• krbec

    Potřeboval bych pomoct s výběrem sedla na MTB. Mám tam přes rok původní sedlo WTB Rocket V (nebo tak nějak) a v poslední době s nim už mám trochu problémy – na Drtiči jsem si na něm lehce nadrtil pozadí, že jsem si čtyři dni pořádně nesedl:o((( Nevim jestli je to jen sedlem, jestli se prosedělo, nebo jsem vyměkl … ale určitě nějakou radu ohledně nákupu nového ocením!!! Díky!:o))

    0 0
    • HonzaV  

      2 roky jsem trpel na sedle Hardware(koupeno na Rockmachinu) a po instalaci zakladniho modelu Fizik Nisene vrnim blahem.

      0 0
      • Rolei  

        Rok mě štvalo vrzání sedla Hardware (koupeno na Rockmachine) a po instaci základního modelu Fizik Nisene (CP) čekám už asi půlroku na vhodnou příležitost ho vyměnit za jiné…(ani nevím jak se roztrhalo a nemůžu si na něj prostě zvyknout) To není nic proti tomu sedlu, píšu to jen proto abych zdůraznil, že sedlo je opravdu individuální záležitost…

        0 0
        • Volf  

          Taky tak. Nikdy jsem si nezvyknul. Teď Selle Italia Trimatic 2 gel a i po 100 km nevím, že mám zadek.

          0 0
        • krbec  

          JJ, taky jsem na něj koukal … na Nisene CP3, píšou, že tenhle je trošku pohodlnější, než Nisene norm. … Možná bych měl uvést taky to, že moje váha lehce skomírá pod osmdesátkou. Koukal jsem i na jiný značky, jestli s nima nemá někdo nějaký zkušenosti????

          0 0
      • K2  

        Měl jsem starý model Trimatica, trpěl jsem jak zvíře. Nešlo dva dny o sobě jezdit na kole. Pak jesm nasadil Velo sundané z Rm přeznačkované na HardWare a bylo to v pohodě – to jsem časem roztrhal a teď jezdím na Pellsu RSL – doufám, že jsem nepopletl typ a taky to jde (v terénu je pohodlnější než na asfaltě)

        0 0
        • krbec  

          Na ty Pells jsem taky koukal … ale ještě jsem o nich moc neslyšel … Co jsem se ptal (mimo forum), tak mi doporučujou fizik … Docela by bylo zajímavý porovnání Pells x Fizik I když i to je subjektivní, každý ma jiný zadek:o))

          0 0
          • K2  

            Tohle musíš vyzkoušet. Vyvaruj se sedlům, které mají měkké polstrování a mají ho pouze v tenké vrstvě – prosedneš to a budeš sedět kostma na skletu, který pokud nemá vychytaný tvar, tak tě bude tlačit. Pells a podobná sedla jsou většinou tvrdá, ale dobře tvarovaná – je to však individuální záležitost.

            0 0
          • JohnLee  

            Pred par dny jsem vymenil sedlo Hardware za Pells RSC.Neveril jsem,ze muze byt mezi sedly tak brutalni rozdil,z pohledu meho pozadi. Dost jsem trpel,ale hned jak jsem nasedl na novy sedlo a ujel par metru,tak jsem se zamiloval…jeste jsem na nem nejel vice jak 20km vtahu,ale myslim ze jsem si vybral spravne…ale zalezi na zadku…

            0 0
        • Orbis  

          No já teď jezdim na Pell'su RX TI a je super skvělej tvar pohodlný (to dělaj asi ty titanový vzpěry) vážil jsem ho 170g za 1590 Kč No nekup to!

          0 0
    • krbec  

      na starým kole jsem měl nějaký klasický sedlo, rovný, bez „super“ záhybů a bylo v pohodě … nevim ani kdo ho dělal a je už drobet rozdrbaný (po děch 10 letech), jinak bych ho přehodil … :-/

      0 0
      • pitelboy  

        ja mel puceny sedlo PELS na TITANu (uz newim oznaceni) a najel sem asi 70km a myslel sem ze mi ta ma prdel upadne

        0 0
    • MARIN  

      PellS RX Ti viz.recenze

      0 0
      • krbec  

        JJ, koukal jsem … dokonce máš i podporu z předchozího příspěvku … Tak teď už se to vytřídilo na Pells a Fizik … Škoda že se sedlo nedá pujčit před koupením, třeba aspoň na dva dni na vyzkoušení :-/

        0 0
        • Vrci  

          Já jsem si sedlo normálně proti záloze na půl dne půjčil odjel asi pade a koupil.

          0 0
          • krbec  

            JJ, jsi asi první od koho tohle slyšim … můžeš mi jen prozradit, kde byli tak ochotní??

            0 0
            • Paja  

              Ja mam selle italia turbomatic 3, kdyz jsem ho kupoval (Brno, cyklo pavka) nechal jsem jim tam nechal penize, namontoval a jel se projet na cca trictvrte hodiny (takto sice nepoznas, co by sedlo se zadkem udelalo kdyz budes hodne jezdit napr. 4hod/den a tak treba tyden) ale mozna tak poznas sedlo, ktery ti nesedne vudec (san marco rolls due, ktery jsem koupil s kolem byl nepohodlny hned od zacatku), myslim, ze by mi ho nechali na odzkouseni i na par hodinek, zalezi na ochote prodavacu, ale zda se, ze jsem vybral dobre – treba pred 14 dny jsem za 6 dnu najel pres 600km a zadek to prezil:))

              0 0
              • krbec  

                Tohle bylo ze začátku vcelku v pohodě, ale asi se prosedlo a teď ten comfort tunel, nebo jak tomu řikaj, dělá spíš uncomfort prohlubeň:o( Uvidíme po čtvrtku, jak to pujde na Fizikovi … Teď sehnat třeba ještě nekoho s tim sedlem od Pells nebo od selle :o))))

                0 0
                • Paja  

                  No prave za tu hodinu, co jsem zkousel se da poznat tak leda uplne nevhodny sedlo, za odpoledne jak to budes zkouset ty snad vic, kazdopadne ja mam na tom turbomaticovi hodne pres 10000km, takze je uz docela odzkouseny:)

                  0 0
        • Karaya  

          Jsou i jine firmy nez Fizik a Pells. Ja mam treba Selle Italia Flite TransAm s titanovyma lyzinama a je mnohem lepsi nez predchozi Velo, cena 1500 je taky v pohode…

          0 0
    • manzesman  

      Ja jezdil do ted na IKE, ktere bylo original na novem biku koupenem pred tremi lety. Protoze si stavim novy a nemam jeste vsechny dily, tak jsem si dal zatim nove sedlo na stary bike a nechapu, proc jsem to neudelal davno. Jde o Fizik Gobi s titanovyma vzperama. Super pohodlne sedlo na delsi vyjizdky a pritom uzke, takze neprekazi pri slapani. Muzu jen vrele doporucit. Navic je delsi nez me stare sedlo, takze umoznuje vetsi variabilitu posedu, coz se hodi do kopcu. Moji drahe polovicce jsem poridil Fizik Vitesse CP3, ale jeste jsem ji ho nenamontoval, takze zatim nemuzu poreferovat.

      0 0
    • rasto  

      muj zadek si uuuzasne zvykl na selle italia ;-)

      0 0
    • krbec  

      Tam mám na ctvtek na vyjížďku domluvenou výpujčku sedla Fizik Nisene, tak uvidíme … na oplátku zas já pujčuju svoje super sedlo:o) O výsledcích pokusu poreferuju … tedy pokud mě dotyčný pak tim mým sedlem neumlátí :o)))

      0 0
      • Paja  

        To je asi nejlepsi, co muzes udelat, pokud mas od koho, na par hodinek si pujcit ruzna sedla (ikdyz vysezena pro jiny zadek) a podle toho pak vybrat…

        0 0
      • default  

        No uvidime, jedme okolo reky, pak okolo rybnika az na Okor se jede podel potoka! ;-))) V nejhorsim povlave az do Hamburku. :-D

        0 0
        • krbec  

          Co myslíš, jako moje sedlo, nebo moje umlácené tělo WTB sedlem? :o))) Ale v každém případě ti doporučuju si vzít kra?asi s puchejřem … aby jsi tu ukázku přežil. Já bych snad s tim Fizikem problémy mít nemusel :o)))

          0 0
          • default  

            Nejspis se budu muset zbavit tela, no a sedla taky, protoze to je corpus delicty! ;-)

            0 0
            • krbec  

              Jeje, tak to abych doma nahlásil s kam a kam jedu, jdybych se už náhodou nevrátil :o))))

              0 0
    • blick  

      Koukni se na Specialized BodyGeometry Telluride – kvalitní sedlo, za slušnou cenu. Nebo S BG Pro, ale to už něco stojí…

      0 0
      • krbec  

        Díky za tip … jdu se tam juknout. Máš s nima nějaké zkušenosti?

        0 0
        • MartinX  

          Já ho jezdím dva roky (8kkm) a můžu říct, že na superdlouhé štreky není pro mé pozadí nic lepšího :-) Na závodech a maratonech o sedle nic nevím, protože mám jiné starosti – přežít a když občas změníš polohu je to super sedlo. Jako jediné přežilo už pár pádů a tak příště půjdu znova do Specialized BG. Jinak mám ten nejlevnější typ z plastu a koženky cca za 700,– a je v poho… Titanová lyžina je určitě mnohem lepší, ale zaléží na peněžence.

          0 0
        • blick  

          Jezdil jsem 3 roky BG Pro s gelem a dirou na větrání zadnice, nyní mám na kole BG Telluride a měnit za BG Pro nebudu. Žlábek je mnohem lepší než gel. S Pro jsem přeci jen při delším přesunu po silnici nebo monotónním výjezdu necítil přirození. Teď je to v poho a je i pohodlnější. Možná bych testnul letošní BG Pro s dírou, ale zatím k tomu nemám důvod. Snad až ho někde rozervu.. :o)

          0 0
      • senožrout  

        Chtěl jsem koupit BG2 Pro Gel. Jenže v 69tce tedy u dovozce už žádný nejsou, koupil jsem BG2 Sport. Potřeboval jsem ho rychle. Dojel jsem na něm zatím z Jindřichova Hradce do Břeclavi podél hranice. Sedlo je to pohodlný. Dřívější bolesti třídel ze starých San Marco jsou ta tam. Jen je na mne dost měkký. Takže buď zkončí na zimáku nebo ho po mně někdo podědí. To sedlo Telluride jsem taky zkoušel, ale přišlo mi stejně měkký. Ale systém BG mi vyhovuje. Jen už aby měli to Pro. Ale to prej až v únoru…

        0 0
    • krbec  

      Na včerejší vyjíždce jsem si pujčil od Defaulta sedlo Fizik Nisene a broti tomu WTB něco V je to nebe a dudy … najeli jsme tedy jen 30 km (dlouho v práci a brzo tma), ale musim říct, že neni na co si zvykat … ani jsem o sedle nevěděl .. :o))) Tak zatim favorití Nisene … Nemá třebas někdo sedlo od Pells nebo jiné, ještě pro srovnání na vyjížďku?:o) Teda pokud možno z Prahy?

      0 0
      • default  

        Este mam doma sedlo ze skladacky… …to by's mohl taky zkusit! :-D

        0 0
        • krbec  

          že by? :o)))) To snad už radši to moje ze starého Mongoose Switchback (1992 nebo 93):o))

          0 0
    • adco  

      Na jar som si kúpil Fizik Gobi. Po 2k km dojmy výborné, hlavne tie Ti lyžiny bez problémov vyberajú menšie nerovnosti, zvykol som na ne hneď, ani štreky nad 100 km nerobia žiadne problémy.

      0 0
      • krbec  

        NJ, tak asi toho Fizika … ale asi ten Nisene … ten má taky Ti lyžiny … teda aspoň myslim …

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.