hayes HFX9 XC - spatne sjety desticky

13 nepřečtených
  • M1R3K

aHoj,dnes jsem zjistil, ze se mi spatne sjizdeli desticky (zatim tam byly originalni)..sjeli se tak blbe na sikmo, ze ubrousili ty perka, ktery je drzej v praseti. Na obou stanach – jakoby byl kotouc na nezasim obvodu tlustsi, ale to jsem okem nezjtil – mozna se jen pri brzdeni deformuje a uprsted se roztlaci na strany. Byl jsem hned v obchode pro novy (nemeli) a prej tam byl pred tydnem nekdo se stejnym problemem na stejnejch brzdach. vite o tom nekdo neco vic? proc se to tak blbe sjelo? stalo se vam to? thx

0 0
    • visby  

je to tym, ze dosticka nedosada na kotuc rovnomerne… pozri ci ti dosticka nederie aj luce(paprsky) na kotuci, ak hej, tak prasa podloz podlozkamy, potom mal problem zmiznut…

0 0
      • M1R3K  

kolem „luce“ jsou videt skrabance, jako ze tam desticky brzdili…myslis podlozit prase, aby pusobilo vic na obvodu..kdyz bude pusobit az moc na obvodu, tak pak pujdou ty desticky na krivo, tak jak sli mne,e? nebo mozna ubrat naky (kdyby byly) podlozky :-)

0 0
      •  

podlozky ale preci nemaj vliv na to, jestli ti desticky dosedaj rovnobezne s kotoucem, ty ti jenom regulujou, jak vysoko na obvodu bude brzdna plocha, ne?

0 0
        • M1R3K  

pokud si pri tom tlaceni na obvodu nechtej ulehcit cestu a obejit kotouc..ale to jen teoreticky

0 0
    • Tomcat  

Střed pístu by měl být polovině výšky brzdné plochy kotouče. Pokud neni tak to bude cestovat. Takže pilník nebo podložky a ladit. Jinak máš (seš si jistej) originální kotouč případně redukci?

0 0
      • M1R3K  

verim tomu ze je originalni..koupeny s kolem v jedny kupe. koukal jsem na zadni desticky a ty jsou v pohode…dozadu jsem dnes koupil BBB, tak se za par km podivam, co to dela…trosku jsme srovnal ty pisty (pripadal mi trosku nakrivo-ale to je mozna o nicem…musel jsme je roztlacit uplne na max jinak bych tam ani ty novy desticky nenarval). podlozky zatim pockaj..snad na to nedoplatim

0 0
        • Tomcat  

Já tak mě to dělá taky :-) Jenže sem si pořídil novej kotouč a takovou tu pilu není to na středu tak se to naklání. Trochu to Vyřešilo to pilování podložek( redukce z 160 na 180)

0 0
          • Pá-dlista1  

Tak tu pilu jsem mel moznost projet tenhle vikend a reknu vam…nevim jestli jsou vsechny stejny, ale tuhle od A2Z vymejslel asi nejakej umelec. V zivote bych to nechtel jako brzdovej kotouc…jinak je to celkem hezky :) Co to provadi s brzdou je fakt hnus a jeste k tomu to vytvori takove ABS a vyhody kotoucu v podobe snadne davkovatelnosti jsou ty tam.

0 0
            •  

co to provadi s brzdou?

0 0
              • Tomcat  

Jak se pod destičkama mění velikost plochy a místo dosednutí se trochu sklápěj destičky a člověk má pocit že populzuje.

Jednak ABS efektet , má to najeto jen asi 60 Km (brzdí…leští…brzdí…leš­tí…brzdí…leští… atd.) A pak dochází k naklápění destiček a pulzování brzdový páky.

Čím víc to je zajetý tím to je míň znát a polohováním třmenu (podložky nebo pilník) to jde poladit.

0 0
            • Tomcat  

Klit už to neni tak hrozný. Trocha pilniku a zajety destičky udělaj svoje. Ale abych byl upřimnej trocha pulzováni v pace je cejtit.

Jentak mě napadá jak sme se tu hádali, že na velikosti brzdné plochy nezáleží. Ano pokud budem doslovný a posuzovat švět podle vzorečků tak skončíme asi fakt na držce. Ještě by mězajímalo jak funbuje „vlnka“ od Magury a nebo GoticRing, fakt vostrý popravčí nástroj od Hope

0 0
    • Roman  

Mně to dělaj taky, ale i tak s nima najedu cca 2500km

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.