• paww

    chystám se v srpnu na dovolenou tak zjiš?uju co by se dalo podniknout. Zatím váhám mezi Elbou a Černou horou. Zatím co o Elbě je informací dost, tak Černá hora je pro mě cyklistická neznámá. Nemáte někdo nějaké zkušenosti, radu nebo typ co by se tam dalo na bajku podniknout??? Líbí se mi, že tak jsou hory a moře blízko u sebe. Díky

    0 0
    • stréc od piva  

      no já tady u Černé hory sem tam potkám Svoradu jak tady trénuje, když je v čr ..je to ideální místo…kousek od Moravského krasu..na západ je vrchoivna..a na východ je dost rovin…prostě ideální silničářský svět..no a 30km na jih je Brno..takže paráda

      0 0
      • blue  

        ty brdo, vy uz mate na morave more, jo? :-)

        0 0
        • Cyril  

          Bejvávalo, eště v třetihorách pak sme se nad něj o pár set metrů povznesli a ono odteklo.

          0 0
      • Honzin  

        tady jde o zasadni nepochopeni dotazu, tazatel samozrejme myslel Cernou Horu u pramene Vltavy! Tam je to super, vrele doporucuju.

        0 0
        • paww  

          jsem rád, že jsem se obrátil na samé odborníky.:o)) Zapla? PanBůh, že jste mi nedoporučili exkurzi v pivovaru.:o)) Pro ty, kterým končí švět za humny jsem myslel jednu přímořskou zemičku u Jadranu. …ale u té Vltavy by to taky nemuselo být špatný! :o)

          0 0
          • Tomcat  

            No za to ty máš zeměpisno politickej rozhled. Pokud jo tak byse neptal na takovou blbost. Nebo se zastáncem adrenalinovej sportů jako je slalom v minovým poli, uplacení mistnich a spol? Ne vážně ,ale z balkánskej států to nevidím jako vhodou zemi. Slovinsko jo, Chorvatsko taky pak nic až Řecko. Ale Albánie ,Bosna, Černá hora, Rumunsko a jiný sou prostě vohubu. Pokud bych ti moh něco doporučit tak Kanáry ( pokud máš na Elbu tak na tohle taky) FuerteVetura (heh teď nevim jak se to píše). Pokud chceš HC boj s přírodou(vedro, vítr,písek, šutry) tak tohle je to pravý.

            0 0
            • ravo  

              Rozdíl mezi Chorvatskem a ČH je v tom, že v ČH je víc špíny a obecně větší bordel. Pravděpodobnost, že šlápneš na minu je stejná jako v Chorvatsku. Do Albánie bych solo opravdu nejel, do ČH bez obav.

              0 0
              • paww  

                souhlasím s Ravo. Děláš ze mě zbytečně politicko-zeměpisnýho ignoranta, nebo jsi četl nějaký starý noviny. :o)) Albánii bych taky nejel. Na ČH bude určitě plus že tam je levněji a nebude to možná tak zasekaný turistama. Blízko moře je NP Skadarské jezero, kde by to mohlo být dost zajimavý. Jen pro info, už i jedna česká cestovka tam pořádá cyklozájezd. Ale vidím, že informací asi máme všichni stejně a míň. :o)))

                0 0
              • Frantiek  

                Ahoj chystám se v dubnu – květnu do Čedný Hory na stránkách ministerstva zahraničí je psáno, že musíš dokládat ubytování od policie a spaní ve volné přírodě je zakazané. Jezdím natěžko a do míst, kde snad ani policejní stanice není nemáš s Tím zkušenosti .Abych neměl při výjezdu potíže.Díky.

                0 0
                • bluma  

                  Byl jsem tam tak v roce 2007, ale s policajtam a nikým jiným jsme žádnej problém neměli. Byli jsme tam na čundru po Durmitoru a Bjelasici, jednu noc jsme spali u toho mostu přes Taru, přímo u silnici pod nějakym památníkem a nikdo nic. Jednou jsme akorát upláceli průvodčího, jinak OK. Bůhví kdy naposled to na tom ministerstvu aktualizovali, jestli to není info z roku 91…

                  0 0
            • emiil  

              Byl jsem na nějaké besedě o Albánii a bylo to velice lákavý. Cestovka (kudrna) tam pořádá hned několik zájezdů.. S ČH zkušenosti nemám, můžeš se nechat inspirovat tady: http://www.alpina.cz/…ra-cyklo.php

              Rumunsko považuji pro bike za úplně ideální zemi. Faktem ale je, že asi máme jinej pohled na ideální dovolenou. Já dávám přednost lesním cestám v nedotčené přírodě. Kanáry neznám, ale o Korsice jsem řekl nikdy více.

              0 0
              • paww  

                Rumunsko může být dobrý, už jsem o tom slyšel. O dovolené možná až tak rozdílný pohledy mít nemusíme. To že se zmiňuji o moři neznamená, že se tam budu placatit a na kolo sednu jen když si pojedu pro cocacolu. :o))Ale když už je to léto, tak bych do té slané polívky rád vlezl a trochu se zapotápěl (šnorchloval). Tu ČH hlavně proto, že to vypadá hned kousek od pobřeží na hezký hory a planiny …a jen pro tebe, les mi vůbec nevadí, spíš naopak. :o))

                0 0
            • maajkee  

              Rumunsko a jiný sou prostě vohubu.

              Proč by mělo bejt Rumunsko vohubu prosim tebe? :)

              0 0
              • bluma  

                Taky nechápu proč by mělo být. Byl jsem tam asi 4× a vždy v pohodě. Jen je potřeba si dávat bacha na věci, ale to i u nás.

                0 0
            • Menhir  

              V Montenegru sem byl v roce 2011 týden s ruksakem na hřbetě, potkával sem cyklisty v NP Durmitor a Biogradska Gora. Myslim že na MTB se tam dá pojezdit krásně :)

              Domorodci byli moc fajn, hlavně ty sýry :P

              0 0
      • Lada1  

        stréc od piva; Chlape ty perlis !

        0 0
    • zbartos  

      Taky by mne zajímalo, zda nevíte o někom, kdo tam již jezdil MIMO ASFALT, příp. i mimo 4WD na MTB. Podle webu tam jezdí minimálně CK Adeventura, Rajbas, Alpina, VHT, Trip, Skitur, Kudrna a Poznání, takže by se tu snad mohl najít alespoň jeden člověk, který s nimi nejel jen z vesnice do vesnice po asfaltu........ Díky předem za příp. rady či za kontakt.

      0 0
    • Mucha  

      urcite doporucuju Durmitor – Zabljak, Crno jezero. Nadherna priroda

      0 0
    • zbartos  

      Opravdu nemá nikdo žádné praktické zkušenosti ?

      0 0
    • Freem007  

      V Černé Hoře jsme byli před 2 lety na dovolené, díky poctivému turistickému značení jsme prošněrovali nějaký kopec opravdu poctivě a jediné co jsme potkali byli místní, místní koně, krávy, ovce, osli …, miny žádné. Skadarské jezero je opravdu nádherný kus přírody stejně jako Durmitor, kaňon řeky Tary, Pivské jezero atd… Jinak levné ubytování tak jídlo. Hory hned u moře prostě luxus. Lidé jsou supr pokud je neházíte do jednoho pytle se Srby.

      0 0
    • maajkee  

      Černá hora je super! Loni jsem tam párkrát byl a na kolo super, je tam príma lanovka :)

      PS: Soráč za OT :)

      0 0
    • lidumil  

      Myslím, že za těch 4–6 let se jistě nějak rozhodl :-)))

      0 0
      • maajkee  

        to ale nemůžeš vědět! :)

        0 0
        • Petr18  

          V létě se chystám do Budvy v Černé hoře.

          Tak jsem se chtěl zeptat,jestli někdo nepodnikal nějaké cyklo výlety z okolí Budvy.

          Kolo bych měl z místní půjčovny,takže něco lehkého aby se mi kolo nerozpadlo.

          Díky za tipy

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.