• wroum

    v sobotu se u nas na chalupe jel jakysi ziletkarsky zavod. uzavreli (bez jakehokoli upozorneni) nektere vesnice tak ze nebylo mozno vubec odjet. poradatel mi nechtel ani rict kdo to porada a rek mi at du do ******. tak sem sel. druhej den sem jel na biku kousek po asfaltce kde se jel zavod a koukam ze pribylo odpadku po skarpach, nedalo mi to a sezbiral sem alespon okoli vesnice kde mame chalupu. nasel sem cca ctvrt igelitky obalu od energetickych tycinek a tub od gelu, bylo tam i nekolik magnesiovych ampuli. fakt je mi z nich na bliti. prasata. celou dobu si to vezou s sebou, ale prazdny by je to asi tizilo. poradatele to samozrejme nezajima. todle lidi nedelaj. to delaj prasata

    0 0
    • Eila  

      jestli to bylo na plzni jihu tak poradajici bylo zce dynamu Plzen:-)

      0 0
      • wroum  

        bylo to v okoli Blovic a Spaleneho porici – cca 25 km jizne Rokycan

        0 0
        • Eila  

          poradajici tady na Junior Tour v Blovicich bylo ZCE dynamo plzen:-) mam i cislo jestli si chces stezovat poradateli:-) jj je fakt ze je tu vsude peknej bordel, jsem dneska projizdela na zdirec kde meli myslim prvni den a skarpy porad plny…

          0 0
    • Mamutt  

      Škoda. Přitom tady na fóru se všichni jednohlasně shodli na tom, že obaly vždycky dovezou. A pořadatele bych za takový přístup poslal tamtéž.

      0 0
    • pavelr  

      Když se dívám na Tour de France, tak je mi z toho občas taky smutno. Tady profíci moc příkladem nejdou. Vyhazování odpadků bych jim zakázal. Je to neomluvitelné. Poskoků v týmu mají dost.

      0 0
      • lempl  

        no ta ty tor bych jim to jisty miry tolerova (tam prece jen de i o sekundy…) at tym, ktery se rozhodne zahazovat papirky… zaplati specialni poplate a z toho at to uklidej…

        spis byme nehorazne nasral poradattel… tim co ti rekl a zes nemohl z baraku to bych se nasral teda hodne..

        ten bordel bych si myslel ze ma na starosti poradatel a to myslim celkovej bordel na todostavaj vetsinou ty nehorazny prachy..

        jinak papirky, obaly beru dom a doma tridim papir, plast a sklo skoro nevyhazujem:)

        0 0
    • stréc od piva  

      určitě ti pořadatel řekl:„Di do ****** ?“.

      To, ze na tour odhazuji bidony apod je normalni, asi nevis jak to tam funguje. Ze po kazdem dnu projeti pelotonu jezdi uklidove cety, co liqiduji odpad podel trati.

      a říkat, že toto dělají jen silnišáři je od tebe dost pokrytecké, protože bordel v příkopech je daleko menší hnus než neodpovědnost velkéch pořadatelů maratonu v terénu, kde de veškerej odpad přímo do lesu a to třeba i v CHKO. takže bikeři sou hovada ještě větši.

      a jesli si myslíš, že to že taj hodí pár bidonů nebo malech obalů od tyček, taxe někdy je? podívat na D1čku, a mrkni do příkopů…uvidíš co je tam bordelu…lidi v čr sou obrovský hovada, a vyhazují z auta vše co nepotřebují, od obalu od mcdonadla, až po ledničky…

      takže chybu vidím v IQ českéch lidí, ne jen silničářů

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Mam takovou zkusenost, ze to neni tim, ze by Cesi byli vetsi prasata, ale treba v Nemecku maji vic penez na to, aby to po nich uklidili.

        0 0
        • Gatier  

          Tak tak :-) Ked uz nieco vyhodim, tak v blizkosti obcerstvovacky. Ked som prednedavnom videl Rakusaka videl ako cpe cez okno auta obaly z tyciniek.Skoro som omdlel… A este za nami isli policajti.

          0 0
        • K2  

          Ze svých zkušeností můžu říct, že více bordelu vidím v čechách, hlavně středních než na moravě. Nejvíce mě fascinují černé skládky v nepřehledných zatáčkách nebo za městem daleko v polích, kde někomu není líno odvézt starou ledničku nebo záchod.

          0 0
      • pavelr  

        Úklidové čety v televizi neukazujou. Jen profíky, jak kolem sebe metaj odpadkama.

        0 0
      • Luka  

        K uklidove cete: vshimli ste si nekdo jak se divaci na Tour perou o odhozeny bidony??? Myslim, ze s TdF nema smysl neco srovnavat. Lidi, uvedomte si, ze to je pekne zazobanej zavod a Frantici by nebyli nadsheni kdyby vshude kudy projel peloton zustavala skladka.

        0 0
        • Gatier  

          Veru, ti ludia beru vsetko: bidony, obaly od tyciniek, gelov, sendvicov, helmy, bicykle atd :-)

          0 0
        • Pá-dlista1  

          Jakou maj ty flasky asi hodnotu? Docela me dostalo, kdyz ted pri nejaky akci zahodil anglickej cicmunda (ten co si vzal bejvalou loutku showbuzince) míč za par korun a v drazbe ho prodal nejakej silenec jeste vetsimu silenci za trictvrte milionu. Sem myslel, ze se budu muset jit prebalit. Tolik bych nedal ani za podepsany slipy Richarda Gasperottiho.

          0 0
          • Gatier  

            Gasperoti? To kto je :-) Kamarat ma napr. flasku s emblemom majstrovstiev sveta. Asi od Meriahgeho. Aj 500 korun by som mu bol za nu dal.

            0 0
            • ddd - andy  

              fetis! :-)

              0 0
            • Tomcat  

              ;o)) Gaspi & Červajs duo porno herců a striptérů jezdící po závodech ČP. Gaspi měl i sólový turné až v USA :o))

              Občas i něco zajedou, ale nic moc, většinou tak do 5týho mista v ČP.

              0 0
              • Pá-dlista1  

                No hlavne, ze tys toho zajel :)

                Jak sem videl video z kalby ku prilezitosti otevreni Krabcycles, tak bych tam bejt fakt nechtel, protoze by mohl byt narusen muj dusevni vyvoj.

                0 0
                • wroum  

                  mel sem tak vykuleny oci ze sem je nemoh zavrit. dobra kalba

                  0 0
                • Tomcat  

                  Já nezajel :-) Ale některé výkony mimo závod těhlech borců sou nezapomenutelný.

                  0 0
            • MARIN  

              http://www.gaspi.cz

              0 0
          • wroum  

            jednodussi nez gaspiho slipy koupit bude mozna si je od nej vzit behem jednoho z jeho cetnych vystoupeni :-)

            0 0
      • wroum  

        ja vidim spis chybu v organizaci zavodu. to ze to odhodej je jedna vec a to ze to neuklidej je vec druha. do ****** me poslal zcela regulerne a dokonce to vypadalo ze kdyz nepudu tak asi dostanu delo jezdit autem je vec jedna – lidi jezdit musej a podle toho se chovaj. na kole lidi jezdej protoze je to bavi a chtej treba videt prirodu (je jedno jestli ze silnice nebo v lese), tak nechapu proc odhazuji odpadky. jestli nekdo jezdi jen aby najel kilometry tak si muze postavit trenazer do obyvaku a hazet si cokoliv kamkoliv

        0 0
        • stréc od piva  

          pochybuju že by organizátor někeho posílal doprdele…možná že to nebylo ani tak jak nám to popsiuejš…a spíš ses jim motal na trati, tak tě seřval at zmizneš, a tys na něj hned vyjel, že kdo to organizuje že si budeš stěžovat, že ti blokují cestu a ani o tom neřeknou..

          pořadatel každého silničního závodu, při ktereém dochází k blokaci vozovky povinnost tuto skutečnost oznámit nejméně 4dny předem na obecní uřad, který informuje okolí o uzavírkách na cestách. Dále je povinnost zabezpečit lékařskou pohotovost apod…

          ruku na srdce…kdo udělá větší bordel…dav 3000lidí na mtb králi šumavy, kde většinu pole tvoří rekreanti, kteří se chovají jako prasata i v normálním životě, a nebo balík 100profíku na silnici ?

          0 0
          • wroum  

            poslal a bylo to tak. na trati sem vubec nebyl v dobe konani zavodu. do krizku s poradatelem sem se dostal kdyz sem potreboval odjet a neslo to – ze prej ted bude casovka (autem). oznameno to bylo tak ze v blovicich visel na nastence letacek o velikosti A5 (je to daleko a v podstate vubec neni duvod tam jet – aspon takovyhle letacky mely byt v kazde vsi ktere se to tykalo. Balik 100 profiku – cha cha, byli to tak 14 az 15 lety cucaci ktery maj okoukany chovani a gesta z televize. koukal sem chvily na casovku a je to fakt prdel. odpadky se sbiral vcera vecer – tzn. 28 hodin po ukonceni zavodu.

            0 0
            • kovar  

              paragrafy neznám, ale pokud dojde k nějaké uzávěrce, neměla by tam asistovat policie? Pořadatel snad nemá žýdné opravnění bránit Ti v užití komunikace?

              0 0
              • wroum  

                taky nevim. poradatel mi rek at tam ani neskousimn vjet ze tam (mavnul smerem do Nezvestic)je policie. (ale nevim jestli tam byla)

                0 0
            • vozejk  

              by mě zajímalo co na tý časovce byla taková prdel?

              0 0
              • wroum  

                cyberlook jak z aerodinamickeho tunelu, ale v realu tak 20 km/h na uplne rosekany okresce. me to prijde vtipny. vypadali jak kdyby meli krajet vzduch…

                0 0
                • vozejk  

                  já to jel průměrem 40km/h a to tam byl 2,5km dlouhej kopec takže sem asi stěží někde jinde jel 20km/h.

                  0 0
                  • vozejk  

                    a ta silnice byla rozsekaná jenom asi 1km po tom kopci.jinak byla vpohodě…

                    0 0
          • Darkson  

            hmmm, na takovou ubohost netřeba reagovat

            0 0
          • Eila  

            tak to nepochybuj me taky docela dost nevybirave rekli at jim tam nejezdim, ze se jede cesovka a to jsem potradovala cca 100m po trati

            0 0
    • kpitti  

      Chtel bych jen podotknout, ze silnicary jsou taky lidi, ti co jezdi v Cechach jsou Cesi. Cesi jsou prasata. Muj prispevek je psan z pohledu Cecha, cyklisty (MTB i silnice).

      0 0
      • vozejk  

        tendle závod byl mezinárodní a čuměl bys jaký prasata sou němci.zlatý češi!

        0 0
    • vozejk  

      já sem čirou náhodou ten závod jel a navíc jezdim za dynamo ZČE…tra? byla uzavřena pouze v jednom směru,aby auta nejezdily proti závodníkům takže si vpohodě mohl někam vodjet…s odpadkama máš pravdu…a ta informovanost-po celých Blovicích byly plakáty a podle toho kolik lidí bylo ve vesnicích a fandilo nám,tak o tom určitě věděli taky.a pořadatel k tomu musel mít důvod,jinak by ti nic takovýho neřek.

      0 0
      • wroum  

        informovanost v blovicich – budiz. mam se ale jezdit kouknout do blovic jestli nahodou nebude nekde uzaverka? Ja se tam jezdim rekreovat, na kolo a na ryby. ne zkoumat blovice. blovice znam az dost a nemam duvod tam vubec jet, zvlast pokud tam sem jen na vikend. ve struharich sem nevidel nic.

        k tomu poradateli: nakonec me ze zdemyslic pustil nejakej mladoch ve svitivy veste a v zakave na me vybeh takovej vul (35 – 40 let, kratky vlasy, sustak asi addos) z bily dodavky a vypadalo to ze do me pude. na otazku kdo je poradaatel odpovedel at du do ******. toz tak. uz to nebudu resit a budu davat pozor jestli se neco podobneho nedeje a zustanu v praze nebo pojedu jinam.

        0 0
        • websky.cz  

          pokud tam nemely znacky zakaz vjezdu tak te omezovat nemuze pokud bych se s nim vubec bavil, coz asi ne, projel bych, tak bych rekl, ze jedu do nemocnice

          jojo, jednou takhle na me v praze na krizovatce nastoupil borec, co si myslel, ze jsem ho spatne predjel, chtel mi lezt do auta a rucne mi to vysvetlit, dvere byly zamceny a navic se podival do hlavne petactyricitky, vychladl rychle :)

          0 0
    • vozejk  

      a která to byla aspoň vesnice?

      0 0
      • wroum  

        ja sem ze struhar. tam to bylo delsi to objet ale OK. se zlou sem se potazal pri pokusu odjet ze zdemyslic smerem na zakavou pri casovce.

        0 0
    • BH  

      uz to tu zaznelo, spise Cesi(tedy i Moravaci a Slezane) jsou pra…, staci se podivat kolem cest, do lesnich zakouti na polni cesty a td.Cernych skladek jer u nas nepocitaje.Chapu cyklistu, ktery pri zasvode odhodi bidon, obal od tycinky, pokud jsi jel nekdy zavod, vis jako to je. Ovsem melo by byt povinosti poradatele uklidit po zavode. uplne stejne se chovaji bikeri pri jejich zavodech.

      0 0
    • Glum  

      Myslim, ze odpovedny je poradatel. Ze poradatele vyluxujou skarpy po Tour je normalni (teda co predtim nevyluxujou uz divaci na pamatku). Vloni jsem jel na Torre proti zavodu Volta a Portugal: kdyz otevreli po projeti silnici, do hodiny jeli uklizeci a skutecne dusledne vycistili skarpy (k memu prekvapeni brali i odpadky, ktery tam uz lezely predtim). Cyklista , ktery pri zavode odhodi obal od gelu, je jiste alespon poloprase, odpovednost by mel ale mit poradatel. Neuklizeny svincik v rozumnym case po zavode = citelna pokuta.

      0 0
    • Air  

      za odpad lezici na uzemi obce ma odpovednost obec. Ta se stara o odpadky pohazene na jejim uzemi. Pokud tedy nemela zadnou smlouvu s poradatelem, neni s nim nijak domluvena, tak asi nema poradatel povinnost to uklidit. Jedine by mohla jeste obec si stezovat na poradatele (a vyvolat spravni rizeni a vymerit pokutu za neporadek…). To je muj nazor. Kazdopadne se na to asi ta obec vysrala. Ale vzdy zalezi na ferovosti poradatele, jak se sam zachova a je videt, ze to je dalsi cyklokokot poradatel, ktery se takovyma pi*ovinama nezabyva.

      0 0
      • Air  

        jo, jinak k debilum, kteri si koukni v Drive In u Mc Donalda Big Mac menu a po dozrani teto pochutiny odhodi celou krabici, ve ktere je to servirovane, na cestu, se ani nema smysl vyjadrovat… tydle lidi bych nejradsi vyliskal zprava zleva, jsou to rozmazleni kokoti, kteri si mysli, ze muzou vsechno… Daval bych za to pokuty jak prase… tak realne 5000 natvrdo bez diskusi. A nezajima me, ze za rychlost dostanes min… Nesnasim kriply, co kolem sebe rozhazujou odpadky.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.