prodloužení posedu vers. ovladatelnost

18 nepřečtených
  • Fido

    Byla by tu jedna otázečka. Potřeboval bych prodloužit posed ( merida mission 2002 19 inch, ponekud krátká, mám 185 cm ) nyní představec 130 mm a držím to pořád za rohy a mám rovné rodla, měl jsem 140, ale hůře se to ovládalo v zatáčkách, myslí si někdo, nebo ještě lépe vyzkoušel už někdo dát dlouhý představec (140 v mém případě zpět) a ovladatelnost vylepšit vlaštovkama ????? není to blbina???? díky za odpovědi

    0 0
    • Martin  

      To je těžký. To je strašně indivuduelní záležitost. Ale když tam dáš vlaštovky, zvedneš tím řídítka, tak to o něco pomůže.

      0 0
    • MartinXC  

      Představce 140mm se neboj (kromě sjezdu v rozbitém terénu to půjde), ale asi to bude chtít i adekvátní posun sedla dozadu. Máš sedlovku hokejku ? Jaké má posunutí ? Tak jak je RaceFace XY nebo ještě vetší posunutí by pomohlo víc než představec.

      0 0
      • Fido  

        mám sedlovku hokejku od toma ritch. a posed mám právě tak, aby šňůra olovnice při poloze pedálů vodorovně procházela při přední hraně kolene osou pedálu, jak znějí doporučení o optimálním posedu pro ekonomizaci šlapání, ale asi ji fakt posunu trochu dozadu. Jinak řidítka by se mi nezvedla, nebo? představec bych tam prdnul silníční a ten má sklon dolů ( myslím 14st ) a tím by zvýšení vlaštovkami bylo eliminováno, hrůzu však mám ze zahnutí řidítek, nebo? je jezdím otočené tzn obloukem dopředu ( lepší pro zápěstí ) a myslím, že vlaštovky bych musel dát tak jak se dávají. tak díky za reakce.

        0 0
        • MartinXC  

          Jestli máš posed OK, tak jej neprodlužuj na sedle víc než 1,5–2cm. Se změnou představce dohromady 2,5–3 cm. Pokud to nepomůže, pak jedině výměna za delší provedení rámu (výškově je ta 19" asi OK) od jiného výrobce.

          0 0
        • MARIN  

          Predstavec 140 jsem jezdil hodne dlouho a kdyz jsem ho pak vymenil za 110 znatelne se zlepsilo ovladani ve sjezdech a tech.usecich. V tvem pripade asi pomuze jedine vetsi ram

          0 0
          • Fido  

            hmm, děkuju, cítím, že máš asi pravdu, trochu jsem se tohoto názoru bál :-((…ještě bych udělal ten pokus s těmi vlaštovkami, ale potřeboval bych nějaké, které jsou nízké a minimálně zahnuté jak nahoru, tak do oblouku… má někdo nápad respektive tip ???

            0 0
        • Lister  

          Proč ten představec neotočíš? Nevím jestli je v tom rozdíl, když je to silniční, ale bikový můžeš otáčet jak chceš. Dostaneš se tím do podobné pozice jako s představcem dolů a vlaštovkama. Navíc si tam dáš svoje rovný řidítka v jakém směru potřebuješ.

          0 0
          • Fido  

            no, zkoušel jsem jej otáčet a nic, ale problém je v tom, že potřebuju prodloužit posed a sedlo mám vzhledem ke středu tak akorát, takže musím natáhnout řidítka dopředu, vím, že tím se zhorší ovladatelnost a právě širšími řidítky-vlaštovkami bych snad minimalizoval tento neblahý efekt, navíc v krabici se mi válí ten 140 mm silniční představec, když jej dám dolů, tak vyřeším zvednutí vlaštovkami a mohl by mi zbýt žádaný efekt posunu dopředu a rozšíření řídítek… a proto je potřebuju takové, co nejméně ohnuté k sobě, protože, jak jsem psal výše jezdím řidítka opačně…sem nějakej divnej, že ?

            0 0
            • BB  

              dej tam ten 140 a neotacej ho, k tomu leky vlajdy a uvidis. Tim ze jdes dopredu, tak nevadi, ze to ty vlajdy lehce zdvihnou. Tim zvysenim, by se mozna dala vyrovnat mensi ovladatelnost pri dlouhem predstavci. Ty vlajdy budou taky o trochu sirsi, proto se ti taky posez trochu propadne dolu, tak zadny problem, mam predek o 7 cm vyse nez na predchozim kole a preve diky delce posedu a sirce vlajek vubec nemam problemy ve vyjezdu a ve sjezdu neryju rypakem, ale v klidu kolo ovladam.

              0 0
              • Fido  

                …wow…dík BB to zní velmi dobře a slibně výrazně jsem pookřál a peněženka taky :-), přesně jsi vystihl tu fázi ze které jsem měl obavy – „ve sjezdu neryju rypákem, ale v klidu kolo ovládám“ leky vlajdy?? to budou asi vlaštovky od Fi Leky?? mrknu na linky na mtb

                0 0
                • Lister  

                  No tak jestli se nepletu, tak čím delší představec tak tím vetší oblouk musíš rukama otočit abys otočil vidlici do daného uhlu. To samé by mělo platit o šířce řidítek – čím širší tím musíš víc točit. Takže kombinace dlouhý představec a široké řidítka znamé pomalé řízení, ale na druhou stranu hodně přesné. Já, ale myslím že tys chtěl dosáhnout trochu rychlejší reakci na řízení. Proto jsem doporučoval otočit ten představec (myslel jsem ten 140mm dlouhý) a dát tam řidítka které máš.

                  0 0
                  • Fido  

                    aha,aha,aha …no logiku to má, myslím, že jediná šance bude to vyzkoušet, ovšem nelze opomenout fakt, že DH a freeride nazná jiných, než vlaštovčích řidítek a taky potřebují celkem bystře reagovat ve sjezdu či složitém terenu, takže… musí rozhodnout test s vlaštovkama. Až to vyzkouším, tak to sem vysypu.

                    0 0
                    • Lister  

                      No ale oni používají pidipředstavce, se kterýma to otočíš na knoflíku.

                      0 0
                      • Fido  

                        ..hmm, tak jsem zase v depresi…jdu se utopit i s tím krátkým rámem…sbohem chlapci…Váš strýček fido…))) žbluňk (((

                        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.