7sp. volnoběžka? / vícekolečko - identifikace + náhrada

15 nepřečtených
  • chodec

    mám tu další zapeklitý problém se starším dětským kolem …

    myslel jsem že je tam kluk má 7 rychlostní kazetu na ořechu, ale zdá se (když mi spadly pastorky), že jde o šroubovací volnoběžku/ví­cekolečko, na kterém jdou jen měnit pastorky. Pomohl by mi prosím někdo identifikovat tuhle věc? Bohužel nemohu to nyní rychle odšroubovat z náboje nebo sundat, protože oříšek, který mám na kazety má sice správné zoubky, ale je krátký a nedosáhne mi na tu šroubovací část, která je tady trochu utopená. Ta volnoběžka, co je na fotce má velkou vůli a asi (prakticky jistě) bude v tahu. Takže bych potřeboval:

    1. identifikovat potvrdit si co je to za systém a – podle toho, co se mi povedlo zjistit by to měla být volnoběžka – viz foto – co myslíte???
    2. pořídit funkční náhradu – co myslíte … bude s tím kompatibilní (se závitem na náboji a rozměrově) třeba toto?

    7 stupňové šroubovací vícekolečko SHIMANO – MFTZ21

    0 0
    • kyl  

      Tak vytáhni osu a stahovák dosáhne ale bude asi mít v zubech vůli a nemusíš to povolit(zničíš ho) nebo tam pasovat nebude.Šroubovací vícekolečko to je a vybraným nahradit půjde,závit na náboji je stejný.

      0 0
    • parduba  

      Povol kontramatku u kolečka,pak vytoč konus a vytáhni osu zleva.

      0 0
      • chodec  

        chvilku mi trvalo než jsem to pochopil, ale jo, to by mohlo jít … za předpokladu, že se mi povede povolit tu kontramatku … budu to muset nejprve zase utáhnout na druhé straně a tam to bylo před tím hoooodně na krev. uvidím … každopádně díky :)

        0 0
        • kyl  

          Klepni do tý osy a vyletí to ven

          0 0
          • chodec  

            jen tak orientačně … jak pak zajistím, aby se mi osa neposunula (ani jedna strana nebude zajištěná) a půjde ta prachovka pak nějak rozumně zpět (budu jí tam muset vrátit) aniž bych jí porasil?

            0 0
            • kyl  

              Prostě si změř,kolik cm závitu ti vyčnívá teď od kontramatky na konec osy a tak to zas sešroubuješ a dotáhneš(žádná věda).Prachovka je na konusu jen nasazená,jde lehce sundat.Je to plech asi 0,5mm a celkem pevnej.

              0 0
              • chodec  

                dík … na demontáž to bude stačit :) … než budu montovat tak snad přijde klíč :)

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.