Akumulátor pro Solar Storm oprava kabelu

7 nepřečtených
  • krab007

    Podařilo se mi asi nalomit někde na kraji konektoru kabílek od baterky ke světlu. Mám ke světlu podobný akumulátor jako je na přiložené fotce (minimálně jde o stejný konektor). Nemáte někdo zkušenosti s výměnou konektoru? Vůbec netuším kde se dá koupit a jestli se dá vyměnit svépomocí. Díval jsem se na různé RC modelářské shopy, ale nikde nic. Když už jsem něco našel, bylo to i s kabelem.

    0 0
    • kaktusjack  

      Kabel bych bud zkratil, jestli to je ulomene u battery packu, nebo bych koupil prodluzovaci kabel a naletoval tam ten. Jestli se jde dostat dovnitr battery packu bez pozkozeni obalu netusim, nikdy jsem ho nemel v ruce. Kabel sezenes v cechach treba na led-expert.cz nebo na ledshop.cz. Levneji potom z ciny, ale na nej si chvilku pockas :)

      0 0
    • Smazaný účet  

      Takovyto zataveny konektor nesezenes. Muzes bud koupit normalni neutesneny konektor, nebo hotovy s dratem, napojit to a zadelat smrstovackama…

      http://www.ledtip.cz/…-samice.html

      0 0
    • jecnak  

      http://www.gme.cz/…-mala-napeti

      Nez se v tom zacnes vrtat, slikni silikonove pouzdro, rozstrihni smrstovacku, ktera drzi jednotlive clanky a elektroniku a odpajej si jeden pol.

      0 0
    • wong  

      Tohle jsem taky řešil. Koupil jsem solarstorm použitej právě s nalomeným kabelem (při koupi nalomená jen bužírka) u konektoru batterypacku. 2 roky to vydrželo než byla nutná oprava.

      Podařilo se mi opatrně odřezat velkou část „ohebné“ části konektoru a získat tak kousek drátků. Stačilo připájet a hodně omotat stahovací el. páskou jako náhradu chybějící ohebné části. Zřejmě to bude méně odolné než originál, ale nic to nestálo, na nic jsem nečekal a minimálně další rok to vydrží a pak už bude stejně nejspíš čas na koupi nového batteypacku.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.