• speedy gonzales

    chystame se koupit pro pritelkyni kolo(10–15tisic). docela by me zajimal pohled taky z te druhe strany barikady. takze co je dulezite pro zenske, bez ceho to nejde, co je zbytecne, co je nepouzitelne, a tak vubec…zkratka jak funguje bike v emancipovanem podani.

    0 0
    • Martina  

      No, asi tě moc nepotěším…takže kolo za desítku by mě nenadchlo, já mám kolo stejný jako můj přítel. A co preferuju? Tak vidli, samo, dál váhu celýho kola a kvalitní sedlo. Kolo musí spolehlivě šlapat a být v rámci možností pohodlný a dobře ovladatelný. Zbytečný věci na kole nevozím :-)..odrazky ve výpletu, nosiče…Barva nejezdí, ale je fakt, že já mám svý kolečko doladěný i pro potěchu mýho oka, mám ho ráda a mám k němu velmi a velmi silný citový vztah.

      0 0
    • majo  

      No, ja tiež neviem, či ?a poteším, ale… Pred rokom som kúpil manželke Authora Kinetic (asi 2003), koncom sezóny bol zlacnený z 18t na 15t Sk, takže v čekých korunách asi v cene, ako si napísal. ASL už nebolo, takže som bral pánsky 17 rám, po výmene predstavca a sedla to podľa slov mojej milej nemá chybu. Na jej občasné jazdenie (1000 km ročne, toho roku aj maratón Horal vo Svite) to stačí, samozrejme nižšia hmotnos? či lepšia vidla by pomohla, uvidíme časom. Btw. na mtbiker.sk dáky zúfalec predáva bike po priateľke, čo mu ušla. Takže bacha! (;-)

      0 0
    • Pá-dlista1  

      Ty na ni teda setris. By ta moje se mnou vubec nevyjela, kdybych ji poridil takovej kram :) Jiny kraj, jiny mrav.

      0 0
      • slavekRM  

        Vono je to u některejch úplně jedno, já koupil svý skoroexmanželce kolo za 22 litrů a pokud se nemýlím tak za tři roky najela 500km. Podstatné pro ni bylo jak kolo vypadá hlavně že je červené… Blbá investice…

        0 0
      • marco  

        Buď seš trpaslík nebo se když sedíš na kole boucháš koleny do brady (to byl žert) pěkné kolo pro mě bohužel nepoužitelný můj život není jen jízda z kopce

        0 0
        • Pá-dlista1  

          Sedlo v tehle vysce je jen nutnost pro preziti. Skakat se sedlem vysoko se opravdu neda. Jinak vyska ramu je jen na obtiz. Nejsem zadnej krosar, ale kdyz vytahnu sedlovku, tak si na tom i 40km dam.

          0 0
    • MF  

      Moja draha jazdi na GF Tassajara a myslim, ze je z toho bajku vcelku nadsena. Lenze stal 30 000Sk, takze asi mimo tvoj rozsah. Presedlala nan z Authora Mystic a zmena to bola udajne nenormalna. Taktiez je paradne zladena. cierno-cervene tretry od speslu a ruxak tiez cierno-cerveny. Uz len tie modre rukavice… :)

      0 0
      • lienka  

        len doplnim za najvacsiu prednost tassajary povazujem jej velkost, ci malost (najmensia, ktora sa vobec dala zohnat), ked ma clovek 160 cm vela moznosti na trhu nenajde (hlavne ked dovozca tvrdi, ze velkost S na slovensko ani nedoviezol)

        MF, cakam, ze modre rukavice ta natolko zirituju, ze mi kupis nove spesly, aby ladili s tretrami :-)))

        0 0
        • MF  

          Neboj. Budu aj rukavice, len musis chvilku pockat. Narodeniny mas az v zime :)

          No a mohla by si pridat dajake hodnotenie ? Nieco na sposob kolo dobre vede stopu nebo je hrave a dobre ve vyjezdu :)

          0 0
      • lubos  

        Kua, s modrymi rukavicami pri takomto zladeni ? No to by som ani z bytu nevysiel, a to nie som zena :o) Fuj, hanbi sa :)

        0 0
    • Luka  

      Pro me je nejdulezitejsi geometrie kola, je doba zkracovani a tak porad doladuju doladuju a zjistuju ze je author fakt dlouhej, ale jeste novy predstavec a bude dobre. Jinak je pro me hodne podstatna vaha myho milacka, prtoze se 14ti kilovym macikem se mi jezdi mnohem hur nez s 10ti kg brouckem. Vidlice je pro me hodne podstatna (proto nesetrim na vaze a mam Marzocchi). Dalsi, sedlo, hodne dulezity, ale to je kazdemu dle jeho zadku, ja Fizikuju. A hodne mi vyhovujou gripy od Specialized bo jsou mekky a tenky, takze me zbytecne neboli ruce. Na druhou stranu mam doma kolo i za 14tisic, kinetika, panska 17". Potreboval poladit a uz je taky OK. Sedlo, predstavec, vidle, pedaly, riditka a je docela pohodlnej posouvaci prostredek… :)

      0 0
      • McBlacky  

        čau Luko, vižlík nemůže mít s marcoškou a CPSkama 10kg…

        0 0
        • Luka  

          :)) Ma 10,89

          0 0
          • Luka  

            Plus minus autobus a hlavne po upgrade sopusty vecicek ala carbon :D

            0 0
          • McBlacky  

            nic proti ale v základu má v 17" cca 11,5kg se scarebem a véčkama, tak nechápu jak se dostaneš s mx compem a cpskama na 10,9, asi budeš kouzelník :-( taky bych to chtěl umět…

            0 0
            • Luka  

              No, klidne si ho pojd prevazit. Ale jen poznamka: ja ho nemam od „zakladu“ z nej je original author jenom ram.. a ten mel i s vidlici a sedlovkou 4,980kg, prevazeno u sterby… :)

              0 0
              • McBlacky  

                já ti veřím, v pohodě, jenom že někde se to nahnat musí :-)

                0 0
                • Luka  

                  hm: sama nevim, muj cil to nebyl, ale mam jine rafky, jine naboje, jine razeni, karbon riditka/sedlovka, zmena sedla, jinej stred, jiny kliky, to vse nejak zahadne pretrpelo i tezkou vidli a kotouce. Jsem rada ze muj broucek vazi to co vazi, ale podle myho seriovej author nema problem s tezkym ramem, ale blbejma komponentama… (stred, malickosti jako treba riditka atd…)

                  0 0
            • MartinXC  

              … a to ještě bez pedálů.

              0 0
    • Mamut  

      Dobre si uvedom kolko vazi. Ak ma 55kg, tak musis sakra dobre vyberat vidlu aby pod nou chodila viac ako 2cm. Podobne nemusi mat extra pevne komponenty. Tou vahou ich nema sancu znicit a aj tak budu mat asi vacsiu zivotnost ako tvoje. Ak mas na vyber dve varianty, tak ber tu lahsiu aj za cenu mensej zivotnosti (to je pravidlo, ktore mam u seba naopak, ale ja vazim 85kg). Pokial bude vislica stale tvrda, tak vyhod pruzinu z jednej nohy a nechaj ju prazdnu. Zase: pri tej vahe to tej vidlici nijak neublizi. Ale chce to samozrejme symetricky riesenu vidlicu. Ak si kupis nejakeho lacneho RockShoxa, tak si v haji, lebo nemas co vyhodit (pruzia iba v jednej nohe) a kupit novu pruzinu za tie ich ceny urcite nechces.

      0 0
    • TinkTink  

      No…moje lepsi polovice ma bajka v tydle cene tez – www.tink.wz.cz/…k/index.html akorat jsem to skladal z toho co se naslo a pozdej ji ho zacal ladit na miru…von ten bajk takhle od pohledu vypada, ze je dlouhej, ale neni to pravda…kdyz jsem ji tam chtel dat vlastovky, tak jsem to nakonec musel zavrhnout, protoze ji ten bajk proste vyhovuje…do kopce se nezveda…z kopce…tam je to zatim o tom co si dovoli…ale myslim ze se zlepsuje…diky tomu jak je to postaveny muze navic sjet daleko vic veci :)

      Jinak – ceka na vymenu sedlo…porad :)…snad si ho koupi pres zimu – Spesl…

      0 0
      • Standa  

        Manželka má gianta iguanu a teď po výměně vidle je celkem spokojená.Vezmi manželku na výstavu do Brna a a? si vybere kolo,které se ji líbí.Komponenty na něm můžeš postupně doladit dle svých představ a možností.Hlavně nekupuj nic těžkého.Když se někdy kolo víc nosí na rameni než jezdí tak je každé kg.znát.

        0 0
      • Maike_1  

        tinku to je presne ten ram co ma tva pritelkyne ..tak ten sem vymnenil za pointa

        0 0
        • TinkTink  

          A to jsi jako prodal za to, kolik jsi mi psal na mail? Ja ten ram + stred+ presmyk + objimka sedlovky + sedlovku koupil za polovinu toho co jsi psal – je videt, ze vsechno se da prodat :o))

          0 0
    • Jane  

      Já nyní jezdím rám Merida Magnesium Elite o velikosti 16" s efektivní délkou horní rámové trubky 570 mm, měřím tak 162 cm. Při výběru novýho rámu jsem nejvíc hleděla na „správnou“ velikost a závodní geometrii, nebo? předtím jsem měla Meridu Kalahari o vel. 17,5. Dále v cenové relaci do 15 tis. je to tragické s odpruženou vidlí. Já jsem jezdila Top Gun s elastomery, který totálně odešel, nyní mám obyčejnou pevnou vidlu za 200 Kč a bude mi stačit do doby než budu pořizovat Sida (1–2 roky). Popravdě řečeno se divím, jak jsem mohla po 3 roky tahat s sebou takovou vidli – její přítomnost byla zbytečná a navíc je hodně těžká. Takže u levnějšího kola bych hleděla na kvalitu rámu a klidně bych si dovolila nasadit obyčejnou pevnou vidli pro sražení ceny, ale hlavně kvalitní rám, nejlíp se závodní geoškou. Dále začínám zjiš?ovat, že mně dokáže dostatečně znepříjemnit pocit z kola příliš vysoko položená řidítka – i v úrovni sedla. Otočila jsem si No Name představec (?10/11 cm?) do negativního sklonu (?-8/-10?) a hned je to o něčem jiném. Sedlo používám Selle San Marco Aero (s otvorem uprostřed) a nemám potřebu zatím měnit, řidítka mám široká asi 56 cm (širší v žádném případě nee) s rohy, kliky Shi XT II dlouhé 170 mm!!!!!!! (délku klik nepodceňovat), pláště jezdím Schwalbe Black Jack Light – dobře jedou po asfaltu, šotolině, životnost by mohla být solidní, zatím bez defektů, hustím 4 atm. Ostatní výbava: kra?asy De Marchi 04, rukavice Poledník (rukavičky od Spešlu v S by byly fajn, ale 900 Kč za ně fakt nedám), camel Lobo, helma Cratoni Tremor Tribal, tretry mám na příští rok vyhlídnutý od Spešlu.

      0 0
      • MF  

        Ja mam tie speslacke rukavicky a stali 750Sk. Tie za 900Sk uz boli aj s dajakymi plastovymi blbinami a cez 1000 uz boli dlhoprste.

        0 0
        • Jane  

          Ono s těmi rukavicemi 04 od Spešlu to bylo tak. Nejlevnější byly k mání za 600 Kč, jenomže pak jsem objevila i spešl dámské rukavičky v S za 900 Kč, vlezu do nich a prostě líp seděly než rukavice v S za těch 600 Kč. Já mám poměrně krátký prsty, hlavně palec a štvalo by mě, pokud by mi rukavice zasahovala do ohybu palce a ty rukavice v dámským provedení měly o trošku kratší prstové části. U toho obyčejnýho S to prostě nebylo ono (hlavně ten palec), tak abych za to dala 600 Kč.

          0 0
      • lubos  

        57cm ? Nemas to moc dlouhe ? Ja mam 20"Meridu a horni trubka ma asi 58cm :)

        0 0
        • Pá-dlista1  

          hlavne tu zavodni geometrii…tu zavodni geometrii hlavne… :) Asi tomu nerozumis :)

          0 0
        • Jane  

          Dlouhé to snad není. Schválně jsem se dívala na geošku Duratecu Sonix SX, tam je efektivní délka HT 575 mm, skutečná 551,1 mm, rozvor kol 1054,6 mm při výšce rámu 16,5" pro postavu 158–163 cm. A moje mg Merida má doopravdy efektivní délku HT 570 mm, skutečná délka HT uvedena není, rozvor je 1046 mm. A teď jsem si všimla, že už má Merida na stránkách http://www.merida-bike.cz kola na rok 2005, bez cen, geometrií, ale s fotkami. Ten jejich top HT bike je nářez…

          0 0
          • Pá-dlista1  

            Co je Sonix SX? A neni to nahodou u panskeho ramu? Jen, ze zeny mivaji delsi nohy a kratsi telo.

            0 0
            • radek z BF  

              á, pán je znalec ženské anatomie :-)))))

              0 0
              • BH  

                to je kazdy chlap, ne?(ten znalec…)Ale je to zajimava uvaha, obecne se to tak rika,ale rada zenskym ma naopak velmi dlouhe nohy, jak vime… Pokud mohu prispet jeste trochou do mlyna uvahou o kole pro zenske, je tam nekolik zakladnich faktoru-overeno praxi:

                1. za kolik penez – ten je nejdulezitejsi(po barve kola)
                2. vyska ramu, vetsinou jsou optimalni male velikosti s velym slopingem a spise kratsi!

                damske geometrie-kola jsou pak marketingovou zalezitosti, lze uspesne aplikovat i panske ramy 3. zeny take chji mit co nejvyse riditka, proto je dulezita otazka predstavce(kratky a nahoru) a mnozstvi podlozek(u ahead). tak to je v beznem zivote, tedy optimalni kolo pro zeny je to , ktere ma spravnou barvu, velikost a cenu tim i vybavu.takove pak lze nalest u vsech znacek

                0 0
            • Jane  

              To vím, že Sonix je s normální geoškou a že kola pro ženský jsou kratší. Jenže to já tak trochu neuznávám – možná je to chyba, možná ne. Zatím se mi jezdí dobře, nevidím problém. A když na meriďácký geošce mohla jezdit Spitzová, dosud jezdí Dahleová, ta Ruska, tak proč bych na tom nemohla jezdit taky. Nic nevím o tom, že by Merida stavěla pro profíky rámy na míru. Stejně, kdybych si vybrala rám od Treku, šla bych do 8500 a jejich dámskou variantu bych si prostě nevybrala – už jen pro to, že není v Zr a u Duratecu preferuju model Sonix popř. Career, který je o něco kratší.

              0 0
      • Nikdo  

        A co mas za brzdy a rohy ?

        0 0
        • Jane  

          Samozřejmě véčka. Pro kotouče nevidím sebemenší důvod. Přední brzdová čelist: Avid SD Ti (špalky Avid), ráfek Mavic X517 Zadní brzdová čelist: Merida No Name (špalky BBB), ráfek Weinmann ZAC 19 Brzdové páky: Acor Jak je vidět, je to moje kolo dost velkej myšmaš. Ale už je to o dost lepší, než to bylo… A za 2 roky by mohla být stavba dokončena a pak už to bude na pohodu.

          0 0
          • Jane  

            Jo, ještě ty rohy. Rohy mám krátké No Name, délka do 10 cm?, časem budou rohy Pell's C-ergo a brzdy titanové Avidy.

            0 0
            • Nikdo  

              Dik, zajimalo mne co mas, protoze sleduji se zajmem tvoji peclivost pri skladani kola a taky jsem tajne doufal, ze alespon jednu komponentu mam lepsi, coz se bohuzel nepotvrdilo – jako predni brzdu mam jen Avid SD7 (ale jen kvuli image, brzdi to stejne jak levne tektro (tu mam vzadu)).

              0 0
    • SavaH  

      Kolo by mělo hlavně jezdit:) a ne být zahrabané ve sklepě jako to moje, které si musí počkat, než se mi zahojí zápěstí. Jinak lehoučké a přesné řazení. Kolo, který neřadí bych hodila do příkopa. Jo a nemělo by nechat svojí paničku spadnout:)

      0 0
    • K2  

      Mám to za sebou a doporučuju, vybírat kolo s ní. Musíš ji ale nasměrovat do určitého předvýběru, protože Kleiny a některé supermarketové shitky mají nejlepší barevné kombinace. Po té co se jí některé z kol zalíbí (sympatie jsou důležité) tak pak stačí odzkoušet, koupit a poladit – např. kratší představec, měkčí elastomery do vidle (ty kup rovnou s kolem), sedlo – sázka do loterie, která může být alfo omegou vztahu k cyklistice. Pokud nevíš jestli to myslí s ježděním vážně, tak bych do zbytečně drahého kola nešel. Levné kolo zase může svými nedostatky znepříjemnit cyklistiku. Těch 15 tis je rozumný kompromis pro bikerku, která teprve zjiš?uje, jak to s tou cyklistikou bude. Rámy většinou bývají z kategorií kol do 20 tis a zbytek se dá přeházet.

      0 0
    • speedy gonzales  

      no abych to trochu upresnil a debatu posunul do konkretnejsich vod… tu cenovou kategorii chci dodrzet.zavodnik z ni nikdy nebude, tezky teren zdolaval taky nebude a kilometry najizdet taky nebude.ale chci aby z kola mela dobry pocit.narocnym barevnym sitem prosel nejlip rockmachine el nino (cervenobila kombinece),se suntourem(coz me osobne vadi,ale v teto cenove kategorii si moc vybirat nemuzu,ze).me se libil jeste superior 830w..ruzovy :-)

      ma 168cm..vzit velikost 16,5 nebo 18? vim ze mi ted napisete ze to je potreba vyzkouset, to vim taky, ale zajima me vas nazor..

      0 0
      • radek z BF  

        a toho superiora seženeš?

        0 0
        • speedy gonzales  

          no ja jen ze jsme o nem uvazovali.. jinak mel bych ho teoretickou moznost mozna jeste sehnat,ale spis nebude potreba. neprosel

          0 0
        • speedy gonzales  

          no ja jen ze jsme o nem uvazovali.. jinak mel bych ho teoretickou moznost mozna jeste sehnat,ale spis nebude potreba. neprosel

          0 0
      • Mamut  

        Davaj bacha, RM su fakt hodne tazke (aspon 2003 boli a nie je dovod, aby tohtorocne neboli tiez). RM Tsunami 17" bol minuly rok taky maly cerveny tank. Cpu tam lacne komponenty a vlastne naboje. Nic proti obojemu, ale vsetko je dost tazke.

        0 0
      • Pá-dlista1  

        16,5" jen nazor :)

        0 0
    • norman  

      Žena má 166cm, kupuji jí Schwinn Mesa GS, po slevě 8500,– velikost 17 ´. Kliky Truvativ, Alivko/Acera, Suntour vidle ( co jsem četl tak v téhle cenové kategorii snad jedna z lépe fungujících). Kdesi jsem viděl tabulku pro Mongoose a Schvinn určující velikost rámu podle délky nohou.

      0 0
    • Hanka  

      asi nejdulezitejsi je samozrejme spravna velikost ramu.. a spravna vidlice .. slecny jsou vetsinou lehke takze je treba vidlice mekci nez pro 80 kg chlapa… jinak doporucuji „mechove gripy“ jsou daleko prijemnejsi.. sedlo je samozrejme individualni zalezitost, ale lehce tvrdsi je asi lepsi..

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.