Aion - neúplné vyjetí při nižším tlaku

7 nepřečtených
  • David#fun555

    Aion mi nevyleze do plného zdvihu při 70psi, vyleze do plná zhruba až ve 120psi. Nevíte co s tím ? Vybraný elastomer, zvednuto ze 140 na 160, tím že jsem vyndal všechny nacvakávačky. Díky

    0 0
    • kocers  

      U starších suntourů to bylo silnou negativní pružinou. Předpokládám, že tady to bude ten samý případ.

      0 0
      • MirosPikos  

        Jenže Aion už by jí měl mít slabší. Pokud dobře vím, vyšel až jako levnější alternativa Aurona a Auron se silnou negativní pružinou potýkal ze začátku.

        Jinak já jsem tohle řešil o víkendu. Auron nastavený na 160 měl při tlaku okolo 80 PSI zdvih dokonce v jednu chvíli 132. Hrál jsem si v tlakem a pořád stejné. Nakonec pomohla rozborka, očista (celkem bordel okolo negativní pružiny), výměna olejů, montáž. Pak jsem to natlakoval, nastavil SAG a vyditelné zlepšení. Ale zděsil jsem se, když jsem naměřil pro změnu 150 mm. Pak jsem si dal 70 ostrých, vrátil se a naměřil 160, který dosud drží. Co to přesně zapříčiňuje netuším. Napadá mě kombinace silné negativní pružiny a špatně chodícího vzduchového pístku. Protože na tlumicí patronu jsem vůbec nesahal.

        0 0
        • David#fun555  

          U mě je znečištěný nulová šance, ani jednou nejetý, jen jsem ho zvýšil a vyndal elastomer. Ještě doleju olej mám to udělat podle tohoto návodu http://www.bikeandride.cz/…i-fotostory/ ? Nebo ještě mám nalít jinam ? Potom zkusím zajet a uvidím. Jen mě tak napadlo že ty negativní pružiny jsou tam dvě na sobě, že bych tu kradší vyndal. Ale to je určitě blbost. (Ve vidlicích se vůbec nevyznám)

          0 0
          • MirosPikos  

            Já dávám zespodu 15 ml 15WT do každé nohy. Na zahraniční diskuzi někdo dával 5 ml 20WT, ale to se mi zdá malé množství. Větší hustota neuškodí. Taky bych dal, kdybych měl při ruce. No a pak 3 ml RedRumu do vzduchové komory nad pístek… dáváš vrchem.

            Negativní pružiny nech určitě obě :) Dalo by se spekulovat o zkrácení jedné z nich, ale to bych nechal odborníkům.

            0 0
            • David#fun555  

              Mám rockshox Fork oil 10WT to by mohlo jít ne ? Musí se použít ten RedRum ? Nejraději bych tam taky dal ten RS10WT :)

              0 0
              • MirosPikos  

                Jsou to oleje na mazání. Tam spíš oceníš to, když ten olej hned nesteče (řekl bych). Nad pístek se dává ještě hustější olej, který jednak maže a jednak chrání gumový břit na pístku, aby si uchovával svoje vlastnosti – zejména těsnost. Dolů snad ani nemusí přijít přímo tlumičový ale nahoru by to chtělo buďto Redrum nebo FoxFluid a nebo zkusit pohledat, co se dá namíchat. Já se s tím nechtěl babrat, tak jsme kdysi Redrum koupil a mám po starostech. Pak je dobré hlídat jeho množství ve vzduchové komoře, aby tma furt v rozumném množství byl.

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.