• Yaydese

    Zdravím,

    o Alavisu už toho bylo napsáno hodně… ale většinou lidi píšou jen své domněnky, podle toho co vyzkoumají v příbalovém letáku. Konzultovali jste to někdo se svým lékařem či veterinářem?

    Zajímaly by mě názory na Alavis triple blend , který je určený koním „Alavis triple blend“

    Nejčastěji jsme se dočetla, že kloubům pomáhá, ale zbytku těla škodí.

    Kamarádka veterinářka říkala, že by se toho nebála. Můžete přispět názorem lékaře/lékární­ka? Díky

    0 0
    • Vilém  

      Je tu o tom hodne obsahle vlakno.

      0 0
    • Breakpain  

      konzultace s lékařem:

      složením je to zcela v pohodě ;-) …

      maximálně Ti nemusí sednout jablečný pektin …

      Jediné, proč to nemůže doktor veřejně doporučovat je to, že je to „vyrobeno pro koně“ a tím pádem to má jiné atesty …

      0 0
    • Sodoma  

      Čti zde

      0 0
    • xtonda  

      Dělá se i humánní verze a cenový rozdíl je malý https://www.barnys.cz/…a-silny.html zrovna dneska mi přišla piksla.Akorát nechápu proč i v té variantě pro lidi je ten pektin.

      0 0
    • Martin  

      Hele a můžu Alavis pro koně?

      0 0
    • Libores  

      Alavis beru po konzultaci se svým veterinářem, taky kolař a taky ho bere. Ještě je dobrej Geloren, ta višňová příchuť je supr, s Alavisem nesrovnatelný.

      0 0
    • maraspark  

      Ahoj ničeho se neboj alavis beru pomáhá to chodím i na krevní testy a další zdravotní vyšetřeni a úplně v pohodě žádný náznaky ze by škodilo ostatním organum. a mam hodně kamarádu sportovců a berou to taky úplně v pohodě. A doporučil mě to i doktor. Problém je ze je složeni daleko lepší a účinnější než ostatní přípravky v lékárnách a proto se o něm nemluví kvůli byznysu pro lékárny a spol.

      0 0
    • peky  

      Strašně po tom smrdím..... Takhle smradlavý větry nemám ani po večeru v hospodě s kilem hermelínu utopencích a dvojích mandlích. I mě samotnýho pálej oči.

      0 0
    • Finidi  

      Alavis Triple Blend a Psyllium sypu každý den ráno… Obé není chuťově zrovna splendidní, takže to všechno nasypu do skleničky, zaliji vodou a rychle zamíchám, aby z toho vznik z toho hu-hu koktejl. Pak si zkusím vybavit chuť něčeho chutného a se sebezapřením to do sebe rychle kopnu.

      Ač jsem vůči tomu byl ze začátku dost nedůvěřivý, tak mě to překvapilo, že to opravdu funguje. Bolesti kyčle jsou pryč + rostou mi rychleji vlasy, chlupy a nehty…

      Na odlehčení, této diskuze…

      Jediný negativní efekt je, že když někde vidím kýbl s vodou, tak z něho tu vodu chci tlamou vychlemtat

      :o)

      0 0
      • Yura  

        Psyllium se nedava ani s jidlem ani s doplnkama. Jen s dostatkem vody mezi jidlama.. Ono to totiz vytvori takovej gel a ten docela slusne blokuje trave/vstrebavani toho, co tam das s tim psylliem.

        0 0
      • antt  

        prolívej to půlkou vymačkaného citronu ;)

        0 0
    • antt  

      mé zkušenosti: půl roku dávky pro hříbě = 3roky klid od artrózy

      0 0
    • Smazaný účet  

      Kdyz jsme u te výživy. Je tu i nějaká levnější varianta? Neco, kde by bylo klidně i poloviční obsah potřebných látek, ale za 1/4 cenu?

      0 0
    • pidan  

      Ahoj…beru ho T.B. konsky od lonska,ted jedu treti kuru.Vydrzi 3/4 roku za 1100,–…coz je dobrej pomer cena-vykon…No ja ho mam spis na prevenci a na artrózu prstu v ruce mi moc nepomohl.Ale urcite to není myslim na skodu a v tom konskym je asi vic aktivnich slozek.Taky hned zjistili jak to lidi berou a asi po dvou letech zacli hned delat cloveci i psi.Je tam merka podle hmotnosti,takze zadny obavy a nemel jsem zadnej problém.Chut je toho konskyho nedobra-horka,ja ho dam do teply vody a lzici medu a je v poho.Donesl jsem taky kybl kámošovi z hospody a tvrdi,ze ho prestali bolet kolena..takze +…

      0 0
      • zdenek  

        „Vydrží 3/4 roku“ znamená, že ho za tu dobu spotřebuješ nebo že má takovou trvanlivost?

        Problémy s klouby nemám, ale docela uvažuji, že bych bral nějakou malou dávku preventivně. V tom případě by mne zajímala expirace, abych ho stihl spotřebovat…

        0 0
        • xtonda  

          Ta lidská verze Triple Blend Extra silný objednávaná v Lednu přímo z barnys.cz má expiraci Leden 2020, takže úplně v pohodě, pokud nekoupíš někde ležák.

          0 0
        • pidan  

          Jsou tri davky po 3mesicich..700g,jen­ze mezi nima se 1az3mesice vynecha.Ja delam pauzu 2mesice,takze to vydrzi ještě dyl.Expirace je urcite 2roky.....je fakt ze nekdy to na me prijde a zacnu rehtat…jen občas..

          0 0
    • Corek  

      Na koně placebo nefunguje, první plus. Další je cena vs velikost balení, vydrží to rok i déle. Nevím o ničem škodlivým, co by tam mohlo být ve složení. Malý mínus je ta chuť, ale zvykneš si po pár dávkách. Na mě placebo už fungovat může, ale po užívání se mi zlepšilo naražený rameno po pádu. Užívá to strašný množství lidí a už celkem dlouho, takže nějaký negativní případ by se už dávno objevil, žádný jsem nezaznamenal. Porovnej si složení nějakého přípravku pro lidi a Alavisu ;)

      0 0
      • aymara70  

        Kupuju si lidskou verzi a funguje. Hraju aktivně nohejbal a tam kolena dostávají zabrat. Už jsem po 2 operacích. I znám další nohejbalisty co to baští a všichni jsou Ok. Chuť v pohodě..frťan s teplou vodou do toho vrhnu odměrku alavisu a polknu na první dobrou :-)

        0 0
        • Smazaný účet  

          Pořád ve vzduchu visí otázka, jestli to „fungování“ nezpůsobuje jen ta analgetická složka (spíš bolest otupí, než by něco do kloubu dodávala, což je proces značně dlouhodobý)…

          0 0
          • Smazaný účet  

            Někdo by to musel testnout, brát jen MSM nebo naopak jen glukosamin, chondroitin, (kolagen) :)

            0 0
    • drood  

      V první řadě je nutno vynechat rychlosoli, takže uzeniny a taveňáky. Rychlosůl je dusitan draselný s dusičnanem sodným v poměru 2 : 5. Dusitan draselný rozpouští sírové můstky v elastinu, což je základ cévní stěny. Proto se vyskytují křečáky, hemoroidy, krvácení z dásní při čištění zubů. Dusičnan sodný rozpouští sírové můstky v našem kolagením vazivu, které je základem chrupavek kloubních, úponů šlach a plotének.

      Více zde: https://www.uspesna-lecba.cz/artroza-klouby/

      0 0
      • xtonda  

        Tak tohle bych bral s hodně velkou rezervou, vzhledem k tomu, že je to v podstatě reklamní článek na ten jejich přípravek Celadrin

        0 0
    • Smazaný účet  

      Ortoped v Alavisu neviděl problém. Já už ho přes rok neberu. Začal sem se kvalitněji stravovat a není důvod brat nějaké doplňky. Velmi důležité sou vitamíny A,D, C a E

      Je to věčné téma, ale v současné době nevidím v těchto doplňcích takové benefity. Člověku, který nejí přírodní stravu to pomoct do jisté míry trochu může, ale maximálně jako prevence, nikoliv nějaký lék.

      Já už nemám důvod tomu věřit.

      0 0
      • MirosPikos  

        Přesně tak. Nelze jíst čínský polívky a čekat, že ho doplněk stravy spasí. Základ kvalitní strava…maso, zelenina, rýže, brambory, pivo a víno :)

        0 0
        • Tencovozikmin  

          A RUM rychlou univerzalni medicinu :-)

          0 0
        • drood  

          Tak ty brambory (rajčata, papriky atd.) zrovna nepomůžou… :(

          0 0
          • MirosPikos  

            Psal jsem o kvalitním stravování. Neříkám, že brambory aktivně pomůžou od bolesti kloubů. Brambor, rajče… jsou výborným antioxidantem.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Především jde o ty antioxidanty, takže je potřeba jíst všechny vitamíny a k tomu minerální látky – hořčík, zinek, fosfor, selen a mohl bych pokračovat donekonečna. Není to jen o tom mít vápník z baleného eidamu. Dneska těchto prvků přijímáme strašně málo. Až se divím, že to tělo dokáže normálně fungovat. To, že někoho bolí koleno nemusí nutně znamenat nějaké chronické obtíže.

              Neříkám, že všechno působí na klouby. Je to komplex věcí, které regenerují svaly, vazy a kosti. A jen pokud máme zdravé všechny 3 věci, tak kloub může fungovat na 100%.

              Chtěl sem nabídnout ještě půlku balení Alavisu jen za cenu poštovného, ale teď sem se díval a trvanlivost tomu končila 28.2.

              Pokud by měl někdo ovšem zájem, rád mu to pošlu. Myslím, že na tom se nemá co zkazit.

              0 0
        • BabbaJagga  

          Máš to pořadí zpřeházený, správně mělo být: pivo, víno, maso, brambory, rýže, zelenina. A chybí ti tam kvalitní čokoláda :-)

          0 0
      • scret  

        jen bacha u vit. A,D,E – jsou to vitaminy rozpustne v tucich, kterymi se lze predavkovat a maji nezadouci ucinky..

        0 0
    • cambel  

      Koukám, že se bavíte o Alavisu. Hledal jsem na netu dle poměru surovin, jestli se to nedá nějak objednat u nějaké firmy co prodává sportovní výživu. Našel jsem stránky https://4fitness tečka cz/. Dá se tu nechat namíchat sportovní doplněk z jejich surovin. Z obalu letáku Alavisu pro koně jsem našel složení a poměr, viz. níže. Pokud má někdo problém, že je určený pro koně, tak si ho může uvařit sám z těchto surovin a v tomto poměru:

      Surovina #1: 

      Glukosamin sulfát – 350 gramů 

      Surovina #2: 

      Chondroitin žraločí 90 % HPLC | Chondroitin sulfát – 130 gramů 

      Surovina #3: 

      MSM | Methylsulfonyl­methan – 450 gramů 

      Vyjde to podstatně levněji než ten pro koně. Tak ať klouby slouží.

      P.S.:nejsem zaměstnancem výše uvedené firmy, jen píšu svoje poznatky

      0 0
    • BikeClubKovacek  

      Beru Alavis a musím říct, že díky němu mohu jezdit bez nějakého omezení kolen.....beru ho každý den , nicméně ty dávky jsou malinké. Zítra si jdu vyzvednout: https://krmivo-a-vitaminy-pro-kone.heureka.cz/…horse-1350g/ a zkusím to nasadit místo Alavisu, jelikož ten není asi úplně nejzdravější …

      0 0
      • Manzak  

        Jak to myslis diky nemu… to jako nez jsi ho zacal brat tak te bolely kolena?

        0 0
        • BikeClubKovacek  

          Ano.....u zvyseneho usili a najizdenych km jsem se 2× dostal do situace,kdy mi koleno uplne odeslo a nebyl jsem schopny ani dojet ! S Alavisem jsem mohl uz po 3 dnech opet na lehky trenink…jasne ! Je to aj o jidle, zivotosprave atd atd ,ale troufam si tvrdit,ze u konkurencnich vyrobku pro lidi bych si ani neskrtl.Tam jsou treba ty latky taky,ale tak v malem mnozstvi,ze vyhodite more penez nez se mozna neco stane ! Tady to bylo behem par dni…tatovi co je po operaci s koleny a hraje nohejbal to taky pomohlo…ostatne on mi to doporucil.Ted kazdopadne potrebuji preventivne neco ( zelatinu s vyzivou ) ,abych si ty klouby posychroval…Alavis je haseni problemu byt velmi ucinne :-)

          0 0
      • Smazaný účet  

        V čem konkrétně není nejzdravější? Ta polidštěná verze se od tý koňský v zásadě neliší. Chemii jsem moc neholdoval, tak mě to zajímá..

        0 0
      • jaja01  

        proc Alavis neni asi uplne nejzdravejsi?

        jinak ja na doporuceni zdejsich vyzivovych poradcu zeru Alavis s hydrolyzovanym kolagenem a vapnikem, horcikem a problemy s koleny skoncily (vliv ale taky mohlo mit to, ze jsem zahodil specialized tretry a nasadil oval prevodnik)

        0 0
        • scret  

          v jakym pomeru michas kolagen s alavisem? Diky

          0 0
          • jaja01  

            kolagenu beru doporucenou davku od 4fitness, takze cca 1,5 polevkove lzice … a alavis klasicky odmerku

            edit: koukam, ze na webu doporucuji lzice 2, 8g

            0 0
            • Breakpain  

              kolagen – někde jsem vyčetl /teď si nevzpomenu/ – 13g na den, ten samej jsem papal

              0 0
              • jaja01  

                no, maji to na webu napsane zmatene, uz vim, jak jsem se k tomu dobral: 13g je DDD, 8g je lzice, proto zeru 1,5 lzice

                0 0
                • abel  

                  já mám balení z 4fitness koupeno vloni a na etiketě je DDD 1 lžíce (11,5g)

                  tak se vyber:-)

                  0 0
            • Smazaný účet  

              Mícháš to s něčím? Nebo to jednou denně prezijes?

              0 0
              • xtonda  

                Já to rozpouštím ve vodě, je to takové celkem neutrální, prý jedna várka vepřového kolagenu byla ekl, ale ten hovězí co teď mají je skoro bez chuti.

                0 0
              • Breakpain  

                Proste to polkni…

                Mel jsem veprovej, coz byl ekl, ale nepoblijes se a casem si zvyknes… Jen je pak dobry si vyplachnout pusu, docela to jde z cloveka citit.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Já nevím, mám z 4fitness, mě teda asi ošidili, lžičku směsi ála alavis, lžíci kolagenu, napustím sklinku teplou vodou rozpustím, vyžahnu, téměř bez chuti a bez zápachu.

                  0 0
                  • xtonda  

                    Ten hovězí je jak píšeš, ale vepřový byl hnusný a některé várky víc než jiné.

                    0 0
                    • jaja01  

                      ja si rikal, v cem je problem – prisel mi druhy pytel a vypada ten prasek uplne jinak a i jinak chutna, je hnusnej … dokonce mam dojem, ze mam po nem sracku? nejdriv jsem si myslel, ze mi poslali nejakou pokazenou davku a ted koukam, ze neni kolagen jako kolagen :-(

                      0 0
                      • xtonda  

                        Mě děsíš, hovězí z letošního Ledna byl v pohodě a dochází mi a chystám se objednávat další várku. Mám tedy tohle

                        https://4fitness.cz/…drolyzovany/

                        Pak je tam ještě jeden levnější

                        https://4fitness.cz/…-levny-1-kg/

                        0 0
                        • jaja01  

                          pokazde jsem objednaval to same – ten tvuj prvni link, ted jsem to jeste v emailech kontroloval a zjistil, ze uz jsem ten pytel objednaval 4×, 3× ok … bohuzel, ted naposledy (objednano a doruceno na konci cervence) nastaly problemy, ktere zminuji

                          0 0
                      • hony007  

                        Jestli je to ten z 4fitnessu, https://4fitness.cz/…drolyzovany/

                        tak sem měl stejné problém, psal sem jim v květnu na fb, jejich vyjádření:

                        "Dobrý den,

                        koupil jsem si od Vás hydrolyzát kolagenu a oproti předchozí objednávce teda není vůbec chutově neutrální, naopak je hořký a taky dost smrdí (víc než ten předchozí), změnili jste dodavatele?"

                        „Dobrý den, nikoliv, dodavatel je stejný. Ale suší nám ho na zakázku a vyřešil tak konečně problém s prašností & přílišnou volumativností. O tom, že se chuť mírně zhoršila vím. Každou příchozí šarži testujeme. Ale osobně bych to nebýval byl hodnotil tak tragicky. Vyčkám jestli bude takových podnětů více, zatím jste první, prodáno už několik tun této šarže. Každopádně výrobce jsme o změně senzoriky informovali hned po příjmu materiálu, takže o tom ví.“

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Kdoví jak to je, nevěřím tomu, že ty suroviny od nich nejsou něčím naředěné, chtělo by to poslat do laborky.

                          0 0
                        • jaja01  

                          Asi to chlapec nežere, když to nehodnotí tak tragicky, protože ten rozdíl je velký.

                          0 0
                  • Smazaný účet  

                    Asi si to budu míchat s proteinem

                    0 0
                  • Breakpain  

                    Delam calamadu, vse co mam spolknout do jedne davky ;)

                    0 0
              • jaja01  

                nevim, co je na tom k nepreziti, kolagen je nasladlej, vapnik horcik je takova slaba sadra :-), nejhnusnejsi je alavis

                delam to tak, ze do pullitru dam sumivy multivitamin, 1,5 lzice kolagenu, kavovou lzici vapniku/horciku (posledni dobou pridavam jeste lzici kremeliny), rozmicham (jde to dobre), do pusy si nasypu odmerku alavisu a pullitrem zapiju, v pohode

                0 0
    • Smazaný účet  

      Borci, jestli máte doma ALavis, můžete to porovnat s tím mým? Má ten váš taky takovou nahnědlou barvu? Nemá to mít světlejší barvu? Růžovou případně oranžovou? Nebo si to pletu?

      0 0
      • mirage  

        mám doma alavis pro lidi a je uplně bílý

        0 0
        • Smazaný účet  

          Já mám koňský. Jde o to, že je měsíc prošlý a chystám se jej darovat. Druhá strana ví, že tomu minulý měsíc skončila platnost a i tak o něj má zájem. Teď se právě dívám a zdá se mi nějaký tmavší – ale nemůžu objektivně posoudit, protože sem ho více jak rok neužíval.

          Tak sem to chtěl raději porovnat s ostatníma.

          0 0
          • Rychlej turista  

            Tyhle suché práškové věci, pokud jsou uskladněny dobře, vydrží věky. Stačí zkontrolovat vzhled, chuť a konzistenci a pokud nenastala změna, tak se s velkou pravděpodobností tím časem nerozbily :-)

            0 0
            • Petr L2  

              Ať děláš co děláš, tak časem tmavne, něco tam oxiduje, myslím, že jsem na tohle téma něco kdysi četl nepamatuji, že by to bylo spojené s nějakým problémem.

              0 0
        • BabbaJagga  

          Asi jen pro bílý …

          0 0
      • Tencovozikmin  

        Tak ten muj je takovy bledsi,tvuj vypada vypecenejsi :-)

        0 0
      • slavekRM  

        :-)

        0 0
      • jaja01  

        mam konsky, extra silny, exp. 12/2019 a bily rozhodne neni … asi neni ani tak tmavy jako ten tvuj, ale nebal bych se toho, co se na te susine muze zkazit, kor jeden mesic po expiraci?! spise mi prijde, ze tam mas neco navic, nejake hnede castecky, treba zmenili recepturu, sice je ted extra silny (coz znamena bezvyznamne mnostvi kolegenu), ale mozna zase naopak neco vypustili…

        0 0
        • black.horse  

          napíšu to pod Tebe, chlapi bacha na ty barvy při focení čehokoliv… říká se tomu vyvážení bílé a automat v mobilu (tipuju, že tím jste to všichni fotili v auto režimu) to koriguje dle svého uvážení… navíc je velkej rozdíl zda na to svítíte zářivkou se studeným světlem (nejspíše fotka vlevo) a nebo wolfram žárovkou s teplým-žlutým světlem (nejspíše fotka vpravo)… takže ve výsledku pokud si myslíte, že máte oba stejně bílou plastovou pisklu, tak tady v příloze vidíte, jak to zkresluje… není bílá jako bílá…

          0 0
          • black.horse  

            takže když to fakt v rychlosti zkoriguju v editoru od oka na cca stejnou bílou pixlu (jen posun teploty barev), tak zjistíte, že ten prášek je skoro stejný;-)

            0 0
            • black.horse  

              a nebo ještě líp, jde to otočit a ten žlutej je teďka vlevo a bílý prášek vpravo :-D

              0 0
      • xtonda  

        Přečti si co je na pixli.

        0 0
      • Breakpain  

        Vypada stejne

        0 0
      • pidan  

        barva stejna,struktura jemnejsi…prasek…

        0 0
    • Smazaný účet  

      Kdo nedává chuť Alavisu, tak dostal jsem jeden tip – pomerančový džus. Naliji do malé skleničky cca do 2/3 a rozmíchám čajovou lžičku Alavisu, nebo MSM. Pokud je to takový ten hutnější džus, tak o nějakém Alavisu vůbec nevím a při řidším džusu je to cítit jen velmi mírně ;)

      0 0
      • dan001  

        +1

        0 0
      • Mila.K  

        Ono se to s tou chutí dá vyřešit i jinak :) sice třeba půl hodinky blbý nezáživný práce s tím to do těch tobolek dostat, ale pak mám na dva měsíce pokoj a nějakou blbou chuť vůbec řešit nemusím :)

        A kdyby si mi chtělo, určitě bych vymyslel nějaký šikovný udělátko jak to plnit nějak elegantně ..

        https://www.samoleceni.cz/…ransparentni

        0 0
        • Smazaný účet  

          Jasně, může být, řešení je vždy více. Jen na toto bych se mohl „vyto“, protože stejně první věc, co ráno dělám, je napít se. Takže sypnu, zamíchám a ani to nebolí a nenudí :D

          Hlavně nesypat solo prášek do huby. Ale kdo chce pobavit okolí, může si před obecenstvem strčit do pusy lžíci skořice :))

          0 0
        • jaja01  

          to by me zajimalo, kolik tobolek je jedna odmerka alavisu!

          a jinak nechapu, proc mate takovy problem s jeho chuti, poprve nic moc, ale pak uz bez problemu – vy byste tedy jako zensky polykat nemohli! :-D

          0 0
        • xtonda  

          Odkazovaná tobolka velikosti 0 má objem 0,68 ml. Na 5 ml denní dávku Triple Blendu jich tedy potřebuješ 8, čímž si ji při uvedené ceně prodražíš cca o 2 Kč, což je cca 30 % ceny Triple Blendu. O práci s plněním škoda mluvit. To už bych radši zkusil tabletovačku. Dělají i větší tobolky, ale cena za objem nevychází lépe. A polykat váleček o délce 26 mm a průměru 10 mm taky není pro každého.

          0 0
          • jaja01  

            8 tobolek davka – neslo mi o cenu, ale o pracnost, pokud existuje nejake plnitko podobne balicce tabaku pak budis, ale delat se s tim rucne, fuuuj

            0 0
            • xtonda  

              Samozřejmě existují udělátka, ale i tak je s tím ****** a svinčík. a těch 30% ceny navrch za kapsle taky není zanedbatelné. Proenzi 3+ tablety se dá sehnat kolem 7,5 Kč za denní dávku, což je cca o korunu víc než Triple Blend. Glukosaminu a Chondroitinu je v tom cca stejně, MSM cca půlka.

              0 0
              • Mila.K  

                Jasný, jen jsem to uvedl jako alternativu ke všem ostatním zmíněným možnostem jak to užívat. Když někdo chce vyloženě užívat Alavis a nezkousne jak formu, tak chuť.

                0 0
          • Mila.K  

            Tohle dávkování by mě zajímalo. Vzhledem k tomu co je napsané na tom balení co mám, tak mi ta dávka vychází akorát tak na 2 tobolky, když se dobře naplní..

            Když budu počítat že na 100 kg je 2,3g, což je 1/2 odměrky.

            Já mám cca 80 kg, takže cca 1,9g .. ale to už je fakt detail.

            Ten výpočet s osmi tobolkami podle tabulek odpovídá, o tom žádná, ale skutečnost mi vychází trochu jinak.

            Když jsem vysypal ted do odměrky dvě tobolky, byla plná skoro z poloviny, takže nemám problém. Navíc nejsem sportem tolik zničený, takže to beru občas spíš jen jako prevenci.

            0 0
            • xtonda  

              Mám lidský, píší denní dávka 4,5 g a je v tom 5ml odměrka. Nabírám to s kopcem a vystačilo mi to asi na 4,5 měsíce.

              0 0
    • Kelib  

      Je ten Alavis pro lidi méně hůře chutnající? Cca měsíc jsem Alavis pro koně užival, ale vždy mi to zkazilo celé ráno, až jsem se na to kvůli chuti vybodl. Radši připlatím pár stovek navíc, než mít každý den nasrané ráno.

      Jako nejlepší mi přišlo opatrně odměrku ponořit do jablečného džusu, počkat, až se jakžtakž nasákne a vznikne lepkavá kulička a tu spolknout. I tak ale pro mě hnus.

      A pro pobavení Murphyho zákon:

      Spolknete-li ráno ropuchu, máte jistotu, že vás ten den nic horšího nepotká

      0 0
      • Smazaný účet  

        Neblázni, já si zvykl asi po dvou dnech. Dáš odměrku na přední stranu jazyka, kde jazyk nerozezná hořké, napiješ se a ono to udělá takový cucek, který celý spolkneš. Hořkost tak necítíš. A pokud ano, ber to jako způsob, jak po ránu vykročit ze své komfortní zóny. Pak to zazdi ledovou sprchou a budeš se cítit fajn :-)

        0 0
      • xtonda  

        Lidský stojí na barnys.cz 1027 Kč i s dopravou. Koňský sem našel nejlevněji za 960 Kč, takový rozdíl mi nestál za to to zkoušet. Lidský ve vodě je v pohodě. Sypat si přímo do pusy jakýkoliv prášek je hnus, naleze to všude, že si pak musím několikrát vypláchnout, takže to ani neni rychlejší.

        Pokud máš problém, kup si něco v tabletách, tam už ale asi připlatíš víc.

        0 0
        • zdenek  

          Taky jsem byl zvědavý na cenový rozdíl, když tolik lidí preferuje koňský. Podle heureky je rozdíl minimální.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Pak jedině si to sám namíchat na tom 4fitness.cz

            Tam to vychází ještě levněje a můžeš si to rovnou od nich nechat odchutit

            1 0
        • jaja01  

          kdyz jsem s tim zacinal, lidsky neexistoval … a ted uz ze setrvacnosti objednavam u stejne firmy stale to same

          0 0
    • BikeClubKovacek  

      Hoši já nechápu, že v době mixéru typu smoothie, ochucených proteinů, BCCA atd to tam prostě nepřesypete a máte klid. Neřešte jak to vlastně pozřít… , když je to nechutné…Do něčeho to zamíchejte , kopněte to do sebe a je to :D

      0 0
    • onuce  

      Je toto stejně účinné jako pro koně? Děkuji.

      https://www.benu.cz/…a-silny-700g

      0 0
    • Al Stra  

      Když už jsme u těch přípravků, tak alavis vůbec nefunguje, ale s ketaminem mám ty nejlepší zkušenosti

      0 0
    • pavluss  

      jo, já jsem to konzultoval s lékařem a složení je přírodní, nemůže ublížit

      0 0
      • losik_p  

        jj.. glykosidy z konvalinky jsou taky přírodní, ale k večeři bych si je nedal :)

        0 0
    •  

      Je nějaká kvalitní kloubní výživa pro aktivního člověk, který stále jezdí na kole? Co opravdu pomáhá.

      0 0
      • Breakpain  

        a vlákno jsi četl ? Alavis + kolagen + dostatek regenareace, strečink, masáže, plavat … ;-)

        0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
        0 0
    • Smazaný účet  
      0 0
      • atty  

        Ach jo… a pijavice a pouštění žilou, to taky prej funguje…

        On je vcelku rozdíl řešit příčiny a následky. Ona když ta „bolavá kolínka a pánvičky“ budeš v určité fázi nesprávně zatěžovat, tak můžeš taky skončit se dvouma kolama – ale rovnoběžně vedle sebe, poháněná rukama nebo motorkem.

        A vitamínu C nebo zázvoru při tom sežrat klidně půl tuny…

        Než začneš plácat kraviny, tak si prosím nastuduj, proč se vlastně ten Alavis a další preparáty s obdobným složením řeší (a to i pro ty koně).

        Ale je fakt, že borec, co po padesátce začne běhat půlmaratony v prestižích, v časech, za které se nemusí stydět republiková elita, ten žádné preparáty nepotřebuje, to je kluk ocelovej, nezničitelnej…

        0 0
        • plzakj  

          Tak prestizky meli vzdycky tlustou podrazku :-)

          0 0
          • matbiker  

            Hlavně ten vitamín C, ten je opravdu pořeba.....

            0 0
            • MlokCZ  

              To co je v Alavisu nenahradí, ale to ještě neznamená, že se nehodí. Vitamin C podporuje tvorbu kolagenu v těle. Tedy rozhodně se hodí taky, zejména pokud je z přírodních zdrojů.

              0 0
              • matbiker  

                Píše, vitamínu C a zázvoru půl tuny. Kolik ho tělo spotřebuje a kolik vyplaví?

                0 0
                • MlokCZ  

                  Tak ten jeho příspěvek byl samozřejmě úplný nesmysl, ten ani nemělo cenu komentovat.

                  Z přírodních zdrojů dát opravdu extrémní nadbytek vitaminu C stejně moc nehrozí.

                  Syntetického (kde chybí některé podpůrné látky okolo, které jsou z přírodního zdroje) pak není dobré brát trvale velké dávky, tam má smysl maximálně krátkodobě navýšit při akutním problému. A i pak je dobré vysazovat postupně, tělo si při těch megadávkách naučí k méně efektivnímu využití jak je ho přebytek a většinu tělo vyloučí.

                  0 0
                  • scret  

                    presne tak, Cecko se v prebytku vylucuje moci, takze velka cast lidi stejne vetsinu Cecka proste vychcije, prtze telo si vezme, jen to, co potrebuje…

                    0 0
                  • Smazaný účet  
                    0 0
                    • MlokCZ  

                      Tak to máš blbé, zkus tu alergii léčit…

                      A jak jsi přišel na to, že to nevím? Nebo snad píšeš o sobě (o sobě bys to psát mohl)?

                      Psát to konkrétně při obecné zmínce jen v doplnění v závorce je úplný nesmysl, protože se to zdroj od zdroje vitamínu C liší a nechystal jsem se psát odborný článek o vitaminu C.

                      Ani uvedení jedné velké skupiny bioflavonoidy by nebylo v té větě o nic lepší. Jednak je to zase jen velká skupina různých látek a liší se dle zdroje a pak to zase není to jediné, co má interakci s vitamínem C a jeho využitelností a účinky.

                      0 0
              • atty  

                To sice jo, ale pochybuju, že tohle venkovan ví, takže se trefil spíše náhodně… :)

                0 0
            • Smazaný účet  
              0 0
        • Smazaný účet  
          0 0
          • matbiker  

            Ano, zázvor po tunách je ideální, hlavně když denní dávka nemá překročit 4g čerstvého a 1g sušeného, že. Při vyšších dávkách může následovat nevolnost a srdeční poruchy......

            0 0
            • Smazaný účet  
              0 0
              • matbiker  

                Omlouvám se pane všeználku. Je mi jasné, že někteří lidi se nikdy nespletou. Viď drahouši?

                0 0
              • atty  

                Ano, půl tuny vitamínu C a zázvoru jsem psal já, jako reakci na to, že konzumace vitamínu C, zázvoru a dalších „přírodnin“ stačí, společně se zatěžováním kloubů a věci jako Alavis nejsou pak potřeba.

                Nikdo rozumný nebude rozporovat, že správná výživa s dostatečným přísunem přírodních zdrojů vitamínů a minerálů a k tomu přirozená zátěž těla je špatné doporučení – to bych si nikdy nedovolil.

                Ale ty to píšeš jako udivenou reakci proč proboha řešit Alavis, když ne všem je ještě dvacet, nemají svoje klouby a další orgány už úplně v cajku a k tomu provozují specifický druh pohybu aka jízdu na kole.

                0 0
      • Pikaču  

        Je normální jezdit na kole, sportovat a odrovnavat se?

        Ja myslel ze staci cinska polevka, alavis a jezdit jezdit na kole. 

        0 0
      • ememem1  

        poriadnu jebacku si zabudol, siceto na klby nepomaha ale tiez je to lepsie jak alavis

        0 0
    • Smazaný účet  

      Trochu se ochladilo a Alavis už jede ve velkým :)

      0 0
    • Twitko  

      Alavis beru uz nejaky cas. Ted jsem k tomu na zaklade doporuceni z fora koupil z 4fitness kolagen a mam dotaz – koukam, ze lidi k tomu jeste pridavaji Vapnik a Horcik .. i na te pixle s kolegenem je to zmineny. Ma to nejaky zasadnejsi vyznam, nebo je to jen bonus navic – neco ve smyslu .. „vic bobuli vic zdravi“ ? :-)

      0 0
      • Smazaný účet  

        Aby ses tím násobením položek v prášku nedostal na komletní DDD a obyčejný jídlo by pak byly jen kalorie navíc :) Ale min. ledvinám by se to asi moc nelíbilo.

        0 0
    • Pikaču  

      Nevi nekdo proc je ve slozeni pektin v Barnys triple blend extra silny? Kdyz se udajne pektin pridava aby to konikum smakovalo?

      0 0
    • bikemarty  

      Já na klouby beru MSM od firmy Farnam určeny pro koně 1kg za 450 Kč účinky perfektní.

      0 0
      • scret  

        je v tom i neco jinyho? Prtze, tak jak jsem pochopil, tak MSM spis tlumi bolest a potlacuje zanet, vyziva kloubu nula…

        0 0
    • psbiker  

      Pomohl Alavis někomu i na krční páteř?

      myslím tohle postižení https://en.wikipedia.org/wiki/Whiplash_(medicine)

      tam jsou v prdeli vazy atd., proto se ptám na real zkušenosti.

      0 0
      • Petr L2  

        Těžko bude fungovat pouze na kolena, takže efekt bude jistě celoplošný :-)

        0 0
        • psbiker  

          nj pokud nikdo na to nezkusil,nezbývá než vyzkoušet dávku pro hříbě :)

          0 0
      • allrose  

        jestli myslíš „vypadávání“ A0 ,tak ne ..po auto nehodě

        0 0
        • psbiker  

          tak nemusí to být jenom autonehoda, stačí když se hlava pohne dozadu, zatímco tělo pokračuje…

          0 0
          • allrose  

            jasně,narážka dle popisu,ale i pravdy

            ale pomohl s bolestmi bederních zad,co mám od mládí,minimali­zovalo je to..jako bonus

            začal jsem to brát jako prevenci na kolena,co jsou za zenitem :)

            0 0
            • psbiker  

              kolena mám v pořádku, i když mají dost najeto, mám dojebaný pouze krk, není to zatím KO, ale kdyby se to zhoršovalo, chci znát názory zkušených

              0 0
      • Pikaču  

        Spíš si zajdi na dornovku a pak hezky cvičit hluboké svalstvo. A méně koukat do mobilu ;)

        Ale tu dornovku myslím jako fakt.

        0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
      • onuce  

        Moje lékařka ortopedka mi Alavis přímo zakázala. Je prý škodlivý, způsobí až srdeční kolaps. A to mi zjistila artrozu prvního stupně!

        0 0
        • Pikaču  

          Tobe by měl lékař zakázat plácat nesmysl.

          0 0
          • onuce  

            V jakém smyslu? Respektive co konkrétně? Děkuji.

            0 0
            • Martin  

              A co konkrétně ti říkala dochtorka?

              0 0
              • onuce  

                Že z toho bude brzy velká aféra, proběhl nějaký průzkum. A výsledky prý jsou děsivé. Jedná se o Alavis i jeho lidskou verzi.

                0 0
                • Martin  

                  A dál?

                  0 0
                  • onuce  

                    Dál zatím nic, ani jsem nic nevygooglil. Jen při poslední návštěvě mě znovu varovala: hlavně žádný Alavis. Jím ho občas tedy dál, míchám si do něj ještě magnesium a vápník. Chci se zbavit zásob, než přijde ta aféra. Abych to pak nemusel vyhodit.

                    0 0
                    • scret  

                      :)))))))))))

                      0 0
                    • Martin  

                      A dál?

                      0 0
                    • black.horse  

                      Nevěř slepě lékařům (ale ani nikomu jinému) vše, zvláště pokud to není jejich specializace (jsem z lékařské rodiny a vím, že jejich vzdělání má své limity v rámci jejich konkrétního oboru a nikdo nemůže rozumět všemu na světě, a stejně jako v jiných oborech zde platí to, že dobrým lékařem se „jen“ po absolvování vysoké školy nestaneš, je to o neustálém sebevzdělávání a učení se). Projdi si jednotlivé látky z nichž je přípravek složen a jak fungují a uvažuj o látkách i v poměru užívané dávky a vlastní tělesné stavbě a aktuální reálné stravě. Závěr si pak uděláš sám…

                      Pozn. víš, že vápník a hořčík podaný ve stejný čas vzájemně zhoršují vstřebatelnost a využitelnost? :-)

                      0 0
                      • onuce  

                        Děkuji! A to vůbec nevím! Je to tak originál ve velkém profesionálním pytli – hořčík plus vápník.

                        0 0
                        • black.horse  

                          Vím, stejně tak se dělají různé multiminerál/mul­tivitamín produkty apod. bez ohledu na to, jak dané látky vzájemně reagují nebo ne, ale lidem se to „all-in-one“ dobře marketingově prodává. Ono Tě to nezabije, v klidu to dojez, jen se to prostě lehce vzájemně zhoršuje. Stejně nic z toho pestré reálné jídlo nenahradí.

                          0 0
                          • onuce  

                            Vida! Chtělo by to zde nějakou fundovanou preparátovou poradnu. A děkuji.

                            0 0
                      • Rychlej turista  

                        Simónidés z Keu:

                        Někteří z mých nejlepších přátel byli lékaři a byli to vynikající lidé, kteří toho hodně věděli o lidské mysli, a vidí do ní i tam, kde básníci nikoli. Ovšem lékaři se své zákony naučí a dodržují je, i když mohou člověka zabít. Někteří z nich za mnou zde na Sicílii přicházejí s dotazy, jak je možné, že tulák jako já si uchovává tak dobré zdraví i po osmdesátce. Nějakou odpověď jsem jim vždycky dal. Bylo by nezdvořilé říkat, že kdykoli jsem se na cestách dostal do styku s horečkou, ulehl jsem potichu do postele a poslal pro místní vědmu.

                        :-)

                        0 0
                      • scret  

                        *1

                        0 0
                •  
                  Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                  0 0
            • Pikaču  

              No ve smyslu ze placas nesmysly.

              Alavis pro kone je identicky jako barnys triple blend pro lidi. Je to totožná/bratrska firma. Slozeni totožné. Ze by to slozeni i v mnoha jiných pripravkach bylo škodlivé?

              0 0
              • onuce  

                Ano, obojí škodí. I sestra přitakávala, že ji samotnou to skoro odrovnalo.

                0 0
        • hmm  

          A kolo ti nezakázala?

          0 0
          • onuce  

            Naopak, je úžasná! Přišel jsem tam s brekem, že pokud nebudu moci na kole… Nic jiného v životě nemám… Hned mě uklidňovala: kolo bych vám stejně doporučila, je to nejlepší rehabilitace při artroze. Byl bych jí zulíbal ruce, cokoli. Naopak nedoporučuje běh, který nesnáším. Artroza je tedy skvělá, jen kdyby to tak nebolelo.

            0 0
            • hmm  

              Já Alavis začal užívat tak uvidíme. Je zvláštní že zakazuje Alavis po kterém mám pouze větší větry ale energetické nápoje po kterých mě je zle od srdce nikde nezakazují. Já ho užívám na doporučení aktivních sportovců kde by se ty kolapsy projevili.

              0 0
              • plzakj  

                Presne. Kdyby radsi lidem zakazali cukr a alkohol. Tam prokazanej vliv je.

                0 0
                • Martin  

                  Nezapomínej, že moderní medicína nemá za úkol packu vyléčit, ale jen léčit.

                  0 0
            • abel  

              co zkusit zhubnout? někde jsi tuším psal, že máš 115kg… každý kilo dolů je pro kolena spása.

              ale chápu, špekáčku na ohýnku pod širým nebem se těžko odolá:-)

              0 0
      • zdenek  

        Zkoušel někdo ten Geloren zmíněný v článku?

        0 0
        • Luke96  

          Mně chutná :D

          Bolel mě loket a rameno. Už nebolí, ale jestli mi to pomohlo netuším, dal jsem jim taky trochu odpočinout.

          0 0
        • yaris1  

          Beru ho teprve týden, takže můžu zatím hodnotit jen chuť a ta je super. Chutná mi to více než gumové bonbóny. Řekl bych že to není tak moc sladké. K tomu beru ještě msm a musím dokoupit kolagen. Snad to pomůže.

          0 0
          • Svobodník čekatel  

            Řekl bych, že kolagen ti je nanic, pokud se tvá chrupavka nevyvíjí,ale nevím, kolik ti je. V dospělosti můžeš pomoct protizánětlivým msm a mazadlem kys. hyal.. Alespoň to nám říkal docent na ortopedii. Daleko víc pro své tělo uděláš protahováním a kompenzačníma cvikama.

            0 0
            • yaris1  

              Výš jak, zoufalí lidé dělají zoufalé věci ;-) kyčelní klouby už jsou na výměnu, ale těm zbylým to snad něco pomůže. A výše píšu, že msm beru a ten geloren má kyselinu hyaluronovou v sobě. Píšou v jedné kostce (kterou denně beru) 60mg, jestli je to dostačující dávka nevím.

              0 0
              • Svobodník čekatel  

                Jo, ale je to celkem pálka za ten geloren :D ale chutná dobře, o tom žádná, my ho dostáváme někdy na závodech,. Pokuď máš ale třeba jako já vymleté klouby, ramenní nebo jak tvé kyčle, není špatné zkusit aplikaci kys. hya. injekčně přímo do kloubu. Vydrží to tam rok, dle zátěže a stojí to okolo 1500 za 1 injekci. Já na to chodím do ramen, protože z plavání je mám solidně vymletý. Nehorázní rozdíl pár dní po aplikaci. Ale nevím přesně co máš s kyčlema, hlavně ať to šlape.

                0 0
                • onuce  

                  Mne ta injekce stála 5500kč do jednoho kolena a zcela bez efektu.

                  0 0
                • yaris1  

                  Já pořádně ani nevím před cca pěti lety mi určil 3–4 stupeň ale už si nepamatuji jestli artrózu, nebo artritidu (musím najít lékařskou zprávu), dostal jsem 3 injekce přímo do kloubu, které mi vůbec nepomohli a čtvrtou jsem platil (v té době kolem 800) to bych řekl, že mi trošku pomohla. Doktor mi řekl, že už mi stejně pomůže jen úplná náhrada, tak už mě neviděl :-) . No ale už s tím budu chtít něco dělat, protože mě i hrozně bolí třísla, což jsem vyčetl, že je následek těch špatných kyčelních kloubů. Jo, ještě mi v té době doporučoval, že si mám nechat dávat do kloubu injekce s krevníma destičkama. Jedna 3000 a min 6 až 8×. Na otázku, zda to pomůže mi odpověděl, že to je nová metoda. Na netu jsem vyčetl, že to je spíše placebo…

                  0 0
                •  
                  Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                  0 0
    • Martin  

      tak velkému počtu lidí by lépe slušelo řechtat jako kůň, tak proč k tomu také nejíst koňskou výživu

      0 0
      • Martin  

        A to byla myšlenka dne, děkuji za pozornost.

        0 0
        • Martin  

          za málo… k této velkolepé myšlence mě přímo inspiroval tuhle venkovan v diskusi výše

          0 0
    • kutil  

      Též jsem podlehl, koupil, začal užívat a … začalo mě všechno bolet. Klouby, kosti, hlava… Tak jsem se na to vy… přestal užívat a zase vše v poho. Asi jsem divnej. Tak jsem za zlomek ceny poslal dál.

      0 0
      • abel  

        něco jako opak placebo efektu…?

        0 0
      • aymara70  

        Asi normální. Já beru alavis a dobrý. Zkusila to žena a taky ji bylo spíš hůř. Tak přestala a dobrý. Asi je to jen -(pozor vtip) – pro koně a ne klisny :-)

        0 0
        • Zvanty  

          Taky beru a v pohodě, kamarádka zkusila a musela přestat, protože se zhrozila její doktorka nad výsledky krve, má štítnou žlázu, tak se to možná pere s léky na ni.

          0 0
    • Martin  

      https://zena-in.cz/…vite-co-jite

      0 0
      • onuce  

        Ano, v tomto světle vzpomínám kupříkladu na boom kyslíkových sprejů. Respektive sprejů s čistým kyslíkem určených k občasnému přidýchávání. Dodá to vše, energii, vitalitu, myšlení a zdraví vůbec. A kde je jim dnes konec? Jak chcete žít bez kyslíku? Když koňů je nakonec dost.

        0 0
        • Kacko  

          Jak s Alavisem, tak s kyslíkem v plechu mám super zkušenosti a doporučuju :)

          Kyslík jsme si kdysi jako vývojáři dávali, když jsme v kanclu neměli vzduchotechniku a nešla otevírat okna. Opravdu to nakopne, mozek začne fungovat atp.

          Alavis jedu na doporučení po úrazu kolene. Je to hnus, ale koleno nebolí. Když vynechám tak bolí, takže beru.

          0 0
          • psbiker  

            Problém asi budou ty vražedné koňské dávky Alavisu, co si někteří sami předepisují, pravda o následcích tohoto počínání prý vyjde brzy najevo!

            0 0
            • Canyon325  

              tiež som kvôli kolenám užíval užíval 3 mesiace Alavis, úplne stačilo 3/4 odmerky, max. celú prvých pár týždňov

              0 0
      • Tom-T45  

        Tak já jsem asi výjimka, koupil jsem si lidskou verzi, i když byla o stovku dražší a nebyla k ní reklamní taška zdarma :-)

        Jinak se samozřejmě jedná o kvalitní žurnalistiku, např. věta „Zatím nejsou prokázané žádné vedlejší účinky, ale co není, v budoucnu může být“ stojí jistě za zamyšlení.

        0 0
        • Adar77  

          …k jakému zamyšlení?

          0 0
        • Martin  

          Víš jak…

          Šéfredaktor: hele, Mařko, ještě nám chybí tři články, napiš honem něco…

          Mařka: jo, za půl hodiny musím odejít, takže to bude rychlovka

          Š: neva, hlavně, aby to bylo…

          pro pobavení dobré, ale velkou informační hodnotu to vážně nemá… je to podobné, jako když někdo píše, že „předsunutá sedlová trubka“ ničí kolena.

          0 0
          • onuce  

            …a nakonec zjistí, že to bylo absencí lehkých převodů.

            0 0
            • ladias  

              Už se těšim, až se tu objeví fotky z Vašeho společnýho čundru ;-) Poslední dobou si nějak moc rozumíte :-)

              0 0
    • Autumnbiker  

      Já jedu Alavis, ale u několika lidí jsem narazil, že užívají Apto flex pro koně. Zkoušel někdo? https://profizoo.cz/…rup-1000ml-1

      0 0
      • onuce  

        Podle toho, co mi řekl kapacitní lékař, i před tím běžná ortopedka, je to naprosto jednoduché. Jelikož se u dospělých lidí chrupavka neobnovuje, je jakákoli kloubní výživa naprosto a jednoznačně neúčinná. Ovšem placebo je mocný čaroděj.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Tak já bych řekl, že ani tak nejde o obnovu jako spíš o prevenci ;-) Jestli s koněm nebo bez je už na uvážení každého :-D

          0 0
        • xtonda  

          Na látkách chondroitin a glukosamin jsou založeny léčivé přípravky schválené SÚKLem a hrazené pojišťovnami, takže nějaké účinky to mít musí. O účinnosti se pochybuje akorát u MSM.

          Z SPC přípravku DONA (glukosamin)

          Mechanismus účinku:

          Glukosamin sulfát je sulfátová sůl přirozeného aminomonosacharidu glukosaminu, běžná složka a preferovaný substrát pro syntézu glykosaminoglykanů a proteoglykanů v chrupavkové hmotě a synoviální tekutině.

          Rané studie in vitro ukázaly, že glukosamin sulfát stimuluje syntézu glykosaminoglykanů a tím i proteoglykanů kloubní chrupavky. Avšak nedávno se ukázalo, že glukosamin sulfát inhibuje nitrobuněčnou signální dráhu interleukinu-1 β (IL-1 β) blokádou nitrobuněčné aktivace a jaderné translokace jaderného faktoru PCX B (NF-κB) v chrupavkových chondrocytech a dalších souvisejících buňkách.

          Farmakodynamické účinky:

          Rané studie in vitro prokázaly, že glukosamin sulfát má anabolické a antikatabolické účinky na chrupavkový metabolismus; sulfátové ionty mohou přispívat k farmakologickým účinkům glukosaminu řízením rychlosti syntézy glykosaminoglykanu a proteoglykanu a inhibováním enzymů rozkládajících chrupavku.

          Nedávné studie předpokládaly, že glukosamin sulfát snižuje účinky zprostředkované IL-1 β a tím inhibuje kaskádu událostí, které vedou k zánětu kloubu a poškození chrupavky, např. syntézu metaloproteáz, cyklooxygenázy-2 a proteinů extr*acelulární matrix, které v normální chrupavce nejsou, uvolňování oxidu dusnatého a prostaglandinu E2, inhibici proliferace chondrocytů a indukci buněčné smrti. Na rozdíl od NSAID (nesteroidních protizánětlivých léků) glukosamin přímo neovlivňuje činnosti cyklooxygenázy. Buněčné modely lidských chondrocytů ukázaly, že krystalický glukosamin sulfát inhibuje expresi genů stimulovanou IL-1 při koncentracích glukosaminu, které jsou podobné nebo nižší než koncentrace nacházející se v plazmě a synoviální tekutině pacientů s osteoartrózou kolene, kteří dostávají lék v terapeutické dávce 1500 mg jednou denně. Zvířecí modely potvrdily potenciál glukosamin sulfátu u člověka v ekvivalentních dávkách při oddálení progrese onemocnění a úlevě od jeho symptomů.

          0 0
          • Martin  

            Teď se těším na debatu :)

            Kapacitní doktor vs. příbalový leták :)

            0 0
            • Pavel  

              Ono je třeba si hlavně uvědomit, že artrozu nelze léčit, jen oddalovat degeneraci kloubu a snižovat doprovodné jevy, k čemuž právě tyto prostředky slouží.

              Je to jako namazat rezavý řetěz. Bude to pocitově trošku lepší, ale furt na hovno a řešením je jen úplná výměna. ;-)

              0 0
              • Georrge  

                No s tím řetězem to není úplně pravda. Když se o něho začneš starat, tak se reznutí zastaví, na funkčních plochách se rez časem sama obrousí a pak bude řetěz fungovat stejně dlouho, jako normální řetěz :)

                0 0
              • onuce  

                Proto budu chodit na pravidelné injekce nějakého kloubního maziva. A prý vždy jen za tisícovku, na rozdíl od té poslední zbytečné hillarové injekce za pět a půl.

                0 0
          • xtonda  

            Cobdrosulf (chondroitin)

            Chondroitinsulfát je jednou z hlavních složek mezibuněčné hmoty chrupavky. Jeho charakteristickou vlastností je významná schopnost vázat vodu. Zabezpečuje tím mechanické a elastické vlastnosti chrupavky. Při artrotických degenerativních procesech dochází ke snižování obsahu chondroitinsulfátu v chrupavce. Následkem toho se snižuje schopnost vázat vodu a dochází k postupné degeneraci chrupavky a zhoršení funkce kloubu.

            Chondroitinsulfát inhibuje aktivitu enzymů, poškozujících chrupavku, stimuluje biosyntézu v chrupavce a zlepšuje mechanicko-elastické vlastnosti chrupavky.

            0 0
    • Smazaný účet  

      Borci, chystá se někdo z vás teď kupovat Alavis? Potřebuju jen dávku na pár měsíců, nyní při zranění, tak že bych se s někým šábnul napůl, platit za celé 700g balení je pro mě zbytečné, protože by mi půlka piksle ležela někde ladem. 5g odměrka u 450g je na 3 měsíce, což mi bude stačit.

      A jaká je teď vůbec situace s Alavisem? Zobete stále tu klasiku nebo ten lidský Barnys Triple blend EXTRA SILNÝ 700g ??

      0 0
      • xtonda  

        Dělaj i menší balení

        https://www.barnys.cz/…a-silny.html

        Mám ale jinej dotaz. Zkoušel někdo tu verzi s CBD?

        https://www.alavis.cz/…end-cbd.html

        0 0
      • Pikaču  

        Jestli mas rád bonbóny, lizatka a umělou chuť tak barnys. Jinak doporucuju alavis viz

        https://www.bike-forum.cz/…-alavis-2020

        0 0
        • Smazaný účet  

          Hele, mě je to celkem fuk jak to chutná, protože tu chuť ucítím jen při požití. Důležitý je pro mě hlavně složení. Nevadí mi sladký ani hořký – třeba u původního Alavise pro koníky si dobré 3/4 lidí stěžovali na chuť, ale mně to přišlo v pohodě …

          PS: jaký máš problém s kolenem? Já řeším spíše šlachu, ale chci si dopomoct i touto cestou …

          0 0
          • Pikaču  

            Chondropathie pately. Ale ted zobu spis kolagen, vit c a kalcij a magneako z fitness.

            Jinak ten barnys do toho nacpali i cukr a to podle me nema co pohledavat v kloubni výživě.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Si nemyslím, že by chtěli nějak ojebat složení, prostě to asi udělali s takovým složením, aby to lidem chutnalo. A lidi rádi sladké :-D

              0 0
    • Smazaný účet  

      SPAM

      0 0
      • milan.v  

        Tak s tím, po FB trapně maskovaným, spamem jdi mezi dvě půlky…

        0 0
      • enzzo69  

        A já se naopak cítím výborně. Objednávám vždy na stránce kde je to výhodné pro mě. To co píšeš a dnešní registrace nepůsobí věrohodně.

        0 0
    • scret  

      Zdar, ma nekdo zkusenosti s michanim Alavisu jeste s kolagenem? Prijde mi, ze kolagenu moc Alavis v sobe nema a nekde jsem tusim na BF cetl, ze ho nekdo jeste „tuni“. Ale netusim v jakem pomeru atd. Diky

      0 0
      • jaja01  

        ano, kolagenu je tam malo, objednavam si pytel hydrolizovaneho kolagenu na 4fitness a lzici rozmychavam do vody, kterou zapijim alavis

        0 0
        • xtonda  

          Dělám to taky tak, jimi doporučená dávka 13 g jsou dvě 15 ml odměrky, ve vodě to ovšem rozpouštím všechno

          0 0
      • Vena280  

        Já mám z Alavisem velmi dobrou zkušenost normálně ho beru je sice hnusný ale zabírá co mě ale překvapilo bylo jak zabral mému pejskovi mám Borderkoliji 13 let už se zdálo že jí budeme muset nechat utratit nohy jí přestaly sloužit více méně během 14 dní nemohl ani z boudy vylézt. Já v té době měl taky problém z kolenem tak jsme koupili Alavis a začali ho oba užívat na tom psovi bylo během 4–5 dnů vidět obrovský progres začal nás při venčení předbíhat a zvládl a do teď zvládá delší výšlapy před Alavisem se za náma loudal a když toho měl dost tak to otočil zpět k domovu a nikdo s ním nehnul. Je to už asi rok a půl co mu to dávám a když došlo první balení a my než jsme se rozhoupali a koupili druhé balení tak bylo vidět jak pes opět upadá za mě můžu tento přípravek doporučit.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.