Kde si umývate a servisujete bicykle?

36 nepřečtených
  • guard

    Ja bývam v paneláku a mám dost problém co sa týka servisu a drobných opráv a umyvania bicykla. vo vani ho umyt nemozem , to by ma zena asi zabila. Minule som si ho umyval pred vchodom, a ked som uz mal vonku vsetko vytahane, to znamena vodu oleje, kefy tak som zistil ze som si zabudol handru. A kedze som bol vonku sam , tak vsetko pekne naspat do pivnice zbehnut pre handru 4 poschodia vsetko vytiahnut z pivnice a potom som zistil ze som hore zabudol naradie..... Takze by ma zaujimalo ako to riesite vy?

    0 0
    • biker007  

      taky bydlim v panelaku. pokud sem doma sam tak kombinace vana+cyklostar+hor­ka sprcha nema opravdu chybu:)) jinac kybl se saponatem, cyklostar, kostatko a pred panelak.. umeju, postavim pred dvere bytu okapat (zamknu zamkem k zeleznemu oku ve zdi] .olejem strikam a mazu retez tamtez.

      0 0
    • Meesha  

      S tim mam taky docela problem. Hlavne na jare a v zime, kdy vetsinou neni ani poznat barvu kola… :-) Bud to resim u znamejch na zahrade nebo v horsim pripade u kluku v Programcyclu. Kdyz si od nich to kolo pak beru, tak je mi lito na nem nekam jet…

      0 0
    • kolombo  

      A co třeba ruční mytí u benzinové pumpy? Ončas ho tam ostříkám z největšího bahna a zbytek dočistím u garáže.

      0 0
      • mosquito  

        presne tak … taky bydlim v panelaku :))

        vezmu kybl, 10kc, hadr, sroubovacek a jdu na to

        napred opach 2× kyblem vody, pak WAP za 10kc a pak to utru, detaily uz delam na chodbe v panelaku

        0 0
    • SODOVKA  

      Bydlím v RD takže pohoda. Umyju vabkou na zahradě a servisuju v dilně :o)

      0 0
      • pitelboy  

        ja bydlim v panelaku. Kolo servisuju v loznici. Od malich necistot cistim na panelakove chodbe a od velkych u/v garazi 500m daleko .....

        0 0
    • mike!1  

      ja ho myju vpaneláku v „kolovně“. máme domluvene 4 byty jednu zabezpečenou místnost ve sklepě. svoje kolo tam, ale nenechávam. jen ho tam chodim mýt a zpravovat. takže to mám celkem v klidu. jinak předtím jsem to řešil taky před barákem, ale neměl jsem rád, jak někteří nájemníci na mě čuměli z okna

      0 0
    • Jenca  

      driv jsem to rezil tak ze jsem umyval venku pred barakem a mazal ve sklepe a tak servisoval.

      ted jsem si doma v pokoji udelal trochu mista na biek a tak rozeberu meju ve vane po kouskach ram a kola a pak mazu v pokoji na lynoleove podlazce. pohoda vsechno funguje akorat ze pokazde sprse musim totalne vydrhnout koupelnu abych se odvdecil za ty nervy :)

      0 0
      • fousac  

        v praci.. :-P wapka, naradi, dilna.. vse co hrdlo raci… (samo ze v pracovni dobe) jeee ja se mam… :)

        0 0
        • Lišák  

          Ja se taky mam, akorat bez WAP, ale zase to doženu horkou sprchou… U toho me ale nesmi videt partak :-)

          0 0
          • fousac  

            se sefem je obcas potiz… kdyz uz mam kolo zahnojeny hodne, tak mi da prikazem vzit wapa a umejt ho… a nepomuze presvedcovani, ze odpoledne nekam jedu a hned to zase zaseru a ze to nema cenu.. ach jo…

            0 0
    • RomanH  

      Bydlim taky v panelaku. Kolo do vany je jedine, co mi manzelka jeste nedovolila. Umyvam na balkone, servisuji primo v pokoji na stojanu, plaste menim na balkone. V tom pokoji mam na zemi lino a na nem jeste takovou penovou folii, tak neni problem cas od casu vymenit. Jinak nastesti mam 4pokojovy byt a v nem pokoj jen na kola :o)

      0 0
      • kankrlicek  

        Tomu fakt nerozumím :) Kolo ve vaně občas umývám a manželka NIC! Že bych měl takovou světici? Vanu pak umeju cyklostarem. Nebo kolo meju na chodbě normálně přebytkem vody a potom vytřu. A zatím nikdo nic proti tomu neměl.

        0 0
        • RomanH  

          Ja Ti nevim, mne manzelka ohledne kola nikdy nedelal problemy, jen ta vana mi furt neprochazi. Na druhou stranu – jednou mi rekla, ze kdyz to nepozna, tak at si tam kolo klidne umyji. To jsem zase nechtel, protoze jsem mel strach, ze kdyz mi to kolo nepridrzi, tak tu vanu odru. Navic se si na BF pamatuji, jak nejdrive vanu vsichni chvalili, pak se to otocilo a zase vetsina tvrdila, ze pak jeste dlouho musi tu vanu drhnout a tak stravi umyvanim podstatne vice casu. Jinak behem podzimu/zimy se mi osvedcilo vozit sebou kus cisteho hadru, kterym jsem hned pred panelakem na sucho kolo otrel (to kolo bylo vzdy vlhky) a doma na stojanu pak pretrel hadrou namocenou v jarove vode, abych z nej dostal sul.

          0 0
        • RomanP  

          Ve vaně jsem myl poprvé asi před třema nedělema a přítelkyně to pak uklidila, takže ok, ale je to hrůza práce. Kolo mi ve vaně nastojato zapřený pláštěm o obkladačky v rohu drží samo a tak něž šlo na zeď v chodbě náležitě okapalo a oschlo, taky jsem ho utřel.

          0 0
    • Volf  

      V panelácích bývávaly prádelny. Tak si myslím, že kolo by mělo jít umejt tam.

      0 0
    • muff  

      Panelák – vana – balkon /cyklostar/ – včera jsem tak myl 3 kousky po návratu z alp.Nic moc …

      0 0
    • Martin  

      Mám kliku, že kousek od baráku mám benzinku s myčkou a wapkou. Tam umeju a takový ty drobnosti jako mazání řetězu dělám na balkoně.

      0 0
    • wroum  

      na zahrade, hadici, mazu tamtez nebo v dilne

      0 0
    • ivovi  

      Taky panelak, takze s kyblem pred barakem, asi jednou za 3 mesice, lenost. Jinak blato loupu a na sucho ocistim jen pohon – kladky, kazetu, retez… pripadne rafky a spalky. Servis ve sklepe.

      0 0
    • Tommy  

      Mám vybavenou garáž zároveň jako dílnu se stojanem a vším potřebným, včetně stlačeného vzduchu. Takže tak…

      0 0
    • blue  

      bud u wapky u benzinky, pokud to je opravdu kriticky, nebo s kyblem a smetackem na dvorku v praci

      0 0
    • Lada1  

      RD – WAPka na zahrade, garaz – servis + ulozeni

      0 0
    • Lister  

      Panelák. kolo před barák. Kýbl,hadra,kartáč, kartáček na zuby(převodníků), cyklostar, pračka na řetěz. Servis a úschova ve sklepě.

      0 0
    • djano  

      Panelak. Bicykle umyvam zasadne vo vani. Na blbe reci manzelky hovorim ze vana je po umyvani bicykla cistejsia ako po nej ked sa kupe a okrem toho aj take koleso stoji viac ako nova vana. A je pokoj. Ked je na biku vela blata, najskor ho vonku umyjem vodou (kyblik vody a zmetacik).

      0 0
      • Air  

        to ji mas teda dobre zmaknutou :)

        0 0
        • djano  

          Ale doprial by som vsetkym vidiet ake grimasy hadzala, ked som napochodoval do vane ihned po rekonstrukcii kupelne (vratane vymeny vane). Len objednala idiotsku vanu – o nieco kratsiu, tak musim osobitne sprchovat kolesa a zvysok bikov…

          0 0
    • K2  

      Nejhrubší nečistoty ihned po vyjížďce pokud není čas na mytí odstraní Perlivá dobrá voda 1–2 láhve. Otevřu, zacpu palcem, zatřepu a ostříkám nejhorší místa. Ke konci je třeba láhev přimáčknout a tlak už je slabší. Pak se dá bike klidně parkovat v bytě a nic z něho neopadává. Pokud je čas tak kýbl trochu jaru horká voda a smetáček. Na chalupě to řeším zahradní hadicí a smetákem.

      0 0
      • pali  

        Cyklostar vaňa kefa.Potom nachám odkvapka? a na igelit do predsenie premaža?.Aj tak som tam zaolejoval pokrovec na „doporučenie“ manželky tam idem da? dlažbu.Len neviem či si to zaráta? do nákladov na prevádzku biku.Ináč čo sa biku týka „pani domu“ mi všetko toleruje.

        0 0
    • Roman  

      Zjistil jsem zajímavý přírodní úkaz – na mém kole se usadí jen určité množství bahna a pak to další bahno už začně opadávat vlastní vahou při průjezdu drcákama. Neumím si představit, že bych skoro každý den umýval kolo – zkoušel jsem to :o( Když je nejhůř, tak wabka, 500m fofrem po asfaltu dom (což je sušení) a pak ještě „žehlení“ u ctěné choti za tolerování bahnoguče pověšené v ložnici v kolokoutku…

      0 0
      • marhi  

        V paneláku na chodbě. Už to moc nemáčím, jen to vezmu vlhkým hadrem (silnice není bahňák). Jináč drobné opravy ve sklepě.

        0 0
    • MARIN  

      Ocistu vetsinou provadim suchym hadrem na suchou spinu bud na chodbe domu,pred domem nebo na miste kde kolo servisuju (zalezi na mire znecisteni:) nekdy taky ve vane (sundana kola)-to kdyz prijedu hodne zadelanej a promrzlej.Nekdy si natocim kyblik vemu kostatko a meju pred barakem a nebo natahnu hadici napojenou na sprchu a taky pred barakem. No a servis provadim v kuchyno kde mam kolo i montazni drzak celorocne :)

      0 0
    • Otto  

      Pod sedlem vozím houbičku a cestou domů z vyjížďky to opláchnu v potoce.Dočištění, pokud je potřeba na balkóně. Promazání na chodbě nebo v ložnici. Pokud to jinak nejde, tak na vapce na benzínce. Servis si dělám zásadně sám.

      0 0
    • moody  

      Když je toho moc, tak to vezmu u pumpy jen od nejhoršího za 10 kaček a pak ve vaně doma dorazit(žena mě nepřepere a i když už mne stála nepochybně mnohokrát víc než všechny moje biky dohromady, kolo vítězí !!!)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.