• stréc od piva

    Na závodech mne strašně deprimují jezdci veteránských kategori (40+). Do kopce je předjedu s přehledem , jedou jak tetka s taškama, zadejchani…a skopca nevíjou kde maji brzdy a div člověka nesmetou…mago­řiiiiii

    0 0
    • Daf  

      Nauc se jezdit z kopce pak te predjizdet nebudou. Ja mam spis trauma kdyz zjistim kolik takovych veteranu skonci predemnou ve vysledkove listine :)

      0 0
    • MartinX  

      …jestli tohle myslíš vážně, tak tě teda lituju. Ale je-li ti 16, tak tě docela chápu :-)

      0 0
    • Tomcat  

      Tak soráč ,ale spíš je za to obdivuju. Sou to „profíci“ který fakt uměj.

      0 0
      • manzesman  

        Tak tak. Pravdu diz. Za svuj vek nemuzou a je to skutecne obdivuhodne, kdyz jsou v tech letech stale schopni odjed maraton. A ze stréca od piva predjizdi z kopce spis znamena, ze maji lepsi techniku jizdy a ne ze nevi, kde jsou brzdy. Az se teda strécu naucis ovladat kolo a ne jen na nem slapat, tak zesedni z rotopedu a prijd si zazavodit.

        0 0
    • stréc od piva  

      spíš sou to magoří, co nehledí na druhý, a pokud jim neuskočíte ve sjezdu tak vás smetou nebou vám ještě nadají…a v dalším kopcu je potkáte jak supíjou a trápijou se…takový lidi prostě nesnáším…machrují hlavně z kopca..protože je jim jedno jesli se vysekají nebo umřou na infarkt :))ú

      0 0
      • wroum  

        ty ses vazne kreten

        0 0
        • slavekRM  

          To asi není, je to jen vesnickej strejda od piva. Docela rád bych ho za dva roky potkal – to budu zrovna v jeho „oblíbené“ kategorii.

          0 0
      • gucan  

        abych ti rekl pravdu, ja zase nesnasim lidi, kteri mluvi stylem „supíjou a trápijou se“ :-)

        0 0
      • RomanP  

        Hele pokud vím, tak si to byl zrovna ty kdo se tady ani ne před dvěma měsíci svěřoval, že na tebe na kole jdou mdloby a rozbuší se ti šíleně srdce a teď se tady vysmíváš někomu že je na infarkt v kopci ??? Taky mi to přijde docela trapný co tady píšeš. Je mi 31 a vím o pár lidech co jim je asi tak o 10 víc a jedou líp než já a nedělá mi problém si to přiznat a to jak ve vytrvalosti, tak v technice (rozuměj s kopce)

        0 0
      • TinkTink  

        Jo…kdo neumi z kopcu, tak si to vynahrazuje nadavanim tady…

        Machruji z kopce – jako ze umi jezdit…no…neda se nic delat…kdyz jsou lepsi…

        0 0
    • BB  

      taky mezi ty magory patrim a obcas si nejaky maraton dam, ale na tech co jsem byl se ty veteransti magori nemeli za co stydet. Asi jezdis nejake lehci zavody, kam si troufnou „baby s taskama“, ale na Sudetech nebo Melvilu je nepotkas, prijed se nekdy podivat.

      0 0
      • Volf  

        Taky se hlásím do klubu 40+. Ježe z různých důvodů nezávodím. Jinak si myslím / narcisticky /, že jako bejvalej silničář umím docela slušně do kopce. Zato z kopce je to horší.

        0 0
        • lubos  

          Jezdit zkopce terenem … To chce zacit s pevnou, vychutnas si kazdej parez, skalku, diru, zacnes premyslet ktery kamen vypada spatne, ktery dobre, zacnes hledat stopu, vychutnavas si pomalou jizdu v terenu. Pak te zacnou bolet zapesti a ruce, koupis si poradnou vidlici, a zacnes totez, jenom rychleji. To uz zacnou i starosti jestli te podrzi pneumatika, a jestli je lepsi skocit nebo lehnout :) No a pak si koupis fulla, ponevaz te nebude bavit porad chytat rany do zad. A zjistis, ze jit terenem, aniz by ses nejak zvlast musel venovat terenu je super. A uzivas si paradne jizdu v terenu, obzvlast po rovince. No a nakonec si koupis DH stroj a jezdis v terenu jako po asfaltu a stanes se opat silnicarem :o))))

          0 0
      • 0702  

        taky magor 40+. Pomíjím Tvůj zcela debilní názor zobouši, ale jelikož mám doma 14-ti letou dceru, odpouštím Ti. A jen dodávám, že mě mrzí skutečnost, že jsem na kole nezačal jezdit dřív a poznal tak daleko víckrát co to znamená šáhnout si až na dno (Dolomity, Jeseníky, Orličky, prostě kopce). Mě se zase stávalo, že mě z kopce hodně lidí předjede, ale ukáže se kopec a Ti předjížděči jsou v řiti. Asi se ještě pořádně nesetkali s pořádnou držkou…

        0 0
    • Luka  

      Znam jednoho takovyho „magora“ a po pravde, ve svy kategorii vyhral mistrovstvi evropy a natre ti to kdykoliv si zamane. Vetsinu maratonu dojizdi v prvni desitce kompletniho poradi. Ma muj obrovskej respekt, je s nim sranda a velmi bodre dokaze poradit co a jak… a jeho hlaska „na spinning se vyser, makej na silnici, na bajku, najed par tisic kilometru a uvidis, jak se ti pojede“ je moje motto…

      0 0
      • lubos  

        tak,tak.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Správnej přístup! Mě třeba sere jistý R.A. z Ústí. V jeho věku už by se měl mírnit, kurňa. Odrazuje mladé talenty. :o))

        0 0
        • Luka  

          Dikes… ale me vic odradilo kdyz me na Jistebnickym maratonu velmi drsne dal jeden cvrcek kterymu mohlo byt tak 10, jel na velkym kole a naprosto s prehledem me muj prvni maraton znechutil :))) Jo a na drici jak jel ten 13ti letej Lukas na tom XT kolese (byl i na transbrdech ale tam mohl startovat jen v detskym maratonku), to byl mazec… to podle myho odrazuje nas, smolare a chcipaky :D

          0 0
          • Luka  

            PS: treba letosni Malevil jelo nekolik „strecu“ nad 50let.. sedivy, vousati dedulove… tri jsem videla dojet hodne dobre.. nekde kolem poloviny, jeden dokonce na dlouhy trase a to je uzasny.

            0 0
          • Peslezedirou  

            Ahoj bajkeři a bajkeřata a bajkerky, tento rok jsem obvzlášt moc netrénovala atak jsem toho moc nenajezdil. O víkendu jsem se rozhodl, že si dám nějakou silniční vyjížďku. Inu jsem sice mlád (22) ale těch 140km mě docela dostalo.Ke konci jízdy jsem toho měl fakt plný brejle a když jsem projížděl kolem Zákolan, uslyšel jsem za sebou jakési vrzání. Ohlídnu se a koukám jak mě předjíždí stará babka se senem pro králíky na nosiči. Mňo, v tu chvíli mi bylo docela divně a c htěl jsem bajka hodit do křoví, naštěstí jsem dostal záchvat smíchu a tak to bylo celkem fajn. A teď jestli tohle babko čteš tak se mi dej vědět, protže nominace na ZM je ještě volná!!!!

            0 0
        • MARIN  

          mladej uz nejsem a talent taky ne ale uz me taky pekne … :)

          0 0
    • McBlacky  

      to se totiž pohybuješ ve špatný části pole, protože na delších maratonech s větším převýšením se ti lehce stane, že tě v druhé půlce dá chlápek 40+ do kopce když jedeš okolo 50–70 místa… a tím sjezdem, když neumíš, tak se tam nemotej, taky mi vadí, když mi nějací „stréci“ překáží ve sjezdu a je mi úplně jedno kolik jim je…

      0 0
      • martt  

        kedze vacsina maratonov najprv ide do kopca a az potom z kopca, tak Ti kazdy „strec“ najprv nalozil do kopca, inac by sa Ti nemohol motat z kopca.

        0 0
        • McBlacky  

          no mě opravdu nenaloží každý :-), narážka to byla na stréce z B-F, kromě toho já psal o druhé půlce závodu…

          0 0
    • radek z BF  

      Ty nebudeš stréc, ale spíš někdo, kdo ještě v hospodě musí ukazovat občanku (pokud ji vůbec máš)…Už se holíš, „strécu“, nebo máš ještě akné a mutuješ?

      0 0
    • Lada1  

      vzhledem k tomu, ze sis tady pred 2–3 tydny nechaval psat kondolence vzhledem k tvemu proklamovanemu tezkemu zdravotnimu stavu (popisovane tezke prubehy ischemicke choroby myokardu), mne velice udivuje jak mas malo ucty k lidem pokrocilejsiho ve­ku.

      0 0
      • stréc od piva  

        mám uctu…mám respekt.ke vsem nad 40…a obzvlast ..k veteránum co jezdí i třeba po 60ce a natrhnou prdel mladochum..pred tema smekam…

        ale nesnasím lidi, co kopce skoro vychazijou…a ve sjezdech me ti stejni najednou chcou prevalcovat…

        0 0
        • radek z BF  

          a to je možné? Ty jedeš do kopce tak pomalu jak oni jdou? Jinak Tě totiž nemůžou předjet, leda by využili zakřivení časoprostoru :-)

          0 0
        • Beeda  

          Ja to asi nechapu, preci kdyz predjedu lidi do kopce tak jim ujedu i z kopce, pokud ne tak muzu nadavat jen sobe…B

          0 0
          • McBlacky  

            kdyby to fungovalo takhle tak to bylo super :-( každýmu jde něco líp a něco hůř…

            0 0
        • RomanP  

          A proč ne, když na to maji, tak jim uhni a pak si je předhoň v kopci. Je to jejich technika a styl a ty máš svůj a když se to bojíš pustit, tak jeď u okraje.

          0 0
          • kankrlicek  

            Moje řeč. Mám takovou malou srdeční vadu – při vyšších tepových frekvencích mě srdíčko každý 4. stah jede na prázdno. Čili musí utíkat víc. Čili mi to do kopce vůbec nejde. Ale dolů :) to je ono, tam si to užívám. Neříkám, že to umím jak Pádlista, ale dolů mě to baví hodně a :) nejvíc mě tam vadí lidi, co furt drží brzdy a jedou jak stréci :)

            0 0
        • MARIN  

          moc velkej respekt k nim nemas kdyz ti dela problem jim uhnout ve sjezdu kdyz jsou rychlejsi

          0 0
          • stréc od piva  

            hele..radsi cestu ucpu tim ze z kopce pojedu pomalu, a blbec za mno bude nadavat.

            k tomuto celemu prispevku mne vedl jeden zazitek…uz jednou mne takto jeden „debil-veteran“ (ale to je jedno)…na jednom marataonu predjizdel…bylo bahno…ja jel opatrne, tenka cesta…rtychlost sem mel tak 1/3nez ten co me predjizdel…byl tam nakopavak jak me objizdel…vylitl do vzduchu…a protoze to byla tenka cesta na jedno kolo..odrazil se a vlitl hlavou do stromu…prilba mu nebyla nic platna..byl na miste mrtvej…nikemu bych nepral videt pohled na rozrasovanej obličej s protlačenyma licnima kostma ven..a usty plnymi rozdrcenych zubu, z ceho drncela krev jak z…byl to pro mne zazitek, ktery mne ovlivnil na cely zivot, rpotoze jsem byl u toho a nemoh sem mu pomoc…

            od te doby…je pro me kazdej kdo riskuje ve sjezdu a navic ohrozuje ostatni, jen kvuli par sekundem proste totalni MAGOR!!!!!!!!!!!!

            0 0
            • Smazaný účet  

              A jako z toho usuzuješ že předjíždění ve sjezdu je výsadou veteránů a proto sou magoři?

              0 0
            • RomanH  

              A ted tu o Cerveny Karkulce…

              Kdyby jsi alespon nekecal, vetsina tech „duchodcu“ to prave dava rychle nahoru a opatrne dolu. Ti, co jezdi dolu rychle, to vetsinou opravdu umi – oni uz za ty roky vyrostli z nejakeho dokazovani si za kazdou cenu. Kdyz mluvis o te pomale jizde z kopce : Nepatrim mezi rychle a sjezdare, spis se vyzivam v technickych vyjezdech nez sjezdech, ale zjistil jsem, ze vetsina sjezdu se ve vetsi rychlosti jede lepe. Letos predemnou na Drasalovi pri sjezdu z Kelcaku jel jeden starsi chlap tak pomalu, ze jsem chvilema skoro visel na prednim kole a mel jsem strach, ze diky nemu slitnu – tak pomale to jet zase nejde. Predjet jsem ho tam nemohl, uhnout nehodlal – nastesti v pulce slitl sam (bez nasledku) a tak jsem mohl volne pokracovat.

              0 0
              • MartinXC  

                Já mám zkušenost s veterány spíš tu lepší (myslím veterány, co mají řadu roků odježděných). Na rozdíl od mladých adrenalínků mají taky rozum a cit pro terén, bika a znají vlastní schopnosti.

                Spojení veterán a magor se mi nelíbí, magorské chování má co dělat s narušenou psychikou, chybějícím pudem sebezáchovy a nedostatkem zkušeností. Magor se veteránského věku dožít nemůže.

                RomaneH, mimochodem, radši pojedu z kopce v nebezpečném úseku za staršinou krokem, než přeskakovat ambiciózního ležícího zajíce :-)

                0 0
                • RomanH  

                  Jasne, jak jsem psal, taky jezdim dolu pomaleji nez nekteri mi kamaradi, ale tenkrat to fakt bylo hrozny. V loni mi prisel Kelcak uplne v pohode (jel jsem si svym tempem), letos jsem tam proste chytl jeste vetsiho „umelce“, nez jsem ja. Na tom konkretnim miste je hodne sypky povrch (dost volnych drobnych sutru) a ma to docela sklon – uz jsem premyslel, ze radeji slezu a dam mu naskok. A vubec nic mu nevycitam, kdyz mu to tak vyhovovalo, bylo na me, abych jej predjel. Proti veteranum veteranum vubec nic nemam, prave naopak a doufam, ze budu na stari jako oni. To ani tak nesmerovalo proti nim, jako ke Strecovi a jeho narazce, ze lidi schvalne brzdi, aby jezdili opatrneji.

                  0 0
                  • MartinXC  

                    Jasně. Až budeš veterán, dej vědět. Já od letoška jsem a na Drtiči mě každý mladší, kterého jsem šmiknul, potěšil dvakrát. A naopak, když mi to jiní nandali, tak mě to jako veteránovi tak moc nevadilo :-)

                    Mimochodem, už se těším ma důchodcovské slevy startovného :-)

                    0 0
            • la-da  

              Po shlidnuti takovyho masakru se nedivim ze se z kopce bojis,na druhou stranu jestli jsem to dobre pochopil tak si rozbil hubu protoze kvuli tobe musel vyjet ze stopy tak nevim proc mu nadavas.

              0 0
              • jizby  

                Ty la-do v podtextu obvinujes strece z viny na tom padu. To je hodne nefer.I kdyz se strecem nesouhlasim musim se ho zastat, protoze kdyz se jede sjezd v terenu tak proste neni mozne se jeste divat dozadu a hlidat jestli nekdo prijizdi 2krat (strec psal 3krat) rychleji. To se ev resi vykrikama ale i tak je plne na odpovednosti zadniho, jestli se v takovym pripade vymele, nebo to ubrzdi. Tim nerikam, ze ten vpredu ma pravo zdrzovat. Jeho moralni povinnost je neprekazet, ale ta zacina az tehdy, kdy se dozvi, ze zdrzuje.

                0 0
                • McBlacky  

                  mě by jenom zajímalo kdy a kde se to stalo, přece jen smr?áků zas tolik na tuzemnských maratonech nebylo…

                  0 0
                  • Volf  

                    Mě taky, ale asi se to nikdy nedozvíme.

                    0 0
                    • rasto  

                      taky si myslim! 42 letej chlapik se zaregistruje jen proto aby se zastal streca? :-))

                      0 0
                      • jizby  

                        Tahle diskuse mi prisla zajimava z komunikacniho hlediska. Vstupem do ni mi neslo o zastavani se zrovna streca, ale vadi mi podpasovky v diskusi. Tak mi prispevek la-da pripadal. Ostatnim ne? A to bez ohledu na to, zda se ten pad opravdu stal dle popisu. La-da psal tak, jako by mu to veril. Jinak – a to je druha vec, s tou smrti si myslim taky, ze strec keca. Ten pad se asi nejak stat mohl, ale jeho popis mi pripada znacne pribarveny. A taky proto, ze tuto informaci strec nerekl hned, ale az v reakci na vyvoj diskuse. Takhle to vypada, jako ucelove jednani. Jsem rad, ze tato dlouha diskuse konecne zacina mirit ke kritické vecnosti.

                        0 0
                • Darkson  

                  naprostý souhlas. maratón je masová amatérská akce a každý musí jet tak, že počítá i s ostatními, tedy i pomalejšími, bikery.

                  0 0
    • Kaja  

      To je vidět,že tvoje ego je ještě pořád ve vývinu a hrubě zaclání ve výhledu tvýmu mozku.Mě přivedl k pořádný cyklistice člověk,kterej ve 46ti letech dojel na kole do Říma a ne do pr… jako někteří.Dneska je mu 50 a pořádáme spolu akce pro mladý hormonky kolem 16ti:10 denní cyklotábor do Roháčů a zpět,spojený s horskou pěší turistikou.Rád bych viděl tebe,jak se v padesáti houpeš v křesle a seš línej dojít pro noviny

      0 0
      • stréc od piva  

        nějak sem nepochopil zcela off topic

        0 0
        • rasto  

          obavam se, ze Kaja neni zas tak moc mimo, strecu ;-)

          0 0
          • Třé?a  

            Zda se mě to jako kravina, ale je pravda že válet se na zemy někde ve sjezdu, tuhle kategori vidim nejčastějš. Zrovna před týdnem sem se pověsil (né na závodě) na takovýho typana a když sem vyděl jak jede v technickym sjezdu, tak si říkam tohle nedopadne dobře. A taky že jo, za chvíly se válel a ještě magor neměl helmu. Pak když se pozbíral, tak říká „******** brzdy“. Nic propti ta?kum, ale mohly by si někteří uvědomit že holt už na něco prostě nemaj(ale ne všichni).

            0 0
            • dedek55  

              o)) no taky patřím k 40+..spíš 50–0.5..a nestydím se za to..o)) jezdím spíš fríroudík občas střihnu maratonek ale přiznám že mě to už moc nebaví protože se tam každej žene jak vítr a není žádná legrace..o) ale s partou co jezdíme(jsem nejstarší) jsme setkáváme spíš s opakem…vždy se děsíme těch mladech bláznů bez pudu sebezáchovy kteří lítaj dolů jak čertíci z krabičky..potom když dojedem dolů s pár vteřinama po nich je většinou sbíráme.. oni totiž když vidí „starý“ páprdy tak si říkaj co ti tady dělaj „ukážu jim jak se jezdí“… a to že někdo jezdí bez helmy..hmmmmm to svědčí samo o sobě že není v pořádku…at' je starej nebo mladej…

              0 0
          • Kaja  

            To si myslíš,že každej,kdo dělá tábory a podobný akce musí bejt stařec?Mě je 19 a jsem rád,že můžu dělat akce s naším „dědou Jardou“,i když se občas kvůli něčemu chytnem,důležitý je, že nám jde oběma o stejnou věc.

            0 0
    • Glum  

      Nějak tomu nerozumím. Když do kopce jedou jak teta s taškama, bylo by logický, že je v prvním kopci utrhneš a neuvidíš je nikdy více. Jestli to není tím, že jako teta s taškama jedeš sám…

      0 0
    • jarka  

      Jsem taky veterán40+.Doufám že se zúčastníš Sudet kde předvedeš svoji sílu a porovnáš se s kategorií 40+. Sázím na tebe že se na těch drobných kopečkách nezadýcháš a všechny sjezdy sjedeš (tašky sice nevozím, ale já něco opravdu nesjíždím)

      0 0
    • figur  

      Mně zase vadí zadýchaní chcípáčci kolem 20 let,kteří se snaží něco předvést v zimě na běžkách v úzkém úvoze,kterej bych si rád vybruslil.Ale prostě počkám,až vylezou a jedu dál.Není to spíš o toleranci a snášenlivosti?Taky veterán.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.