• ivano

    Neboli ste niekto s bikom? Ako to tam vyzerá, sú tam nejaké zaujímavé trasy pre XC bike?

    0 0
    • Luka  

      S bikom ne, ale raada bych tam vyrazila casem. Ja byla pred par lety v oblasti Costa Rei a nadhera. samej kopec, vychozeny cesticky, bajecny, dovedla bych si tam predstavit bajkovani. Ps: jedna ceska cestovka poradala letos zajezd prave na Sardinii, putovalo se od severu k jihu, skoda ze jsem to prosvihla.

      0 0
    • 100kg  

      Je to jako všude ve středomoří, když nejsi místní, tak na XC zapomeň. V mapě žádnou rozumnou cestu mimo asfalt nedajdeš. Všechny pěšiny se postupně ztratí v křoví nebo končí u něčí ohrady. A přirozenou výbavou každého domorodého Sarda je brokovnice s uříznutou hlavní. Místní žádné turisty nevítají. Ten obrovský rozmach turismu na pobřeží maj na svědomí ruské, arabské a EU investice. A to je jiný svět. Všechno potažené super kvalitním asfaltem. Ale ve vnitrozemí se dá jezdit po silničkách, i když místní řidiči jezdí často za hranicí svých možností a hlavně možností svého auta. Taková jízda veřejným autobusem skrz vnitrozemí je zážitek jak z horské dráhy. Řidiči si chladí hlavu vystrčenou z okýnka, asi maj velkou úmrtnost při míjení na úzkých silnicích. Místní specialita je dojet někoho a držet se za nim s odstupem 1 metru. A taky parádní skoky s autobusem přes železniční přejezd. Ale pokud to zvládnou dobrzdit, tak vůči cyklistům jsou daleko ohleduplnější než naši řidiči.

      0 0
      • ivano  

        Diky za info, moc si ma nepotešil. A bol si aj vo východnej časti? Tam sú podľa mapy lesy a hory až do 1500 mnm. A kde sú lesy mali by by? zvážnice a chodníčky. Hádam niečo nájdem, lebo inak to tam ?ažko prežijem, idem tam na 10 dní a to je bez biku moc.

        0 0
        • 100kg  

          To jo, chodníčky jsou, ale po pár stech metrech zmizí a vracíš se zpět. Lepší je držet se silnice, kromě hlavních tahů nejsou frekventované a je to moc pěkné. Oni jsou asfaltky i v místech, kde je u nás polní cesta. Kup si mapu a uvidíš, že se dájí naplánovat hezké okruhy, zvláš? jestli nebudeš na jednom místě. Ale teď už bude všechno vyprahlé, lepší je jaro.

          0 0
        • igor  

          cau Ivan, nejake tury su popisane v mountainbike-magazin.de. Tu je link na jedno PDF-ko, ak bude fungovat…mas to presne na 10dni… http://www.mountainbike-magazin.de/…sardegna.pdf Inak Costa Rei je na juhu, tam som bol, ale bez biku. Sever bude asi lepsi..

          0 0
    • Zodiax  

      Pred 2 dni jsem se vratil z Korsiky, coz je bych rekl pomerne podobne. Kola jsme nemeli, ale az na jednu oblast (bohuzel jsem ji vic nezkoumal) si neumim predstavit jizdu jinak nez po silnicich. Pravdou je, ze silnicky ve vnitrozemi jsou krasne, uzounke, stoupaji pres sedla s nadhernymi vyhledy a clovek se namaka fest, ale maj tu nevyhodu, ze je tam dost husty provoz :( Do terenu by nebyla skoro sance, uzke chodnicky a neustale balvany plynulejsi jizdu do hor vylucuji. Navic znaceni je nic moc, takze porad clovek studuje mapu :(

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.