teď tě sežerou, šarlatáne blbá. Placebo to bylo, ne meridiány. Prostě se tomu psovi líbilo, jak se o něj staráte :D

                                              Teď vážně, moderní věda sice meridiány a čakry vyvrátila, ale to vůbec nevadí. Údajně nefunkční akupunktura a akupresura s tím mají výsledky, které studiemi vyvráceny nejsou, protože nejsou k dispozici validní statistická data.

                                              O energetických drahách v těle ti může hezky povykládat dobrý masér.

                                              0 0
                                              • gerrard  

                                                Ja sem si dal zavazek, ze budu mlcet, ale ted uz sem to nevydrzel. :) S nasledky pocitam.

                                                0 0
                                              • TeryPV  

                                                Pokud nemáš na nějakou léčbu důkaz, nemáš to podloženo žádným vysvětlením, nemáš důkazy, je to jen šlendrián, nic jiného. To, že něco fungovalo, není důkaz. Nejsme ve středověku, abychom věřili na báchorky. Vy dva by jste snad i vyháněli ďábla z těla…

                                                Ale jo, zase je to sranda to číst :)

                                                0 0
                                                • Martin  

                                                  Mně vyčítáš něco jako náboženské vytržení, se kterým něčím argumentuju, ale podívej se na sebe, děláš to samé, akorát bez hlubších znalostí propaguješ moderní vědu. To se ti zdá OK?

                                                  0 0
                                                  • TeryPV  

                                                    Kde jsou Tvoje argumenty, studie, důkazy? Pořád meleš jen o třech případech co jsi viděl. To je jako důkaz? Medicína zachránila za posledních řekněme padesát let více lidí, než „tradiční“ medicína za tisíce let. Zachráněni byli proto, že jsme se dostali do fáze, kdy rozumíme tělu na základní buněčné úrovni. Už, kapišto, chápeš ten rozdíl? Kdo nezná jednotlivé části systému, nemůže systém opravit.

                                                    Ty jako programátor. Aniž by jsi se podíval do kódu aplikace, jsi schopen ji opravit? Těžko. Leda úplnou náhodou. To bys snad chápat mohl.

                                                    Já nic nepropaguju, já používám selský rozum a jsem schopen vyhodnotit co je a není reálné. Jsem schopen myslet kriticky a nevěřím každému šarlatánovi. A zopakuju naposledy, že nejsem zcela proti alternativě, ale ta má místo na problémy rázu psychického a rázu životního stylu, ale to je tak vše. Jako vyučený elektrotechnik vím, že žádné ty nesmyslné přístroje nemohou fungovat.

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    „A zopakuju naposledy, že nejsem zcela proti alternativě, ale ta má místo na problémy rázu psychického a rázu životního stylu, ale to je tak vše. “

                                                    Alternativa resi i stravu a hlavne jak ses na tom s prvkama v tele. To ti prijde, ze resi jen problemy psychickeho razu?? Otevrel sis nekdy nejakou knizku biologie? Jak si myslis, ze lidske telo funguje a s ceho je? To si jako myslis, ze vitaminy, mineraly, aminokyseliny, mastne kyseliny apod.. ze to jsou jen nejake nesmysly od vyzivaru a zlodeju co prodavaji nejake doplnky stravy? Tak to te asi vyvedu z omylu, ale na zaklade tehle latek lidsky telo funguje. Resit prave tohle je naprostej zaklad. Zajimave je, ze u zvirat to chapeme a prave na tohle duraz klademe. Mozna protoze chceme zdrava zvirata a ne nejake zvadle zombie, ktere jen nejak udrzujeme na zivu nejakyma drogama? Aha? Jak jsem uz psal u me je sarlatan doktor, kterej neco resi drogou, ktera nema v lidskym tele co delat. Ty budes patrit mezi lidi, kteri nemaji ani ty nejzakladnejsi znalosti o lidskym tele. Mas nejakou pokrivenou predstavu, ze kdyz mame zradla plno, ze vsech tehle esencialnich prvku mame vsichni dostatek a tim padem tenhle problem odpada, takze puvod ruznych problemu je z velek casti „genetika“ a je potreba to nejak lecit dozivotne nesmyslnyma chemickyma koktejlama na kterych plno lidi vydelava krasny penize.. Schvalne si neco precti o tech podle tebe bezvyznamych mikrozivin a doctes se, ze ruzne prebytky, nedostatky, dysbalance se projevuji prave tema „nemocema“ na ktere se vsichni dozivotne leci, ale nikdy se nevyleci.. Kazdymu je znamo, ze Panda musi jist to a to a potrebuje to a to. Tak se to dodrzuje a zviratko je zdrave. Nikdo mu necpe misto zakladnich potreb chemicke sracky na potlaceni zdravotnich problemu..

                                                    0 0
                                                  • TeryPV  

                                                    Yura: Ale já nepíšu nic špatného o výživě. Možná to bylo špatně napsáno, myslel jsem to tak, že nemoci, které souvisí s výživo, jak popisuješ, vyléčit můžou. Tady jsme se nepochopili. Aby to nebylo dle přirovnání „nežereš maso nepoznáš vtip“ :D

                                                    Doom: Ne, promiň, tohle je z Tvé strany fanatismus a opravdu to nemá smysl řešit… Hele, ať Ti zdraví drží a přeji Ti, aby jsi nikdy nepotřeboval moderní medicínu.

                                                    0 0
                                                  • Martin  

                                                    Hele a četls ty první příspěvky? Nebo jenom (rovněž fanaticky) ňafkáš proto, že má někdo jiný názor?

                                                    Aby jsem nepotřeboval moderní medicínu? Už jsem ji potřeboval kvůli pár úrazům a operaci. A jak jsem psal, tak na urgentní případy je vynikající. Pořád se tu ale bavíme o chronických stavech, které velmi často moc dobře nezvládá.

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    " že nemoci, které souvisí s výživo, jak popisuješ, vyléčit můžou."

                                                    To jsou podle tebe jake nemoci? Ja rikam, ze vsechny chronicke problemy vcetne ruznych druhu rakoviny na ktery chemo nebo radiace nefunguje. Konvencni medicina tak jak je nastavena je nesmysl. Proste farmaceutickej prumysl tlaci sileny kvanta „leku“ a to jeste diky bohu ze nezijeme v USA, tam je to 10× tak horsi. Vsechny prachy se tlaci na vyzkum dalsich a dalsich drog. Misto toho, aby byla bezna praxe a naprostej zaklad podrobne testy vcetne vlasove analyzy na prvky v tele, jak je na tom pacient s tezkyma kovama apod.. A pak kdyz tenhle zaklad se aplikuje, tak muzou prijit na radu drogy na potlaceni nejakych problemu jestli to bude potreba, ale nemuze se na tom lecba a zdravi cloveka stavet. S timhle nesouhasi jen totalni ignorant.. Chodim pres 10let k endokrinolozce a ta ma problem zaskrtat na zadance vsechny potrebne polozky pro urceni stavu pro danej zdravotni problem. Absolutni nechut neco resit. Pro ni je dulezita jen jedna vec. ma pacienta, kterej si nechava predepisovat sracky, ktery potrebuje do konce zivota. Proc ma ten zdravotni problem, nebo cokoliv jineho resit ani naznak znahy. Naopak jestli pacient zacne projevovat snahu, tak je pacient okamzite za hypochondr, durazne mu bude receno aby si nevymyslel apod.. Bohuzel je tezke si o tomhle psat s nekym. Kdo opravdu veri, ze system je nastavenej tak, aby lidi VYlecil a ne jenom lecil.. Znovu je tu rec o chronickych/de­generativnich problemech. Ne o sesroubovani kosti apod..

                                                    0 0
                                                  • TeryPV  

                                                    Tak s tou rakovinou jsi to fakt zabil…

                                                    Tady už meleš sračky… Pokud nemáš důkazy, tak si takové řeči nech…

                                                    0 0
                                                  • Martin  

                                                    Ty případy nejsou tři, ale je jich asi deset různých. Mnou sledovaných. Internet je plný dalších lidí, kteří mají podobné zkušenosti. Kolik znáš naopak ty lidí, kterým něco podobného nefungovalo?

                                                    Vypadá to, že čteš velmi selektivně. Vůbec mi nereaguješ na argumentaci se složením kapek a odkazy na účinky jejich složek. Asi se ti to nehodí do krámu. Ani vazby mezi dnešními léky a bylinami.

                                                    Tělu možná rozumíme na buněčné úrovni, ale nerozumíme mu na úrovních vyšších. Stejně jako se spousta věcí nedala diagnostikovat dříve, nedá se spousta věcí diagnostikovat nyní, protože to prostě neumíme nebo nechceme umět.

                                                    Mějme ERP systém a programátora. Ten sice zná jazyk, ale nezná souvislosti mezi moduly. Udělá programovou úpravu do účtování, která udělá změnu dejme tomu v prodeji, ale naopak rozdrbe modul servisu. Stejně takovou chybu udělá doktor, který se snaží nějak opravit jeden problém, ale už nevidí následky v jiném. Proč? Protože se ignorují vazby, princip párových orgánů a podobné „esoterické nesmysly.“

                                                    Mnou zmíněné orgánové hodiny taky fungují, aniž by byly nějak vědecky dokázané. Stačí se podívat na statistiky. Akupunktura nebyla nikdy zcela uspokojivě vyvrácena, nejsou data.

                                                    Vezmi si jen tu „blbou“ reflexní masáž. Masér ti masíruje body na chodidle a tebe přestanou bolet ramena, velmi často to tam udělá krásně „křup“. Jak je možné, že pár bodů na chodidle ovlivní celé tělo?

                                                    Jako absolvent elektroprůmky s dalším vzděláním ve spojařině ti můžu říct, že to fungovat může – vlnění, rezonance, vibrace, energie. Vulgárně řečeno je to stejné jako ladit rádio případně jako zpětnovazební oscilátor, který buď rozhodíš nebo naopak sladíš aby nekmital. Takže se selským rozumem. Před dvěma sty lety by ti podobně selským rozumem uvažující člověk řekl, že komunikovat na dlouhé vzdálenosti bez posla nebo poštovního panáčka je nemožné. Proč? Protože v té době se teprve dělaly pokusy se žabími stehýnky a o nějakých rádiových vlnách se nic nevědělo.

                                                    0 0
                                      • TeryPV  

                                        Máš to tu popsáno od vícero lidí. S největší pravděpodobností si tělo poradilo samo, jen ty trpíš utkvělou představou, že Ti pomohl nějaký čajíček.

                                        Jo ale to je Tvoje chyba, že jsi narazil a blbého doktora a nešel jsi za jiným. Když Ti servisák řekne, že kolo nejde opravit, tak ho hodíš do koše, nebo půjdeš do jiného servisu?

                                        Já se fakt bavím, jak zapálený fanatik jsi :) Přesně takoví lidé mají sklony k tomu, aby je ovládl nějaký vůdce, bohužel je jich stále víc než dost. Je to smutné, že lidem chybí trochu selského rozumu a kritického myšlení.

                                        A už opravdu končím, nemá to smysl s Tebou tohle téma řešit…

                                        0 0
                                        • Martin  

                                          Znovu, přečti si složení těch kapek, co jsem dával výš!

                                          Vysvětli, proč by ten „nějaký čajíček“ neměl pomoct – i moderní medicína vychází z bylinek! Efekt bylin je známý a pokud se správně udělá diagnóza a napíše se správně léčba, tak to funguje i bez prášečků.

                                          Vysvětli mi, proč si s tím tělo poradilo po třech letech problémů samo a ne třeba po dvou letech?

                                          A mezi námi, za jiným doktorem jsem byl, obešel jsem jich víc!

                                          0 0
                                          •  

                                            a to tady ještě nerozebíráte breathariány… to je další level :-)

                                            0 0
                  • Radek Broz  

                    Třeba jsi hodinu kašlal v čekárně?:o) Vážně by mě zajímala ta léčitelská diagnostická mašinka – klidně to napiš sem, rád si rozšířím obzory o tom, jak to u těch léčitelů chodí.

                    0 0
                    • Martin  

                      ee, přišel jsem tam přesně na čas, čekal jsem venku v autě, právě proto, abych jí tam nechrchlal :)

                      přece si nezkazím test

                      http://www.sysifos.cz/index.php?…

                      0 0
                      • Radek Broz  

                        Hmmm, když to má cenu od Sisyfosu, tak to fungovat musí, beru tedy vše zpět:o) Chvíli jsem si ale fakt myslel, že tomu věříš – well played! Pak jsi to začal trochu přehánět.

                        0 0
                        • Martin  

                          hergot…

                          0 0
                          • Yura  

                            Ted to fakt nechapu, tak delas si teda tady prdel nebo co? Ten clanek jen potvrzuje to co me bylo hned jasne. Ze to je proste nesmysl. Jen dalsi vychcanek co vytahuje z nemocnych penize..

                            0 0
                            • Martin  

                              Co k tomu mám říct?

                              Byl jsem tam, přišel jsem přesně na čas, ženské jsem na férovku řekl, že jsem o té metodě slyšel, ale že tomu moc nevěřím a jestli by jí nevadilo, kdyby napřed měřila a pak to se mnou prošla.

                              Naměřila mi skutečně ty problémy, které mě trápily – sníženou imunitu, infekci na plicích. Dostal jsem adekvátní kapky a asi po 14 dnech braní se začaly dostavovat výsledky – místo suchého až dávivého kašle vykašlávání hlenu, postupné zlepšování.

                              Před tím jsem měl problémy pořádně se nadechnout, při vyšší intenzitě mě dýchání vyloženě bolelo, třeba při pěším výstupu na hřeben Jeseníků po zelené od Skřítka to ve mně pískalo jak v čajové konvici. Po nasazení kapek a poté, co jsem začal vykašlávat, ty bolesti postupně mizely a překážka v dýchacích cestách se posouvala níž a níž, až zmizela docela a teď se můžu nadechnout do plné kapacity. Ještě nedávno jsem nebyl schopen kloudně udýchat ani výjezd na Kopeček, musel jsem hodně piánko. Dneska se do toho zas můžu opřít.

                              Je mi jedno, jestli Sisyfos tvrdí, že to nemůže fungovat. Stejně tak se tvrdí, že nefunguje akupunktura a akupresura.

                              0 0
                              • ememem1  

                                teraz vazne – jak ti alternativne odmerala znizenu imunitu a infekciu na plucach?

                                0 0
                                • Martin  

                                  takovou mašinkou, která má ručičku a píská, viz výše, Jura dával odkaz

                                  0 0
                                  • ememem1  

                                    jaj aha,pisarikova virgula ? jak mozes.na to verit?? ale o tom to asi bude, verit. mozno to napzaj relane aj pomaha tak, ze nasledne klinicke testy ukazu zlepsenie. do istej miery samozrejme, na raka to asi nezabera.

                                    0 0
                                  • -b-n-x-  

                                    Dá se ten přístroj někde koupit? Chtěl bych to mít doma. A léčil bych s tím celou rodinu. Sobě bych vyléčil kratkozrakost a umělé zuby. Ségře mé ženy astma a všelijaké alergie. Mamce vysoký tlak. Taťkovi cukrovku. Atd… No a já bych si tím konečně zjistil jestli mám ty vazy v koleni utržené, nebo ne.

                                    0 0
                                    • Martin  

                                      jak chceš diagnostickým přístrojem něco léčit?

                                      0 0
                                      • Petr L2  

                                        Asi stejně jako ti tvoji odborníci s tím měřákem a šňůrou od vadasky diagnostikují :-)

                                        0 0
                                        • Martin  

                                          V 18. století taky neznali věci, které známe my a říkalo se, že spousta věcí nejde ;)

                                          0 0
                                          • TeryPV  

                                            No právě nejsme v 18. století. To je jako by jsi tvrdil, že dnes sice nejde vyfukováním tabákového kouře do vody získat zlato, ale za sto let to půjde.

                                            0 0
                                            • Martin  

                                              Tak znovu, jak mi vysvětlíš, že u lidí v mém okolí došlo po léčbě preparáty od Jonáše, čili nějakým způsobem zacílené směsi bylin, ke zlepšení problémů, které měli? V okamžiku, kdy klasická medicína krčila rameny nebo nedávala moc šancí na zlepšení, ať už to byly borelie, špatně fungující oko nebo alergie? Všechno je to jen náhoda a placebo?

                                              0 0
                                              • TeryPV  

                                                Je to náhoda toho, že se někdo trefil bylinkou, která obsahuje látku, která mohla pomoct. Otázka je, co se stane časem. I bylinné extrakty mají látky, které se mohou v těle ukládat a časem způsobit problém, pak půjdete právě za doktorem. Když jsme u toho, to, že znáš dva lidi, kterým pomohla, kolik jich znáš, kterým nepomohla? Jsi jen upnutý na ty, co jim pomohla a ukřivděný, že Ti nepomohl doktor.

                                                Nejpodstatnější věc je, že doktor má občansko-právní odpovědnost za svého pacienta, u alternativní medicíny nic takového neexistuje. Pekař Ti taky nebude opravovat auto.

                                                Není to tak dávno co nějaká alternativní osoba předávkovala lidi nějakou bylinkou (tuším, že to byl Vratič, hledat se mi to nechce)

                                                0 0
                                              • RomanKa  

                                                Ne, jen tvrdí, že jim to pomohlo, protože nechtějí vypadat jako pitomci, co naletěli mastičkářům. :))

                                                0 0
                                                • TeryPV  

                                                  Na tom něco bude, jak byl níže odkaz, člověk neumí úplně dobře snášet, že se rozhodl špatně, takže nepřizná, že rozhodnutí bylo špatné…:)

                                                  0 0
                                                • Martin  

                                                  Takže výsledky z perimetru nic?

                                                  Návrat do normálního života po borele nic?

                                                  0 0
                                                  • TeryPV  

                                                    Copak to je nějaký zázrak? Po borele do normálního života ?

                                                    0 0
                                                  • Martin  

                                                    V okamžiku, kdy nad ní lékaři krčili rameny a nevěděli co dál, tak bych řekl, že jo ;)

                                                    Stejně tak to oko, doktoři říkali, že už na něj neuvidí.

                                                    0 0
                                                  • TeryPV  

                                                    Mojí matce taky řekli, že nikdy nebude mít děti. Má tři, bez jakékoli léčby. Zázrak…

                                                    0 0
                                                  • Martin  

                                                    haleluja vole

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Jenže na tom nemusí mít vůbec zásluhu léčitel.

                                                    0 0
                                                  • Petr L2  

                                                    No možná může, ale trochu jinak, než prezentuje, čas a vůle clověka se uzdravit dokáže neuvěřitelné věci. Klasicti doktoři až na výjimky neumějí nebo nemají čas s pacientem pracovat i na jeho psychice, takže i když léčí správně, nemusí se výsledek dostavit díky tomu v jakém katastrofalním stavu to má pacient v hlavě. Pak přijde léčitel a nabízí naději, zcela jinou komunikaci atd atd a najednou se dějí zázraky.........

                                                    0 0
                                                  • TeryPV  

                                                    To ale nedokazuje vůbec nic. Doktoři mohli prostě jen udělat chybu v diagnóze. Mohla jít k jiným, třeba by to vyvrátili. Nezačnu kvůli tomu věřit na zázraky shůry…

                                                    0 0
                                                  • Martin  

                                                    haleluja vole :)

                                                    0 0
                                      • -b-n-x-  

                                        Takové detaily mě nezajímají. Nejsi ty tak trochu hnidopich?

                                        0 0
                  • KoudakT  

                    Zakašlal jsi? :-D

                    0 0
              • TeryPV  

                :D :D :D

                0 0
      • TeryPV  

        Jasně, Jonáš předepsal kapky za litr a jak zázrakem jsi vyléčen…ach jo…

        0 0
        • Martin  

          A jak teda vysvětlíš ty „moje“ příklady? Všechno náhoda a placebo?

          0 0
          • Booker  

            Borelii diagnostikoval léčitel nebo doktor?

            0 0
            • Martin  

              doktorova zpráva ve zkratce: něco tam je, nějaké protilátky našli, ale málo

              prášky jsem na to dostal, nějaká antibiotika

              0 0
              • Booker  

                Já jen, ze borelii (protilátky) má kdekdo…a nic to neznamená-je to takové, na co se svedou vleklé potíže…, když se nepřijde na nic jiného:)

                To, že jsi vyléčen, neznamená, že ses zbavil protilátek… jen, ze Tvé obtíže byly jinde…

                0 0
                • Martin  

                  Spíš jde o stav, kdy ta borela oslabila imunitu natolik, že ji otevřela pro jinou infekci a ta měla volné pole. V mém případě plicní chlamydie.

                  0 0
                  • Booker  

                    Nemusí to spolu souviset…

                    0 0
                    • Booker  

                      Jinak mimochodem před érou ATB také lidi přežili zápal plic…Když měl organismus rezervy…

                      0 0
                    • Booker  

                      Mimochodem jsem lékař, čínskou medicínu vůbec neodsuzuji, léčitele také ne, celostní medicínu také ne. Jen každá má svoje místo. Ale nasírá mě, když nějaký léčitel chce léčit třeba cukrovku, a ani netuší, že existují nějaké typy, kdy daného člověka může i zabít. To, ze v těchto vodách je obrovské množství těch, co jen sosají peníze,o tom ani nemluvím…

                      A Hnízdil a spol.je dle mého názoru obrovský populista, který dává spousta lidem zcela liché naděje… A že řekne, že za rakovinu si lidé mohou sami, to mluví samo za sebe… Hezky se to poslouchá, má to logiku, ale je to obrovské zjednodušení a bagatelizování… Nejvíc o něm pjejí chválu zdraví lidé, kterým poradil něco ve smyslu, ze kdyz je bolí záda, mají se podívat,na čem spí a sedí v práci, když mají zažívací obtíže, mají se podívat, co jedí… (teď zas bagatelizuji já…)

                      0 0
                      • Yura  

                        Me zase nasira, ze „moderni konvencni medicina“ neni schopna, nebo spis nechce.. vylecit diabetes II. typu.. Pritom je to v drtive vetsine pripadu stejne lehce napravitelnej proces jako proces, kterym si dotycnej ten vysokej cukr privodil. Zhubnout, nabrat svalovou hmotu, zacit se hybat. Prestat zrat sracky, doplnit mikroziviny potrebne pro metabolismus cukru a do pul roku neni co resit. Ale to by pak na tom pani dukturci moc nevydelali a cela oddeleni by se mohla zrusit, protoze uz by nebylo potreba dozivotne predepisovat leky ze?

                        0 0
                        • Booker  

                          Tak tos šlápl zrovna špatně:-) jsem diabetolog… Klidně Tě vezmu do ordinace a můžeš to všem lidem říci-to není problém medicíny, ale pacientů-lidí… To samozřejmě všichni víme, ze kdyz se začnou hýbat, méně jist, ze se rapidně zlepší…ale je tak 10 % těch, co si z toho vezmou ponaučení…nabídku myslím klidně vážně:)

                          0 0
                          • Yura  

                            Neverim, ze kazdej diabetolog tlaci lidem to co jsem psal. Spis se zamerujete na tlaceni drog. Stejny to je s cholesterolem, vysokym tlakem atd.. Clovek co se v tom vubec nevyzna pak vubc neveri tomu, ze ikdyby se snazil a zmenil stravu apod.. Ze to pomuze, protoze dokturci obecne tomu neprikladaji vubec zadnou vahu..

                            0 0
                            • Smazaný účet  
                              Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                              0 0
                            • Booker  

                              No tak ono hlavně drtivá většina lidí chce sníst prášek a ne na sobě pracovat… bohužel… (Na druhou stranu DM 2. typu postihuje hlavně starší – >60 let, kdy se objevují artrózy a různá další omezení pro pohyb, a pak je sice hezké radit pohyb, ale ono to tak snadno také nejde…

                              Jinak drogy opravdu nenabízím…:-D Ale to, že se léčí TK, cholesterol, DM – to mi opravdu věř, že má velký význam… Ale nikomu to nevnucuji – nečiní mi žádný problém, když někoho poučím, vysvětlím mu, co a proč, a když on přesto řekne, že se léčit nechce… Je to každého věc, jak dlouho chce být na světě, v kolika chce mít mrtvici, uříznutou nohu atd… Bohužel někdy se to stane i těm dříčům, kteří přesně dodržují doporučení…:-(

                              Jinak doktůrci režimovým opatřením přikládají velkou váhu – to (třeba zrovna u DM) udělá strašně moc – ale problém je v tomto případě na straně pacienta – ne lékaře… Změna životosprávy se sice lehce řekne, ale řekni si sám, jestli bys byl schopen nad rámec současných aktivit denně přidat hodinu třeba jenom chůze… Nejde o to, že to vydržíš týden… ale pořád… hodina denně navíc… Měl bys na to čas? Pokud teda beru, že máš jinak práci od rána do večera… Vem si třeba manažera, který se dostane do pozice, že ráno začíná, nestíhá nic, hodí do sebe nějaký rychlý oběd, končí třeba v 9 večer, pak se jde teprv najíst… Řekneš mu, že si má najít jinou práci, že mu léky dávat nebudeš? Nebo člověka, co si přivydělává jako vrátný, kde sedí celý den… Co mu doporučíš? Ať tam dřepuje? Chodí dokolečka kolem vrátnice?

                              Ono vždycky to není tak černobílé, že je pacient, co sedí doma na gauči, nemá, co dělat, a tak jí bůček, pro který si zajede autem do krámu…

                              0 0
                              • Smazaný účet  
                                Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                                0 0
                              • Yura  

                                Nic lepsiho tam nemas. Nez jen hromadu tranpych vymluv? Naprostej zaklad je zhubnout, zmenit koncepci postavy (pomer tuku a svalu) a pro to je naprosto nejdulezitejsi strava a vedome si nici zdravi tzn. prestat chlastat apod… Tohle muze dodrzet naprosto kazdej kdo chce. Hodina chuze denne ti je na hovno, kdyz budes zbytek dne zrat sracky a chlastat jako duha. Docela dlouho jsem se pohyboval v prostredi posiloven a tech vymluv proc to nejde jsem slysel fakt hodne. No ja kdybych ti vypravel kde a jak jsemja jedl svoje krabicky s predem pripravenym jidlem, tak si asi budes klepat na celo. No svete div se vzdycky to slo, ikdyz by vetsina lidi rekla, ze to nejde a vysledky to prineslo.. Ten tvuj meneger si klidne muze nechat zaplatit „prep meal company“ kteri mu budou vozit denne nakrabickovana vsechna jidla podle jeho potreb. Ten tvuj vratnej pul dne sedi na zadku a pul dne sedi na zadku doma, takze muze tu cast doma vyuzit a navarit si a nachystat si jidlo, aby nemusel chudak jist sracky z automatu a casu na to aby se prosel misto toho, aby lezel celej den u TV bude taky dost.. Takze sorry, ale kdyz misto tohohle ty pacienty demotivujes tim „chapu ze to nejde blabla“ tak se nediv, ze se na to rovnou vyserou.. Ze na to vetsina lidi sere a nechcou se snazit a nic zmenit mas pravdu, ale verim tomu, ze by jich plno zmenili nazor, kdyby byli pod dohledem nekoho, kdo neni zvyklej na poslocuhani vymluv, ale rad vidi vysledky. To se bohuzel u klasickeho diabetologa nedockaji..

                                0 0
                                • TeryPV  

                                  Já teda nevím, ale meleš tu totální hovna. Kdyby byl každý jako Ty, to znamená, má čas na všechno, co Ty považujež š za zdravé, tak si ani tu zeleninu Tvoji slavnou nedáš. Někdo ji totiž musí vypěstovat, dovézt Ti ji pod rypák. To jsem třeba lidi, kteří pak na to nemají čas, jsou rádi, že padnou večer na hubu, aby se nějaký Yura mohl nacpat zdravou stravou. Určitě po celém dni za volantem půjdou dobrovolně do posilovny. Smiř se s tím, že každý dělá něco jiného, někdo maká víc, někdo méně. Někdo má čas cvičit, někdo ne. Kdyby každý žil tak, jak si ty představuješ, budeme všichni zdraví, ale nebudeme mít co žrát, obléct si atd. Nikoho neomlouvám, ale diskutuje tu s Tebou doktor, který do toho vidí, dělá to léta, má své zkušenosti, ale Ty budeš furt tlačit tu svoji jedinou pravdu. Prostě máš pravdu a přes to nejede vlak. Navíc Ti jasně řekl, že většina pacientů s cukrovkou druhého typu, je šedesát plus let. Jak už Ti spousty lidí napsalo, svět není černobílý…

                                  0 0
                                  • Yura  

                                    Kdo pise neco o posilovne? Ty ses uplne mimo..

                                    0 0
                                    • TeryPV  

                                      Já bych řekl, že mimo jsi tu Ty, ale hádat se nebudu, jsi jako Doom, máte svoji pravdu, svoji krabičku a pokud někdo dělá něco jinak, jsou to jen výmluvy a neznalost…

                                      0 0
                                      • Yura  

                                        Jestli nema nekdo cas na sebe(jist nejak rozume apod..) Tak si bude muset udelat cas na nemoci pozdeji.. Jednoduche jako facka..

                                        0 0
                                • Booker  

                                  Z toho, cos napsal, je vidět:

                                  1.) Vůbec nevíš, co je to diabetes

                                  2.) Načetl sis něco o stravě a pohybu, a myslíš, že tím spasíš svět, když to naaplikuješ na vše – nespasíš… pomůže to určitě, je to hlavní léčebná modalita (pohyb ještě důležitější než dieta), to máš pravdu, ale nestačí to

                                  3.) Léčení lidí posuzuješ z pohledu kluka, co je na vrcholu svých sil (pokud je Ti fakt 31), myslíš si, že jsi zdravý proto, že jíš krabičky a hýbeš se… Ale to je ve 30 naprostá většina lidí… Kdyby Ti bylo 80, řeknu OK, máš na takové soudy nárok, ale ve 30 fakt ne… Předpokládám, že nevíš, co to je žít s chronickou nemocí, možná jsi viděl hodně lidí ve fitku, co si leští svaly před zrcadlem… OK, ale věř, že to není průměrný vzorek lidí, co mi navštěvuje ambulanci… A ano, mám v ambulanci bývalé profes. sportovce, kteří jsou aktivní, žijí zdravě a přesto DM mají (myslím stále 2. typ)

                                  4.) Je to smutné, ale i Ty jednou zestárneš, byť si myslíš, že vše bude jako teď, když se budeš hýbat a správně jíst. Nic z dále uvedeného Ti vůbec nepřeji, ale i přes to, že jsi uvědomělý všeznalý sportovec, i třeba Ty jednou budeš mít v 60 letech artrózu, diabetes, hypertenzi, dyslipidémii atd… Nevím, jestli pak budeš takový bourák, že podepíšeš všem reverzy na prášky, sedneš si ke googlu a obstaráš si krabičkovou dietu a půjdeš po šichtě do fitka mezi mladé „leštiče“, jestli nebudeš nadávat na diabetologa, co Ti řekne, že Tvůj problém je v Tvé pasivitě a laxnosti, protože si za všechno můžeš sám… Např. zrovna teď třeba řeším pacienta, co má cukrovku, hubený, aktivní, doposud žádné obtíže, ťukl se do nohy, nu a pokud se mu nebude část nohy amputovat nyní, tak pak větší část později… Ptá se pořád, jak je to možné… Je to možné… Zkusím mu říct, že je to tím, že nejedl krabičkovou dietu…

                                  5.) Přes to, že lidé dle Tebe jedí stále horší jídla, přejídají se, nehýbou se, přesto přežívají déle, komplikace DM mají později, plnohodnotný život trvá déle… možná ty léky budou k něčemu

                                  6.) Proti lékům, které musí projít všemožným testováním mj. v závěru na desítkách tisících lidech, to je dle Tebe past na pacienty, ale nějaké krabičky, co Ti napíšou do časopisu Květy (dobře, tak Men's Health, či jiného), tomu věříš skálopevně a nevadí Ti za to cvakat. Doktorům nevěříš, protože ti z Tebe chtějí vysosat peníze, ale řekni mi, za co jsi kdy u doktora v Čechách platil (myslím za zdravotnickou péči – ne řidičáky apod.) Co myslíš, že mají z Tebe ekonomicky doktoři, kromě více práce?

                                  7.) Byť je to flamewar, nebudu to tu dále rozdmýchávat – máš svou pravdu, věřím, že svými radami jsi už uzdravil z diabetu mnoho lidí, a to je správné, máme stejný cíl – jsme na jedné lodi

                                  0 0
                                  • Martin  

                                    To bylo vůči doktorovi Jurovi velmi škaredé, on se tak snaží mít informace ze všech stran a být nezávislý.

                                    0 0
                                    • ememem1  

                                      nic v zlom ale asi rovnako ako ty alebo jiri s jeho diamantovou vodou. len moc nechapem kam si sa to zaradil.

                                      0 0
                                      • Martin  

                                        Nic ve zlém, ale zatím tu čtu jen ňafkání bez argumentace, hlavně téryho „nefunguje to, protože to nefunguje“.

                                        Jediný chatrný důkaz nefunkčnosti diagnostiky tím přístrojem, který tu zazněl, byl můj odkaz na článek z dezinformačního webu sisyfos (dezinformační podle toho, že neuvádí zdroje a článek není podepsaný autorem). Ohledně nefunkčnosti kapek je tu ticho po pěšině.

                                        Zrovna včera jsem na toto téma mluvil s masérkou, bývalou zdravotní sestrou, při lymfatické masáži. Ona sama posílá některé své klienty k Jonášovým specialistům a výsledky mají. Taky placebo? Taky náhoda? To už se nám ta statistika pěkně hroutí.

                                        0 0
                                        • TeryPV  

                                          Postni vědeckou studii, do té doby není co by se mělo kroutit. Jinak je vidět, že se v té sortě věřících nacházíš a pohybuješ, to znamená, že nemá cenu s Tebou vést diskuze :)

                                          0 0
                                          • Martin  

                                            Jistě, argumenty proti nemáš, tak se děláš zajímavým.

                                            Akorát mi řekni, co je to za „sortu věřících“, když jsou tam lidi se zdravotnickým vzděláním.

                                            Zatím jsi mi nevyvrátil žádný z argumentů, jen blbě tlacháš jako zaseknutý papoušek.

                                            Evidentně o celé problematice moc nevíš ;)

                                            0 0
                                            • Japhy  

                                              Absolutorium školy se zdravotním zaměřením doživotně znemožňuje absolventovi býti ignorantem? Jednoduše pustili z hlavy vše co jim do nich nalili o vědecké metodologii…

                                              0 0
                                        • Ivan  

                                          Nečetl jsem to tu všechno, takže kapky mi unikly, ale k diagnostice přístrojem ti opakuji, že to je blbost. Vyslali jsme pověřenou osobu, aby se nechala otestovat, a „léčitelka“ jí diagnostikovala naprosté hovadiny včetně takových, které kdyby kolegyně skutečně měla, je dávno po ní. Kolegyně pak nezávisle absolvovala komplexní imuno-, kopro- a PCR diagnostiku a nic z „léčiteli“ nalezených patogenů nemá. Pak jsme pozvali „léčitele“ s přístrojem, aby nám určil které myši jsou nakažené parazitem a které ne. Nic nepoznal. Pak se pokoušel myši léčit „zaručeně účinným“ preparátem MMS nebo CDS nebo tak něco. Všechny nakažené myši chcíply. Srovnávací diagnostika pomocí „pozitivních kontrol“, tj. vzorků patogenů je nesmysl, „léčitel“ by musel mít baterii kultur (zmiňoval jsi cca 50 druhů) patogenů, což nemají ani akreditované specializované laboratoře, a musel by být schopen patogeny kultivovat, což by bylo technicky a finančně prakticky nemožné a legislativně ilegální. Pokud by „pozitivní vzorky“ byly jen preparáty, nemohou vykazovat stejné vlastnosti jako živý patogen. Jediné představitelné je, že mají shodnou DNA, což by ale předpokládalo odběr vzorku pacienta, izolaci DNA a PCR diagnostiku. Nezaznamenal jsem, že by léčitelé někomu dělali odběry (na to by zase museli mít povolení) a prováděli náročné molekulární testy, které nedají výsledky hned, ale až za pár hodin.

                                          0 0
                                          • Martin  

                                            o který přístroj šlo?

                                            0 0
                                            • Ivan  

                                              Oberon, v dřívějších pokusech i Zapper.

                                              0 0
                                              • Martin  

                                                Jo, Oberon je dost kontroverzní mašinka… tušil jsem, že řekneš tohle jméno. Viděl jsem ho v akci a taky jsem kroutil nosem.

                                                Ale o něm nemluvím.

                                                Zkuste vzít někoho prokazatelně nemocného a zajít s ním k nějakému jonášologovi na Salvii, uvidíte co vám řeknou.

                                                0 0
                                                • TeryPV  

                                                  A v kterého boha věříš, toho Muslimského, ne tak toho jsme nemyslel, ten je dost kontroverzní, zkus křesťanského, ten prý robí zázraky…:D

                                                  0 0
                                                  • Martin  

                                                    Čím víc tě čtu, tím víc mě utvrzuješ v přesvědčení, že jsi velmi hloupý a zaslepený člověk. Argumenty nemáš žádné, ale skáčeš jak čivava na botu.

                                                    0 0
                                                  • kankrlicek  

                                                    Čivava je dobrá! :)

                                                    0 0
                                                • Ivan  

                                                  Tak jsem se poučil: „Salvia slouží k diagnostice. Podle Marie Dražilové z Klubu přátel doktora Jonáše, je prvním krokem celého diagnostického postupu „vegetativně funkční test“. Při něm se klientovi přiloží na akupunkturní bod na dlani „ampule s nahranými informacemi o daném orgánu, například slezině“. Zároveň se měří změna elektrické vodivosti. Podle naměřené reakce jsou pak klientovi předepsány příslušné kapky. Cena preparátů se pohybuje zhruba od dvou set do sedmi set korun.“

                                                  Ale vsadím se, že když jsi byl malý, říkali ti, že jsi chytrý kluk.

                                                  0 0
                                                  • Martin  

                                                    Viz (nejen) moje zkušenosti psané výše. Znovu se ptám, jak je možné, že mi ženská, která mě v životě neviděla, našla problémy, o kterých jsem jí předtím neříkal a dala mi na ně přípravek, který je řeší, viz složení kapek rovněž psané výše. Když to nefunguje.

                                                    Jak je možné, že moje kamarádka, která přestala vidět na jedno oko kvůli otoku očního nervu a dva očaři ve dvou nemocnicích jí nezávisle na sobě řekli, že už na něj vidět nebude, po braní těch kapek na to oko zas vidět začíná a doktoři kroutí hlavou, že to ještě neviděli, protože ten otok najednou zmizel, i když by zmizet neměl?

                                                    Jak je možné, že po těch kapkách mí známí přestali mít problémy s alergiemi a podobnými kratochvílemi, když na ně do té doby brali prášky?

                                                    Jak je možné, že s touhle metodou řízené detoxikace mají dobré zkušenosti hromady lidí na netu?

                                                    Možná nejsem nejchytřejší na světě, ale před tím, než jsem šel k jonášbabě, jsem si informace zjistil.

                                                    Pořád se ptám „proč a jak“ a pořád mi ti „chytřejší“ neodpovídají.

                                                    Pokud jste opravdu byli u někoho okukovat Oberon, tak vám nic neudělá, když investujete pár chvilek a pár stovek a okouknete i jinou metodu. Aspoň budete mít v ruce něco víc než jen „nefunguje to, protože to nefunguje“.

                                                    0 0
                                                  • Ivan  

                                                    O kapkách nic nevím. Pokud jsi podstoupil diagnostiku přístrojem Salvia dle mnou uvedeného příkladu z netu, tak je to nesmysl. Ale můžeme zkusit test Salvie zařadit do programu vymítání šejdířů.

                                                    Není ti divné, že uznáváš, že přístroje typu Oberon jsou pochybné, zatímco jiné typu Salvia fungují? A obojí používají „léčitelé“ za účelem zisku?

                                                    0 0
                                                  • Martin  

                                                    Budu se těšit na výsledky ;)

                                                    A doufám, že budou ještě v této desetiletce.

                                                    0 0
                                                  • Ivan  

                                                    Tak jsem chvíli pátral. Je to ještě srandovnější než jsem myslel, vzorky patogenů v prášku vysílající vlnění přes sklo. Zde k tomu z dílny Sisyfa:

                                                    Elektroakupunktura dle Volla (EAV – běžně používaná zkratka, „princip“ Salvie) je svérázná varianta akupunktury, vzniklá kombinací akupunktury s dvěma dalšími metodami alternativní medicíny, psychotronikou a homeopatií. Je snad nejtypičtějším případem pseudovědecké, absurdní metody alternativní medicíny. Metodu v dnešní podobě vytvořil v r.1955 Reinhold Voll na základě prací několika předchůdců, kteří hledali elektrické fenomény v akupunkturních bodech. Přijal základní čínskou představu o existenci drah (meridiánů) a na nich ležících aktivních bodech, pomocí nichž lze diagnostikovat nebo léčit choroby. Voll čínskou teorii „obohatil“ o 8 dalších meridiánů a přes tisíc dalších aktivních bodů. Voll považuje meridiány za sloupce elektrolytu, ve kterých proudí elektrický proud. V aktivních bodech meridiánů lze proto podle Volla elektrický proud měřit, zjišťovat tak stav orgánů a diagnostikovat jednotlivé choroby. K diagnostice se používá speciální elektronický přístroj, který má zaznamenávat „napětí“, ve skutečnosti ovšem registruje jen kožní odpor. Diagnostika se provádí tak, že pacient drží v ruce mosaznou elektrodu, zatímco diagnostik měří „napětí“ v aktivním bodě, který odpovídá vyšetřovanému orgánu. Při postupném zesilování tlaku na elektrodu se v určitém okamžiku ručička měřicího přístroje zastaví na hodnotě, která má vypovídat o „energetickém potenciálu“, o zdraví orgánu. Pacient drží v ruce testovanou látku, uzavřenou ve skleněné ampuli, nebo se více testovaných látek v ampulích vloží společně do „antény“ přiložené k měřicímu okruhu. Testovaná látka má vydávat jakési „vlnění“ nebo „vibrace“, které přes sklo ampule ovlivní elektrický proud.

                                                    EAV je metoda jednoznačně šarlatánská. Je syntézou tří alternativních pseudovědeckých metod s neověřenou účinností. Měřením kožního odporu v neexistujících aktivních bodech a na koncích neexistujících drah nelze diagnostikovat nic, nehledě k tomu, že je měření manipulovatelné tlakem sondy. Při „medikamentózním testu“ je testovaná látka ve skleněné ampuli, takže je mimo uzavřený elektrický obvod. Předpoklad o možnosti ovlivnit elektrický proud informací, nesenou z chemické látky vlněním nebo vibracemi přes sklo, je absurdní, a samozřejmě nebyl nikdy potvrzen. Zásadní námitky lze vznést i proti terapii pouštěním elektrického proudu do aktivních bodů. Existence bodů nebyla prokázána, orgánové frekvence jsou neobjektivizovanou fantazií. Účinnost EAV nebyla nikdy vědecky testována a potvrzena.

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  
                                                    Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                                                    0 0
                                                  • Martin  

                                                    Aspoň ten váš test bude jednoduchý jako když vezmeš dítěti bonbóny :)

                                                    0 0
                                                  • Ivan  

                                                    Dovol otázku: co si myslíš o lidech, kteří skálopevně věří, že Země je placatá?

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    A jaka ma byt kdyz ne placata? Hranata?

                                                    0 0
                                                  • Martin  

                                                    Hmotný bod

                                                    0 0
                                                  • Martin  

                                                    Nic, jejich problém.

                                                    0 0
                                                  • ememem1  
                                                    Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                                                    0 0
                                                  • ememem1  
                                                    Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                                                    0 0
                                                  • TeryPV  

                                                    Ivan:

                                                    Přesně jak jsem mu poukázal výše „A v kterého boha věříš, toho Muslimského, ne tak toho jsme nemyslel, ten je dost kontroverzní, zkus křesťanského, ten prý robí zázraky…“

                                                    0 0
                                                  • TeryPV  

                                                    Ivan: Doom je přece vyučený elektrikář (elektronik) s VoŠ nebo co to psal. On musí nejlépe vědět, že tekutina mimo uzavřený obvod ovlivňuje proud. Nemůžeš se s ním hádat !

                                                    Jinak jsem se pobavil :D Nicméně máš trpělivost, já to vzdal, proto jsem mu sem ani nic radši nedával, nemá to cenu, je jako náboženský fanatik. Ale pokračuj, já myslím, že si rádi počteme :)

                                                    0 0
                                                  • Martin  

                                                    Kdes na tom byl, že jsem vyučený?

                                                    0 0
                                                  • TeryPV  

                                                    „Jako absolvent elektroprůmky s dalším vzděláním ve spojařině ti můžu říct, že to fungovat může…“

                                                    Tak jsi to dělal o rok déle, ale naučil ses prd… Dle toho, čemu věříš se divím, že tu maturitu vůbec máš.

                                                    A zase akorát slovíčkaříš. Ale pokud jsem Tě urazil tím, že jsem řekl, že jsi vyučení, tak se hluboce omlouvám…

                                                    0 0
                                                  • Martin  

                                                    Vyučení být nemůžu, vyučení je proces zakončený vydáním výučního listu. Já nejsem proces, já jsem osoba :).

                                                    A ještě si představ, ó hrůzo, že jsem maturoval jako 2. nejlepší ze třídy ;). Zalkni se zlobou :)

                                                    0 0
                                                  • TeryPV  

                                                    O tom občas pochybuju :D

                                                    0 0
                                                  • Martin  

                                                    Víš, co je zajímavé? Že kluk, který neumí ani pořádně česky a nemá pořádný rozhled v základních věcech, zpochybňuje cizí vzdělání.

                                                    0 0
                                                  • TeryPV  

                                                    Které je to vlákno, kde jsi chyboval Ty? No, přiznej se, že taky nejsi neomylný…

                                                    Ty to chlapče nemáš v hlavě v pořádku, ale tak tonoucí se stébla chytá :)

                                                    0 0
                                                  • Martin  

                                                    Chybu občas udělá každý, ale kvůli tomu nemusím zpochybňovat cizí vzdělání v úplně jiném kontextu.

                                                    V hlavě to nemáš primárně v pořádku ty. Argumentační schopnosti nulové, schopnost pochopit psaný text mizerná, schopnost tolerovat cizí názor, se kterým nesouhlasíš, taky nic moc… ale co; prázdný hrnec nejvíc duní.

                                                    0 0
                                                  • Ivan  

                                                    Tery: Víš co je na tom nejhorší? Že není vyloučené, že takoví a podobní (diamantová voda) možná i chodí k volbám.

                                                    0 0
                                                  • TeryPV  

                                                    Ivan: To jo no, ale zase v tomhle jsem s Doomem výjimečně zajedno, ANO je prostě nevolitelné, takže ho se nebojím :)

                                                    0 0
                                                  • Ivan  

                                                    Aha, no tak to bod pro něj.

                                                    0 0
                                                  • Martin  

                                                    No, raději nic…

                                                    0 0
                                                  • jIrI___  

                                                    Ano, u voleb jsem samozřejmě byl (žádné jsem od své plnoletosti nevynechal), stejně tak jako většina spokojených uživatelů diamantové vody, mezi které jsem ji rozšířil (dokonce i někteří z B-F). Pukni zlobou! :D

                                                    0 0
                                  • Smazaný účet  
                                    Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                                    0 0
                                  • TeryPV  

                                    No jo no, jsou lidi, kterým nevysvětlíš, jak věci fungují, Mají svojí pravdu. Ale není se čemu divit, když lidé věří na bohy, špagetové monstrum, že je země kulatá a podobně. Nicméně se neboj, jakmile jim poteče do kalhot, ještě rádi přijdou za Tebou, nebo za některým z Tvých kolegů. Pochybuju, že Yura bude rakovinu léčit zdravou stravou a nepůjde k doktorovi, toho se nebojím.

                                    Jinak pěkný příspěvek, hezky jsi popsal jak to je :)

                                    0 0
                                    • Booker  

                                      Děkuji:)

                                      Jinak mně nevadí věřící ve všechno možné, protože je to pro daného člověka psychická podpora, placebo funguje, věřím, že bylinky fungují, věřím na akupunkturu, která má tisíciletou tradici, ale všechno má svoje místo a je potřeba vnímat mantinely…

                                      0 0
                                  • Yura  

                                    Vis o me uplny prd, ale tobe plakat na rameno fakt nebudu..

                                    „Např. zrovna teď třeba řeším pacienta, co má cukrovku, hubený, aktivní, doposud žádné obtíže, ťukl se do nohy, nu a pokud se mu nebude část nohy amputovat nyní, tak pak větší část později…“

                                    To ma byt jako co? To prezentuejs vysledky sve lecby cukrovky? To teda moc na chlubeni neni. Dotycnej asi evidentne vubec neresil vysokej cukr a tohle jsou nasledky. Nastesti ne kazdej je tupa ovce, ktera potrebuje nejake dokturky k tomu, abych vedel jak je na tom muj krevni cukr na lacno a Ha1c. Kdybych mel cekat na dokturky nez to zame vyresi, tak jsem asi taky bez te nohy lol.. Neco jako kdyz jsem si sam musel zjistit ze mam TSH 20, ze asi tohle bude pricina toho proc spim 20 hodin denne a stale se citim jako zijici mrtvola a ze to asi nebude jen nejaka jarni unava.. Bohuzel to lidi „na vychode“ jest nemaji zazite, ze za SVOJE telo a za SVOJE zdravi musi kazdy sam prevzit zodpovednost a ne ocekavat, ze dokturek vsechno vyresi za neho. Rad si zavolam zachranku, kdyz me smete nejakej idiot autem, budu rad, kdyz me nekdo zavola zachranku, kdyz dostanu mrtvicu, ale co se chronickych, degenerativnich stavu tyce. Tam mam dokturky jen na to, abych si pres ne taky mohl pokud mozno nechat udelat nejake krevni testy kdyz uz si platim to pojisteni a nemusel tak vsechno furt platit z vlastni kapsy.. To je ale vsechno co od nich ocekavam..

                                    0 0
                                    • Booker  

                                      Nebudu s Tebou diskutovat – škoda času. To, že máš nižší funkci štítné žlázy (snad to nemáš od narození, nebudu dále rozvíjet proč), nepovažuji za významnou nemoc – brát jednu pilulku denně s kontrolou po půl roce až roce…

                                      Příklad jsem uvedl proto, že i člověk s DOBŘE kompenzovanou cukrovkou, zdravým životním stylem může mít vážné komplikace…což je to, co Ty vůbec nedovedeš pochopit (soudě z předchozího i tohoto komentáře)

                                      Jinak Yuro, konec… Jen pro Tvé vzdělání – vyšetření se dělají tehdy, jsou-li indikovaná – to, že si chceš sjet panel všeho, to samozřejmě můžeš a nikdo Ti v tom bránit nebude. Až to budeš platit, možná pochopíš, proč se to nedělá pel mel všem…:-D

                                      0 0
                                      • Yura  

                                        „Příklad jsem uvedl proto, že i člověk s DOBŘE kompenzovanou cukrovkou, zdravým životním stylem může mít vážné komplikace…“

                                        Tak jestli je urezana noha vysledek DOBRE kompenzace, tak nechcu videt ty horsi pripady.. To je teda vizitka.. Chudaci lidi.. Beres podobne pripady aspon jako ponauceni a snazis se prijit na to proc se to deje, nebo mavnes rukou a reknes si a tem lidem „to se stavan, genetika..“ ? Doporucil si nekdy lidem keto/atkins/low carb? Aby se jim zvysila sensitivita na cukry/insulin? Nebo jim proste jen ordinujes insulin a susenky a pecivo a hovadinky jim nechas? No to se pak nedivim ze ze maji cukr nahoru dolu a pak jim musite rezat koncetiny..

                                        0 0
                                  • šimlos  

                                    +1

                                    0 0
                              • dr nick riviera  

                                Podepisuju.

                                0 0
                      • šimlos  

                        +1

                        0 0
                    • Martin  

                      nemusí, ale může. před borelou jsem byl víc v pohodě a neměl jsem problém zajet silniční maraton aniž bych u toho zdechl.

                      0 0
                      • Booker  

                        Ono nelze vyloučit, že ty protilátky už jsi měl třeba v krvi mnohem dřív… Jen teď se to změřilo… Nebos je měl stanovené někdy předtím s negativním výsledkem?

                        0 0
                        • Martin  

                          kousanec s červeným kolečkem jsem měl 2 roky po sobě, jednou bez protilátek, jednou s tím hraničním výsledkem

                          0 0
                          • Booker  

                            Jojo, je to samozřejmě možné, já jen reagoval, že zrovna protilátky u té boreliózy jsou často pozitivní a nemusí to nic znamenat…

                            0 0
                      • TeryPV  

                        Teď to nedáš, protože máš nadváhu no :D Nejde všechno házet na borelu. :D

                        0 0
                        • Martin  

                          Hochu, před zhubnutím jsem měl plus mínus stejnou váhu jako teď, čili porážkovou, a bez nějakých větších problémů jsem dával na otočku Luhačovice nebo Praděd. Sice pomalu, ale jistě. Co tam máš dál? Jasně, předtím jsem měl před třicítkou, teď mám před čtyřicítkou (abys to nemusel psát).

                          0 0
                          • TeryPV  

                            Výjimečně to bylo jen rýpnutí, tak se nečil :)

                            0 0
                            • Martin  

                              Takhle tu remízu těžko uhraješ!

                              0 0
    • nitraq  

      S léčiteli je to těžký, dost často dokáží vyřešit problém, který je i psychického charakteru a s kterým si třeba západní medicína neví tak docela rady, ale někdy může upnutí se na léčitele místo na doktory obrat člověka o drahocenný čas na počátku léčby. Jako obvykle je pravda někde uprostřed, obojí má svůj smysl a význam, ale pusté a přísné odmítání jednoho nebo druhého je nerozum.

      0 0
      • Libores  

        počkej počkej, celostní medicína není žádný léčitelství. Osobně si myslím, že právě celostní medicína je to ten nejracionálnější přistup k léčení.

        0 0
        • Martin  

          čím se dostáváme k Jonášovi :)

          0 0
        • AussigBiker  

          +1. Celsotni medicina za me ma smysl. Ale sarlatani typu, ze umiras na rakovinu a oni ti prodaj za tezky prachy homeopatika (typu cukr s moukou v prasku), tak ty bych nakopal do rite, pak jeste 3× znova a znova :)

          Hinizdil, nebo nekdo takovej rikal, ze se lidi napred pta, jestli se chteji lecit, nebo vylecit. A ze si obcas nekdo veme cas na rozmyslenou :).

          Jonasovu metodu neznam. Jeslti zakazuje pivaky, tak neni pro me :D.

          0 0
          • Martin  

            mě se na pivo vůbec neptali, takže lejt asi můžeš :D

            0 0
    • Rakosnik  

      Nemůžeš dokázat že něco nefunguje. Pokud to tobě zabralo, super, ale to není statisticky významný vzorek. Stejně tak dobre mohl zabrat placebo efekt nebo se tvůj stav mohl spravit sám od sebe.

      Ani netuším, co je Jonáš, ale bez double blind studies, které prokáží efekt, je to na úrovni placeba. Pokud takové studie existují, sem s nimi.

      0 0
      • Martin  

        viz Jonášův web – https://joalis.cz/…nicke-studie

        A mezi námi, placebo evidentně funguje :) psychika je důležitou součástí léčby. Pokud je v hlavě stav, který tělu neumožní uzdravit se, tak se neuzdraví nebo se bude uzdravovat dlouho.

        A myslíš, že se třeba borelie můžou vyléčit samy od sebe? Lidi, kteří borelu měli, chodí ještě dlouhé roky na pozorování, jestli se nevrátila. A borela je jednou z věcí, kterou moderní medicína neumí efektivně léčit.

        0 0
        • Yura  

          No treba tohle http://joalis.cz/…-detoxikovat me prijde jako dobrej nesmysl. Na zaklade ceho ten pristroj funguje? Kdyby tam psali neco o klystyrech, hladovkach, odstavnovani zeleniny ok. O tom se da diskutovat jestli to pomuze nebo ne, ale pristroj Salvia? No lidi na to urcite slysi. Muzu dal sedet u tv, zrat sracky, chlastat, kourit a jen se jednou tydne napojit na Salviu? No TO BERU, predplatim si 5 sezeni.. Jo mozna to takhle bude nekdy fungovat, ale zatim tam nejsme bohuzel..

          edit- „EAV přístroj je zařízení pro elektroakupunkturní diagnostiku podle doktora Volla. Terapeuti pracující s metodou řízené a kontrolované detoxikace podle MUDr. Jonáše zpravidla používají přístroj Salvia, což je Schimmelova modifikace původního Vollova přístroje. Tento přístroj umí z jednoho bodu nacházejícího se ve středu dlaně, po vložení informace ve formě ampule nebo pomocí počítačového programu EAM set, zjistit odezvu organismu na přítomnost toxinů a získat řadu dalších informací, jako např. kvalitu funkce jednotlivých orgánů. Je možné také testovat odezvu na optimalizaci stravy a jednotlivých potravin.“

          Sorry, ale tohle je bullshit..

          0 0
          • Martin  

            Evidentně jsi to nepochopil ;)

            Přečti si ten článek znovu a pořádně. Myslím, že role té mašiny Salvia je tam popsána jasně.

            0 0
            • Lišák  

              Jaký je Tvů názor na e-metr?

              0 0
              • Martin  

                nevím, neviděl jsem

                0 0
                • Lišák  

                  Škoda, zajímalo by mě srovnání.

                  0 0
                  • Petr L2  

                    mov by mě nepřekvapilo, kdyby oba ty měřáky byly v zásadě stejné..........

                    0 0
                    • Martin  

                      málo teček, ta věta není dost úderná ;)

                      0 0
                      • Petr L2  

                        Ani nemá být, je to pouze taková poznámka s otevřeným koncem :-)

                        0 0
                        • Martin  

                          tam se dělají tečky tři, to bys měl při svém vzdělání vědět

                          0 0
                          • Petr L2  

                            Nepamatuji se, že bych se někde zmiňoval o nějakém extra kvalitním vzdělání. Z češtiny jsem odmaturoval hlavně díky tomu, že jsem měl dost slušně načteno a při ústních jsme mj. velmi pěkně pohovořili o Kurtu Vonnegutovi jr. Na tečky si dám příště pozor.

                            0 0
                            • Martin  

                              Mám pocit, že to se učilo někde na druhém stupni základky. :)

                              0 0
                              • Petr L2  

                                Z výuky ČJ na základce nevím vůbec nic, naše soudružka učitelka striktně vyžadovala ruce za zády a sledovat co říká, jsem od přírody poněkud jinak nastavený, takže fakt, že musím sedět nehnutě s rukama za zády mě zaměstnal natolik, že sledovat co se ve výuce děje již bylo nad moje síly. Na střední jsem to vše postupně dohnal, počet teček za větou jsem asi nějak přehlédnul. :-(

                                0 0
                      • nitraq  

                        Tak, tak, kde je konec karlinerově tečce…

                        0 0
          • Petr L2  

            Yuro, tentokrát s tebou musím 100% souhlasit.

            0 0
          • Martin  

            viz níže ty bullshite ;)

            0 0
          • TeryPV  

            Já se jen divím, jak někdo, kdo pracuje v IT může něčemu takovému, jako je Salvia, věřit.

            0 0
      • Yura  

        Studie se zviratam jsou na hovno, protoze funguji jinak(ikdyz podobne) jak clovek a studie s lidma jsou na hovno, protoze jsou to lidi.. Tech studii ktery maji nejakou vahu jako treba http://en.wikipedia.org/…n_Experiment je opravdu malo a pak jeste musis zjistovat kdo a proc si ty studie delal a zaplatil.. Jestli nehodlas delat nic nebo verit tomu co neni „podlozeno“ nejakou pochybnou studii, tak to se ochuzujes docela o hodne..

        0 0
        •  

          jasně! třeba Mengele dělal velmi „praktické“ studie na lidech..a dodnes z toho školská medicína čerpá..

          0 0
    • jannk  

      „Já jsem předložil svoje důkazy z praxe“ … u tohohle bych myslim zase i skoncil :)

      0 0
    • jIrI___  

      Když jsem tu psal svoje pozitivní zkušenosti s diamantovou vodou, tak jsem byl vysmán… Na B-F takové věci radši netahat, protože tady platí, že jedině co je drahé, to je dobré.

      0 0
      • Mig_all  

        jooo ty tvoje žraločí chcánky :-)

        0 0
        • -b-n-x-  

          Žraločí chcanky? To bude asi dost drahé co? Kde se to dá sehnat?

          0 0
          • Radek Broz  

            To se pleteš, Jiří ti to normálně namnoží.

            0 0
            • -b-n-x-  

              Ok. Beru 50 litrů.

              Jiří, můžeš mi to poslat poštou?

              0 0
              • jIrI___  

                Na 50 l stačí vody do malé zkumavky, díky ní si pak diamantku připravíš i doma v takřka neomezeném množství. Pokud máš opravdu zájem, pošli mi adresu do zpráv.

                0 0
                • nitraq  

                  Adresy spousty uživatelů máš už z tričkový kampaně, můžeš rozposlat vzorky a rozjet nový byznys:))

                  0 0
                • -b-n-x-  

                  Počkej počkej. Jak jako diamantka? Kde zajímají opravdové žraločí chcanky – čili jejich moč.

                  0 0
                  • jIrI___  

                    Tak to neposloužím. Já celou dobu píšu o diamantové vodě, jen to pak někdo zkomolil na chcánky. Nedokážu si ale představit, jak k tomu došlo, protože ta dvě slova jsou poměrně odlišná :D

                    0 0
                • Mig_all  

                  No tak ono asi taky záleží jakou hudbu jsi té svojí vodě pouštěl, třeba metalista by se z hip hop vody asi leda posral. :-)

                  0 0
                  • Petr L2  

                    Já bych tedy pil pouze vodu která přes noc stála ve skleničce nad obrázkem vlastní automatické kresby, každá jiná nebude dostatečně haromonizovaná :-)

                    0 0
                    • Mig_all  

                      Mno musel bys ale jeste vyslovit potřebná šamanská zaříkávadla vyvolávající heal effect. Prásknout si voľakú haluz a můžeš se vší tou mikrobiologií kterou si namnožíš kúzlit na hajzli o sto-šesť!

                      0 0
                      • Petr L2  

                        Tak ono nakonec, pokud jakýkoliv proces zakončíš alespoň jedním panákem slivovice, bude to fungovat na 100%

                        0 0
                  • jIrI___  

                    Vůbec netuším o jaké hudbě to mluvíš. Po žraločích chcánkách asi zas nějaký jiný druh :D

                    0 0
                    • Mig_all  

                      wikipedia: „Diamantová voda má vznikat z obyčejné vody technologií, kterou údajně vyvinul Francouz Joël Ducatillon, a která zahrnuje „vědu čísel“ (někde překládáno jako „číselné kódy“) a hudbu.“

                      0 0
                      • jIrI___  

                        Tak to jo, ale to není tak jedoduché :). Osobně ale neznám nikoho, kdo by si diamantku sám vyráběl úplně od prvopočátku, to snad ani není možné (tady je poměrně jednoduše popsán vznik diamantové vody) a naprostá většina spokojených uživatelů si diamantku jednoduše namnoží.

                        0 0
                        • Mig_all  

                          Sorry ale to po mě nemůžeš chtít :-D přestal jsem číst po druhé větě. „V překladech se uvádí, že od roku 1990 začala přes něho proudit nějaká speciální energie…“ LOOOOOOL :-D :-D :-D Bud jsi fakt dobry trol, mozna az tak dobry ze uz to neni ani vtipné, a nebo jdi okamzite vrátit diplom a dej si facku, protoze nejsi trol, ale trotl…

                          0 0
      • Radek Broz  

        Ty jen trolíš, ale Doom tomu očividně fakt věří, což nechápu.

        0 0
        • Martin  

          Co na tom nechápeš? Že mi něco pomohlo a znám lidi, kterým pomohla od chronických problémů jiná terapie na podobném principu? A že to něco nebyly dobrotky z lékárny?

          0 0
          • Radek Broz  

            To, že ti to pomohlo, si myslíš ty. Pokud to není klinicky otestovaný na dostatečně velkým vzorku, kde kontrolní skupina bere placebo, je to prostě na úrovni „ježíš tě uzdraví“. Každopádně super, pokud jsi se dostal z nějakejch problémů, ale nic bych z toho nevyvozoval.

            0 0
            • Martin  

              A ti ostatní, které znám? Taky placebo?

              0 0
            •  

              pokud vím, tak placebo funguje a oficálně ho i školská věda v praxi používá!

              Placebo není nic druhořadého a zanedbatelného-ale jev, který bere i lékařská věda vážně!

              Pak ale nechápu – ono je placebo nějaké „šarlatánství“ nadávka, méněcenná „nevědecká“ metoda, nebo co?

              Soudě z toho, v jakém kontextu to slovo tady používáte!

              0 0
              • Radek Broz  

                Ne, vůbec – o tom, že placebo je šarlatánství, nepíšu nic. Zkus si to přečíst znovu.

                0 0
                •  

                  OK..promiň..myslel jsem to obecněji..

                  0 0
          • Petr L2  

            Mnoho potíží člověka pramení třeba i jenom z toho, že není zjednodušeně řečeno v pohodě, to, že se srovnal po čemkoliv od zaříkavače hadů, po nějaký měřák, co mu podle něj naordinovali čajíček, nebo ho dal do klidu doktor nějakou pilulkou, či se tak dlouho proléval nějakým driákem až zapomněl, že je mu špatně, ještě neznamená, že je to metoda, která ho vyléčila. Drtivá většina složitých nemocí není o léčbě, ale odstranění příčit v okolí člověka. Nevěřil bys, jak se mě ulevilo, když se tchýně odstěhovala 350 km daleko a po první hádce po telefonu mě již léta nevolá :-)

            0 0
            •  

              souhlas…Vnější prostředí a životní podmínky (vztahy) fungují jako spouštěče…

              0 0
            • Martin  

              Dobře, to třeba může fungovat u kašlání. A co borelie, co ženská, která už byla málem na vozíku jako poloblbá troska a vrátila se zpět do normálního života a teď má úspěšnou stavební firmu?

              0 0
              •  

                mám také zkušenosti s alternativou – a zjišťuju, že nemá smysl se přít s lidma, kteří tu (dobrou) zkušenost nemají…a nebo je dokonce přesvědčovat, že to funguje!- ale když tě to baví:-)

                0 0
              • TeryPV  

                Škoda, že tchýně nešla k alternativnímu doktorovi, možná by ji ta rakovina nedostala… Ku*va to jsou kecy…

                0 0
                • Martin  

                  Argumentace proti by nebyla? Jak mi vysvětlíš, že ty moje případy fungují? Krom keců?

                  0 0
                  • TeryPV  

                    Tak to bys si měl otevřít ordinaci, víš kolik lidí umírá na rakovinu? Mohl bys pro ně něco udělat a vyléčit je…

                    Argumentací proti je všude spousta. To, že ty jsi se upnul na pár lidí, které „vyléčila“ alternativní medicína, neznamená, že je více těch, kterým vůbec nepomohla. Internet je plný toho, jak jsou to šarlatáni a varování před tím, aby si na to lidé dali pozor.

                    Až Ti někdo v rodině, nepřeji ti to ani náhodou, onemocní smrtelnou rakovinou, budeš za doktory rád, to mi věř. S tím a dalšími takovými nemocemi Ti žádná alternativní medicína nepomůže!

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Ehm, tak zrovna u té rakoviny bych byl opatrnej… mně tchýně přežívá, protože na ty doktory spíš nespoléhá. Ale hádat se nebudu, ať si každej dělá co chce.

                      0 0
                      • TeryPV  

                        A dokaž, že by s doktorama na tom nebyla lépe? (řečnická)

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Ona né že by se neléčila, prošla chemo, ale kdyby dala na slova doktorů, tak by si to asi musela hodit. A pak u rakoviny je tu druhej aspekt, a to pojišťovny a registrace léků, kdy sice existují alternativy pro léčbu či prostředky pro podpůrnou léčbu, ale buď nejsou hrazeny, nebo u nás ani nejsou na trhu…

                          0 0
                          • TeryPV  

                            Tak takhle potom ano. To Ti rozumím, to znám dobře a vím co tím myslíš. Ono je to u téhle nemoci hodně o tom, že pak to pacient nedává psychicky. Tchýni jsme pak nakonec taky nechali převézt domů a řešili to jinak.

                            0 0
                            • Martin  

                              byla zabíjačka?

                              0 0
                              • TeryPV  

                                No, že to nemáš v hlavě v pořádku už víme, ale tímhle jsi teda klesl na úplné morální dno.

                                0 0
                                • Martin  

                                  Zajímavé, jen proto, že věřím něčemu jinému než ty, to nemám v hlavě v pořádku? Kámo, na tobě je vidět komunistická výchova – jakmile má někdo odlišný názor, je nutné mu vtlouct ten správný.

                                  0 0
                                  • TeryPV  

                                    Počkej, to Ty nám tu vtloukáš ten správný názor, podložený pár případy. Nejsi to náhodou Ty, kdo nám tu cpe něco, co není podložené?

                                    Navíc Tvoje reakce nemá nic společného s tím, co jsi napsal před tím a čímž jsi ukázal, kam patříš. Možná to byl jen špatně míněný žert, ale ten v této diskuzi, kterou jsme s midlanderem vedli, opravdu nemá místo. Můžeme takové srandičky vést ve vtipech, v sodomě, ale tohle už jsi prostě poslal přes čáru.

                                    0 0
                                    • Martin  

                                      No pozor. Tys spolu s ormem tuhle debatu začal vedle v tématu o autech, katalyzátorem byl ten ormův slint " Z toho, ze lidi jako ty se nekdy dostanou k moci, mam nocni muru." plus ty tvoje kecy.

                                      Já nikomu nevnucuju názor – jen se snažím vyvrátit dogma, že jakákoliv alternativní medicína nefunguje. Uvádím ověřené případy, které osobně znám. Čím víc chceš podložit informace, než osobní zkušeností.

                                      Pokud by něco nefungovalo, tak ty zkušenosti nemám.

                                      0 0
                                      • TeryPV  

                                        já: „Tak takhle potom ano. To Ti rozumím, to znám dobře a vím co tím myslíš. Ono je to u téhle nemoci hodně o tom, že pak to pacient nedává psychicky. Tchýni jsme pak nakonec taky nechali převézt domů a řešili to jinak“

                                        Ty: „byla zabíjačka?“

                                        O tomhle části vlákna se bavím, kdy jsme řešily trošku vážné věci.

                                        Takže moje matka má tři děti díky zázraku? Mám chodit a hlásit zázraky, než abych byl schopen akceptovat, že doktoři nejspíš udělali chybu? Neví no.

                                        0 0
                                        • gerrard  

                                          Tak minimalne v jednom z tech tri pripadu to neni zazrak, ale pekny pruser. :)

                                          0 0
                                        • Martin  

                                          holky, nebuďte tak cimprlich :)

                                          na druhé straně, lidi jako ty asi podepisovali rozsudek pro Horákovou a nebo požadovali upálení Bruna

                                          0 0
                                          • TeryPV  

                                            A lidi jako Ty, by zase nejraději vrátili středověk no. Šarlatány, žádné důkazy, jen vlastní pocity.

                                            0 0
                                            • Martin  

                                              Kde čteš, že bych nejraději vrátil středověk? Začínám mít pocit, že neumíš pochopit psané slovo.

                                              0 0
                                      • orm  

                                        Co je presne slint na tom, ze se opravdu bojim toho, ze by se lide jako ty, lide bez racionalniho a kritickeho mysleni, dostali k moci? Opravdu se toho bojim. Nemam potrebu to dale rozvijet a ztracet s tebou cas (ten mas ocividne ty, kdyz zakladas dalsi vlakno), protoze zkusenost rika, ze at napisu cokoliv, tak te nepresvedcim. Je to podobne jako diskuse o nabozenstvi.

                                        0 0
                                        • Martin  

                                          Podle čeho soudíš, že nemám racionální a kritické myšlení? Protože věřím něčemu jinému než ty? V jednom konkrétním tématu? Naopak já bych zas mohl mít strach z tebe jakožto ze zaslepeného člověka, který má klapky na očích a neumí se podívat jinam než tam, kam ho vede oficiální doktrína. A z člověka hloupého, který neumí akceptovat cizí vidění světa.

                                          0 0
                                          • TeryPV  

                                            Ale vždyť je to jasné, nevidíš argumenty, testy, výsledky, důkazy, studie. Nevidíš kolik lidí alternativní medicína poslalo při nejlepším do nemocnice. Vidíš jen to, že Ti jednou doktor nepomohl a pár lidem kolem Tebe to klaplo a vsadím se, že na tyhle lidi jsi narazil tím, že jsi se o alternativní medicínu zajímal. Je to jako já bych řekl, že všichni hrají fotbal, protože se pohybuju mezi fotbalistama. Jak řekl orm, je to s Tebou jako diskuze o náboženství a to nemá smysl.

                                            A aby jsi zase neměl blbé pindy o komunistech a podobně. Jasně jsem několikrát napsal, že zdravá strava, zdravý životní styl, psychická pohoda a podobně mají velký vliv na zdraví člověka. Ale tlusté prase, jako já, které se cpe masem, leje do sebe pivo, opravdu nikdy nebude zdravé proto, že si dá pár sirupků, mastiček, čajíčků. Základ je, ač nerad souhlasím s Yurou, zdravě žít. Nějaké hloupě řeči o chlamidiích, osciloskopech na diagnózu a podobně nejsou NIKDE podložené. Možná vás alternativní medicína jen naučila žít zdravěji a proto jste zdravější, nic víc.

                                            0 0
                                            • Martin  

                                              Jonáš má na webu studie, které funkčnost jeho preparátů dokazují.

                                              Mám vyzkoušeno, že diagnostika prý nefungujícím přístrojem funguje. Nejen u mě.

                                              Mám informace od lidí z mého okolí.

                                              Je to fakt náhoda, že všem, kteří zkusili kapky, se ulevilo a problémy zmizely nebo mizet začaly? Je náhoda, že ten údajně nefunkční přístroj je schopen ukázat problém, který opravdu existuje?

                                              Ono nejde o nějakou metodu podávání vody se zaříkáváním, ale o metodu vycházející ze stovek let znalostí účinků bylin na lidské tělo.

                                              Orm mě tu obviňuje z nějakého slepého přijímání faktů. Co je slepého na tom, že jsem si udělal vlastní test, při kterém jsem v rámci diagnostiky ženské neřekl vůbec nic o sobě a výsledky, které mi naměřila, mi sedly na můj problém.

                                              Je to fakt pavěda?

                                              V 18. století asi taky neuměli komunikovat na dálku pomocí rádia.

                                              Proč si nepřiznat, že aktuální znalosti medicíny neumí diagnostikovat a léčit různé patogeny, protože používají jen omezenou škálu testovacích metod? Ví skutečně aktuální věda všechno? Můžeme si opravdu poctivě říct, že už všechno známe?

                                              Kdysi se nevědělo, co způsobuje morové rány. Donedávna jsme neznali ani mikroskop. Tak proč si nepřiznat, že můžou existovat i jiné detekční metody než to, co zná mainstreamová medicína? Před objevem mikroskopu se taky tvrdilo, že nemůžou existovat nějaké neviditelné brebery, které způsobují nemoci.

                                              Stejně tak se tvrdí, že nefunguje třeba akupunktura a akupresura. Čas od času se o tom vede štvavá kampaň v novinách. A přitom nejsou k dispozici konzistentní testy vyvracející funkčnost. Jenom se říká, že to nefunguje, protože to nefunguje.

                                              0 0
                                              • TeryPV  

                                                A jsme u toho. Máme mikroskop, dokážeme se podívat tam kde jsme dřív nemohli. Známe jak vypadá DNA. Lidé, kteří studují medicínu mají všechny tyhle znalosti. Vědci, kteří se snaží přijít na příčinu různých nemocí se tomu věnují léta, některé výzkumy probíhají generace. Vše se důkladně testuje, snaží se přijít na to, jak daná nemoc vzniká a tím ji i předcházet. Snažíme se nemocem porozumět, tím jsme pak schopni je léčit. Tohle všechno právě zásluhou například mikroskopu. Když Fleming náhodou objevil účinek penicilínu, myslíš, že si řekl, že ta „houba“ zabíjí bakterie tak ji budeme používat? Určitě se snažil přijít na to, jak je to možné, přijít na to, jak celý proces funguje. Dnes to víme.

                                                V kontextu k tomu mi chceš tvrdit, že alternativní medicína, o které tvrdíš, že je prověřena stovkami let, je stejná? Vždyť oni ani neví proč ta bylina pomáhá. prostě to zkusili metodou pokus omyl a něco vyšlo a drží se toho ty Tvoje stovky let. Rozdíl je v tom, že moderní medicína se zabývá tím, proč ta daná bylinka (látka) funguje tak a tak, zkoumají a snaží se to pochopit do podrobna, nikoli jen „funguje to“. Pokud tenhle rozdíl nevidíš, tak se na mě nezlob, ale další diskuze opravdu nemá cenu. Kdyby byl každý jako Ty a spokojil se s tím „tohle funguje“ tak tady máme právě pořád ten středověk. Bádání nás posouvá dál, ne sto let zkušeností „funguje to“ .

                                                0 0
                                                • Smazaný účet  
                                                  Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                                                  0 0
                                                • Martin  

                                                  Čili chceš říct, že teď víme úplně všechno?

                                                  I ty blbé studie rozporující akupunkturu nemají žádnou hodnotu, protože nejsou kloudně podloženy, viz wikina. Medicína je určitě pokročilejší než bývala, ale pořád neví všechno.

                                                  Uvědom si jednu věc, popíráš sám sebe. Moderní medicína z té tradiční vychází, akorát zapomněla na své vlastní kořeny.

                                                  Z druhé strany, kdyby existoval jen jeden přístup, jako máš ty, že někdo řekl, že je to takhle a ne jinak, jsme stejně v pravěku. Kdyby vědci akceptovali stejně tvrdohlavě jako ty, že země je středem vesmíru a plochá, tak se taky nikam nepohneme.

                                                  Nějaká „autorita“ řekne „nejde to vyléčit“ a co? Buď sklapneš uši a smíříš se s tím, nebo zkusíš jinou cestu. Zabedněnec sklapne uši.

                                                  0 0
                                                  • TeryPV  

                                                    Končím s Tebou diskuzi. Já Ti dal spousty argumentů a logické vysvětlení toho jak medicína funguje. Ty se stále snažíš tvrdit, že Tě může léčit někdo, kdo nemá ani tucha o tom, co za danou nemocí je. To je totální kravina! Nepřítele musíš poznat, aby jsi se ho zbavil. Nevím co nechápeš na tom co jsem napsal a na tom, jak funguje moderní medicína. Přes to dokážeš tvrdit, že nějaký přístroj, bez klinických testů, bez jakéhokoli důkazu funkčnosti je víc? Že když někdo nějakou nemoc ani nezná, tak ji může léčit? To je taková kravina.

                                                    S tím přístupem jsi to nepochopil. Ani je spousta slepých větví a musí se prozkoumat (vyfukování cigaretového kouře do vody). Já to myslel tak, že pokud by se medicína držela toho, že mám lék, který funguje na tyhle příznaky a dál nemoc nezkoumám, tak jsme nikdy žádnou nemoc nevyléčily. Například bychom se nikdy nezbavili neštovic a podobně.

                                                    Nech si svoji alternativní medicínu, ale netvrď, že funguje, a nikomu ji necpi. Máš totiž stejný přístup jako fanatičtí pobožní.

                                                    0 0
                                                  • Martin  

                                                    Takhle to na remízu neuhraješ ;)

                                                    Tvůj názor ti neberu, ale kde bereš drzost něco mi přikazovat? Máme svobodu slova, nejsme už v období totality, kdy se měla držet huba a krok.

                                                    0 0
                                                  • TeryPV  

                                                    Nehraju na remízu, dal jsem Ti argumenty, podložené, vědecké, logické… Ty jen svoji zkušenost z minimálního statistického vzorku a ještě se ji snažíš podložit nesmyslnými přístroji, které jsou proti fyzice a zdravému rozumu…

                                                    Jehovisty na Tebe :)

                                                    Nicméně, diskuzi končím, nemá to za mák smysl… :)

                                                    0 0
                                                  • Martin  

                                                    Proti fyzice nebo proti známé fyzice?

                                                    Co víš o tradiční čínské medicíně? Krom toho, že nefunguje?

                                                    Věděl jsi například, že ve staré Číně uměl doktor udělat základní diagnózu, který orgán není v pořádku, jen z pečlivého sledování tepu pacienta?

                                                    Víš něco o „orgánových hodinách“? Víš například, proč velká většina žlučníkových záchvatů nastává v období mezi půlnocí a třetí hodinou ranní?

                                                    Je spousta věcí, které moderní věda zapomněla nebo odmítá.

                                                    0 0
                                                  • Martin  

                                                    A Téry, víš něco o těch lidech, kteří dělají s Jonášovými hračkami?

                                                    Víš třeba, že většina jonášspecialistů jsou zdravotní sestry a někteří i lékaři? A víš, že člověk bez zdravotnických znalostí, který se chce akreditovat, musí podstoupit alespoň základní kurz anatomie a nabýt základní znalosti z medicíny? Ona to zas není úplná sranda, jenom tak psát nějaké kapky a rejžovat na tom. To by si svoje klienty brzo otrávili.

                                                    0 0
                                                  • gerrard  

                                                    Me na tom Jonasovi prekvapila jedna vec a to, ze to je levne.

                                                    0 0
                                                  • mr.antik  

                                                    Je to holt stará škola, už to dělá dlouho a vydělal dost.

                                                    0 0
                                              • Yura  

                                                Na netu je treba plno pribehu lidi kde popisuji jak prezily rakovinu slinivky, coz je z pohledu konvencni mediciny defakto nelecitelny druh rakoviny. Ti lidi popisuji jak brali ve velkych davkach enzymy ktere jejich slinivka neni schopna produkovat, jak nepozivali nic jineho nez ve velkem odstavnenou zeleninu a nejake ovoce, jak si delali kavove klystyry apod.. Na tenhle postup nepotrebuju zadne studie. Protoze me to dava smysl jak to muze fungovat. Ale jak funguje ten tvuj pristroj Salvia to evidentne nedava smysl nikomu, kdo pouziva selskej rozum. Jak pisou v tom clanku „Salvia nemůže snímat z jediného bodu na povrchu těla žádné relevantní informace už proto, že nic takového, jako „celková informace“ o orgánu neexistuje.“ Proste muzou ti takhle merit treba tlak nebo krevni cukr, kdyz to ma nejakou jehlu apod.. Ale vzivote ti nejakej pristroj kterej ti ohmatava ruku nebo co nemuze podat nejake informace jak jsou na tom tvoje organy apod.. Fakt prober se..

                                                0 0
                                                • mr.antik  

                                                  v tradiční čínské medicíně se diagnostikuje v podstatě na základě relativně letmé prohlídky, tomu věřiim víc než přístroji salvia. Ale samozřejmě pokud je to tak zázračný přístroj, divim se že to nepoužívá každý doktor a rejžuje na tom jen pár vyvolených

                                                  0 0
                                                • Japhy  

                                                  „jak si delali kavove klystyry apod..“ No vida, konečně vím k čemu jsou v krámech plný regály pytlíků s mletou Robustou. :-)

                                                  0 0
                                                  • Yura  

                                                    Nic nenakopne jatra lepe jako kofein druhym koncem.. :))

                                                    0 0
                                                  • Petr L2  

                                                    No nevím proč zrovna játra, prostě je to jeden ze způsobů, jak nejrychleji vstřebat něco do těla, funguje to stejně jako si to dát třeba pod dáseň .......

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Pane boze Petre. Neco si o tom napred zjisti nez zacnes placat. Ne opravdu to neni to same. Na telo to pusobi uplne jinak.

                                                    0 0
                                                  • Petr L2  

                                                    Fakt jo? já jenom, že když se používají čípky, tak to není proto, že působí na tělo jinak, ale že se dostane látka do těla rychleji, ale možná, že u kafe, je to jinak :-)

                                                    Jinak v telece jsem jednou viděl páreček amíků, co na kávovém klystýru ujížděli a těm tedy evidentně o játra nešlo

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Petre ja si to nevymyslel. Takovou predstavivost fakt nemam. Spropagoval to hlavne Gerson Therapy a jestli te to opravdu zajima, tak toho mas plnej internet.. Funguje to uplne jinak. Jde to pres strevo do portalni zily a primo do jater, kde to urychuje jeji funkce a taky to stimuluje tok zluci. Uz je nedelam, ale je to uplne neco jineho nez to kafe chlastat..

                                                    0 0
                                                  • Petr L2  

                                                    Yuro, díky za osvětu, já jsem asi konzervativní a tak zůstanu u tradičního orálního podání :-)

                                                    0 0
                                                • Martin  

                                                  Viz výš. Vysvětli mi, jak je možné, že někdo, kdo o mně nic nevěděl a nikdy před tím mě neviděl, mi tím nefungujícím přístrojem trefil problémy, které jsem mu před tím neříkal?

                                                  0 0
                                                  • Yura  

                                                    Ale me nezajima tvuj pripad. I rozbite hodiny jdou 2× denne spravne.. Proste neexistuje zadny racionalni vysvetleni jak takovej nesmysl muze fungovat. Protoze to je proste hovadina. Mozna kdyby jsi to slysel treba od Hnizdila, ze to je nesmysl, tak tomu budes verit ne? Tak mu napis..

                                                    0 0
                                                  • Martin  

                                                    Ale taková náhoda, že zrovna u mě, který tam šel v režimu „uvidíme co mi řekne, moc tomu nevěřím“ se v diagnóze perfektně trefila.

                                                    A ty další případy z mého okolí jsou taky náhody? Deset lidí s různými potížemi?

                                                    Racionální vysvětlení nemáš, ale nefunguje to.

                                                    No zasmál jsem se.

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    To je zbytecny. Ty ses v pasti..

                                                    0 0
                                                  • Martin  

                                                    Dobře, tak jinak

                                                    Vyšetření pomocí Salvie probíhá následovně: přístroj se nastaví na „tvoje vlny“ a poté se do něj vkládají vzorky různých patogenů, kterých je cca 50. Jak je možné, že ta mašina indikovala jen ty vzorky, které odpovídaly mým problémům? Opakuji, vzorků, které se testují je asi 50. Jaká je pravděpodobnost, že ty rozbité hodiny ukázaly to, co mi je? Proč mi neukázaly třeba těžké kovy nebo problémy s játry či srdcem?

                                                    0 0
                                                  • Petr L2  

                                                    už jenom to, že se ten přístroj nastaví na tvoje vlny je podezřelé....­....natož to vkládání vzorků nemocí :-)

                                                    Moc bych za to nedal, že je to pouze jednoduchý měřák , kterým se měří odpor lidského těla a to ostatní je šaškárna okolo, aby to vypadalo alespoň trochu alternativně …

                                                    0 0
                                                  • Martin  

                                                    A proč tedy na různé vzorky reaguje jinak?

                                                    0 0
                                                  • Ivan  

                                                    Z toho co tady píšeš je zřejmé, že to je nesmysl a podvod. Vzorky padesáti patogenů? A v jakém jsou ty patogeny stavu? Živé, nebo fixované? Pokud živé, to si je ti léčitelé či kdo kultivují? Na krevních agarech, tkáňových kulturách, v náhradních hostitelích nebo jak? Můžu tě ujistit, že udržet dlouhodobě kulturu byť jediného druhu jakéhokoliv patogena je docela nákladná a složitá záležitost a musíš mít na manipulaci s ním příslušnou akreditaci. Pokud jsou ty „srovnávací vzorky“ usmrcené a fixované, ani vzdáleně nemohou mít srovnatelné vlastnosti s živým organismem. Používej rozum.

                                                    0 0
                                                  • Martin  

                                                    Používám. Jak je možné, že to indikovalo moje problémy? Pořád jsem se nedozvěděl proč to funguje?

                                                    0 0
                                                  • Ivan  

                                                    Nemůžeš se dozvědět, proč něco funguje, když to fungovat nemůže. Věř čemu chceš věřit. S vírou a blbostí se nedá nic dělat.

                                                    0 0
                                                  • Martin  

                                                    Četls ty moje příspěvky? Čím je chceš zpochybnit? Náhodou?

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Zazrak vole..

                                                    0 0
                                                  • orm  

                                                    Kdyz ti v rulete padne 10 po sobe 8 a ty pri tom budes tocit rukama do vrtule a krouceni hlavou a pak nam tu budes tvrdit, ze pri toceni rukama do vrtule a krouceni hlavou padaj 8, ze je to fakt a at ti tedy vysvetlime jak to funguje. Totez tvrdis ty, jen proste v jinem pripadu.

                                                    Kazdopadne dukazni bremeno je na tve strane. Bud skepticky. Poloz si otazku co je pravdepodobnejsi, to ze existuje zazracny pristroj, ktery nikdo na svete nema, ktery popisuje veci, ktere nikdo jiny na svete nepopsal a ktery vymyslel genialni cesky lekar, ktery nema zadne technicke vzdelani nebo je pravdepodobne, ze je to cele hloupost, ktera taha z lidi penize a lecebny ucinek je placebo?

                                                    Nikdo nerozporuje, ze placebo funguje. Neni to nic jineho nez chemie v tele.

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  
                                                    Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                                                    0 0
                                                  • Martin  

                                                    Bojím se, že trochu lžeš.

                                                    Tu metodu používají různé přístroje. Lidé, kteří s tím pracují, mají výsledky. To jsou fakta dohledatelná na internetu.

                                                    Zpochybnění funkce Salvie je sice v pár článcích, ale ty nejsou kvalitně ozdrojované. Zatím nikdo tu mašinu nevzal a neudělal s tím testy, které by byly prokazatelné. Nikdo na tom nevyzkoušel otestovat pár prokazatelně nemocných a udělat studii.

                                                    Můžeš zpochybnit můj případ. Může to být náhoda, že u mě se zrovna trefili ve třech vzorcích z 50. A co těch dalších 10 lidi, které znám? Taky náhoda?

                                                    0 0
                                                  • kandik psi zub  

                                                    k ty debate ohledne toho Salvia pristroje – nezkoumal jsem to detailne ale je to neco na principu elektroakupunktury?

                                                    S tim, potazmo s celostni doktorkou ( ktera je mudr) tuhle metodu pouzivajici mam nasledujici zkusenost –

                                                    2014 a predesly roky – soustavny krkaboly, infekce prudusek na hranici zapalu plic, pece klasickych lekaru, posleze i , rekl, bych, rozumnyho imunoalergologa. Postupna devastace antibiotikama – bludnej kruh, imunostimulacni pripravky k nicemu atd atd. K tomu samozrejme serie vysetreni, detailnich testu na vsechno mozny, slusi se dodat, ze muj otec, matka, bracha , svagrova, oba dedove jsou, resp. byli Mudr. Asi nemusim dodavat, ze se na kolo chodil spis divat do garaze nez jezdil.

                                                    2015 leden nastup k „sarlatance“ navstevy a mereni kazdej mesic, posleze po 6 az 8 nedelich, na zaklade tech mereni jsem bral serie bylinkovych extraktu a caju, vitC, rakytnik a podobny veci v nejakym rezimu a systemu. Do konce roku jsem byl opet nekolikrat nemocnej, ale zvladnuto bez atb

                                                    2016 nemocnej parkrat, ATB0. Najezd 700km za rok

                                                    2017 nemocnej myslim 2×, ATB a jakykoliv jiny klasicky medikamenty nula. Najezd ke dni voleb 2200km

                                                    cili zaver: Je mi srdecne u zadi, jestli to jsou nejaky cakry, karmy, placebo, psychosoma, nebo elektróny, ale klasicka medicina me z toho nedostala, neklasicka ano. Urcite podil hral ustup stresu v moji profesi, lepsi spanek, snaha vic lezet, kdyz je clovek nemocnej a nemala zmena jidelnicku – tyhle polozky jsem se ale snazil resit jeste pred nastupem k sarlatance.

                                                    A jiste, z duvodu ktery nehodlam rozebirat, to pojistovna nehradi, tak me celkova pece zatim stala mozna dvacet tisic, nevim. Dal bych za ni klidne dveste tisic, protoze me to postavilo na nohy.

                                                    Jinak bych nerad aby to vyznelo jako vysmech klasicky medicine, mam ji ve VELKY ucte, uz kvuli tomu, ze do pomeru vidim diky rodine. A klasicka medicina me nekolikrat brilantne pomohla ( arytmie FIS a nasledna RF ablace- coz bylo pro me totalni sci-fi). Ale v lecbe urcitych veci, zejmena v souvislosti s imunitou, vleklejma chorobama dychacich cest, koznich svinstev, alergii a podobnych drobnosti selhava.

                                                    0 0
                                                  • Martin  

                                                    V podstatě ano, jeden z principů je elektroakupunktura

                                                    Jinak to vnímám jako ty. Je mi u ******, jestli místní Vědci budou funkčnost zařízení rozporovat a mávat článkem ze Sisyfosích stránek, který jsem linkoval. Moderní medicína mě po x návštěvách u různých doktorů prohlásila za zdravého a „ven simulante“, „šarlatánka“ pomohla. Jestli to je placebo, vúdú nebo psí slzy s kočičím ušním mazem je mi srdečně jedno.

                                                    Pořád si myslím, že ačkoliv toho moderní věda toho hodně, stejně tak toho hodně neví a spousty starých znalostí byly v průběhu času opomenuty nebo úmyslně zameteny pod koberec.

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    No takze ti pomohl vitC gratuluju. To si ho mel ale brat uz davno..

                                                    0 0
                                                  • Martin  

                                                    Dobře ty rozumbrado, a co já? Céčko a hlívu s echinaceou jsem bral každou zimu na už od začátku mých dýchacích potíží, výsledek nula. He?

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Placebo a to stacilo na to, aby si s tim imunuta poradila..

                                                    0 0
                                                  • Martin  

                                                    Docela se divím, že s tvými medicínskými znalostmi už dávno neděláš LF UP… svět přichází o prvotřídního doktora. Oh, wait…

                                                    A nemůže to být třeba tím, že byliny obsažené v tom léčivém koktejlu jsou zacíleny na konkrétní problém? V tomhle případě Prha Arnika na stimulaci imunity, Sléz lesní na rozpuštění hlenů, ve kterých je „schovaná“ plicní chlamydie, a Jetel luční jako podpůrná látka pro léčení dýchacích problémů? Ty placebo?

                                                    0 0
                                                  • kandik psi zub  

                                                    ze napises tuhle picovinu, jsem vedel uz kdyz jsem to psal.

                                                    Kazdopadne, i kdyby to byl jen vitC, je mi to srdecne jedno, pece klasicky mediciny mi tohle nerekla, neklasicka medicina ano.

                                                    0 0
                                                  • Martin  

                                                    hups :D to bylo hnusné, MUDr Yura si to nezaslouží :)

                                                    0 0
                                                  • mr.antik  

                                                    A co ti teda pomocí toho přístroje diagnostikovala?

                                                    Bude diagnostika pomocí toho přístroje u více léčitelů stejná? Přítelkyni totiž léčitelka diganostikovala zanešená střeva, což ti může na 80% problémů s imunitou fungovat, protože ti doporučí změnu jídelníčku, která pomůže každému. S jiným problémem stejně pomohla i čínská léčitelka, akupunktura plus změna jídelníčku, bez diagnostického přístroje.

                                                    Takže otázkou je, zda je ten přístroj vůbec potřeba a nestačí naordinovat změnu jídelníčku plus nějakou bylinkovou směs.

                                                    0 0
                                                  • Martin  

                                                    Hlavně katastrofální stav imunity a plicní chlamydie plus další virové infekce, čemuž i celkem odpovídá modus operandi chlamydií (http://www.chlamydie-chlamidie.cz/…-pneumoniae/) – ty dýchací problémy začaly po indikaci borelie.

                                                    Jinak v podstatě nic, jsem docela zdravý jedinec stravující se převážně racionálně a sračky žeroucí spíš sporadicky.

                                                    0 0
                                                  • Booker  

                                                    V mnoha ohledech souhlasím, ale…

                                                    Když ke mne přijde pacient, ze ma podobný problém (vleklé chronické záněty, bolesti zad atd…=„to,s čím moderní medicína neumí pracovat“), předpokládá, ze mu napíšu lék a za týden, max.2 bude fit… Nechce slyšet: hele, máš moc stresu, bydlíš ve vlhké díře, hádáš se se ženou, tak ji vyměň atd. Až tohle změníš, tak za půl roku, za rok Ti bude líp… (byť si můžu myslet, ze by to fakt zabralo…) Nebude-li fungovat předepsaná tbl, půjde k léčiteli, který má čas se s takovým pacientem vybavovat a zkoumat detaily, řekne mu totéž, ale protože se s ním baví, vyptává, má na něj čas, pacient mu více věří… Léčba trvá stejně půl roku,ale pacient má z toho dobrý pocit… Já mám na těžkého pacienta max.půl hodiny, který má akutní problém, který je třeba řešit hned…a to sem nebudu radeji vůbec tahat ekonomickou stránku věci a že chodím denně o hod.později domu…

                                                    1. naprostá většina lidí, co chodí sem, jsou zdraví mladí lidé, jejichž organismus má velké rezervy a samoléčebné možnosti… Nikde není psáno, že když jsi měl jeden rok slabší, ze ty druhé musi byt také,a že bez léčitele by ses neuzdravil také…
                                                    2. placebo funguje-i ve velkých double-blind studiích… Vždy platilo-víra Tvá Tě uzdravuje-je jedno jestli v Boha, lékaře či léčitele, pilulku nebo něco jiného-prostě to funguje…

                                                    Když člověk chce být vyléčen, musí sám chtít a musí se sám snazit…

                                                    Ad rakoviny a podobně: je tisic druhů rakoviny, každá má jinou léčbu a jinou prognózu-proto neplácejte mezi sebe že jeden měl rakovinu a přežil, druhý ne…to je jako byste řekli, že jeden v dopravním prostředku vzlétl(byl v letadle) a druhý ne(byl v tramvaji)… Píšu to pod Tebe, ale je to myšleno obecně:)

                                                    0 0
                                                  • kandik psi zub  

                                                    jasny, chapu.......

                                                    0 0
                                                  • ememem1  
                                                    Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                                                    0 0
                                        • Smazaný účet  
                                          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                                          0 0
                            • Smazaný účet  

                              Né že by to pacient nedával psychicky, spíš doktor to nedává profesionálně… jako když je onkolog viditelně rozladěnej z toho, že má pacientka po roce dobrý výsledky, když on jí predikoval konec po 3 měsících, a tak aspoň řekne, ať si nedělá naději, že do roka to má zpátky, tak co říct… chápu že je vyhořelej, nechápu, proč tyhle specialisty na to neškolej. Každej untermanager jde na 10 kursů jak jednat s lidmi, ale doktor v nemocnici to prostě nepotřebuje… Nebo strava, ženská jde na operaci s břichem, vyndaj jí metastáze všude možně po zažívacim traktu, a pak jí v nemocnici naservírujou uho s knedlíkem? WTF? Prostě oni akorát naservírujou chemoterapii a víc neřešej, to mi přijde jako úplně klasickej omyl zaběhnutý medicíny.

                              0 0
                              • Smazaný účet  
                                Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                                0 0
                              • TeryPV  

                                Tak k nám se naštěstí takhle nechovali. Spíš šlo o to, že jak ten člověk tráví ten čas na onkologii a vidí lidi, kteří jsou ve stádiu, ke kterému ten člověk dojde, tak to je opravdu psychicky těžké.

                                0 0
                    • Smazaný účet  
                      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                      0 0
                    • Martin  

                      Proč já? Lidi, kteří mají výsledky, už fungují roky.

                      0 0
                      • TeryPV  

                        Hmm, nevím o nikom kdo by léčil rakovinu alternativní medicínou úspěšně… Nemysli si, že když jsme s tím doma bojovali, že jsme si i o tomhle informace nezjišťovali, výsledky nejsou.

                        0 0
      • krabica  

        V příštích letech to bude lithiová voda. :-)

        0 0
      • AussigBiker  

        Idealni by byl mineralni olej, toho mam doma celej kanystr uz asi dva roky a spotreba v brzdach veskera zadna :)

        0 0
      • Smazaný účet  

        ajaj, a je to tu! :-)

        0 0
    • nooski  

      Byli šulíni, kteří tvrdili, že ten diabetes 1. typu překonám alternativní léčbou. Zůstávám u konzervativního inzulínu, neb mám pro co žít :-)

      0 0
      • Yura  

        Od narozeni musis brat insulin?

        0 0
      • jIrI___  

        A dal jsi té alternativě aspoň šanci nebo jsi ji s klapkama na očích rovnou zavrhl?

        0 0
      •  

        stejně je to nakonec o „vnitřní motivaci“-a když ji nemáš…Pak nemáš ani odvahu zkusit alternativu…

        0 0
    • Martin  

      Otázka do fóra – když je alternativní medicína placebo, proč potom na chronické problémy nepředepisují placebo i doktoři? Placebo evidentně funguje a neublíží. Ušetřilo by se spoustu peněz.

      0 0
      • jecnak  

        Jenze i penize jsou placebo.

        0 0
      • Delkim  

        Nikdo nechce šetřit peníze :) pojišťovny se musí dojit, aby bylo na provize, zájezdy, kongresy a příspěvky na vybavení ordinace a podobně :)))

        0 0
        • Martin  

          kolegova exmanželka je praktický lékař, takže jsem něco „zaslechl“ :)

          0 0
          •  

            no teď staávkovali..a stěžují si , jak jsou přetěžování a málo placení..

            0 0
      • ememem1  

        lebo je to drahe a pacienti by po poistovniach chceli preplatenie. to by kazdy sarlatan z toho mohol zit ne? takto platis sarlatana zo svojho.

        p.s. jako ne ze by mnoho doktorov sarlatani neboli, ale aspon to o sebe netvrdia.

        0 0
        • Martin  

          to vypadá tak na 2 promile v žíle :)

          0 0
          • ememem1  

            to je permanentny stav a preto nepotrebujem zaklinacov hadov.

            0 0
        •  

          no vím, jaká diskuze se strhla kvůli čínské medicíně u nás v Hradci! Školští odborníci byli jak fúrie- a čínský lékař byl pranýřován.. A přitom se mu objednávky jen hrnuly a měl na měsíc dopředu plno…

          Ono to je totiž také o přístupu ke klientovi…Protivná sestra, lékař hulvát…a pak jdete k léčiteli, který vnímá léčení jako poslání a koníčka – nikam nespěchá,není na tom finančně závislý, sám je v pohodě, laskavý…

          a pak se divíte, proč lidi chodí k lidovým léčitelům!

          0 0
          • ememem1  

            to je ale ina tema. keby obvodak mohol poistovni kasirovat tkp co ten fesak mozno by sa spraval inak. stavim sa babky s docjodkom 300 eurokorun k nemu nechodia.

            0 0
          • TeryPV  

            A pak Tě otráví. Není to tak dávno co byl nějaký případ takového léčitele, co předepisoval nějakou bylinu, co intoxikovala tělo…

            0 0
      • -b-n-x-  

        Takže, pane Františku. Tady máte balení placeba (mám tady kvalitní placebo že švýcarska), třikrát denně to budete žrát 2 týdny a přijdete se mi ukázat. – tak jako chapu, že by to tak u třetiny obyvatel čr asi i mohlo fungovat, ale co to kteří ten pojem znají?

        0 0
      • nitraq  

        Protože na léky od doktora přispívá pojišťovna, zatímco alternativní léčbu si člověk platí sám a někdy dost slušně. Jak píše jecnak, i peníze jsou placebo, proto placebo od doktora gratis nebo za mírný peníz nemusí fungovat, zato dražší placebo od léčitele je lepší placebo.

        0 0
        • jIrI___  

          Máš pravdu, takhle to funguje u slabších jedinců. Ale když to třeba vztáhnu na moji oblíbenou diamantovou vodu – ta stojí nula nula prd a přesto na její blahodárné účinky nedají dopustit tisíce a tisíce lidí napříč celým světem. Asi někde dělají chybu :)

          0 0
          • -b-n-x-  

            Jo takhle. Takže diamantova voda = kolalokova limonáda. Jojo, mohu potvrdit tisíce dekovnych dopisů. Sám jsem jich napsal tak 20.

            0 0
          • mr.antik  

            u dospělýho to vyžaduje nějakou aktivitu, tj. je rozhodnutý se nějak léčit, něco pro to udělat nebo tomu nějak uvěřit.

            Podle mě reálný přinosy by se daly měřit jedině u malých dětí nebo zvířat, tam to placebo asi neukecáš

            0 0
            • nitraq  

              Ovšem za předpokladu double blind testu, nemůže to podávat rodič nebo páníček.

              0 0
    • ememem1  

      cele pribuzenstvo uz umrelo na rakovinu cohosi. nepomohli klasici ani otvaraci cachry. co fcul?

      0 0
      • Martin  

        dávej si hlínu na prsa. nepomůže to, ale zvykej si.

        0 0
        • -b-n-x-  

          Anebo by třeba mohl prdět do květin

          0 0
          • Martin  

            já jsem si nedávno pucnul na chodbě v práci a kvítka pochcípaly :D

            0 0
        • ememem1  

          to znie celkom fajn, kolko za taketo rady bere jonas?

          0 0
      •  

        dej se na modlení! ..tím nic nezkazíš a stejně ti nakonec nic jinýho nezbývá!

        Už jsem byl v životě v situacích…když nic nepomáhalo…a pak přišel zázrak (?) , milost „zeshora“ ?..nevím, ale byla to síla a nikdo druhý z lidí u toho nebyl…

        0 0
        • Radek Broz  

          To se lehce řekne – modlení. Ale která značka je ta pravá? Často jdou dost proti sobě. A včil co?

          0 0
          •  

            pleteš si modlení a víru! K modlení faráře ani církev nepotřebuješ!

            .. vroucí a upřímná prosba k „tomu nahoře“, když už ti jde skutečně o život i duši(jseš na dně…)-.dělá divy! ale to se nenaučíš odříkáním „otčenáše nebo zdrávas“…

            0 0
        • ememem1  

          to je aspon zadarmo.

          0 0
    •  

      https://www.youtube.com/watch?…

      ..tak tomu říkám alternativní přístup!

      0 0
    • ememem1  

      to je ktory, jonas alebo hnizdil ?

      0 0
      • Petr L2  

        Ty nikdy nezklameš, to je ještě větší peklo, než ten Konsomolec, co za socíku vyprávěl v televizi, jak u nich soudruzi pomocí napařování a masáží rozdojili kozla, jenom mě vrtá hlavou jak vždycky tak rychle najdeš spolehlivě největší píčovinu k tématu........

        0 0
        • Smazaný účet  

          konkrétně az247.cz je naprosto výbornej zdroj, takže ho sleduju pravidelně…a pak už jen zbývá čekat, až se to někam hodí…a ono se to vždycky někam hodí :-)

          0 0
          • Martin  

            není tam uveden autor, takže jde o dezinformační web

            0 0
      • Marskatin  

        ten odkaz pod tím je taky výborný

        0 0
    • mastihuba  

      na začátku letošního léta jsem byl na kurzu zdravého životního stylu a hubnutí u lecitele Borise Tichanovskeho. Dostal jsem to k narozeninám.

      Nic nebezpečného to nebylo. Kombinace vsestranneho cvičení, jogy, sauny, otužování, a omezení zradla a chlastu. Kdyby si to lidi dokazali odnést i domů, tak je za chvíli bez zivnosti. :-) Je to bejvalej boxer. Co mi nejde do hlavy jak u jednoho známého potlacil roztroušenou sklerózu, za mne dobrý. :-)

      0 0
      • Delkim  

        A za to se platí peníze, že ti někdo řekne, že se máš otužovat, cvičit a omezit žrádlo a chlast? :)

        0 0
        • nitraq  

          Těžký prachy, například u Vojáčka 35 tisíc za roční kurz nebo 147 tisíc za tříletej, abys to pak mohl dál někomu valit.

          http://www.akademielecivevyzivy.cz/…vy-pruvodce/

          0 0
          • TeryPV  

            Smutné…

            0 0
            • jIrI___  

              A teď si spočítej, na kolik by tě vyšly všemožné léky a chemikálie, které ti doktor předepíše na každý prd a mnohdy je musíš brát celoživotně… To teprve je smutné číslo ;)

              0 0
        • mr.antik  

          Spousta lidí to tak má…Obvoďák jim řekne zadarmo, že se maj hýbat, cvičit a hubnout ale oni si zaplatěj lázně nebo nějaký kurzík, kde se o tebe postaraj a máš vypnutnej mobil…

          0 0
        • mastihuba  

          tak popravdě druhej den jsem byl doma a zbytek týdne jsem drtil na silnici. Točení kruhem hula hop a sauna mi moc neříká. Zaujaly mne cviky na protažení celé páteře a masáž páteře, kterou se ten rusák snaží napravit a odblokovat. Řekl bych že tu druhou půlku by potřebovala půlka BF, buď se křivíme u komplu, v autě nebo na kole. :D

          0 0
          • mr.antik  

            Dost si na to kápnul…dneska je „nemocnej“ v podstatě každej

            0 0
            • mastihuba  

              tak ja taky vim že bych se měl denně hejbat zrat ovoce a zeleninu,..... ví to každej......

              0 0
              • Smazaný účet  

                Ale kdyz ta slanina a pivko/vinko je proste chutnejsi:)

                0 0
                • mastihuba  

                  tak zase pokud najezdis dostatecnej počet kilometrů tak můžeš žrát co chceš :-) ja si rikam ze fakt malo jezdím. :-)

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    no je to tak…muzes to brat tak, ze treba pres vanoce si predplatis cestu kolem sveta:)

                    https://www.youtube.com/watch?…

                    0 0
                  • Petr L2  

                    Tak to použiji u své doktorky, mají s mojí ženou neustálou tendenci mě korigovat jídelníček, prý že jsem v letech a měl bych se o sebe zodpovědněji starat, takže já se pokusím vyvekslovat to svoje oblíbené žraní za slib zvýšené aktivity, čímž posvětím nutnost trávit více času na kole !

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      nebo můžeš začít používat vlastní terminologii – kotletě říkej „salát“ a je po problému…

                      0 0
                    • Smazaný účet  

                      Proc si radeji nezadupes doma?

                      0 0
                    • Yura  

                      Az na to, ze nebyt bachratej neznamena ze musis byt nutne zdravej ze.. Chlastani a zrani sracek je pro telo stres a misto toho aby to telu davalo stavebni prvky pro jeho funkce a regeneraci, tak mu je bere + jezdeni na kole nebo jakejkoliv sport je taky pro telo stres/katabolis­mus/degenerace. Tzn. jestli bombardujes to telo ze vsech stran a neni tam zadna faze regenerace a obnovy, tak ti pujde zdravi do kopru docela rychle.. Proto sou rekreacni sportovci casto vic zhuntovani nez profici. Protoze profik tomu sice nalozi, ale pak to vyrovna kvalitni stravou a regeneraci obecne.. Sportovat je zabava, ale dodrzovat kvalitni stravu, neponocovat, nechlastat apod.. To je uz chce jinej level discipliny..

                      0 0
    • Pavel  

      Konečně jsi založil pokračovaní Sodoma – Gomora. Už se to fakt dlouho načítalo… ;-)

      0 0
    • 01carbon  

      Neprodávám, ani z toho nemam procenta. Jenom kdyby náhodou měl někdo pocit, že potřebuje vyléčit tak tady to umí :-) http://www.zapper.cz/cs/

      0 0
      • nitraq  

        Kdyby měl někdo pocit:) A mohli říct slečně, ať si otevře něco jinýho, než support stránku Asusu:D

        0 0
      • mr.antik  

        To je přesně cílený na ty, co potřebujou mít v medicině ty „moderní přístroje“… Docela by bylo zajímavý dát tyhle skenery a generátory na nějaký rozbor třeba studentům el.techniky

        0 0
        • Ivan  

          V rámci šíření osvěty mezi jednoduššími manipulovatelnými jedinci s omezenou intelektuální kapacitou jsme podnikli něco podobného: udělali jsme pokus s experimentálně infikovanými hlodavci plus jedna naše kolegyně se nechala tímto přístrojem vyšetřit. Výsledek moc nepřekvapil, snad jen tím, s jakou drzostí jí operátorka tvrdila, že je infikována neglerií, ale klid, my vás za drobný poplatek vyléčíme. Naeglerie je měňavka, která napadá mozek a člověka zabije bez ohledu na léčbu prakticky vždycky.

          0 0
          • Smazaný účet  

            No jen se nesmej…kolegyne umre tak jak tak a operatorka si udela carku do kolonky „ja jsem vam to rikala“…

            0 0
          • TeryPV  

            Ale to jim prostě nevysvětlíš, oni to viděli na vlastní oči, že to funguje :)

            0 0
          • Martin  

            jenom detail, není ten zapper spíš přístroj, který „něco“ léčí? takže tím se asi vyšetřovat moc nedá.

            0 0
            • Ivan  

              Vědeckotechnický pokrok nelze zastavit. Dnes již existují přístroje, které v sobě kombinují jak neomylnou frekvenční diagnostiku, tak specifickou, rychlou a stoprocentně účinnou léčbu. Jmenují se např. F-Scan, Oberon, snad i proslulý Zapper má diagnostický mód.

              Jak diagnostika, tak léčba tímto je samozřejmě naprostá hovadina. Duchaprostých lidí, kteří takto dávají šejdířům vydělat, je ale pořád dost.

              0 0
              • TeryPV  

                Teď jsi mě pobavil :D Napsal jsi to dobře!

                0 0
              • mr.antik  

                Tak už jen to, že se výrobci těch přístrojů vzájemně osočují, že ten druhý nefunguje, tak asi na tom něco bude.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  A taky jakekoli kecy o vyzarovani pozitivni energie v okruhu nekolika metru…hovadina…po­kud ma radio svitit, ma presne definovane kde a jak moc muze…ale ze by bylo jeste nejake jine elmag pole, ktera iluminati zatajuji pred vedcami?

                  0 0
            • Japhy  

              Již zde bylo zmíněno, nebyl by jeden přebytečný kousek na prozkoumání studenty elektrotechniky? Možná bychom se pobavili stejně jako u podobně zázračných krabiček scientologů.

              http://xenu.freewinds.be/…-meter_e.htm

              0 0
      • Smazaný účet  

        A co kdyz ten plasma bazmek nastavim na nejakou tu toxickou frekvenci WiFi, GSM nebo tak..uz to nebude toxicke? Zrusim signal pulce baraku? Nastavovani s presnosti tisicin kHz je super!:D

        0 0
      • Smazaný účet  

        hele, já taky umím zbavit člověka všech problémů…ale byznys si z toho dělat nebudu :-)

        0 0
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • RomanKa  

      https://videacesky.cz/…vni-medicina

      https://www.stream.cz/…anuji-zivoty

      https://www.stream.cz/…eri-zabijeji

      https://www.stream.cz/…cervu-v-akci

      Netvrdím, že celostní medicína nemůže přinést výsledky, ale bohužel pod alternativní medicínou si automaticky vybavím šarlatány. A že jich je…

      0 0
      • Yura  

        „Netvrdím, že celostní medicína nemůže přinést výsledky, ale bohužel pod alternativní medicínou si automaticky vybavím šarlatány.“

        A proc tomu tak asi je? Protoze 1. mas informace jen z mainstream media a hlavne 2. protoze zijes na „vychode“ kam opravdu fungujici celostni medicina v podobe doktoru, kteri se odmitaji podilet na tom co predvadi konvencni medicina a kteri chcou videt opravdu nejake vysledky u svych pacientu. U nas je jich opravdu par. Nejznamensi asi Hnizdil. To me chces opravdu tvrdit, ze to je šarlatán? U me je sarlatan dokturek, kterej resi vsechno praskama, ktery kdyz predepisuje, tak ma za to penize. Dam priklad moje byvala dermatolozka, kdyz jsem tam k ni jeste chodil. Ktera do me pumpovala nejvetsi sracky typu roaccutan, antibiotika apod. a zarovne tvrdila, ze akne nema nic spolecneho se stravou, spatnym travenim, propustnosti streva apod.. Ona jako „odbornik vystudovanej“ co za to bere tezky penize mi znicila defakto zdravi diky tem srackam, akne to vubec nepomohlo a ja jako skolak jsem si dokazal dat dohormady, ze kdyz sezeru psenicne vyrobky nebo mlecne vyrobky a x dni potom jsem samej mega jebak, tak asi to s tema potravinama nejak souvisi. Tak jsem si rekl, ze se chcu vylecit, ne met plnou drzku jizev a jen se „lecit“ mastickama za tisice a nicit si organy toxickyma srackama si hlidam, co jim. Nezeru sracky a hele. Par mesicu po tom co jsem tohle zacal dodrzovat totalne acne free fakt zajimave. Co s toho plyne? Ze plno ostatnich mladych bude takhle trpet uplne stejne a ze ten system asi zjevne moc nefunguje. Ted pro pacienta myslim. Ji to vynasi urcite slusny prachy..

        0 0
        • TeryPV  

          Co má východ společného s jeho názorem/zkušeností? To je jako by Ti němec řekl, že nemůžeš znát medicínu, protože jsi z východu. Ty jsi opravdu fanatik. No jsi nejlepší, sám jsi si určil diagnózu a proto teď můžeš rozdávat rady? To je asi jako by uživatel marihuany tvrdil, že si vyléčil krátkodobou paměť tím, že přestal hulit :D

          A ti alternativní doktoři to dělají zadarmo? To oni jsou jako charita? Super, taky tam začnu chodit, když jsou to takoví dobrodinci. Ty jsi prostě typický případ ilumináta.

          0 0
        • RomanKa  

          Vidíš v té citaci i to, co tam není. Já netvrdím, že ten či onen je šarlatán, jen to, že při zmínce o alternativní medicíně si JÁ jako první vybavím je, tedy různé lidové léčitele a „vymýtače“, co to dělají prostě pro prachy. A že jich je ;-). Už to slovo „alternativní“ hovoří za všechno.

          0 0
          • Yura  

            No a JA ti pisu, proc TY to tak vidis. Protoze o tom neams dobre informace a jen slysis v TV jak ten lecitel toho pojebal a toho okradl a tam ten pristroj ze je nesmysl apod.. Pochop, ze alternativni medicina je i normalni doktor, jen se prsote zajima o toho pacienta jako celek tzn. dava duraz i na zivotni styl, psychiku, stravu apod.. Tohle kdyz budes chtit probrat s normalnim doktorem, tak se nasere ze mu do toho kecas, ze ses moc zvedavej, ze ses hypochondr apod.. To si necucam s prstu. Tech rozhovoru uz jsem mel hodne a znovu uz to zkouset opravdu nebudu. Za ty nervy me to nestoji..

            0 0
            • RomanKa  

              Jako bych sám nevěděl, proč se mi vybaví to, co se mi vybaví… Název alternativní medicína je prostě blbý, protože pod ni patří mastičkáři, celostní doktoři a další. Tak to v obecném povědomí prostě je, ať už to zapříčinil kdokoliv.

              0 0
    • orm  

      Myslim, ze ti schazi kriticke mysleni. Zkus se podivat na tento letak a treba se v nejake kolonce najdes :-).

      https://www.krimys.cz/…cke-mysleni/

      0 0
    • Pavel  

      Nemáš/neznáš nějakou homeopatickou pilulu na kocovinu? Ale fakt účinnou! TEĎ se ukaž, frajere!:-D

      Že já na to „jedno“ včera po příjezdu z Prahe šel… :)

      0 0
      • nitraq  

        Hele, nejsi ty ten… jak tomu říkají… no, alkoholik?:D

        0 0
      • jIrI___  

        Znám. Dej si příště místo chlastu vodu (klidně v prášku :) ). Je to těžko uvěřitelné, ale opravdu přežiješ bez újmy.

        0 0
        • nitraq  

          Radit místo piva pít vodu, to chce slušnou odvahu.

          0 0
          • Pavel  

            Přesně tak! Krom toho v pivě je 97% vody, to musí stačit. :)

            0 0
          • TeryPV  

            Kolik lidí ve středověku pivo zachránilo. Kdyby pili vodu, měli by mnohem kratší život.

            Kdo chce, zjistí si, že tomu tak opravdu bylo a proč.

            0 0
      • TeryPV  

        Nemá, na to Ti alternativní léčitel, za mrzký peníz, řekne, že nejlepší na kocovinu je NECHLASTAT!!! :D

        0 0
      • Smazaný účet  

        Si dej pivo desitku..to je homeopatikum:)

        0 0
    • iron.hide  

      mne v detstve pomohla homeopatia od alergii. Mal som vtedy alergiu na prach, pel, srst, perie… atd, a tak sa rodicia rozhodli vyskusat aj tento sposob. Mna to vtedy az tak netrapilo, lebo vzdy som sa rad hral radsej doma s legom, takze si nemyslim ze by to bolo placebo, ked som sa z toho vyliecil.

      Ale homeopatiu tu aj tak obhajovat nechcem, len popisujem moju skusenost.

      0 0
      • Pavel  

        Mě pomohla změna jídelníčku. Stačilo mi vyloučit mléčné výrobky. ;-)

        0 0
        • Yura  

          I ty šarlatáne. Na hranici s tebou..

          0 0
        • iron.hide  

          ja som nikdy v zivote nemal ziadnu specialnu dietu, vzdy som jedol vsetko.

          0 0
        • Martin  

          Jinými slovy ne řešení, ale workaround :)

          Jako kdybys napsal podmínku, která obchází chybně napsaný kus kódu, místo toho, abys ten kód opravil :)

          0 0
        • Smazaný účet  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
    • jIrI___  

      Není to sice medicína, ale alternativní věc, o které 99% lidí je přesvědčena, že nemůže fungovat, ale ona přesto funguje – generátor energie. Po počátečním elektrickém impulsu dokáže vyrábět 10 kWH po dobu 10 let. Cena cca 15000€. Jedna z věcí, ve které vidím budoucnost, byť vlády států a vedení energetických společností se to bude snažit zamést pod kobereček.

      https://www.youtube.com/watch?…

      http://infinitysav.com/

      0 0
      • Smazaný účet  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • Smazaný účet  

        Mne by jenom zajimalo, jak krmi ten 5kW motor z obyc zasuvky:)

        0 0
        • Smazaný účet  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
        • Martin  

          asi má správně dimenzované jističe :)

          0 0
      • Mig_all  

        Heuréka! Perpetuum Mobile! :-D

        0 0
        •  

          no ten zvuk..asi by si měli promazat převody-něco jim tam drhne!

          Ale rozhodně to musí být „tvrdý zdroj“-když po zapojení tolika spotřebičů otáčky (naslouchejte zvuku stroje) zůstaly stejné!

          To i když u auta při volnoběhu zapnete světla, tak se otáčky nepatrně sníží /u starších aut to šlo i slyšet)

          0 0
      •  

        tak dokud mně to nebude fungovat jako pohon na mopedu , tak tomu neuvěřím!

        0 0
      •  

        10kWh za 10 let??? pak by to neutáhlo anijednu ledničku během jednoho roku ! :-)

        0 0
        • Smazaný účet  

          Pisou „total power up to 10kW“ a „work over 10 years“..

          ja bych to nezatracoval…ono magneticke pole je zvlastni, neni videt a presto ma takovou silu…

          0 0
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Martin  

      500

      0 0
    • mr.antik  

      Tak co třeba detox a čištění střev např. zelený jíl, aktivní uhlí, enterosgel… ? Zafungovalo někomu?

      0 0
      • Martin  

        Placebo, to nemůže fungovat :)

        Dobré zkušenosti mám s Enterosgelem, loni v zimě ke konci února jsem byl jakési nafóklé a celkem to pomohlo.

        0 0
      • mr.antik  

        Konkrétně myslim třeba na nějaké ty ekzémy, kožní problém apod… říká se že to může souviset se zanášením střev sračkama

        0 0
        • mastihuba  

          jako treba vyhánění kamenů olivacem a citronovou šťávou. 

          0 0
          • mr.antik  

            tak to nevim na co je dobrý? Jde mi ty střeva

            0 0
            • mastihuba  

              tak celkova ocista organismu, napred střeva, pak zlucovy cesty a zlucnik, dal ledviny, klouby od solí…streva jsou jen jeden krok k očistě…

              0 0
        • Yura  

          Ano stav strev a traviciho traktu obecne ma zasadni vliv na fungovani lidskyho tela. Ovsem to nevyresis nejakou „detoxikacni kurou“. To je dlouhodoba zalezitost a je to o tom co jis apod.. Jinak sem tam si dat aktivni uhli, chlorelu apod. urcite neuskodi. Slusne to na sebe vaze a odvadi bordel z tela.. Zaklad je ale klasicky jako vzdy kvalitni strava s dostatkem vlakniny apod.. Proste jestli clovek jde minimalne jednou denne na zachod, nemusi tlacit jako kdyz by drepoval 200kg a vyleze z neho pekne hnede hovno ve tvaru klobasy, tak je vse jak ma byt. Jestli ale clovek chodi srat 2× do tydne a musi tlacit, ma z toho hemeroidy a vypadne z neho par zajecich bobku nebo jestli ma sracku, jestli je to hovno svetle barvy, plave na povrchu apod.. To vsechno ukazuje zase na spatne traven a tech pricin proc tomu tak je muze byt bambilion..

          0 0
          • -b-n-x-  

            Ja ti nevim, ale to je takova diagnostika z hovna, rekl bych :-)

            0 0
            • Smazaný účet  
              Obsah tohoto příspěvku je blokován.
              0 0
            • TeryPV  

              Tak víš, že u něj je zdravá strava lék na všechno, dokonce výše psal, že i na rakovinu :)

              Se divím, že nezachraňuje miliony životů… :D

              0 0
              • Yura  

                Tady mas treba dost rozhovoru lidi hlavne s rakovinou slinivky s kterou ti vetsinou nepomuze chemo nic. Zeptej se Patrkika Swejzyho apod.. http://www.youtube.com/…ancer/videos Jinak jak by sis to jako predstavoval ty dukazy nebo co si to placal v jinem komentu? To si jako myslis, ze kdyz pacient odmitne chemo, radiaci apod.. a zlepsi se mu stav nebo zije dal ikdyz mel byt podle doktoru davno po smrti, ze je jako v jejich zajmu se o to zajimat co ti lidi delali apod.? Se prober.. Zjisti si kolik je v tom penez na „lecbu“ a vyzkum rakoviny. Taky si uz konecne uvedom, ze rakovina je sice jedno slovo, ale nemuzes to brat takhle obecne a hlavne si uvedom(ikdyz chapu ze to je tezke kdyz mas tak vymletej mozek) ze telo ma tu schopnost se samo lecit a regenerovat. Tak jako ty ruzne zmutovane bunky a nadory vznikly, tak v mnoha pripadech to telo je schopno si s tim samo poradit. Ovsem za predpokladu, ze na to ma dost sil a prostredku. Coz se ve vetsine pripadu realizuje blbe, kdyz do tebe pumpuji chemikalije, ozaruji te a jen muzes doufat, ze neumres driv nez to bude met nejakej efekt na tu rakovinu. Tady mas treba jeste dalsi ukazku. http://www.youtube.com/watch?… Gerson therapy je taky dost znama tak si o tom neco zjisti.

                0 0
                • TeryPV  

                  No, nechtěl jsem, ale jak myslíš… Doufám, že Tě nějaká rakovina, případně nějaká genetická nemoc a podobně postihne, aby jsi zjistil, kdo má „vymletej mozek“…

                  0 0
                  • Yura  

                    Nechces se drzet vlakna o pive? To ti asi jde lepe..

                    0 0
                  • Martin  

                    Nechci se pouštět do polemik, ale o tvém nevymletém mozku se dá úspěšně pochybovat vzhledem k tvému omezenému vnímání světa a zkostnatělému myšlení.

                    0 0
      • Smazaný účet  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • TeryPV  

        Proč tak složitě? Stačí burčák :)

        0 0
    • mr.antik  

      Po tréningu doporučuju zkusit vhodný obrazec:

      http://www.leciveobrazce.cz/…ni/tema.html

      0 0
      • -b-n-x-  

        Super :-). Takove leceni se mi libi. Konecne si vylecim kratkozrakost, zubni kazy, chybejici zuby, a doufam, ze tam najdu i neco na zlepseni pameti, intelektu a vubec hlavy :-)

        0 0
      • TeryPV  

        Na psychiku mám taky jednu obrazovou terapii, ale nalézá se na úplně jiných stránkách :) Ne nadarmo se říká, že pohled na ženská prsa chlapům prodlužuje život. To je jediná alternativní medicína, kterou za sebe můžu :)

        0 0
    •  

      k zamyšlení-kam až ta snaha „páchat dobro na druhých“ může dojít…

      https://www.youtube.com/watch?…

      0 0
    • -b-n-x-  

      Tady je to prd flamewar. Cekal bych o dost silnejsi slovicka.

      0 0
      • jIrI___  

        „Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.“

        0 0
        • Smazaný účet  

          Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse?

          0 0
        • -b-n-x-  

          Trochu tedy nechapu zakladatele diskuze. Tak on chtel flamewar (doufam ze poradny), a pak tu nejake silnejsi vyrazy blokuje? Toz jak to teda je? Jeste bych i na nej apeloval, ze nyni to jiz neni jen jeho vlakno. I my ctenari se chceme poradne bavit. Takze neblokovat prosim.

          0 0
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Martin  

      Ti šarlatáni jsou snad úplně blbí… byl jsem za tou mou ježibabou, proměřila mě a vyhodnotila, že mám výsledky OK a nemá co řešit, takže jsme skončili. Takhle pitomě si nechat utéct hejla a budoucí prachy.

      0 0
    • Yura  

      Netusim kam to zaradit, tak to prdnu sem. Tuhle jsem narazil na vlakno kde se tazatel pta na zajimavou vec. Kterou jsem nechtene na sobe vypozoroval xkrat, ze jsme nejak schopnej neco aktivovat a je z toho takovej zvlastni jakoby elektrickej, vibrujici pocit po celem tele. Na tom netu je paradni, ze se fakt clovek dopidi vseho. Ja si myslel, ze to je nejaka superhero schopnost. No typek to popisuje jak „It is actually caused by the contraction of the tensor tympani which is essentially a muscle part within your inner ear. A small percentage of the population can voluntarily contract this muscle which causes a rumbling sound. “

      http://en.wikipedia.org/…mpani_muscle

      Asi to bude teda ono, ale zadnej zvuk neslysim. Jen takovej zvlastni pocit po tele. Jeste bych dodal, ze to neni zase tak lehke „aktivovat“ (popsal bych to asi jako kdyz se kulturista snazi zatnout urcitou cast svalu, treba teres majory na zadech, coz pro normalniho cloveka je temer nemozny, protoze tam to propojeni mysli a svalu je na nulove urovni..)a ten zvlastni pocit clovek nevydrzi dlouho, jen apr sekund.. Zazil to nekdo? :))

      0 0
      • Yura  

        Typek tam jeste pise o hybani usima, coz taky dokazu bez problemu. Asi to bude superschopnost ovladat svaly kolem usi no. :D

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.