• pcejka

    Cau,nazral cas zakoupit novy kolo ve vyse uvedene cene,uz nekolik dni nedelam nic jinyho,nez porovnavam nabidky na netu vc. osob. navstev v kamennych storech u nas v Olomouci,dosud jsem jezdil Mongoose,nyni Authora Versus (model 2001),jsem hobbik spise sportovne zalozeny a jezdim tez MTB maratony,zatim mam vyhlidnuto techto par znacek: GT Avalanche 0.0 disc,Kona Caldera,Trek 6700 disc, Giant XTC 3,Apache Blackhawk disc, RM Blizzard a byl bych moc rad,kdybyste byl nekdo schopnej z vlastni zkusenosti zhruba nektera z techto kol porovnat a doporucit a diky za kazdou radu…Petr.P.S­.Nechce se mi slevovat z hydrokotoucu.

    0 0
    • gomolka  

      Rám je rám … být tebou, šel bych do Duratecu Vagrant C7, super rám (podle toho co chceš jezdit), kolo na míru a v sestavě Deore, přehazovačka XT a hydrakotouče 525 je k mání kolem 35 000,–. Já bych asi do tohodle šel … a jednou beztak půjdu!!! :o)

      mrkni se na http://www.Duratec.cz

      0 0
    • Rolei  

      A proč chceš vlastně nový kolo? Tvoje současné má nějakou geometrii a ta ti buď vyhovuje a pak si koupíš podobnou, nebo ne a na základě svých zkušeností něco změníš… Protože podle mě jezdit RM nebo TREK je od sebe jak nebe a dudy (už jen kvuli tomu, že TREK 19" bude asi tak stejně dlouhej jak RM 22", předpokládám, nezjiš?oval jsem to).

      0 0
      • pcejka  

        No prave,kdyz jsem kupoval pred xxx lety Mongoose,tak jsem o mtb vedel celkem hovno,je to,ze si ho chci poridit a aby mel odpruz. vidli,nahodne jsem sel kolem kramu,kde zrovna na tohle kolo byla vyraz. sleva,ja ihned vedle v bance vybral prachy a sel to koupit,kdyz mi ho ukradli,chtel jsem lepsi,v tom roci 2001 i z pohledu penez jsem se rozhod pro toho Authora Versus,aniz bych teoreticky o horacich mel naky podrobnejsi znalosti,velikost 21 jsem casem zjistil je prehnana (merim 181,rozkrok-zem 81cm),tedy kdyz jsem vyslovene casem z jezdeni prevazne po silnici a terenu,ale lehcim presel a oblibil si vylozene a prevazne teren (a tezsi) a zacal to brat trosku vazne a tudiz od min. roku jsem zacal i s maratony (je mi 39 let),no a to kolo je mi ted velky a geometrie nevyhovuje,tudiz jsem se rozhod zakoupit novy a jelikoz si nemuzu dovolit vice,nez okolo 30 litru penez,dle netu a casaku jsem vybral par typu,trosku jsem se propracoval porovnavanim pro a proti do uzsiho finale,kde bych urcite nevylucoval GT Avalanche O.O disc a Kona Caldera,co vy na to,lze porovnat? Ty vidle RS Pilot SL 100mm,resp. Marzocchi EXR Pro Coil u Caldery? Diky moc za kazdej prispevek.

        0 0
        • Darkson  

          co vím já, tak pilot je prý bídnej, do toho bych nešel

          0 0
          • ROpa  

            ako tu uz nikto pisal, v tejto kategoriii… ked chces lepsiu jedine rovno pri kupe vymenit alebo kupit bajk inej triedy ale to uz je cena kusok inde…

            Rasto

            0 0
            • Darkson  

              To je fakt, ono sehnat kolo za 30 s opravdu kvalitní vidlicí a hydro kotoučema asi není sranda. Ale když jsem kupoval kolo já, tak jsem sledoval nabídku a postupně zvyšoval nároky i cenu, kterou jsem byl ochoten zaplatit. A stejně jsem přebral. Mechanické kotouče stály za …, vidlice měkká. Obojí jsem už vyměnil a teď chci i novej rám. Není to jednoduchý:-)

              0 0
        • ravo  

          Když už jsi měl toho Mongoose, tak co třeba METEORE PRO?

          http://194.228.218.52/…/default.asp?…

          0 0
    • ROpa  

      Mozem ti povedat zatial len tolko ze som kupil pred dvoma dnami Avalanche 0.0 disc model 2003 vo vypredaji za 25.000Kc. Co sa tyka geometrie ramu, sedi sa mi na nom o dost lepsie ako na starom Favorite :-)) viac ti zatial nepoviem lebo nebolo moc casu jazdit presiel som asi 8 km aj to len po asfalte :-( Zatial spokojnost zabieham brzdy.

      Rasto.

      0 0
    • JirkaB  

      Taky sem to nedávno řešil. Vybíral sem mezi Trekem 6700, Authorem Vision a GT. Nakonec sem vzal GT Zaskar Expert a jsem spokojenej. Teď je na něj dokonce 5000 Kč sleva od dovozce. www.bikecentrum.cz, je bez kotoučů, ale s Avidama.

      0 0
      • ravel  

        vypada hezky co ten pilot SL, jak Ti chodi? Mne ta vidle nepresvdecila… (ale jak mi kluci na BF vysvetlili, tak by to vymeny pruzina prej vyresila) P.

        0 0
    • o.t.  

      já bych ještě zvážil Garyho Fishera HookooEkoo – je to v podstatě stejné jak ten Trek 6700 akorát je (podle mě) hezčí :) Jo a původně jsem taky chtěl taky tu Konu a pokud na ní budeš trvat tak zjistíš, že už ji neseženeš (aspoň teda já ji nesehnal, takže jsem šel do GF hookooekoo). Vidle Pilot jakžtakž v pohodě (jako asi každá v téhle cenové relaci)

      0 0
    • Jenda  

      a co treba Ravo racing, Superior, nebo to dotovany Kellys? akorat bys musel slevit z hyder kotoucu ale myslim ze pokud to kolo bude mit naby s dirama tak ti kazdej prodejce ochotne ty hydry tam da (rozhodne ochotneji nez vymeni vidli:-)

      0 0
      • gomolka  

        … a to vážně nikdo tady neuvažuje třeba o bike od RB, nebo Duratecu ??? To jsem sám na jiným zájezdě ??? :o)

        0 0
        • Kozel  

          Resim podobnou vec, kolo tak do 35tis. U RB jsem se ptal na CRX ( ten ram me uchvatil ) a nabidli me set postaveny na Marzocchi MX Comp, RaceFace, osazeny Sram 7 s mechanickymi kotuoci Hayes za 34 990,–. Ovsem nevim zda je to jeste aktualni, Jednalo se pry o nejakou edici pro automobilku KIA.

          0 0
          • blue.sun  

            Sorento CRX. Vypadá nádherně, je výhradně v matným lakování a taky by se mi líbilo, i ta cena je v pohodě…

            0 0
    • Jester  

      Bych pockal na podzim na specialni nabidky – Ravo, Kellys, Schwinn, Mongoose (v minulem roce). Maji vesmes lepsi vidle nez sezenes na kolech v uvedene cenove katagorii. Teda jestli nepotrebujes nove kolo ihned, ale dle Tvych odpovedi asi ne. Jinak jsem videl Meridu Team Edition za 31490. Ale zalezi na osobnich sympatiich a antipatiich.

      0 0
      • Jester  

        Jo ta Merida byla s veckama. Nejak jsem nedocetl do konce Tvuj puvodni dotaz.

        0 0
    • McBlacky  

      tak a co si vybrat něco od Spyderu… vidle MX comp Air, rám třikrát zeslabovaný easton, Hayes hydry, Mavic ráfky, DT cerit náby, 520 nášlapy. Zbytek na deore, ale to můžeš časem obměnit až to chcípne…

      0 0
    • HonzaV  

      Zkus se podivat na Fuji http://www.imexpo.cz/…-bullit.html řazení je Deore, přesmyk taky, naboje na prumyslech, geometrie podařená – skvěle hodnocený rám v německym Mountainbike, komponenty Ritchey Pro, v 19´ váží 12,3 včetně pedálů – nějaký Welga. Neznám vidli Axel Elite – mam M od špagetožroutů. Měl jsem to kolo půjčený a jede fakt svižně – hlavně do kopce je ta geometrie povedená.

      0 0
    • vlk  

      já se ti divím bych si za tu cenu kolo složil sám .Jako základ bych vzal rám buď nějaký RM, nebo RB respektivě Schwimm moab.I nějaké hydry by se do té ceny vlezly.Alespoň na přední.

      0 0
      • gomolka  

        Bral bych rám od RB (CRx, popř CR1500) nebo od Duratecu (Career C10) a osadil dle přání … a rám máš na míru!!! Není co řešit … navíc „zlatý český ručičky“ :o)))

        0 0
        • Jenda  

          hele a v cem jsou ty ramy tak perfektni ze stoji ve stejny vaze o tretinu az polovinu vic nez seriovky? a jaky na miru? pokud se nepletu tak mas normalne vyber z danych velikosti jako kdekoli jinde (a nebo si za to sakra priplatis) – jedinej kde ti to postavi vicemene na miru je pokud se nepletu Sfinx.

          0 0
          • gomolka  

            jak RB, tak Duratec ti za příplatek postaví rám přesně na míru, koukni na jejich weby … např bike od Dutarecu za cenu něco kolem 35 500,– (mtb SonixCX, komplet na deore, přehazka LX) máš originální kolo, což je alespoň podle mě lepší, než mít za stejný prachy sériovku … a máš pět let záruku na rám (duratec) a hlavně czech made (hand made) :o)) … aby bylo jasno, momentálně mám Apache, ale jednou, až budu velkej beztak ten rám od Duratecu, nebo RB pořídím … :o)

            0 0
            • Jenda  

              ale jo jasne, jenze po tom priplatku za ram na miru uz se dostavas do uplne jiny kategorie ramu:-) Zaruka 5 let na ram je celkem dobra. O vyhode czech hand made nejsem uplne presvedcen – preci jenom automaty nechybujou:-) Ale je fakt ze kdybych mel dost penez (coz u me nehrozi:-) tak bych taky o tom uvazoval i kdyz asi potom uz nejakyho fulla a to na XC duratec ani RB zatim nic extra nevymysleli:-(

              0 0
              • gomolka  

                tak tedy nevím jak u RB, ale u Duratecu je příplatek za rám na míru 850,– … to si myslím, že nejsou vyhozený prachy :o)))

                0 0
    • pcejka  

      Ad all – vsem diky moc za jakoukoli odpoved,prispevky ctu,ale i kdyz temer nereaguju,veskere napady a tipy proveruju,dokonce jsem se nechal „zvyklat“ a uvazuju aktualne o vlastni sestave,o kterezto moznosti jsem of course vedel,ale trosku se ji bal,nejsem zadnej velikej znalec jednotlivejch komponent,ale tu nabidku na www.spyder.cz ci www.bikerace.cz jsem vomrk a mozna i do toho pujdu…jen by me zajimala zkusenost s temi ramy od spyderu a co jsou vubec zac odkad pochazej a jsou-li kvalitni?

      0 0
      • Rolei  

        Kamarád Spydera má, pochvaluje si, kolo vypadá dobře :-), ale on má spd a já time, tak jsem na něm zatím nejel. V každém případě jsou ceny velice zajímavé a mít kolo v kompletní jedný sadě taky není blbý…

        0 0
        • ROpa  

          Ked uz sme u tych kompletnych sad… vie mi niekto realne porovnat komponenty roznych sad ? Skusim nacrtnut ako to myslim… Vezmime si trebars Alivko, Deore, LX, XT, XTR… Kazdy asi vie ze Deore naboje su naprd a kto casto jazdi drsnejsie odrovna ich aj za pol roka… takisto ked si pozrieme porovnania na mtbr.com tak zistime ze zadny prehadzovac LX je horsi nez Deore… ze podla Bike magazinu su XT kluky horsie ako LXove… a takto by sa dalo pokracovat dalej… vzdy podla niekoho verejnosti „doveryhodneho“ je to alebo ono lepsie alebo horsie proti inej sade nehovoriac o vyrobkoch roznych vyrobcov… ake su vlastne u takej prehadzovacky rozhodujuce parametre ? hmotnost, spolahlivost, zivotnost, presnost a rychlost s akou prehazdzuje, jednoduchost montaze, dostupnost na trhu, popredajny servis, cena ? Kto to vie ? Asi z kazdeho kusok… ale teda polozme si otazku priamo o co je lepsia deore prehadzovacka od alivka a o co horsia od XT, na prvy pohlad sa to lisi cenou, hmotnostou dizajnom, mozno materialom z ktoreho to je vyrobene… ako to prehazduje zistime lahko ako to bude prehadzovat po 5.000km ani boh nevie… mozno deore bude rovnako aj po 10.000km mozno po 5.500 a alivko vydrzi len 5.000 alebo naopak… skusal to niekto ? Co sa mi teda vyplati kupit ? Tu je asi kazda rada draha… a takychto prikladov je x. Jedina sanca je to vsetko dlhodobo testovat za rovnakych podmienok a potom sa uvidi… Kazdy vyrobca komponentov vie ako je na tom (mal by). Ale co vieme my a co vedia vyrobcovia bajkov ? Postavit si vlastny bajk mi pripada asi ako stavat si vlastny pocitac. Mam kamosa co sa v tom vyzna… denne niekolko hodin sleduje novinky a fora na inete a presne vie co s cim chodi dobre a co nie ale aj ked zlozi pocitac so znackovych komponentov aj tak mu to nebeha lepsie ako skoro identicky stroj od HP, Compaq, IBM atd… nikdy nebude mat totiz tolko casu a moznosti ako uvedeni vyrobcovia aby to mohol vsetko testnut pripadne vyrobit si niektore veci na mieru… Vyplati sa teda stavat nieco doma ? Asi to je na zvazanie lebo nemame ani tu istotu ze vyrobca to zladi lepsie ako my… ale cim lepsi a renomovanejsi vyrobca ktory robi dobre bajk dlhe roky tym vacsia pravdepodobnost ze sa nesekne… Este k tym komponentom, preco niektori vyrobcovia zvacsa tuzemski pouzivaju kompletne sady a svetovy trebars americke GT… maju bajky strednej triedy postavene na deorecku a len zadna prehadzovacka je z vyssej rady ? U zavodnych top modelov je jasne preco je to komplet na XTR ale inde to nemusi byt tak jednoznacne… a cena komponentov tiez nemusi byt celkom rozhodujuci faktor najma ked ich nekupujeme na kusy ale kontajnery…

          Kto pochopil co som chcel napisat mozno posunie tuto debatu kusok dalej.

          Rasto.

          0 0
          • Rolei  

            Než všechno otestuješ už se tebou testované komponenty nebudou vyrábět, takže to máš stejně jedno :-). Nevím jak ostatní komponenty, ale přehazka a přesmyk DEORE jsou katastrofální a rozdíl mezi DEORE a XT je ve funkci pořádný, určitě se vyplatí připlatit. Důležitý je co sis vyzkoušel a co se ti osvědčilo. Kola v kompletním LX bych se nebál, ale komplet DEORE bych teda nechtěl ani náhodou. To je můj názor a nehádal bych se kvůli tomu, někdo může mít jiné zkušenosti :-)

            0 0
      • gersa  

        Spidery doporucuju, za ty prachy je to fajn fyrmicka a pokud reknes Borisovi, urcite ti na nej da dobrou cenu. Ale pokud bys chtel neco originalniho, neco co si budes tahat do postele, pak si postav kolo sam. Taky nejsem zadnej profik, ale s pomoci Pekacka a jeho brachy jsem si udelal kolo presne podle sveho gusta (az na tu vidlu… to jen aby se tu do me nekdo neobul). Viz fotky biku

        0 0
        • McBlacky  

          ale to nebylo za 30tkč :-)

          0 0
          • gersa  

            To ne, pac jsem puvodne chtel na Meride vymenit ram (byl velkej), pak vidlu a pak uz to slo raz naraz. Nakonec jsem si domu nanosil cely kolo. Celkem za cca 37k Kc

            0 0
        • Pekáček  

          Ahoj Geršo, jak jsme zjistili, problém máš se stírákaka, silikoňák je dokáže dočasně rozhejbat. Asi by to chtělo jiný, viz jiný články tady na BF. Pak by ta vidle mohla chodit líp. A nechceš mojí Comp ETU? Až se mi vrátí ze servisu :o)

          0 0
          • gersa  

            Nechcu, kdo se s tim ma tahat. Proc myslis ze jsem do kopce rychlesji? Od ty doby, co ju pravidelne prostrikavam na nu uz nenadavam, tak mi nevnucuj tvyho mrzaka :)))

            0 0
          • gersa  

            A vubec, nechces tyhle problemy resit via ICQ? :)))

            0 0
    • giant  

      Zdar pcejku,úplně stejný problém jsem řešil cca před 4 měsíci.Vybíral jsem z úplně tejných kol co máš napsaný.Můj největší kůň byla Caldera.Bohužel N-distribution mě potažmo prodejce tahal dva měsíce za nos s tím,ře to bude příští týden atd.Nakonec to dopadlo tak že se jim ztratil celý kontajner s koly.Nebudu popisovat proč to kolo jo víc nebo to míň.Nakonec jsem šel do Gianta XTC3 a jsem max.spokojený­.Myslím si že až na některé komponenty je poměr cena a osazení vychytaný.Co se týče hydr.MPH3 jsou každopádně oproti Hayesům chytřejší a dají se ponastavovat.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.