Pro enjoy-e ale ne jen pro nej :-)

36 nepřečtených
  • Gumicuk

    Caues, hele mel bych na tebe takovej dotazek… z kolika clanku mas retez? Ja mam totiz takove podezreni ze ho mam nejakej dlouhej… uz po druhe se mi stala takova zahadna technicka potiz (ta posledni mi fakt nasrala :-( Prvni byla ze se mi na retarderu rozpojila rychlospojka (PC59) a uletl mi retez, druha se mi stala vcera vecer… na asfaltu jsem prerazoval z velkeho prevodniku na stredni a pri tom se mi nejak zahadne spodni cast retezu nacpala do voditka presmykace (a samozrejme mi tam docela nehezky orvala barvu z ramu az na hlinik a celkem hluboko :-(( Retez mam z 106 clanku, na sjezdech mi dostrachta o presmykac a taky se mi stava ze mi to pri zaberu preskoci o „jeden zub“ Nevim jestli jsou tohle znamky dlouheho retezu, ale nic jineho mi nenapada, kdyz zaradim velkej prevodnik a nejmensi pastorek tak kladky nejsou kolmo nad sebou, spodni je o neco vic vzadu.jelikoy mi to delali v Programu tak jsem myslel ze to bude o.k. ale kdyz uz se mi stala druha nehoda nedlouho po sobe, tak nevim, nevim…

    0 0
    • JohnLee  

      Ja ti neporadim, ale mas krasny kolo…:))

      0 0
    • Pekáček  

      Sukování řetězu je docela blbá věc, kámošovi v místě šrámů rupla Merida. Já jsem si nechal tlustostěnýho ale dost dorasovanýho Durateka (Vagrant) u výrobce vyvařit a přidělat antisuk.

      0 0
    • McBlacky  

      no jestli nejsou kladky pod sebou tak je to dlouhej řetez a v programu to zprasili. Osobně vozím řetez tak, že dolní kladka je víc vpředu (při velká pila/nejm. převodník) ve sjezdech to tak nerachtá a nepadá řetez…

      0 0
    • Žanek  

      Podle popisu máš dlouhej řetěz. Zkus ješttě malý kolečko x malá placka, kladky by měly být vodorovně a ramínko přehazovačky by se nemělo dotýkat řetězu (špatně se to popisuje, až to vyzkoušíš tak pochopíš, jak to myslím…);

      0 0
      • Gumicuk  

        Dik, urcite to vyzkousim, ale az zitra, protoze ted tu moje kolecko lezi na parketach a ja mu osetruju jizvu :-) osklivej pohled, chudinka. Bzl jsem v jednom bike shopu ptal se na to (nebzli mi schopny odpovedet…) pak mi tak jeden jejich zakaznik rikal ze na sve kolo urcuje delku retezu tak ze kdyz jsou kladky kolmo nad sebou, tak ze jeste prida 2–3 clanky retezu a tak to je spravne. Potom jsem si teda rekl ze to asi mam O.K.ale zjistuju ze to asi tak nebude… V tejdnu zajedu do programu a reknu jim to tam, docela mi tim zklamali :-(

        0 0
        • Aiax  

          Ja znam dva postupy:

          1. nejvetsi prevodnik a nejmensi pastorek a kladky jsou v jedny rovine kolmo k zemi
          2. retez provliknout na velky prevodnik a nejvetsi pastorek + 2 clanky

          Silne ale pochybuju, ze by tohle zrovna v programu neumeli.

          0 0
    • LP  

      Ty vole, to je mi toho tvyho fajnovyho kolecka docela lito, na fotce je fakt paradni :( jestli je to chyba delky retezu a sprasili ti to prodejci, tak bych to chtel reklamovat. vazne a bez kecu.

      0 0
      • enjoy  

        ono to neni zrovna seriovka,aby to mohl reklamovat u prodejce:-) jinak ja mam 108 clanku a problemy nemam.

        0 0
        • Gumicuk  

          Tak to jsem z toho jelen… no kazdopadne jim zavolam a pozeptam se cim ze by to mohlo bejt, ale nic jineho nez ten dlouhej retez mi nenapada.

          0 0
          • Pá-dlista1  

            Jak to tak ctu, tak: mas dlouhej retez. mas problemy s dlouhym retezem lidi ti potvrdili, ze mas dlouhej retez ty uz taky vis, ze mas dlouhej retez

            proc hledas nejakou dalsi pricinu? Neni to praskly ram? Byl bys spokojenejsi? Ja bych teda zkratil retez a pak bych teprv premejslel proc to nepomohlo :)

            0 0
            • enjoy  

              no asi se pozastavil nad tim ze mam o dva clanky vic a problemy nemam:-))

              0 0
              • Pá-dlista1  

                No jo, ale ty jsi do nedavna nevozil helmu a problemy jsi nemel zatimco kolem tebe lidi umirali. Predjede te ve sjezdu panacek na crossovym kole a ty nemas komplexy zatimco tady se plni debaty zamindrakovanyma vonavkama co je predjede baba s chrastim. Ty jsem proste vyjimka :) Me se zda ten retez dlouhej, no.

                0 0
                • Pá-dlista1  

                  Sorry. …jses vyjimka…jses vyjimka.

                  0 0
                • enjoy  

                  kelem me… jestli myslis treba v iraku tak tam asi jo,ale jinak jsem si zadnyho umirajiciho cloveka nevsiml.no asi jezdim moc rychle tak nestiham koukat po vsem. kdyz me fousac predjede,tak si reknu jo husty ten to klati.ale protoze vim co umim a jsem s tim spokojenej a staci mi to,tak me to vazne netrapi:-) a diky za poklonu…,nebo urazku?ja u tebe nikdy nevim:-))

                  0 0
                  • wroum  

                    jses si nejak moc jistej sam sebou. k tobe by se hodil author egoist. moc se tesim az si te prohlidnu. bydlis kousek ode me (cca 400m) a tak se pravdepodobne driv nebo pozdejc potkame. ja te poznam (ten bez helmy), ty me ne – tech blbcu s helmou je dost

                    0 0
                    • enjoy  

                      aa pozor,verit si je zakazano. mel jsem visiona,egoist se mi nejak nelibil. mas divny nazory.nejdriv jsem blbec ja ze nemam helmu a ted jsou zase blbci ti co helmu maji:-o. podle tyhle tvoji reakce to s tvoji dospelosti,jak tu hrajes,az tak horky nebude.ale neboj,ja jsem taky pouze plnoletej,nerikam ze dospelej. jo a pocej:-),jaktoze vis ze bydlim 400m o tebe kdyz muzes tak akorat tusit ze bydlim na zizkove?:-)

                      0 0
                      • Gumicuk  

                        Muzu? :-) Doufam ze vam nebude vadit kdyz se vratim k puvodnimu tematu a vasi „polemiku“ ponecham bez povsimnuti. Pan Pu-dlista :-) miva vetsinou trefny a vtipny poznamky, ale tentokrat se trochu netrefil (vlastne na druhou stranu se i trefil :-) Protoze me bylo opravdu trochu divny ze enjoy ma 108 clanku na retezu a ja jen stosest a mam ho dlouhej (retez :-)) po nejake chvili mi doslo ze ja mam na prehazce kratke raminko, ale to uz jsem nemohl napsat ponevadz jsem nemel pristup k netu. Nevim proc hned rejpe, ale to tu nebudu resit.Jinak teda musim napsat ze mi v programu zklamali… opravdu jsem mel DLOUHEJ RETEZ :-) takze:

                        • jsem mel problem s dlouhym retezem
                        • v servisu mi potvrdili ze mam dlouhej retez
                        • opravdu jsem spravne vedel (tusil) ze mam dlouhej retez

                        Ram prasklej nemam (alespon o tom nevim) a nakonec uz mam zkracenej retez a doufam ze to pomohlo- zjistim to az zitra. Jinak helmu uz mam taky :-)

                        0 0
                        • enjoy  

                          no ja se jich pujdu pozeptat na to jak odvzdusnili moje hopy,nejak se mi to malinko nezda.ale protoze moje zkusenosti s kotoucema nejsou slavny tak na ne zatim nebudu hazet spinu.

                          0 0
                          • Gumicuk  

                            Ohledne kotoucu… mam takovy nejaky podezreni ze se mi trosku zavzdusnili, skousel jsem je zajet z docela slusneho kopce- schvalne jsem brzdil jen zadnim, ze zacatku to bylo docela o.k. ale po sjezdu brzdil ten zadni kotouc podstatne mene nez nahore, bohuzel tomu tak bylo i po vychladnuti systemu a je tomu tak nadale a mam dojem ze paka je takova hobovitejsi. Tak nevim jestli se to nahodou troch nezavzdusnilo jak to bylo horky. Dneska to pujdu projet tak uvidim a dam vedet…

                            0 0
                            • enjoy  

                              hm,tak to vypada podle toho co rikas,ze jsem na tom trochu lip,ale dam to udelat znova.

                              0 0
                        • Pá-dlista1  

                          Musis me brat trochu s nadhledem :) Ale mel jsem pravdu, ne? To ja totiz strasne rad :)

                          0 0
                          • Gumicuk  

                            Neboj myslim ze vetsina lidi co tu je, tak te bere takoveho jakej jsi.. Jo a mel jsi pravdu :-)

                            0 0
                      • wroum  

                        mel sem dojem ze sem nekde tady cet ze bydlis na chodove pobliz/na kolejich. asi informacni sum. za to sorry. jinak to melo mit ironicky podtext. myslel sem ze to pochopis.

                        0 0
                        • enjoy  

                          :-),tak koukam ze si spis ty nepochopil jak jsem to myslel ja:-).ale dobry,ono to vzdycky poznat nejde.

                          0 0
          • MartinXC  

            Dlouhý řetěz o 1–2 články by se jen tak sukovat neměl. Padat – to asi jo. Sukuje se málo namazaný (zaprášený) řetěz. Otřepené zuby převodníků umí chytit řetěz. Náběhy můžou mít otřep a chytit řetěz mezi hranku a placku (při řazení dolů v lehkém záběru)

            Podívej se na zuby placek a náběhové špunty, jestli nemají otřep – zabroušení pomůže.

            0 0
    • websky.cz  

      tak podle popisu mam taky dlouhej retez :) asi si ho necham zkratit

      0 0
      • pitelboy  

        Kdyz mas velkej/velkej (nejvetsi na obou stranach), tak by ramínko šaltru mělo být natáhlé skoro na MAX. Já to dělám takle, ale pak este uberu jeden dvojclanek, takze velkej/velkej tam temer nezaradim. (ani to nedelam). A sem spokojen. retez ve sjezdech tolik nemlati a mam lehci kolo :--)))

        0 0
        • websky.cz  

          jojo, uz se na to chystam, ale nevim, jestli si ho zvladnu znytovat je tam nejaka zrada?

          0 0
          • websky.cz  

            uz jsem to kdesi nasel, neni :) jen nesmim vytlacit nytek :)

            0 0
            • McBlacky  

              když ho vytlačíš tak to jde taky ale je třeba mít hodně pevný nervy… mě to u sramu 48 trvalo cca 30minut, fuj…

              0 0
        • Gumicuk  

          Jojo uz je to vyreseny, dneska to pojedu poradne projet. Tak urcite zase prispeju nejakouotazkou :-)) Dik

          0 0
    • Smazaný účet  

      Echm, dyž už se tu řešilo jak správně nastavit dýlku řetězu tak teď mě napadlo: dyž to budu stavět podle toho úhlu ramínka, jak mám mít nastavenej ten šroubek u patky? S nim se taky nějak mění úhel přehazky… Nebo to nemá takovej vliv?

      0 0
    • JohnLee  

      Vy mate na kolech retez?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.