Alternativní kazeta za Campagnolo

32 nepřečtených
  • parchant

    Poraďte prosím,nějakou kvalitní alternativní kazetu,kterou bych vyměnil za současnou Campagnolo.S cenou tak do 2 tis. kč.Díky.

    0 0
    • kubad  

      v cem mas problem s Campou ze chces resit prosopsy?

      0 0
    • prvniodkonce  

      Miche

      0 0
    • muppet  

      tiso :-)

      0 0
    • petrun  

      Vozím desítku Miche 11–28. Kupoval jsem jí u cykloškoda a odstupňování jsem si nakonfiguroval sám, viz.:

      http://www.cykloskoda.cz/index.php…

      0 0
      • Joseph de Sax  

        tak to víš o kazetách akorát velký hov*no, protože by to nedokázal takto nakonfigurovat ani samotný výrobce.

        Asi budeš mít zřejmě gumový řetěz…protože epicykloidu v náběhu řetězu na zub dalšího pastorku nepořešíš, ani kdyby ses u toho pos*ral…

        0 0
        • petrun  

          Co to meleš za sračky? Ta kazeta funguje naprosto normálně. Řadí nahoru i dolů bez problémů. Řetěz to zvládá taky v pohodě.

          http://www.bike-forum.cz/…/dsc8348.jpg

          0 0
          • Hnoj  

            Pepu ze Sachsu vůbec neřeš, utekl Chocholouškovi a dělá tady chytráka. AVOTOMTOJE.

            0 0
          • Joseph de Sax  

            ty víš o problematice kazety tolik, jako zbývajících 99% chytráků na BF…avotomtoje.

            0 0
          • 777rada  

            nijak nezpochybňuju že tahle kazeta chodí ok, nicméně řekl bych že má na mysli souvislost mezi tímto:

            en.wikipedia.or­g/wiki/Epicyclo­id

            a

            www.campagnolo-sirer.cz /uploads/pdf/04_CZ_­KAZETOVE_VICE­KOLECKO.pdf

            obrázek 11 ke konci dokumentu.

            Na tvojí fotce jsou zuby opravdu halabala tzn „špatně“. Pokud mi nějaký fajnšmekr k tomu řekne něco víc, sem s tím.

            Nicméně k mému problému s alternativní kazetou:

            Mám BBB 12 – 25 Campa. Zuby opravdu srovnané do vlnky podle požadavku od Campy, nicméně chod pořád není takový jak by měl podle mě být. Samozřejmě srovnaná patka nové bovdeny nové G pružiny lanko správně pod šroubem atd. Na webu Sheldona Browna jsem se dočetl, že 10kové kazety Campa mají proměnnou šířku podložek ve střední části kazety. Otázka: platí to i pro alternativní kazety jako BBB a Miche? Tzn jsou podložky nějak označené a musím dávat pozor když kazetu rozsypu nebo je to u BBB jedno a spacery jsou stejně široké a nikdy to rovnocenně s chorusovou origo desítkou chodit nebude?

            0 0
    • roud  

      A kliky máš normál nebo compacty ?

      0 0
      • Joseph de Sax  

        máš strach, že to nepůjde na kliky nasadit???

        0 0
        • roud  

          ne ale pokud vozí normál moh by dát compacty a nechánět nějak extra odstupñovaný kazety…

          0 0
    • vladaza  

      desítka 12–27 od BBB na Campu , doporučená cena 1190

      0 0
    • hony007  

      Hodím to sem, ať nemusím zakládat nový vlákno.

      Když mám kazetu Campa (veloce, ale to je snad fuk) 9S, malý pastorek s 12 zubama a potřebuju závěrnou matici, tak bude tam pasovat tato? http://www.kupkolo.cz/…042c_z90676/?… Nebo je to na desítkovou a vyšší?

      Předem díky za odpověď, na stránky Tokenu jsem se díval, ale nic bližšího tam nepíšou, krom toho, že na 12 zubů.

      0 0
      • hony007  

        Up

        0 0
        • alinceb  

          Vzhledem k tomu, že dole píšou:

          Závěrná matka Token ke kazetě – Campa – TK042C

          • pro 12ti zubový pastorek

          …tak asi ano…:)

          0 0
    • HKou  

      I kdyby se to nikomu uz nehodilo, tak si to tu odlozim. Dlouho jsem jezdil kazetu Veloce 10s (11–25) s kompaktama. Po trapeni v sedlech jsem objednal kazetu IRD 11–28 , ktera je sice rozsahem akorat, ale 4 plastove podlozky uvnitr byly z nejakyho hodne nekvalitniho plastu a prakticky hned popraskaly (a navic jsou mekky a neslo to rozumne seridit). s custom hlinikovymi 2.4mm podlozkami to slo seridit pekne, ale fungovaly jednu sezonu, nez se omlely a kazeta zacala vydavat osklive zvuky (je to divny, ale je to tak).

      Postupne jsem zjistil, ze pouziju Ultegru 6700 (11–28), ktera by „samozrejme“ nemela fungovat. Nicmene celkem funguje a pri serizeni na horni pastorky to jen ze spodnich 3 radi blbe nahoru. Ultegra ma uvnitr 3 plastove podlozky tl. 2.35mm. Ty jdou nahradit podlozkami do stredoveho slozeni (tloustka cca 2.47mm) a s nima to radi blbe nahoru jen z 11-zuboveho pastorku, jinak uplne cajk. Vyzkousim to jeste se trema custom podlozkama 2.6mm a melo by to jit uplne dobre. Dalsi moznost je tenhle prevod , ale nechci aby zase lezel cely leto na celnici jako IRD, nebo hack prehazovacky. Ultegra je o poznani min hlucna nez IRD (ze ktery se po jedne sezone zacala loupat povrchova uprava).

      Miche zkouset nechci, prece jen IRD mela aspon hlinikovy unasec. Zbytek sady je Chorus 10sp 2010.

      0 0
      • Vrci  

        Pozor 10s kazeta od Campy nemá všechny pastorky od sebe stejně daleko. 25 a 23 jsou blíže než ostatní a některé ročníky měly myslím mezi 5 a 4 převodem zase větší mezeru.

        0 0
    • HKou  

      Campa ma pastorky od sebe stejne daleko (vcetne 25 a 23z) s vyjimkou #4 a #5, ktere jsou o 0.15mm dal od sebe. #1 ma prolis, proto mezi #1 a #2 je podlozka pouze 1.6mm, zbytek podlozek je 2.4mm. #9 a #10 maji osazeni, #10 vetsi, ale zapada do vybrani v #9. Pastorky maji tloustku 1.8mm, ale zuby jsou ztencene na 1.6mm.

      Konkretni rozmery litaji o 1–2 setiny, ale na funkci to nemam zadny vliv. Ta vetsi mezera mezi #4 a #5 se prave da dobre kompenzovat tema sirsima podlozkama v Ultegre, coz by u #1 a #2 neslo, protoze jsou na unaseci (narozdil od ty Veloce, ktera ma pastorky zvlast).

      0 0
    • veteran  

      11s kazeta Campagnolo, konkrétně 12 – 25, má dvě poslední trojice pastorků na unašečích. Když poslední trojici vyměním a dám tam čtyři větší samostatné pastorky (pochopitelně odpovídající, MICHE od Škody), nebude té předposlední trojici pastorků vadit, že najednou není na pozici 6,7,8, ale o jednu pozici níže? Bude to chodit?

      0 0
      • Petr Ch  

        Chodit to bude, je to technicky možné, ale číhá tam na tebe plno nástrah. Poskládat to není tak jednoduché, jak se na první pohled zdá. Pokud do toho přesto půjdeš, tak je zapotřebí si pořídit i Miche mezerníky a uvědomit si, že poslední Miche pastorek je opravdu jen na poslední pozici a obráceně, tedy prostřední 11s Miche pastorky nemůžou být koncovými. Navíc u 11s verze je poslední Miche pastorek duralový, což hodně zvedá cenu. Když si vše spočítáš, tak ti vyjde téměř ta samá cena, za kterou jde pořídit originál celá kazeta Kampa Centaur 11s, 12–32 z. Je tam rozdíl jen několik stokorun.

        0 0
        • veteran  

          Díky za reakci. Posledního pastorku jsem si vědom, jde mi o variabilitu kazety, abych si mohl skládat podle potřeby. Jaká podložka příjde mezi tu trojkombinaci a další volný pastorek. Pasuje tam normální podložka, která je mezi pastorky, nebo je mezi těmi trojpastorky nějaká zvláštní.

          0 0
          • Petr Ch  

            Za Kampa trojpastorek bych dal Kampa mezerník, co je ted´ mezi trojpastorky, tedy šířku 2,2. Pastorky Miche mají u otvoru pro ořech jinou tloušt'ku než ty od Kampy, proto mezi ně musí přijít mezerník Miche, který má 2,0 mm. Počítej také s tím, že jestli nemáš originál Kampa nábu, tak ti poslední Miche pastorek pravděpodobně dosedne na přírubu náby, nebo ti bude škrtat raménko přehazovačky o dráty a budeš to muset řešit pomocí podložek.

            Co se variability týče, tak víš o tom, že originál 11s kazety řady Centaur a Potenza mají jen jeden trojpastorek a zbylých osm je tam sólo?

            0 0
    • veteran  

      Má někdo zkušenost s 30 zubovým pastorkem na 11s sadě Athena? Ve specifikaci se uvádí max. 29, ale někde jsem zaslechl, že to chodí i s tou 30.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.