• BoB

    V recenzích nic, v diskuzi jsou tak jako chválený (dokonce i od p-a-d-l-i-s-t-y----). Más je koupit nebo radši juicy (mluvím o Mono M4, takže 4 pístek) Nebo snad Grimeca (Sram)?

    0 0
    • PePu  

      Tak toto mne take zajima (Mono M4 vs. Juicy 7). Avidy ted testuje(-oval) Franta, ale kdyz jsem sem hodil dotaz, tak zatim nic. Grimecy jsou dle meho nazoru uplne jina liga, i kdyz znam jednoho spokojeneho uzivatele (ma tedy XSIV, ale to je totez).

      0 0
      • Franta  

        No mam Hope M4. Abych rekl an rovinu tak se svejma jsem posledni dobou vice nespokojen. Jednozancne podle okoli kdo to vozi (kazdy spis na FR/DH/4×) tak si nestezuje. Muj problem jak to tak vypada lezi proste jen v destickach :(( Ted uz delaj jen Mono, nezkousel jsem. Osobne porad Hope brzdam verim, ale bude je to chtit poladit. Ptal jsem se kamose, PEvnaka, co je vozil a vozi. Taky mu po case (dva roky zavodu) prestavali brzdit a tak je rozebral a znova slozil a naplnil a jak novy. Problem bude s tema deskama. Cesky dovozce me rekl ze Hope desky ted dela Fibrax a prodal me Fibrax. Ja na jednom anglickem webu, kde jsem si pripadal jak v neby, nebot tam maji veskere dily na jakekoliv hope nasel i desticky, v original baleni Hope. Takze je me jasne na cem jsem tady v CR.

        Avid Juicy Seven – kdyz srovnam paku, jeji nesporna vyhoda je (ikdyz je li opravdu tak vyuzitlena?!) ze jde pouzit i jako prava/leva – expanzka je uprostred a cerveny knoflik jde prehodit.

        Oproti Hope maj lepsi packy. Hope maji packy lepsi nez Shimano, jsou ploche a ne takove vypoukle. Avid jsou jeste lepsi, vic zahle, lepe me sedi. Brzdy jsem dostal s kotoucema 160mm coz na DH neni optimum. Od zacatku – a to i s tim, ze je co vim melo Velo a DirtBiker – brzdi zadni vice nez predni, snad predni ma jednu novou desticku a je potreba ji zajet. Zadni paka zda se vice mekci . prisuzuji to k zavzdusnene brzde. S 160mm kotoucem se v DH po delsi dobe nechytala, ale to prave bude tim zavzdusnenim nejspise a malym kotoucem. Jeste planuji ji zkusit s velkym kotoucem. Predni me prisla ze tvrdne, ale mozna to bylo unavou prstu ve sjezdu, kdy neni prilis zajeta. I tak brzdila dobre. Se zadni brzdou neni problem jezdit po zadnim ci manualky (ve stoje po zadnim bez slapani). Brzde se da verit a pri tehle skopicinach se docela pozna co brzdi. Ten jejich system CPS – vystredeni prasete na adapter je jednoduchej a funguje. Cerveny kolecko je taky fajn, ale mam obavu aby to nebyla vec na vic co se posere.

        Oproti Hope maj o dost mensi prumer hadicky a moc ve me duveru nevzbuzuji. Kotouce jsou fajn, peknej design, desky nevim zda sintrovane ci organicke, ale brzdi dobre. Nevyhodu bych mozna videl v tom, ze nikdo z cca 7 vyrobcu desticek nedela Avid, nebo o nem nevim.

        Kamosi z Plzne me ale vrtaji do Grimec, snad model 12 ci tak nak. Grimeca byla pekna sracka ze zacatku a kamos co dela s motorkama rikal ze se to davalo na nejvetsi sracky, ale jak to vypada asi to hosi vychytali.

        Co ovsem je peklo, jsou Shimano Saint. Sice me packy Shimano nesedi svym tvarem, ale brzdy brzdy o 50.100% jinak nez vse co jsem zkusil. Cena taky neni spatna. Snad jen prave ve sjezdu, kdy uz ruce nestihaji muze byt supercitliva brzda, kde je minimalni rozdil mezi davkovanim a zabrzdenim katastrofou..Tuknes na paku a jdes…

        Takze sumasumarum..

        Chci vyzkouset Sh Saint na delsim sjezdu a pak se uvidi, ale zatim me hodne mile prekvapily.

        2/Hope – ac jsem ted nespokojen, resim to a dam jim klid. Jen si nadavam, ze jsem si na ne nenechal sahnout na Festu na Lago di Garda, mohlo byt po starostech.

        3/Avid jsou fajn, ale prijde me ta cena prehnana. Urcite bych nerikal ze jsou nejlepsi na svete. Sel bych spise do Hope Mono.

        0 0
    • enjoy  

      jednou jsem takhle zastavil na jednom miste s par skockama,ze se taky o neco pokusim.byli tam nejaky typci a jeden se pta druhyho,co to ma za hydry?a on(takovym dulezitym tonem:-)),to jsou hopy,nejlepsi brzdy na svete. tak si to nejak preberte:-)

      0 0
      • McBlacky  

        nesmíš hned všemu věřit, ale hezky se to poslouchá viď… :-)

        0 0
      • Gumicuk  

        :-)) Takove znalecke posudky mam nejradeji… Nedavno jsem byl v jednom obchode s kolama a mel jsem tam i to svoje, nekdo si ho tam zacal prohlizet a trochu osahavat a kolegovi rikal (taky tim dulezitym tonem)- podivej se na to, to je opravdove zavodni kolo. Ono to takhe nevyzni, to se musi slyset na vlastni usi :-))

        0 0
    • till  

      Sou Hope na nakym ceskym e-shopu? Nikde sem je u nas nenasel!:-( Jaky sou ceny?

      0 0
      • PePu  

        Nikde jsem take nevidel. Cena za Mono M4 je 7100(dalsi jsou nekde v archivu=hledej smudlo:). Muzes zkusit se na nejakem e-shopu poptat, zda by nesehnali za lepsi.

        0 0
      • Gumicuk  

        Zkus bikestore, ale predtim se prosimte podivej na www.hopetech.com/ alespon vis co kupujes…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.