• till

    Co byste hodnotili lip, Marathon SL nebo Fox Float RLC?

    0 0
    • jimmy63  

      davam boda lisce,ikdyz za tu cenu za kterou muzes mit to zavazi…no nevim!

      0 0
    • K2  

      Bod Marzocchi – neteče…

      0 0
      • MartinXC  

        Jak která… Ale otevřená lázeň prosakuje každá, a když ne, tak nemaže až do stíracích kroužků. Z hlediska servisu neuděláš chybu s Marcinou, přece jenom je víc Evropská a kutilů je v ČR spousta. U Foxe stačí, když se nepohodne evorpský distributor s matkou v Kanadě a je po ptákách, nic neseženeš. I když v USA Foxové převládají, Float jako snad nejrozšířenější vidle, tady jsme v evropě a zájmy evropských firem … atd. Poježdění je na každé z nich trošku jiné (Fox je větší žehlička od začátku chodu a snese i velice drsné (FR) zacházení, Marcoki má jemnější chod ve střední části chodu (běžná jízda). Mimochodem, u Foxe stačí i (levnější) RL provedení, síla na prošlápnutí v zamčeném stavu (T) moc neužiješ.

        0 0
        • MartinXC  

          Jo vlastě dotaz byl na RLC – tedy C (nastavení útlumu zpětného chodu) užiješ ještě míň než T, ale dá se tak vyladit na určitý styl jízdy, řekl bych že T a C fíčury jsou ponejvíc k FR. Na maratony zbytečné. Sakra, nebo je to obráceně (C<->T) ? Už blbnu i ve středu…

          0 0
          • rich  

            je to obracene :-) R = utlm zpetneho kroku, to ma kazda FOX (uakladny model) C = utlm komprese

            0 0
            • MartinXC  

              Jo je to tak (večer jsem byl dost mimo :-/ R…rebound L…lock-out T…treshold C…compress Model s RL stačí.

              0 0
              • McBlacky  

                rozdíl mezi RL a RLC je taky v tom, že RLC má stavitelný lock na několik poloh, takže je možný si zavřít tolik chodu, kolil kdo chce, což mě osobně přijde jak Nejlepší verze locku na vidli co jsem zatím viděl, až to posunou na rodla, bude to ještě lepší…teda tohle platí pro vanillu RLC

                taky bych šel do Foxe…

                0 0
                • lubos  

                  Zamykani jako myslis za jizdy zmenu zdvihu ?

                  0 0
                  • McBlacky  

                    ne prostě máš tam kolečko locku a podle toho kolik ho otočíš, tolik se zavře, tj na půl otočení bude vidle chodit půl zdvihu (5cm) na 80% bude chodit 2cm z 10cm… tohle je podle mě totiž využitelnej lock do výjezdů v terénu, kde potřebuješ dupat ze sedla ale zároveň chceš mít v zásobě 2–4 cm zdvihu abys nemusel tak pečlivě volit stopu a nezasekával se na kořenech a šutrech. jestli jsem to napsal blbě, at mě někdo opraví, třeba Enjoy :-)

                    0 0
                    • lubos  

                      Neco jako krizenec u-turn a ETA ? :)

                      0 0
                    • enjoy  

                      nejsem si tim uplne jisty,protoze to vubec nepouzivam a moc jsem si s tim zatim nehral,ale kdyz nastavim ten lock aby chodil treba 4cm tak se mi ten chod nezda kdovi jakej,takovej pridrenej bych rekl.no musim to nekdy poradne vyzkouset:-)

                      0 0
                      • enjoy  

                        tak uz jsem na to prisel:-).ten chod se tim koleckem nenastavuje tak ze by to krasne plynule chodilo treba 3 centimetry a melo pevny doraz,ale nastavi se kompresni a bohuzel i zpetny utlum tak abys to proste na vic nez tech nekolik cm(podle toho jak to nastavis) nedorval.a bohuzel to odnese i ten zpetny utlum takze se to hrozne pomalu vraci.no je to cely malinko ochcavka.

                        0 0
                        • K2  

                          Snižuje se tím vidle, nebo zůstává vysunutá a jen méně chodí? Je to asi jen na výjezdy nebo na silnici, Super by bylo, kdyby to i snižovalo vidli pro výjezdy – výhoda hlavně u zdvihů 125 apod u strmého kopce.

                          0 0
                          • enjoy  

                            diky bohu nesnizuje.kazdy to vidime jinak:-)

                            0 0
                            • lubos  

                              No, mne tedy snizeni predku u 10cm zdvihu pomuze.

                              0 0
                            • K2  

                              Každé je dobré na něco jiného a na jiné kolo. Mám geometrii naladěnou na Enduro – řidítka trochu výše. V případě vidle s 125 bych uvítal možnost snížení předku pro výšlap do prudkého kopce, aby se to nezvedalo. Čím jistější z kopce, tím neposednější při stejném zdvihu do kopce…

                              0 0
                              • enjoy  

                                ja ji mam na 100mm.ja tak nejak tohle neresim,ze bych treba uvital nizsi predek,proste kdyz neco nevyjedu tak sem nasranej na sebe a ne na zdvih:-)

                                0 0
    • lempl  

      sem nestranej ale myslim ze nahradni dily, servis… bude nahravat maratoncee… ja asi pudu do maraton race jen se modlim ze je i na 10cm..:/

      0 0
      • Mamutt  

        Není, bude se dělat jen v 80mm, má i zmenšený objem oleje kvůli snížení váhy. Já beru v lednu SL. Snad ;)

        0 0
        • lempl  

          zmenseni objem oleje? co to v realu znamena? jak moc je osekana? pevnost, torzni tuhost… ma doufam aspon ECC5? :))))

          0 0
          • Mamutt  

            No je ho tam míň ;) heh.. ECC5 už tam nedávají ;) Teď mají TST (Terrain Selection Technology) – taky 5 stupňová patrona, ale měla by snad působit jen v počátku zdvihu (různá síla odtrhu od úplně otevřeno až po zamčeno) + doppio air (pozitivní a negativní vzduchová pružina a la Sid).

            http://www.marzocchi.com

            → stáhni si katalog, je to tam všechno napsané

            0 0
    • lubos  

      Tenhle Fox ma myslim 32mm nohy , to ma pak plus. Jinak tezko rict. Zalezi hlavne na cene, nevim co stoji tahle Foxka, a letos Marzocchi podrazelo. Ja osobne davam hlas za Marzocchi SL za 10tisic v bazaru :)

      0 0
      • tutite  

        Z marzocchi se stává spotřební zboží. Již žádná 10 cm dlouhá pouzdra, od r. 2003 jen 2 po cca 1 cm, taktéž mechanici mi potvrdili, že ají podstatně více práce než v minulosti. Proto jsem pořídil podstatně odolnější a pevnější PACE se stejnou hmotností. Jelikož chci zakořenit u Lefty, zbavuji se jí viz bazary. Co se funkce a pevnosti týče nemá PACE ezi jednokorunkami konkurenci. Zdar.

        0 0
        • Cllaude  

          Myslis ze nema konkurenci? Taky ted resim co si poridit novyho v cene kolem 15 kkc a zdvihem 100mm. Na pristi rok Marz. citelne podrazili takze ve hre je fox (vanilla) nebo black anebo nove ted pace. Napis o ni neco blizsiho. C

          0 0
          • tutite  

            to cllaude. jmenuje se to PACE RC40 XCFR, zdvih na způsob U-turn plynule 10–13 cm, zamykání na způsob ETA s nastavitelným momentem návratu do pružícího modu. Systém je olej.lázeň + ocel. pružina, s regulací tlumení, komprese. Korunka je dutá, vnitřní nohy jsou alu 32 mm, zevní karbonové monokok, provedení jen na kotouče. Hmotnost 1750 g. Zamykání příliš nepoužívám, snad jen někdy ze sedla do kopce po asfaltu. Na pružinu je celkem progresivní, takže hned tak nadoraz nechodí. Cena je na e-bazarech. Zdar.

            0 0
            • rich  

              dovod predaja? predpokladam, ze pri olej.lazni uz nie je potrebne mazat vazelinou maznicami ?

              0 0
              • tutite  

                to Rich. Žádná vazelína, jenom olej. Kupuji C-dale s Lefty Max. Nic v tom nehledej. Zdar.

                0 0
    • BB  

      jak predrecnik napsal v Americe kraluje Fox a ty americani nejsou zadni blbci, tak vedi asi proc, kdyz tam bika vymysleli. Ale ted vazne, mam model RL a kdybych kupoval znovu, tak zakladni model R. Lock out jsem vyhodnotil na teto vidli za zbytecny. Kamos ma nejlepsi model s inteligentnim zamykanim, myslim, ze je to X a moc se me to nezda, na drobnych nerovnostech je to pevna vidle. Jdi do zakladniho modelu Foxe a neudelas chybu.

      0 0
      • MartinXC  

        Já na F100RLT nastoupil se SIDa Race, který zamykání neměl, a docela si lockout pochvaluju, když mě trasa zažene na silnici do kopce nebo jdu ze sedla (což jsem dřív prakticky nejezdil). Provedení X bych nechtěl určitě, ta reakce od vidle je podivná a matoucí – při testování na jednom místě, kde jsou stopy traktoru lehce otisknuté do hrubého asfaltu mi to málem vytřepalo rodla z ruky… Ale na XC jízdu by to mohlo být OK – až na velké rány.

        0 0
      • till  

        Ja bych sel do Foxe hned, libi se mi model FRLT 05, ale ten je za 20 tis. podle Vela:-( Nevite kde maj nejlevnejsi Foxe? Co sem nasel treba na nemeckejch strankach, tak to bylo srovnatelny s nasima:-( A tu Marathonku SL bych moh mit za 350 Eur, ale ja chci FOXE!!!!:-(

        0 0
        • Cllaude  

          ta maratonka SL je nejaka druha ruka ruka nebo noralni e-shop? posli link dyztak diky C.

          0 0
          • till  

            www.bike-discount.de , myslim ze je nova:-)

            0 0
            • jimmy63  

              hele,kudrnáči-já ti nechci kazit radost,ale ta maratonka SL-jak 85 tak i 105 mm je tam za 659 vočí!!

              0 0
              • till  

                Kam koukáš? A dal sis to tam s pomlčkou?

                0 0
                • jimmy63  

                  jojo,s pomlckou a sou tam pod sebou:bila 85 a cerna 105 nebo tak nejak a obe sou za tu cenu co sem psal.zkontroluj si to a kdyztak ty nemcoury nejak zpacifikuj!!

                  0 0
                  • till  

                    At koukam jak koukam, porad tam u toho jednoho SL vidim 349€!!! Takze nevim kam koukas! Ten sloupec s cenama uplne vpravo…

                    0 0
                    • jimmy63  

                      jo,ja asi koukal na ty puvodni ceny..sorry:)

                      0 0
                    • igor  

                      aj tak nedodavaju asi ani do CR,/SR som sa aj dotazoval, nedodavaju../

                      0 0
        • MartinXC  

          Optej se v Programcycle. Ale možná se tam zakoukáš do nových Mavericků… Zatracený Klein, nemůže se držet jednoho…

          0 0
          • till  

            Když já bych to potřebival srazit minimálně na 15 tis. a to z 20 asi těžko ukecam… Nebo myslíš že ne?:-)

            0 0
          • BB  

            ten novej Maverick me fascinuje, tim ze je otocena, tak tam nema mustek, ja furt nemohl prijit na to, cim je ta vidlice jina. Uvazuju o ni, ale chci pockat, az to nekdo otestuje, nechci byt prvni. Pred dvema lety tam takhle blbli s Pace a dnes po tom nikdo nevzdechne, tak aby Maverick nedopadl stejne.

            0 0
            • tutite  

              Jestli Maverick, tak jedině tu 2-korunkovou. U té nové ta korunka vypadá strašně jemně, zkoušel jsem Marzocchi Shivera či tak nějak s 1 korunkou a pevnou osou a ten byl strašně měkký v torsi. To lepší už je Manitou s 6-hrannou pevnou osou. Zdar.

              0 0
      • Volf  

        No ty vidle neznám tak je nebudu hodnotit, ale argument, že amíci něco kupujou tak to musí být dobrý si myslím, že není úplně přesnej a nebral bych ho jako úplně výpovědní hodnotu.

        0 0
        • tutite  

          right, k FOXům mají připomínky jen co se ceny týče. Ale např. PACE jsem na US E-shopech nikde nenašel.

          0 0
        • Air  

          presne, amici si vydelaji na vidli treba za dva dny, takze je to moc nepali kdyz nekoupi „best value“. To my, Cesi, si na vidli vetsinou musime setrit podstatne dyl a tak je nemuzeme menit jako ponozky…

          0 0
          • lubos  

            To bych nerekl, ze si vydelaji na 2 dny. Zas kazdy tam nemam 5000$ mesicne :) Vetsinou si Amici taky rozmysli, za co dat penize. Co jsem vycetl z mtbreview, tak treba marzocchi maji v oblibe, ale hodne nadavaji na support. Vetsinou jsou jako negativa uvadeny dve veci. Manual a podpora :)

            0 0
            • Air  

              jo, ono zalezi, co si kdo kupuje za vidlici… ale ja, jako nekvalifikovany brigadnik, jsem si tam za den prisel na cca 100–120 USD, za dva dny jsem tedy mohl mit prumernou vidlici… Delal jsem sice asi 15 h denne, ale kdybych mel stalou praci, jako nebrigadnik, tak to vydelam i za 10 hodin uplne v klidu… Pokud bych chtel super vidli, tak tedy rekneme 3–4 dny… furt to nemeni na veci to, ze si na tyhle veci vydelaji pomerne rychle. I amici casto „skudli“ kazdy dolarek, tak preci jen neni pro ne nova vidle takovy problem jako pro nas (vetsinu z nas :)… Kdyz jsem si u nas kupoval kdysi davno discman, byly to pro me velky prachy a kdyz jsem pak rok na to byl ve statech, tak jsem si uvedomil, ze jsem pri ceste z prace takovej discman mohl koupit kazdej den… Proste kdyz tam prijedes, zacnes uvazovat uplne jinak. Vsechno ti prijde levny. A jakoby nestacila vyska jejich mezd, ony jsou i ty ceny levnejsi nez u nas… holt vyhoda velkeho trhu. Jen v EU se to porad neurovnava

              0 0
              • blue  

                a co naklady na bydleni, jidlo, pojisteni?

                0 0
                • RomanH  

                  On to treba myslel tak, ze u nas bez zapocitani jidla, bydleni a ostatnich nakladu na slusnou vidli po 3–4 dnech vetsinou nevydelas. Ale to uz jsme jinde.

                  0 0
                  • Air  

                    i tak… ale ja uz jsem „strucne“ odpovedel nize :) Jednoduse receno – u nich jsou ceny obecne (i zivotni naklady) vetsinou adekvatni k platu, u nas vetsinou ne.

                    0 0
                • Air  

                  no, v US jsou drahy tri veci: doktori, skoly a bydleni. Jinak je vsechno pomerne v pohode. Jinak pojistovny pry ovladaji celou ameriku (to mi jeden amik rikal :) Ale vsechno se tam da nejak zvladnout… my jsme bydleli v horskem stredisku (2500 vysoko) ve 2 roky starem zarizenem krasnem drevenem cinzaku, najem 1000 USD/mesic za nove zarizeny 3+1, 2 krasne koupelny, pracka se susickou, v kuchyni obrovska lednicka, mikrovlnka, mycka na nadobi… pomerne dobry za tu cenu. Jinak za 1100 USD byly uplne novy byty, uz docela luxusni… ale ty byly obsazeny. Samozrejme tam byly i levnejsi starsi byty okolo 600 – 700 USD. Ale priznavam, ze v N.Y. to bude nekde jinde… Jidlo se celkem da. My jsme ale setrili, tak to byly samy parky a marmelady :))) Ale pocital jsem si, ze kdybych tam zil v podnajmu a kupoval si dobry jidlo, tak usetrim v pohode 1000 USD za mesic… Byl jsem pojisteny. Na novy auto tam vydelas za rok v pohode… A na rozdil od CR se tam da prezit i s minimalni mzdou (5,15 USD/h)

                  0 0
              • lubos  

                Ja vim … spotrebni zbozi je levny. Muze za to hlavne taky to, ze dan je tam (dle statu) kolem 5%. Ne 19, nebo 23% :( Tech 100–120$ neni spatny. Ale prochazka ruzovym sadem to nebyla. Asi bys nemel cas pak jezdit na nove vidlici :)

                0 0
                • Air  

                  jo, to rozhodne prochazka ruzovym sadem nebyla, ale delal jsem NEKVALIFIKOVANOU praci – pomocna sila v kuchyni, uklizeni, sem tam neco na stavbe a tak… kdyz tam delas elektrikare, tak mas treba 15 USD/h. Automechanik ma jeste vic… Jo a pro srovnani uvedu bezne nastupni taxy za hodinu prace v kuchyni – 7 USD + dyska (5–20 USD/den) umyvani nadobi – 7–8 USD + dyska (-„-) prace na stavbe, naterac 10 USD uklizeni 7 USD Na dalsi sezonu (byl jsem tam jen v lete) bych uz dostal vsude o 1–2 USD vice (kdyz jsou spokojeni). A to je porad nekvalifikovana prace. Kdyz delas to co umis a delas to dobre, jsi dobre zaplaceny. A pak nemusis makat 15 h denne (ja makal casto i vikendy :) ale normalnich 8–10 h. A i s tou minimalni mzdou se tam da zit, i kdyz je to "z ruky do pusy“.

                  0 0
              • Volf  

                Ono to taky dělá absence DPH ve Státech. Vem si, že tady bude najednou všechno o 19 % levnější.

                0 0
                • lubos  

                  Absence dane neni pokud vim, je jenom kolem 5% podle statu. Proto se obvykle uvadi ceny bez dane. Alespon o benzinu tohle vim. Porad je to ale vic nez dost.

                  0 0
                  • Air  

                    Lubo, sice je to off tedka k tomu co jsi napsal, ale je to k tematu threadu: na www.supergo.com maji Marathon S 105 za 300 USD. Uvazuju o tom. Je to fakt dobra cena. Mam ale nejakych 90 – 95 kg a tak nevim, na jakou vahu bude ta vidle ladena. A taky by me zajimalo co si o tom myslis. Co dostanu navic oproti MX Comp Coil ve funkci? Pomin hmotnost a ECC zavirani. Myslis, ze by bylo potreba menit pruzinu? Nevim jestli je to 03 nebo 04 model, ale ma 1 nebo 2 pruziny? Ptam se tebe, protoze predpokladam, ze ty to budes vedet. Diky

                    0 0
                    • lubos  

                      Dostal jsem info, ze standardne davaji pruzinu na vahu kolem 80kg. Oproti MX Coil je navic jina korunka ( bez tech der) a kvalitativne mnohem lepsi tlumeni , myslim, ze tam dokonce lze nastavovat compresni tlumeni. Rozdil v cene jak psal hanz, a jinak hlavne kvlu vaze. Rozdil je tady 400g asi. Sloupek je z alu – to dela myslim tak 2000,– 2004 ma moznost dofukovat jednu nohu. Jinak, pravdepodobne ti pruzina asi bude sedet, kdyz tak se da vymenit. Nevim co stoji, kolem 800 max.

                      0 0
                  • Air  

                    jo a maji tam za tu cenu i 120ku. Tak kdybys chtel, mohli bysme to objednat i naraz za jedno postovne :)))

                    0 0
                    • hanz  

                      120 mm rok 04 má pružiny v obou nohách, pravá noha se dá dofouknout. Při mých cca 78 kg bez camelu lehoučce dofukuji(by voko asi 10psů)

                      0 0
                      • hanz  

                        jo a Sko nemá ecc ale etu

                        0 0
                      • Air  

                        hmm, diky, tak na tech 95 kg bych to dofoukl vice… a co myslis – ztrati se tim citlivost zpocatku kroku?

                        Jinak o co je lepsi ve funkci oproti Coil verzi? Vim o lepsim tlumeni, zavirani a jeste neco dela ten propastny cenovy rozdil?

                        0 0
                        • hanz  

                          citlivost neztratíš, možná bude jen o něco víc progresivní.

                          jinak nevím na co se ptáš ohledně toho coil takže: marathon S -pružiny+eta, marathon Sl -vzduchovka+ecc

                          propastný rozdíl v ceně je dán jiným tlumičem a příplatkem že jde o top model a asi taky hlavně Bartoníčkem protože venku tak velkej rozdíl jak u nás není.

                          0 0
                    • lubos  

                      No, 300$ je skvela cena. Domluvil bychom se mohli, ale asi jsme od sebe moc daleko, bydlim v Bratislave. Jedine pres nekoho v Praze – mozna. Otazka zni, jestli 300$ je koncena cena (plus neco postovne). Co clo, DPH a tak. Pokud je konecna, bral bych to, i za cenu rizika mozne reklamace. Ovsem co se tyce verze 120, mam obavy z jedne veci. Jedna je ta, ze nektere nahradni dily a taky pruziny asi nikde tady nesezenu. Protoze do SR a CZ se 120mm verze nevozi :(

                      0 0
                      • Air  

                        no, ja bych to taky prave bral, pokud by to bylo 300 USD komplet se vsim. Ale asi jeste bude nutne zaplatit clo a hlavne DPH 19 % :/ takze ta cena ztraci na puvabu… takove prachy uz me to nestoji, jeste kdyz je riziko s reklamaci…

                        Nechapu ale, proc ty shopy to nedokazou poslat jako soukromy balicek – kdyz jsem si chtel objednat jednu vec z Holandska (kdysi, kdyz jsme jeste nebyli v EU), tak mi napsali, ze to poslou jako balik – jako ze pritel z NL posila priteli do CR balik… takze bez cla a hlavne taky DPH. Pokud to „dokazou“ US shopy, tak si tam nejakou vidlici objednam. Jestli ne, tak na US shopy uz se asi ani nebudu divat, protoze to nema smysl. Kdyz prictes ty problemy a navyseni ceny, tak se rozdil mezi CR a USA stira. Navic je pak minimalne lepsi to koupit v Evrope – je to aspon bez cla (nevim ted presne jak s tou DPH, ale snad by sel zaplatit pouze rozdil v DPH CR a dane zeme EU – proste at neplatis DPH 2×). Jestli to tedy nejde poslat postou z USA bez toho, abys platil clo, postrada smysl tam nakupovat, s vyjimkou pripadu, kdy tam bydli nejaky znamy nebo ti to nekdo osobne doveze.

                        0 0
      • vlk  

        s tou první větou nemohu souhlasit.především s tím koncem té věty.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.