nová patka=nejde seřídit přehazka

17 nepřečtených
  • Andrew

    Vyměnil jsem rovnanou patku (byla srovnaná v servisu a myslím že dobře) za novou a nemůžu seřídit přahazku. Pokud to chodí na menších kolečkách tak na větších je problém a naopak. Jako by ty rozteče, o který se to posune při přeřazení neseděli po celým rozsahu kazety. Na té rovnané předchozí patce to chodilo obstojně. Bovden pravidelně čistím, přehazku a kladky taky. Nevím, čím by to mohlo být? Že by už nová patka byla křivá? Nějakej nápad, než tam zase dám tu starou patku?

    0 0
    • MARIN  

      co se mrknout jestli ta nova neni ohla

      0 0
      • Andrew  

        No na první pohled se to nezdá. Nevím jak to zjistit přesně. Napadlo mě to, proto jsem to i v předchozím textu napsal jako možnost. Nenapadá mě, čím jiným by to mohlo být. Snad to není nejak bouchlá přehazka. Nějakej šrám na sobě už má, ale když to před tím řadilo?

        0 0
        • slavekRM  

          Myslím, že jsi přesně odhadl problém – bouchnutá přehazovačka. Právě proto se v servisech rovnají patky přímo na biku společně s přehazkou, protože eliminují už drobné odchylky naražené přehazky. Kdyby jsi na tu novou patku dal novou přehazku bylo by to OK(ale drahé).

          0 0
          • Andrew  

            Chci mít jednu patku do zásoby. Takže řešení je nechat si i tu novou patku „zohnout=narovnat“ v servisu. Takhle mě je nanic.

            Myslel jsem, že patka je proto tak měkká, aby se ohla dřív než přehazka a ochránila ji.

            0 0
            • slavekRM  

              Jo to máš sice pravdu, že patka jeměkká za účelem ochrany přehazky, nicméně to platí: Jen do určité síly, při jejím překročení se ohne jak patka, tak i přehazka. Navíc záleží z které strany jde ráz, jde li souběžně s kolem, tak toho moc patka nezachytí v tomto směru je dostatečně tuhá na to, aby to odskákala přehazka. Nicméně úplně stejný problém jsem řešil loni a dořešil „pokřivením“ nové patky v servisu. Za dva měsíce jsem kupoval novou přehazku a musel jít znovu patku „porovnat“ aby to aspon trochu šlapalo.

              0 0
              • Andrew  

                No bezva to jsou super vyhlídky…

                0 0
                • Darkson  

                  nic si z toho nedělej, mě se to stalo taky. já mám týden novou přehazku i patku a včera mi prasknul ráfek…

                  0 0
                  • McBlacky  

                    jsi něco špatně skočil?

                    0 0
                    • Darkson  

                      kéž by, přejel jsem kanál na silnici…asi už byl naprasklej a nevšim jsem si toho. chci teď něco pevnějšího- nemáte někdo zkušenost s Mavic F219?

                      0 0
        • PePu  

          Nevim, jak dobre mas bowdeny, ale ani cisteni obcas nepomuze. Ta vlozka, at uz je z cehokoli, se za cas prodre a pak to nejde. Take se zkus podivat, zda na pozice prehazky nema vliv sila upnuti RU.

          0 0
    • zubus  

      Tak to sa presne stalo mne na novej XTR prehadzke. Neveril som vlatnym ociam. Ak isla dobre na malych koleckach, tak zle na velkych a naopak. Problem bol jednoduchy, ale neviem ci je to aj Tvoj. Ked som totiz menil lanko, tak som nahodou otocil prichytny sroub, a lanko som upevnil VRCHOM a nie SPODOM, a bol problem… Ked som lanko na prehadzke upevnil opat SPODOM, vsetko ok.

      0 0
      • Andrew  

        Bohužel to tak jednoduše nespravím. Lanko jsem neoddělával, jen jsem vyměnil patku.

        0 0
        • zubus  

          Ja som totiz urval prehadzku asi pred mesiacom. Ohla sa mi aj patka. Ale po narovnani patky uz bohuzial prehadzka nedrzala osu rovnobeznu s ramom, cize klietka chodila po akomsi pol-obluku. Na malom kolecku klietka smerovala od ramu, ne velkom k ramu. Na 3–4 kolecku to bolo ok. Skusal som aj prehadzku rovnat, ale neslo to. Tak vela stastia.....

          0 0
    • x-mass  

      Hmmm… mam malinko podobny problem. Nechal jsem si na kolo nasadit XT 2004 s kratkym ramenem. Vsechny prevody to „zvlada“. Ale kdyz jsem na prostrednim prevodniku, tak to ten retez chce mermomoci prehodit na horni pastorek. Po tom co jsem si s tim malinko pohral, tak to na prostrednim prestalo a zacalo to blbnout na malim prevodniku. Proste se mi nedari seridit to, tak aby chodila na vsech pastorcich. Praseci prevody nepouzivam. Mate nekdo nejaky typ, jak to seridit?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.