vltyho ukradený kolo - pojiš?ovna

40 nepřečtených
  • vlty

    Tak dneska mně přišli peníze z pojiš?ovny. Hurá! Je to sice „jenom“ 13 tisíc ale lepší než drátem do voka. Těch 13 je maximální hranice pro ukradnuté věci mimo domácnost. Šlo to totiž z mojeho pojištění domácnosti. Prvně jsem to zkoušel uplatnit na pojistku školy (kde mně to ukradli) ale koop. se vyjádřila, že kolo není k hraní volejbalu nezbytně nutné, takže se na to pojištění školy nevztahuje. Takže pozor, když vám šlohnou kolo z nějaké budovy/místa, kde zloději museli překonat překážku, tak je to likvidní z pojistky domácnosti. Je jenom blbá ta max. výše. Takže vždycky volat policajty, aby poslali výjezdovku na ohledání místa činu! Do měsíce snad budu zase jezdit.

    0 0
    • K2  

      Díky za praktické info, doufám, že ho nikdo z nás nebude potřebovat:) A? to poskládáš co nejrychleji a? můžeš bikovat.

      0 0
    • Smazaný účet  

      to je zajímavý, pamatuju si že kamarádovi šlohli kolo ze školy, měl ho zamčený k plotu. Sme mu to dosvědčili, posbírali účtenky od dílů a složili mu virtuální drahé kolo tak za 20 kkč a eště na tom vydělal. šlo to z pojistky školy. asi záleží na smlouvě.

      0 0
      • vlty  

        mám doma vyjádření té pojištovny, zamítlo se to z výše uvedeného důvodu. Taky mně to bylo divný, protože nic, co sebou bereš není bezpodmínečně nutný na hraní volišu, leda snad míč…

        0 0
        • blue  

          to snad nema s hranim volejbalu nic spolecnyho, ne? to kolo je tvuj dopravni prostredek a je snad jedno, jestli jedes hrat volejbal, nebo pro rohliky…

          kamosovi ukradli taky kolo pred skolou a bez debat to zaplatila skola ze svy pojistky… taky mohli argumentovat, ze kolo neni nezbytne nutny pri vyucovani…

          divna pojistovna

          0 0
          • vlty  

            kooperativa…

            0 0
          • Volf  

            Já si myslím, že ze zákona je kolo považováno za dopravní prostředek do zaměstnání nebo školy. Tyto jsou povinny je zajistit proti krádeži. Pokud ti kolo ukradnou ve škole nebo v práci a kolo bylo v prostoru k tomu určeném musí ti škola nebo zaměstnavatel vzniklou škodu uhradit. Já mám třeba pojištěný kola vrámci pojištění domácnosti a za ukradená kola pojiš?ovnavyplácí pojistně plnění v případě, že kolo bylo ukradeno na místě obvyklém a bylo zamčeno. A za místo obvyklé se může považovat i stojan na kolo třeba před sámoškou.

            0 0
            • vlty  

              jo to je pravda, jenže já do tý školy nechodím jako žák, ale jenom s partičkou jednou tejdně na voliš. Takže jako obvyklý dopravní prostředek se to považuje asi jenom na dopravu do zaměstnání/školy.

              0 0
              • Volf  

                No tak se pokus si s nima rozpovídat to místo obvyklé. Pokud jdu na hřiště, je tam stojan na kolo, kolo zamku a ukradnou mi ho, tak jsem splnil obě podmínky. No ale jestli se vykroutěj, tak to svý pojištění můžu jít klidně zrušit.

                0 0
                • vlty  

                  ne jak jsem psal, pojistka domácnosti to kryla ale prvně jsem zkoušel to vymáhat na škole (a ta zas na tý kooperativě, u který je pojištěna). Každopádně v tý škole jsem to kolo měl vevnitř v šatně, která není dveřmi oddělena od tělárny a bylo tam volně opřený o zeď. Ale zvenku šlo projít jenom přes dvoje zabouchnutý dveře s kulou místo kliky. Já kdyžtak obě vyjádření tý pojištovny hodím někam na net, a? se můžeš mrknout.

                  0 0
      • Seppy  

        jo pojistka ze skoly je nejlepsi, kamos si zlomil koleno a dostal 24000, a to se vyplati, taky o tom premyslim, potrebuju novou vidli:))

        0 0
        • enjoy  

          zlom si koleno a vydelas dvakrat.az ti da penize pojistovna a podruhy az budes prodavat svuj bike,protoze uz ti k nicemu nebude:-)

          0 0
        • Lada1  

          sice nevim co presne znamena termin „zlomit koleno“ ale taky se ti muze stat ze ti daji TEP a budes kantare do konce zivota

          0 0
        • jihra  

          Jestli ten tvůj kámoš dostal za zlomené koleno jen 24.000, tak to měl dost blbou pojistku.

          0 0
    • Franta  

      tak me tak napada, jak mate pojistene kolo a jake smlouvy a typy pojisteni muzou na to byt?

      0 0
    • MartinXC  

      Tož hodně zdaru s budoucím bikem !

      0 0
      • vlty  

        dík, už toho moc nechybí, s dovolením na něj použiju ještě tu duši od tebe, mám ju pořád schovanou, že ti ji vrátím, až tě potkám. To tě spíš někdy pozvu na pivo, protože třeba na přehradě už ses kolem mně několikrát prohnal.

        0 0
        • MartinXC  

          Hele, hlavně potvrď, že je to FlyWeight a že z hlediska defektů drží stejně jako čtvrtkilové duše :-)

          0 0
        • MartinXC  

          ještě jsem zapoměl napsat: vrátit netřeba, pošli ji dál …

          0 0
    • Karaya  

      Toz to rad slysim, ze pojistovna da alespon neco, to budu i ja klidnejsi.. Ja mam limit na kolo 15000, coz taky neni moc…

      Co budes skladat za kolo?

      0 0
      • vlty  

        už je to skoro poskládaný, chybí už jenom představec (ten je na cestě) a pláště a brzdový čelisti (ty jsou taky na cestě) takže už se to hezky rýsuje. Kdybys chtěl pro inspiraci, tak to nový kolo mám rozepsaný v excelovský tabulce po komponentech včetně cen a gramů.

        0 0
        • MartinXC  

          No tak se pochlub, a? ti to můžeme znechutit dřív neš si bika postavíš ;-)

          0 0
          • vlty  

            no zjistil jsem, že vlastěn ani lehkýho bika nepotřebuju :-)))) pak to sem hodím.

            0 0
          • vlty  

            Snad to bude čitelný, nevím, jak to zalomí řádky, kdyžtak to předělám. Kritizovat můžeš, ale to je tak všechno, co s tím naděláš :-)

            rám RM Blizzard 2003 4 190,00 Kč 1 910 vídla Marzocchi MX Comp AIR 105 6 990,00 Kč 1 865
            + čepy na véčka 46 přední kolo no name – domácí smetí 0,00 Kč 966 zadní kolo Mavic 221, LX, DT+upínák 2 570,00 Kč 1 128 kliky alivio – domácí smetí 0,00 Kč 912 střed alivio čtyřhran 270,00 Kč 326 pedály vobyč – domácí smetí 0,00 Kč 370 hlav. složení no name 360,00 Kč 134
            ježek 26 představec Pells XR7 100 + 5% 640,00 Kč 138 ródla Pells XV6 390,00 Kč 280 přesmykač alivio – domácí smetí 0,00 Kč 154 házečka XT M 750 1 690,00 Kč 250 kazeta deore – domácí smetí 0,00 Kč 360 brzda přední Deore M 510 320,00 Kč 210 brzda zadní Deore M 510 320,00 Kč 210 brzdové páky Deore LX 472,00 Kč 188 řadící páčky LX M 570 (včetně lanka) 1 630,00 Kč 280 gripy Storck 310,00 Kč 100 sedlovka Pells XR1 Light 375,00 Kč 286 sedlo Pells RCS Ti 1 790,00 Kč 175 řetěz 0,00 Kč 300 pláště+duše rubeny saurus+hubený duše 1 300 bovdeny a mazání 400 páska do ráfku 120,00 Kč 20 rychloupínák sedlovky 249,00 Kč 50

            celkem 22 686,00 Kč 12 384

            0 0
            • vlty  

              kurnik, tak ty malý čísla za cenou jsou gramy…

              0 0
            • Ceslo  

              Chybi ti hmotnost u bovdenu:-)

              Jin preji hodne stesti s novym kolem

              0 0
              • vlty  

                dal jsem to do sekce bikes, je to tam přehlednější

                0 0
                • MartinXC  

                  Nó, dobrý – to by mohlo jezdit. Asi to bude maličko těžší než součet katalogových vah – třeba ta vidle… Škoda těch Alívkovejch klik, líp by se vyjímaly LXka. Jo a chybí ti tam zvonek a odrazky do výpletu :-))

                  0 0
                  • vlty  

                    neboj, vidle je už doma a je převážená (ostatně jako všechno) na kuchyňské digitální váze… s těma LX klikama počítám ale není vata.. taky pak upgradnu kazetu za XT a přesmyk a přední kolo a možná aj přední brzdu za nějakou kotoučovou ale to až tak příští rok, teď je hlavní, že to snad bude brzo jezdit. jo a s odrazkama teda nepočítám :-) leda s nálepkama, jsou lehčí :o)))

                    0 0
                    • MartinXC  

                      Jsem to váhově srovnal se zimákem (Vision): zhruba stejné – to není špatný za bytelnýho bika kolem 23.000 (Vision stál o polovičku víc).

                      0 0
                      • vlty  

                        jojo taky myslím, že je to celkem za slušný peníze celekm slušný kolo. ono to stejnak potom vyleze na třicet ale pak to bude přesně to, co chci.

                        0 0
                    • Pá-dlista1  

                      To je docela prijemna vaha te vidlice, ne? To me docela prekvapilo. Ted nechapu ty reci o vysoke hmotnosti M vidlic.

                      0 0
                      • vlty  

                        to je ta spešl edice s alu krkem a korunkou ze starejch maratonek… jinak by vážila přes dvě kilča. Jinak když se podíváš na váhy videl 2005 tak ročník 2004 byl jasně netěžší v historii videl lajny MXC.

                        0 0
                      • enjoy  

                        takze zase nic:-)

                        0 0
            • McBlacky  

              akorát trochu nerozumim tý ceně za zadní kolo 221 + Lx + DT… co na tom stojí 2570kč, já mám to samý na deore kazetě a dal jsem za to cca 1200kč a rozdíl cen náb je cca 350 kč…

              0 0
              • vlty  

                aj s vypletením? no na bikestore se to jmenuje zapletená kola III a normálně stojí zadní 2.400,– dal mně nějakou slevu ale zase jsem chtěl ráfek černej a chtěl sem to rychle takže proto ta cena 2,5tis.

                0 0
              • aku  

                Taky mi to prijde vysoke. Kdyby to bylo poskladane podle aktualnich bikestore cen (vcetne slev) tak by to vyslo na 2068kc. Naba 1050, draty 11 (zalezi na to ktere ze), niple 3, rafek 570. Predpoklad 32 der. + prace – vetsinou si vsude rikaji ± 200kc.

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.