• ondras

chtěl bych se zeptat jestli nekdo nevíte čim by mohlo bejt to, že po nasazení kola do vidle(skareb comp) je kolo křivé, takže i po přesném seřízení brzd je jedna čelist dál než druhá, osma na kole není, a žádny prasarny s tim v posledni době ježděný nebyly, tak jestli to nemuže bejt křivou osou v nábě(deore), díky

0 0
    • Pekáček  

A co když kolo nasadíš obráceně? Tipuju to na nesouměrný výplet. Křivá osa by se projevila tak, že by to po každým nasazení bylo nakřivo na jinou stranu.

0 0
    • Vašur  

Mě se to stávalo na véčkách a teď i na kotoučovkách. Ověřil jsem si, že je to polohou osy v rámu a dávám ji tam pořád stejně. Pak to sedí. Došel jsem tak daleko, že jsem si na ose – teď DT Onyx a Deore – udělal lihovym fixem značky. Můj názor je, že není křivá osa, ale nejsou dokonale kolmé plochy na které dosedají patky vůči ose. Při jiném natočení pak stiskem rychloupínáku dojde k trochu jiné poloze kotouče a destiček nebo ráfku a špalků. U kotoučovek je dobře vidět, jak se to při upínání hejbá. Funguje mi to tak od nového kola a ne po nějakym štosu.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.