• Třé?a

    Před pár lety ho vozilo hodně lidí ale teď to vůbec nevydim. Zajímalo by mě jakej je váš názor na jeho vození, prože když sečtu klady a zápory tak mě napadá že to je vlastně dobrá věc. Koupil jsem novou přehazku a za čtyři dny sem se svez po asvaltu, docela mě to sralo a navíc to rovnání těch patek. Uvažuji že si to asi pořídim, těch pár gramů mě nezabije. Co vy na to?

    0 0
    • Vašur  

      Já ho vozil taky, dokud jsem měl rám, na která se dal dvěma šrouby přidělat. Ale bajkovější rámy ne to nejsou vybavený. Tak jsem použil takový, co se musí dát pod rychloupínák a to není nic moc, hlavně na otočení. Při pádu jsem ho ohnul tak, že už ho rychloupínák nepřitisknul k patce, byl jsem rád, že tu tyčku upínáku nezničil (náhradní nevozím) a přehazka byla nakonec taky odřená. Proto se říká,že může víc uškodit než pomoct. To záleží jak to nakoupí ránu. Vlastně to potvruzují výrobci: žádná značka to nevyrábí a ani rámy na to nejsou stavěný. Co jsem viděl utrženejch šaltrů třeba letos na DH na Ještědu, tak tam by asi fakt nic nepomohlo.

      0 0
    • Pekáček  

      Můj stařičký Anlen Ariel (CrMo) má na patce oka na nosič a blatník, dal jsem tam tedy koupený chránič z tlustého ocelového drátu. Jenže se nedalo skoro hnout přehazkou při vyndavání zadního kola a tak už je pryč. U Alu rámu se ohne nebo praskne výměnná patka, ale pokud tam bude chránič, co když zdeformuje celou patku?

      0 0
      • Volf  

        Přesně tak. Lepší aby jsi ohnul patku než celou zadní stavbu. Co si pamatuju tak ty chrániče byly z poctivýho železa a určitě by jen tak nepovolily narozdíl od rámu.

        0 0
      • Fido  

        …jé… ten jsem měl taky, krásně se na něm jezdilo, stará sada XT-šílenej držák, na bahňáku to mám pořád, biopace trojpřevodník 48,38,28…odjel pár marathonů a jako první sudety s pevnou vidlí a klipsnami na 178 místě…to byla krásná doba…hmmmm…tak nějak jsem se rozněžnil…

        0 0
    • MARIN  

      Kdysi v zacatcich jeste kdyz jsem sedlal TEXASa jem to mel a je to akorat k ....., v lese to naopak funguje jako klackolapka.

      0 0
    • fousek  

      nemel sem, nemam a mit nebudu, prehazovacku vodru stejne a kdyz uz je to na ulomeni prehazovacky tak bych rek ze to nakej chranic nezachrani, podle me by to melo vyznam u prehazovacek jako acera atd, kde kdyz ji schyta nakym kamenem tak se vohne a je po razeni, ale kdo z vas ma takovou prehazovacku?

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Ja ne. Ja mam Alivio, heč :)

        0 0
      • Robo  

        Já. Acera řadí obstojně,nemám problémy a ještě mi žádná neodešla stářím.Takže mám kupovat 2× za sezónu Aceru nebo deore? Pro mě jasná volba…

        0 0
        • fousek  

          no pokud nedostane acera dostatecnou ranu tak vydrzi dost dlouho, napr na silnici mam SORU coz bych rek ze je obdoba acery a jezdim na ni uz asi 3–4 rok bez problemu, ale na silnici moc kamenu nepotkam a ani stromu tam moc neni

          0 0
    • Třé?a  

      Díky za ty rady. Chránič tam teda asi nedam lepší přehazka v hajzlu než vychýlená zadní stavba. A to Alívko vozim taky a nestěžuji si, dostalo pár ran a v pohodě. Myslim že pokud je dobře udržovaný a občas se seřídí tak je bez problému dokonce bych řekl kámošovo stejně staré Deorečko má už větší vůle.

      0 0
      • Jogador  

        Se mrkni na moje kolo, je vsekci bikes, jeastli myslíš toto, ale vozím to asi tak dva měsíce, a uvažuji, že to dám do kelu, má to výhodu, až se mi porouchá přehazka, že jí budu mít k čemu přišroubovat.Jinak to tam mám právě hlavně na asfalt, a na klacky, který mi za ní občas vzali, když jsem nejel slušně po cestě, ale krosles.

        0 0
        • Jogador  

          Ale popravdě řečeno, to tam mám proto, abych vyrovnal váhu levé části kola, jsem totiž sundal z klik ty výstupky, tak aby mi teď to kolo nezatáčelo do leva:)

          0 0
          • Třé?a  

            No chlape tak takhle bych teda svoje kolo asi nemohl zasvinit, byla by to pro mne újma na zdraví. Nebavilo by mě na tom jet nazpět, musel bych myslet na ty minimálně tři hodiny tvrdý práce aby zase vypadalo normálně. Ale tohle je určitě na vapku.

            0 0
            • Jogador  

              No, znáš úhlovou brusko, majzlík a kladívko? Pak to je cca na hoďku práce. Ne, šlo to ke zdi, a hadice s vodou, pak jen namazat, promazat, a je to. Ale teď semnou nemluví:)

              0 0
              • Petr SE-D  

                měl jsem ho taky, poté co jsem zkurvil rám už mi na bike nesmí, radši rovnat/měnit patky a kupovat šaltr, než zase měnit rám – je to pěknej shit

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.