• Rychlej turista

    Z dob mých starých, závodních mám jeden restík, který bych rád zlikvidoval a splnil si tak své dávné velké přání – během jednoho švihu, ohraničeného dobou 24 hodin, nastoupat 10 000 m. Párkrát jsem totiž zůstal viset pár set metrů pod touto metou.

    Jsa už stár, nemám chuť někam kvůli tomu cestovat a závodit, bo ani ta výkonnost už není, co bývala a tak jsem si za humny našel vhodný okruh nebo jen kopec dolů/nahoru, na němž bych to snad mohl dát. Okruh má 5 480 m/141 m (od rozcestí do Vernéřova serpentýny na hezkém asfaltu, od Vernéřova do Dolních Pasek ukrutně hrbolatý a místy děravý asfalt po úzké cestě a samotný kopec hezký asfalt na poměrně široké cestě bez velkých zatáček) a samotný kopec dolů/nahoru 3 760 m/139 m. Kopec má v průměru 7,4%, první třetina trochu víc a poslední třetina trochu méně, ale sklon je víceméně stálý, bez výrazných změn.

    Zkusmo jsem si dnes dal 13 x okruh a jednou jen kopec. Okruh jsem jezdil za 14:30 min., což se zdá dostatečné s rezervou 5:30 minut, ale jel jsem to jen 14 x a tedy bez pauzy a s vědomím, že víc už nepojedu. Možná, že by se to stihnout dalo, protože to vychází přesně na 3 kola za hodinu (kolo 20 minut), ale v tomto případě mi jde o kilometry nastoupané a ne najeté. Zkrácením jen na samotný kopec by se ušetřily zhruba 3 minuty na jednom okruhu a to při 72 kopcích dá 3,5 hodiny k dobru. A to už vypadá dobře. Navíc mi to přijde bezpečnější, než valit dolů serpentýnami a pak tou úzkou cestou. Provoz je sice minimální, ale i tak.

    Takže kopec mám, název akce mám, chuť mám taky, jen nevím o nikom, kdo by si to zkusil dát se mnou, ať tam nejezdím sám. Pár lidí by se na tom kopci bez problémů bezpečně srovnalo.

    0 0
    • Rychlej turista  

      Tak v pátek 21.8.2020 v 15:00 nebo 16:00 hod. je dole u popelnic start. Podle toho, jak to budu stíhat :-)

      0 0
      • Romancero  

        hmm..tak tady asi nebude platit „opakování – matka moudrosti“,ale výzva to je! takže respekt pane!

        Já mám teď drsnější výzvu-udržet se v háku za 17 letým puberťákem, ve kterým chytly saze a ani staré MTB 26 na traktorech ho nezbrzdí! :-)

        0 0
    • Smazaný účet  

      Turisto, jestli nahore bude pivko a klobasky, tak ja bych to parkrat dal.....behem cesky nahoru mne 5× predjedes, pak ti od piva 10× zamavam …parkrat to zopakujem, v poledne budu naplech a ten zbytek nejak utocis:)

      0 0
    • šlapatko  

      Ahoj , vypadá to dobře. Budu fandit.

      0 0
    • Rychlej turista  

      Sakra, teď jsem se chtěl kouknout na hlasování a místo toho jsem kliknul, že mě to neláká :-D

      0 0
    • embi  

      Tak jestli hledas zpusob jak si to ulehcit, tak idealne stoupani s protisvahem, do ktereho to muzes rozjet.

      0 0
      • Kacko  

        A svah alespoň –10% ať maká gravitace.

        0 0
      • Rychlej turista  

        Proč bych to dělal? Chci to nastoupat poctivě, takže dole budu fest brzdit na krokovou rychlost, abych se mohl otočit na bordelu okolo popelnic :-)

        To, co popisuješ, byl taky můj oblíbený trénink, ale trénoval jsem jím něco úplně jiného. Ale taky bolí :-)

        0 0
    • Fran-tic  

      Je to mazec, dá se to a je to hlavně o hlavě. To je moje hlavní doporučení. Mi teda stačil kopec 22× a jezdil jsem přes hřeben na střídačku strany. I tak to byla pakárna a tenhle způsob už opakovat nebudu :) faktem je, že se potom strašně dobře jezdilo :)

      0 0
    • USPS  

      Název vlákna mě evokoval něco jiného… :-)

      0 0
    • jecnak  

      Budu ti v tom vedru držet palce, ale mineme se o 24h. Tam budu projíždět kolem pulnoci ze soboty na neděli.

      0 0
      • Rychlej turista  

        Dík, budu se snažit, protože je to asi poslední šance to dát – roky nezastavíš. Docela mi to letos jezdí (efekt nového kola) a věřím si, ale trošku zlobí pravá kyčel. To bude asi největší problém, kvůli kterému bych to musel, ač nerad, ukončit.

        Kouknu na trať a jestli budu fyzicky i mentálně na výši, mohl bych si Vám do cesty na chvilku lehnout :-D

        0 0
        • jecnak  

          Bohužel leta fakt nezastavíš. Tak budu držet palce. Doufám, že na nastoupaných 10km neskončíš a budeš pokračovat, co to půjde.

          Hákovat zakázáno stejně jako jakákoli pomoc, trasa variabilní – každý jede, jak chce, takže to asi není reálné se potkat. Spíš ale z důvodu, že prostě odhad v Chebu o půnoci je fakt jen odhad, byť na základě předchozích zkušeností.

          0 0
      • Feďa  

        Já tam v nejlepším případě budu tedy až v neděli na oběd, po cca 440 km…

        0 0
      • Fran-tic  

        sakra to vypadá dobře, škoda že jsem se o tom počinu nedověděl dřív :). akorát se mi „závodí“ lépe s naplánovanou­ trasou

        0 0
        • jecnak  

          Mne teda planovani trasy prislo jako cast toho „dobrodruzstvi“. Jako zavod tyhle akce moc neberu.

          0 0
    • Platypus2  

      Ať to dneska šlape!

      0 0
    • Rychlej turista  

      Tak je to tam!!!

      Vyjel jsem něco před druhou odpoledne a skončil bez deseti minut po 18 hodinách. Počasí ideální, přes den sice trošku tepleji (34°C), ale večer teplota klesala pomalu (což je velmi důležité pro aklimatizaci) a zastavila se na luxusních 19°C, jen při půlhodinovém dešti asi 2 hodiny před koncem se ochladilo va 17°C, ale to už jsem byl aklimatizovaný.

      Největší komplikaci jsem zažil hned zkraje – na lavičku v dřevěné autobusové zastávce naproti popelnicím jsem si odložil batoh s jídlem, pitím, kávou a oblečením. Do hodiny zmizelo úplně vše – původně jsem považoval za prakticky vyloučené až nemožné, aby ve 34°C někdo lezl do dřevěné boudy a i kdyby tam vlezl, tak že to nemá kdo ukrást – v chatové oblasti na konci světa, kde žije jen pár domorodců. No, ukrutně jsem se spletl :-(

      To mi řádně hned zkraje rozhodilo pedály a prověřilo mentální odolnost – moc nechybělo a vztekle jsem to zapíchl. S vodou problém nebyl, jezdil jsem půl km daleko pro radioaktivní bublinky, ale po 6 litrech jsem se pomalu začal vznášet. Záložní varianta byl Bílý Halštrov, který teče hned vedle a z nějž jsem už pil.

      Okolo osmé večer jsem začal řešit kam na jídlo a už byl skoro na odjezdu do Vernéřovské hospody, s tím, že si nechám něco zabalit i na noc a vysomruji tam nějaké triko a dlouhé rukávy z čehokoliv a taky něco na kolena. Naštěsí se v pravou chvíli objevil Standa na svém elektrostroji s Helenkou a vzal věci pevně do svých rukou. Vernéřovská hospoda má totiž otevřeno jen v neděli, takže tam bych nepochodil. Dovezl mi návleky na kolena a věnoval luxusní trikot, který zaujme čestné místo v mém cyklistickém šatníku a v němž pojedu Sokolovskou 24. Na jídlo mě zavedl do hospody k velmi ochotmé paní Jitce, kde jsem do sebe rychle natlačil nejprve pytel brambůrek a pak už to šlo v poklidu ráz naráz – klobásky, tlačenka, kávička, druhá kávička… Paní Jitka přislíbila, že nezavře před půlnocí a tak jsem měl jistotu, že nezůstanu přes noc o hladu, kdy mi na ni zabalila ještě dvě klobásky a chleba. Stada přidal láhev s kávou, kterou mi rovněž věnoval, za tu ukradenou. A spoustu podivných sušených věcí k jídlu, z nichž jsem dvě, než jsem je před svítáním snědl, použil místo ukradené rukavice na pravou, občas zlobící, kyčel :-)

      0 0
      • Polka  

        Klobouček ;-) Nevzal ty věci někdo jen někam do civilizace, že si třeba myslel, že to tam někdo nechal? Asi naivní no ale nikdy nevíš…

        0 0
        • babkanakole  

          Přesně to mě napadlo taky. Poptat se na úřadě na ztrátách a nálezech.

          Nikdy nevíš, mě se takhle obratem vrátil služební mobil včetně dvou stovek strčených pod obalem jako železná rezerva. Rozlomil se mi držák na kole, sice jsem se hned vracela, ale nálezce byl rychlejší ;)

          Jinak veliká gratulace.

          0 0
      • Smazaný účet  

        Respekt… gratuluji.

        0 0
      • vt  

        Ty vole, pekne. Dobra prace, gratuluju.

        0 0
      • Jason Voorhees  

        Tvle, to si ani nedokážu představit, natož to odjet. Velkej klobouk smekám. ps: ne pedály, ale PEDÁLE od vzoru MOTÝLE! …Na to dej bacha v tomto štaťe.

        0 0
      • Kouba_2005  

        Veliká gratulace, seš borec!!!

        0 0
      • Smazaný účet  

        Mam jednu zasadni otazku. Prals tam velkou?

        0 0
        • Rychlej turista  

          Jo, nesundal jsem ji :-)

          Jezdil prakticky jen dva převody – začátek kopce 44 × 30 a poslední třetinu 44 × 26. Oboje o 2 převody lehčí, než ten kopec jezdím normálně (44 × 23 a 44 × 20). Pořád tak nějak dokola, 72 x :-D

          0 0
        • kotew CZE JIHLAVA  

          Skoro bych řekl, že v tomhle vlákně, opravdu nevhodný příspěvek :-DDD NAHLÁSIT :-DDD

          0 0
      • Nachtlauf  

        Velká gratulace, s úctou smekám.

        0 0
    • kotew CZE JIHLAVA  

      Mazec, velká poklona a gratulace.

      0 0
    • šlapatko  

      Dobrá práce.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.