pomóóóc. Přestávají mi brzdit kotouče

13 nepřečtených
  • peg

Mám měsíc nový kolo a zadní kotouč mi přestává nějak brzdit. Čím dál víc musím mačkat a už pomalu budu u řidítek. Už jednou jsem to utahoval, ale zase se to jakoby povoluje. Jsou to hydraulický kotouče. Přední taky trochu, ale ne tolik jako zadní. Nevíte čím to je? Moc dík za rady.

0 0
    • RomanH  

Zavzdusneny.

0 0
      • peg  

Takže to znamená koupit odvzdušňovací soupravu nebo se to dá nějak jinak odvzdušnit? Ale vždy? to je nový kolo, to se každej měsíc odvzdušňuje? Možná vypadám jak blbec, kolům trochu rozumím, ale kotouče mám poprvé, takže o nich toho moc nevím tak se ptám.

0 0
        • RomanH  

zalezi, co mas konkretne za brzdy. Kazdy se odvzdusnuji jinak. Ke kazdym nepotrebujes hned sadu – staci zakoupit prislusnou brzdovou kapalinu (nebo mineralni olej – dle typu), hadicka, plastova nadobka, kousek dratku na zaveseni nadobky. Podivej se na manual prislusne brzdy.

0 0
          • RomanH  

Jo, a jeste strikacku.

Kazdy se hned nezavzdusni, ale problemy holt s nima obcas jsou. Proto vozim po dlouhem zvazovani pro a proti mechanickeho AVIDA CPS.

0 0
            • peg  

mám Hayes HFX9–6" Jestli mi tady dokážeš poradit?

0 0
              • RomanH  

http://www.hayesdiscbrake.com/…shForWeb.pdf

Na strance dovozce vokolek-import byl v PPT manual v cestine, ale v soucasne dobe je to v rekonstrukci

0 0
              • Tomcat  

Stím manuálem od Vokolka ani není co. Jem bacha abys bestičky nezprasil brzdovkou. Případně po troše destrukčních zkušenostech, bacha na utahovací momenty matice hadičky a odvzdušňovacího šroubu.

0 0
    • chemik  

Někde jsem četl, že se u téhle brzdy samovolně povoluje (no spíš asi utahuje) ten šroubek, kterým se seřizuje vzdálenost brzdové páky od řidítek. Tak na to zkus juknout než začneš laborovat s kapalinou.

0 0
      • Smepet  

Ahoj,
        musim to potvrdit. Jestli cetli v casopise velo test Garry fisher sugar race, tak tam psali, ze se ten sroubek povoluje. Ja jsem si shodou okolnosti ty komponenty z toho kola koupil a musim potvrdit, ze se mi zadni brzda kazdych 50 km povolila az skoro k riditkum. Chce to koupit ten tmel na zavit, ale protoze to je nove, hodim jim to na hlavu at se snazej.

0 0
    • peg  

Díky za Vaše rady. Ale teď nevím, musím se podívat, jestli se ten šroubek zatačí zpátky nebo ne. Pač pak by ho za chvíli nebylo kam utahovat. A ještě o jaký tmel se jedná?

0 0
      • wroum  

locktite na zavity. ale bohate staci trosku vterinoveho lepidla, popripade i lak na nehty.

0 0
      • Sethi  

ten samej problem, ta sama brzda, zajistit sroubek proti otaceni a je po problemu.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.