• mastihuba

    Asi je to dost triviální věc kterou tu snad ani nikdo nezmiňoval.

    Co děláte když nejde vytáhnout ten kovovej deklík co kryje ložiskovou dráhu? Včera jsem si vzal šroubovák a s citem to začal dokolečka páčit ven a nic. Přidal jsem trochu na síle a samozřejme se začal deformovat ten kruhovej otvor v něm. Po další chvilce mi došla trpělivost a hrubou silou ho vyloupl takže tam budu muset dát novej.
    Máte někdo nějakej grif jak to udělat pokaždý dobře?

    0 0
    • MARIN  

      Me sel zatim pokazde ten kryt celkem lehce vyndat. Jen jednou jsem mu pomahal prostriknutim WD-40

      0 0
    • kochese  

      Nejprve jsem taky opatrne pacil sroubovakem, pak uz trochu vic a nakonec deformace.Krouzek jsem porovnal a pod nej mi vesel gumovy krouzek, tak jsem ho tam nechal a slozil dohromady.Mam to uz dlouho a zda se, ze dobre.

      0 0
    • mastihuba  

      Ještě info pro ostatní aby nenarazily na stejnej problém jako já. Samostatně se deklík neprodává.Obvolal jsem několik servisů a odpověď je všude stejná. I kdybychom měli tak neprodáme.

      1. Proč si nechat ujít kšeft z celýho ořechu.
      2. Když se to stane našemu mechanikovi tak ho má alespoň v záloze.

        Si teďkom připadám jak MEGAKOKOT a ve finále to vidím na kusovou výrobu u známého na soustruhu.

      0 0
      • Daf  

        Zkus ho trochu srovnat klestema. To ze nebude dokonale rovnej by prece zas tolik vadit nemelo.

        0 0
        • mastihuba  

          bohužel deformaceje příliš velká. Na řadu už přišlo i citlivé vyklepávání, ale dokonale kulatý už to nebude.

          0 0
      • Kohout  

        Zkus se zeptat, jestli někdo v okolí nemá starý zničený ořech a vyndat to z něho. Pokud máš dobrý vztahy s nějakým servisem, tak tam by ti to mohli dát. Já třeba jeden zničený ořech doma mám…

        0 0
        • mastihuba  

          něco takovýho už jsem zkoušel. Napřed kamarády v servisech, ti mi řekli že nemají a když by se nějaký objeviltak se ozvou. Pak jsem zkusil další tři kde nikoho neznám a dostal jsem odpověď číslo dvě.
          Pokud bys byl ochotný nechat mi ten svůj tak bych byl vděčnej.
          Jedná se osmičovej,devít­kovej ořech od SH. V mým případě LX03. Ozvat se mi můžeš na mobil 737285112.

          0 0
          • Kohout  

            Hmm, tak já mám STX 94 ořech, to je na 7 kolo. Jestli je to stejný, to nevím. Pokud vím, tak shimano ořechy nejsou nic moc držáky. Myslím, že dříve nebo později na něco natrefíš.

            0 0
          • Kohout  

            Hele, teď jsem volal do Cyklopragu. Tento díl se samostaně neprodává, to už asi víš, ale ten mechanik byl velmi ochotnej a říkal, že tam nějaké kusy mají. Když prý přinesu ten starý, tak se pokusí něco najít. Pokud Ti to jako brňákovi pomůže, tak ten Cykloprag je v Praze na náměstí Jiřího z Poděbrad (Po – Pá 9:00 – 18:30, tel./fax: 224 254 767).

            0 0
            • tk  

              zajdi do rk cyklos. uz nekolikrat sem si odtamtud odnesl zmrvenej orech (kterej menily za novej) a nakombinoval to s tim, co sem mel doma. jindy mi ale rekli, jo zrovna vcera sme to vsechno vyhodili.

              0 0
    • Lister  

      Mám dotaz. Jak sundáváte tu matku která kryje praporky ořechu? Je na to speciální klíč, ale ten není k sehnání. Prý se dá se šroubovákem a kladívkem, kam s ním ale mlátit. Pokud vím je tam obrácený závit??.

      0 0
      • Daf  

        Nejlip se to dela kdyz upnes do sveraku nejakou pasovinu, ktera zapadne do tech drazek. Pak tocis celym kolem. Jo a je tam levej zavit.

        0 0
        • Vilém  

          Mam takto zbrousenej pilnik, je tvrdsi nez pasovina:)dalsi postup jako ty, tzn. sverak atd.

          0 0
      • mastihuba  

        já mám starou nábu, kterou zatáhnu do svěráku ořek na ni nasadím a TUPÝM šroubovákem a kladivem to ve směru hodinových ručiček povolím. I přes trašný zvuky, který ořech občas vydával byl vnitřek nepoškozen a na drahách ložisek nebyl ani škrábanec. Odstranil jsem tu nejtenší vymezovací podložku, vypucoval to a dal do kopy.Teď chodí jako novej. Ještě u starýho ořechu jsem měl tu nejtenší podložku na cimpr campr a to co udělala na kuličkách a na jejich dráze stálo za to. Pokud by se někomu je podařilo vysypat tak jich je tam 25 na každé straně. :)))

        0 0
      • jihra  

        Ten klíč na vyšroubování misky, co kryje střeva ořechu, se dá sem-tam koupit. Je třeba shánět a shánět. Jinak místo toho vyndáváním zničeného krycího plechového kroužku je možno zkusit použít nějaký krycí prachový kroužek (plechový nebo plastový) z nějakého starého náboje.

        0 0
      • Volf  

        http://www.ivelo.cz/…ece-pastorku

        Kolo vyndáš, necháš ho stát a opřeš o kolena. Nasadíš velký šroubovák do drážky, kterou si natočíš tak, aby byla vodorovně se zemí a pak to kladivem povolíš. Protože je tam levý závit, tak směrem jako by jsi utahoval. To znamená, že drážku máš vlevo a povoluješ dolů.

        0 0
    • BH  

      poznamka k problemu orech. Jakykoliv zasah do orechu, tedy i demontaz prachovky za ucelem vycisteni loziskove drahy je duvodem pro neuzanani pripadne reklamace v zarucni dobe 24 mesicu.

      0 0
    • biker007  

      me to slo taky vyndat blbe, tedy neslo vubec. pak sem usoudil ze vlastne orech chodi v pohode a ze ho rozebirat nebudu.. mozna ale za dlouhych zimnich veceru zvitezi zvedavost a budu rozebirat:)

      0 0
    • Třé?a  

      Já tam mám gumovou zátku (schim. acera)a to je bez starostí :)

      0 0
    • romachain  

      Nechci zakládat nový vlákno, takže sem se to snad trochu hodí…

      Malá příhoda. Kdyby se mi to nestalo, ani bych nevěřil že se to může stát. Jak jsme teď jezdili na tandemu po Orlických horách, tak po jednom prudkým výjezdu, při kterým nám něco křuplo v záběru nám zlobila volnoběžka, občas se zasekávala, měl jsem strach aby mi to dokonce neurvalo šaltr. Nicméně jsme na tom objeli dalších snad sto kilometrů a teď jsem to rozebral a zjistil jsem, že jeden ze tří praporků v ořechu je na prach rozdrcenej a jeho kousků je plnej ořech…

      Sává se toto běžně? Dělám servis už několik let a stímto jsem se ještě nesetkal… Dám tam praporek z jinýho ořechu, myslím, že to poběží v pohodě dál. Zaráží mě ale, že se to vůbec může stát.

      Pro úplnost nábo Shimano Deore M525, najeto 1300km ale v extrémní zátěži (tandem + nosič + vozík).

      0 0
      • romachain  

        Tak moment, teď jsem z toho blbej, rozdělal jsem další ořech a jsou v něm taky jen dva praporky! Jak to teda je?

        0 0
        • romachain  

          Jasný, praporky tam patří dva! Takže jsem nezlomil praporek, ale něco jinýho asi. Prostě v ořechu byly kovový špóny, přičemž kuliček je tam spávnej počet a ložiskový dráhy pěkný, praporky jsou oba pěkný, vlásenka taky. Jsem z toho blbej. Složím to a pravděpodobně bude po problému, akorát se nedovím co se stalo…

          0 0
        • Vilém  

          Jsou tam jen dva, schvalne jsem se zabeh kouknout do sklepa:)To treti je jen vybrani pro snazsi vyndani pruziny. Mozna by nebylo od veci dat tam osu na matky.

          0 0
          • romachain  

            osu na matky tam mám:-)

            0 0
          • romachain  

            A hned jak nebudu vědět co se zbytečnou tisícovkou tak to přepletu na novatec…

            0 0
            • Alex.Anderson  

              Mám úplně stejný problém s krytkou-prachovkou (ten kovový kroužek) ložišek před ořechem. Sehnat se mi ho nedaří,prostě nikdo nic. Nemáte ho někde navíc v dílně? Jedná se o Shimano XT cca rok 2000 na 9ti kolo.Pošlu něco na pivko

              0 0
              • Vilém  

                Vyrovnat to nejde? Vnitrni otvor by sel na nejakem kuzelovem trnu a vnejsek treba klestickama.

                Pravda, nova by byla lepsi:)

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.