Agang Patriot 2.0 vs. RB 575..nebo jiné?

58 nepřečtených
  • MichalHofi

    Zdravím

    Potřeboval bych poradit s výběrem kola,všechny názory/zkušenosti jak na kola tak na jednotlivé komponenty jsou vítány.

    Co bude lepší pořídit do 50 tisíc, sériovku patriota (časem určitě upgrade) nebo si složit RB ve stejné ±ceně a čím byste ho popřípadě osadili, jde mi spíš o cena/výkon.Nebo uplné jiné kolo.

    Jezdil bych s ním takový to naše lesní traily XC,AM,nebo jak tomu všichni říkají dnes.. jo „Enduro“

    Měřím do 165cm,myslíte že jsou pro mě 27,5 kola dobrá volba není to moc dlouhé vyřeší to popřípadě kratší představec? A je tu vůbec někdo podobné výšky co jezdí fulla klidně i 26"?

    Anketa: Patriot vs. RB nebo jiné kolo?

    11x
    46%
    8x
    33%
    5x
    21%
    0 0
    • lutte1  

      Asi bych zkusil pučit testovačky obojeho a projel. Komponenty neudělaj tolik rozdíl jak geometrie co ti sedne.

      0 0
    • Azmir  

      V téhle kategorii má svoje kolo snad každá značka, proč vybíráš zrovna mezi těmahle dvěma? Jako ne že by to bylo vyloženě špatně, ale výběr by mohl být rozhodně širší.

      0 0
      • MichalHofi  

        …a právě proto se ptám i na jiná kola která by podle vás odpovídala cenovce 50K?

        Ty to se mi libí nejvíc(vzhledově) ale o tom to není, třeba včera jsem na oboje koukal a hlavně ještě na Canyon Spectral, když porovnáte Spetrala a patriota 2.0 (+teleskopická sedlovka) co bude podle vás lepší kup?

        0 0
        • Azmir  

          Těžko srovnávat, funkčně na tom budou asi oba dobře, osazení oba celkem podobné, akorát váha u Canyonu je o 1,5 kila nižší a to ještě včetně teleskopu, to by mohl být docela zásadní faktor.

          0 0
    • De.Fly  

      u RB si muzes vybrat barvu ramu :-))

      0 0
    • logoman  

      Jestli mas na spectrala, vzal bych ho. Lepsi vybava za ne o tolik vyssi cenu.

      Na agangu jsem kousek jel a horsi dojem sem z zadneho kolo asi nemel :-/, ale hodne mi vadi dlouhe predstavce a tento ho mel. S kratsim by to snad byla jina pisnicka.

      Kamos to vozi dost nafoukany jinak chodi po dorazech (ale pak to nezere jako jeho drivejsi spesl enduro, ktery taky vozil docela nafoukany), rvl taky neni zrovna zazrak …

      0 0
    • zdeno1  

      spectral,nebo počkej na předobjednávky Giantu Trance,ale ty budou az v zari…ja tenkrat dostal slevu 26%…coz se uz opakovat nebude…

      0 0
      • nitraq  

        Na konci března někomu radit, ať koupí kolo v září.. dobrej vtip.

        0 0
        • zdeno1  

          vtip je spis,kdyz někdo vybira kolo na zacatku sezony za plnou palbu bez slev…nemyslis?

          0 0
          • Azmir  

            No vidíš a já si doteď myslel, že za plnou palbu se nakupuje většinou na začátku sezony.

            0 0
          • nitraq  

            Tak třeba mu stávající kolo ukradli, nebo teď má konečně dostatek peněz na novýho bajka, co ty víš. A taky se dá vybírat z výprodejů loňských modelů, u těch nebude cena tolik ovlivněna sezóností.

            0 0
        • zdeno1  

          ted bych za 50 resil stavbu,nez novy kolo…

          0 0
    • zdeno1  

      spectral,nebo počkej na předobjednávky Giantu Trance,ale ty budou az v zari…ja tenkrat dostal slevu 26%…coz se uz opakovat nebude…

      0 0
    • zdeno1  

      spectral,nebo počkej na předobjednávky Giantu Trance,ale ty budou az v zari…ja tenkrat dostal slevu 26%…coz se uz opakovat nebude…

      0 0
    • zdeno1  

      spectral,nebo počkej na předobjednávky Giantu Trance,ale ty budou az v zari…ja tenkrat dostal slevu 26%…coz se uz opakovat nebude…

      0 0
    • MirosPikos  

      Myslím, že pořádně nevíš, co bys na tom bajku rád jezdil. Z toho pak vyplývá i rozhodování mezi tak rozdílnými koly jako je Patriot a IQ 575. Patriot je děsný tank v porovnání s RB.

      Pokud to má být na středních kolech a 140 mm zdvihu. Zvážil bych určitě i Trance 27,5 2, kterýho můžeš získat za 53.000,– když si řekneš o slevu. A to bude rozhodně lepší muzika než Patriot za 47k.

      Pak jak tu někdo psal, třeba ten Canyon Spectral, ale tam se cenou už dostává výš, když připočteš poštovný a možná ještě cenu náhradní patky, kterou je dobrý rovnou objednat.

      Hlavně ty kola vyzkoušej, aby ses nezklamal celkově v tom, co od toho očekáváš. Spectrala budeš zkoušet jen těžko, tam je to trochu risk, ale to kolo je velmi podobný třeba tomu Trance (alespoň tabulkově), jen trochu kratší :)

      0 0
    • Smazaný účet  

      Dneska jsem nahlédl do katalogu Author 2015. Kdo chce Patriota a nesnáší logo Author bude mít příští rok smůlu. Vše je Author.

      0 0
      • tonik666  

        konečně se podařilo authoru vybudovat si značku, která dokázala oslovit jiný než masový segment, a neměla to profláklé označení author, a než se stihla dostat do zisku, tak ji exoti z authora radši zase zrušili…good luck s takovými rozhodnutími…

        (aneb, když už jsem značku agang měl, proč neprodávat dál modely už existující jako Agang – to by nic nestálo, a zároveň, pokud nechci agang, proč už teda neopustit am-dh celopéra úplně. to co udělali je někde mezi a v podstatě dál vyrábí, jen si znehodnotí značku, která jediná měla na Agangu nějakou cenu)

        0 0
        • lutte1  

          báli se že je agang zadupe do země, oslaboval značku author

          0 0
          • MirosPikos  

            Ale alespoň něco posilovalo v tom jejich „koncernu“. Ale snad to mají hoši spočítaný. Sralo by mě to, kdybych si koupil Ganga (teď jsem rád, že ho nakonec nemám, ikdyž kvůli člověku z Authora z Vltavy v ČB bych si ho nejraději koupil). Nakonec jsem ho nekoupil a jsem rád, pokud je to tak, jak je to. Zbývající sympatie ke značně vyhasnou s koncem Gangu :) Zamáčkneme mnozí slzu, osedláme naše RB, Canoyny, Radony, Gianty, Specializady, Norca, GT a další a pojedeme vesele dál :)

            0 0
            • lutte1  

              Já nemám rád stejně Author jako Agang. Author si dlouho hraje na světovou značku a Agang na úžasný cool kola, co z většiny moc nefungujou a jsou drahý, případně težký, geometrie je individuální. Na druhou stranu jsem cenil snahu o vlastní vývoj v rámci Agangu a přál jim aby jim to fungovalo.

              0 0
          • JFtryall  

            Author se oslaboval sam o sobe ve fullech. :-) trh se meni strasne rychle a je potreba reagovat..a na to uz AGang nema kapacitu ani silu znacky. Jde hlavne o zahranicni trhy a rozvoj tam. Vsechny celopera se budou jmenovat Author by AG Lab, komu vadi napis tak je mi to lito no. :-D ty kola jsou stejny. Patrioty budou Evo-160–160mm a TR 120–120mm. Dve a tri urovne vybavy u Trailu. Patriot Evo bude na 1×11 u obou modelu.

            0 0
            • logoman  

              Ta vyssi verze je pekna. Ale predpokladam, ze zase nasadi nejako vypecenou cenu :-/

              0 0
              • JFtryall  

                96K cca. Ale to je cena na papir. :-)))

                0 0
                • logoman  

                  LOL, ale tak aspon, ze tam nejsou geaxy :-))

                  0 0
                  • JFtryall  

                    Jo set-up je race ready. Vsak to taky dalo dost prace..:-)

                    0 0
                    • madcat  

                      To by mě zajímalo co to doopravdy znamená to „dalo dost práce“? Jakože umlátit argumentama nějakýho v 19. století zakyslýho product managera, kterej rozhoduje o osazení kol, že Geax Goma jsou gome na hovno? :)

                      A co Jára Spěšný?

                      0 0
                      • JFtryall  

                        Jo nejak tak, ale neni to tak jednoduchy. Vetsinou je to nakoupeny uz docela dopredu a tak to ma urcitej dozvuk i v pristim roce napr. Jsem rad, ze se to ale vyrazne pohlo k lepsimu. Spaceman si vzal pripominky k srdci. :-)

                        0 0
                        • madcat  

                          S tím Spacemanem jsem to myslel trochu jinak – něco jakože když si ho tam před těma pár rokama vzali jako…nevím… hlavního poradce a připomínkovače stran „mladé progresivní značky agang“, tak jak moc to nechali na něm, anebo z něho udělali jenom figurku do raklam v časopisech, a hlavní slovo měla furt nějaká stará konzerva?

                          0 0
                  • goofy  

                    Tak co bys chtel Je to kolo v plne palbe. Treba Speslu za to dostanes ocesane kolo :-)

                    0 0
                    • logoman  

                      Jako YT :-). Po uprave ceny to nemusi byt spatny … Taky mohli usetrit s X01 misto XX1 nebo co na tom maji (stribrna kazeta a zbytek? …)

                      0 0
                      • logoman  

                        Doufam ze tohle je ta druha levnejsi (rozumneji osazena) verze a ne ta za 96k.

                        0 0
                        • nitraq  

                          Tohle bude ta dražší verze, má teleskop. Druhá, stříbrnobílá, teleskop nemá.

                          Tady lepší fotky.

                          0 0
                          • Azmir  

                            A to co tu házel logoman to je potom co?

                            0 0
                          • JFtryall  

                            Na foto je Patriot Evo Team- bude tam X01, E.13 kliky, Reverb Stealth, Spank kola budou a Spank kokpit, Maxxis 3C atd. race ready bike.

                            Dalsi bude Patriot Evo s RST, obyc Monarchem, teleskopkou X-Fusion a na 1×11 X1 sade- bude kolem 55 MOC, ten na fotce neni. Na foto je zakladni Patriot TR na 120mm zdvihu.

                            0 0
              • Kubiczech  

                Značku zrušíme, ale její hrozný design, ten si necháme.

                0 0
            • mr.antik  

              mi právě teda přišlo, že agang má sílu značky větší než author, i když dost vyumělkovanou. Ale v tom co kupujou běžný lidi se moc neorientuju, jestli to bude mít nějaký vliv.

              0 0
              • vojtechposmourny  

                Nemyslím, že by A-gang byla vyumělkovaná značka. Spíš se měla držet toho, z čeho vzešla (dirt a fr kola), a ne k tomu přidávat kola pro děti atp.

                0 0
              • Ondra P.2  

                Presne … Jako author za 96k , to bych fakt nekoupil, to at je to treba v plny palbe. Dle mne to je spatnej krok. Agang i kdyz pod authorem byl furt agang.

                0 0
              • JFtryall  

                Ano, ale obchodnici si to treba nemysli..:-) navic pry naklady na reklamu pro dve znacky jsou velky. To jsou hlavni duvody proc to tak bude. MOC je orientacni, cenu stanovi prodejce.

                0 0
                • honhav  

                  problem vidim ve vnimani znacky – zatim co author je v povedomi jako „cesky tajvan“, agang vnimam jako cesky stroj… Tudiz za agang bych byl ochotny zaplatit vic penez, ostatne kdyby evo delali uz nyni v xl velikosti, bylo by jednim z favoritu…

                  Dal teda za stejne nebo lip vybaveny stroj (yt,canyon,radon) z nemecka dam pravdepodobne min penez. (kupujici v tomhle segmantu je fanda do biku a uz ho neopije prodejce rohlikem)

                  0 0
                  • madcat  

                    Author je vnímanej většinou jako „ti co byli první“, aspoň já to tak vidím. Že od té doby chrápou a jdou vytrvale dolů je věc druhá. Měli by se probudit, udělat pořádnej vítr mezi lidima, kteří stojí za tvorbou kol a začít něco dělat. Otázka je, jestli mezi komunitou, která do toho trochu vidí, nejsou jako zkostnatělej moloch zapsaní už příliš pevně.

                    Doba leštěnejch Visionů a Sectorů, žlutejch ARPů nebo zelenejch Egoistů už je nenávratně pryč.

                    0 0
                    • jIrI___  

                      Zelený Egoist (později černý Introvert), moje sny tehdejší doby! :)

                      0 0
                • jakub  

                  tak proč to teda takhe udělali, proč vybudovali relativně renomé formou A-gangu a tedkom ho likvidujou, já třeba moc nemám rád Authora, ale A-gang mi byl sympatickej nota bene i proto, že na tom jezdíš ty (rozumím reklamním tahům nechci tu vypadat jako blb, kterej naletěl tomu, že je to dobrý proto, že na tom vyhrává nějakej Fikejz, jednoduše se mi ta kola líbila) a párkrát jsem viděl co na tom předvádíš, je mi jasné, že tam budeou de-facto jen jiné samolepky, takže žádná trága ale stejně… nelíbí se mi to

                  0 0
                  • Lister  

                    Je sranda jak pár samolepek dokáže zahýbat s celkovým vnímáním stroje. Nerozumím tomu, ale vnímám to stejně :-)

                    0 0
                    • jakub  

                      +1

                      0 0
                    • tonik666  

                      Snad to pochopí i lidi u Authora. Teď to zjevně nechápou.

                      A mám to také tak. Na Cultu bych jezdil, ale nějaké AGlab bz Author mi nesmí domů.

                      0 0
                      • jIrI___  

                        Pozéřina je strašná svině :)

                        0 0
                      • nitraq  

                        Asi jsem divnej:) Teď řeším nový kolo a o tom Authoru Epoque docela i uvažuju, authoráckej nápis na rámu pro mne není nevýhodou, možná spíš naopak.

                        0 0
                  • JFtryall  

                    Ja jim hodim sem pak odkaz a treba to zmeni z5..:-D

                    0 0
            • tonik666  

              To si nemyslím. Podle mě Agang a Author ve fullech oslovují jinou cílovou skupinu.

              Nebo mohl Author dělat jen XC fully (29) a Agang Trail a dále. Každopádně jak píšu, značka je jediné, co má na Agangu nějakou hodnotu.

              0 0
              • JFtryall  

                Panove tohle neni otazka na jezdce bohuzel..:-)) ja tomu taky uplne nerozumim, ale jsem spis radsi protoze kol bude o dost vic a cela Universe bude vic „soustredena“ na jeden produkt. To hodne pomuze.

                0 0
      • MichalHofi  

        člověk přijde domů, má tam milion a půl mail z BF na „svém“ tématu a říká si co se stalo po třech měsících…

        a hle oni tady řeší srance o samolepkách :-D

        řekl bych k tomu jen Agang byl vždy Author né? vařilo se to ve stejný fabrice,montovalo atd. jen to mělo jinou barvu a tu vaší samolepku, si to přelepte nebo opískujte ;-)

        čau

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.