• kOmE

    Na jaro chci koupit novou vidlu,ale nemuzu se rozhodnout ,na pevnaku jsem mel dj III 130mm,ted mam na svym fullu (155mm) docasne judy sl 115mm, takze se rozhoduju co tam dat ,drop off II nebo jrT ci Z150 ,jde mi o to jestli je pri sjezdu nebo dropech znat ten rozdil toho zdvihu Dík

    0 0
    • Pá-dlista1  

      Ne neni to vubec poznat. Bender by Dropoval se SIDem na 63mm, kdyby se nestydel. :) Ja bych volil zdvih podle toho, abych to mel vyvazeny se zadkem nebo vzadu o malinko vic.

      0 0
      • kOmE  

        je to rozdil jen 4cm tak me zajima jek je to znat ,a jeste k jrtT – 20mm osu nebo rychloupinak? Trochu mi nesedi ta Z150 na pohled sou ty bohy moc dlouhy . Bender dava 40 stop coz je asi 12metru ja tak max 2 metry takze mi asi staci 6krat mensi zvih nez ma Bender ,takze asi 5cm /:-)

        0 0
        • Pá-dlista1  

          Jen 4 cm? Jel si na trekingovem kole s pevnou a odpruzenou vidlici? Nebo na vidlici s 60mm a 100mm? Co geometrie? Junior T se snad prodava samostatne jen na rychloupinak, ne? Leda OEM verzi. U Z150 se ti zdaji priliz dlouhe nohy? A co Junior? Vzdyt ten je ma daleko delsi?

          0 0
          • kOmE  

            JrT je dvoukorunka takze mi to tak neprijde ,ale je jen takovej dojem. 03 jrt je i na 20mm osu ,04 uz jen OEM. JrT je oproti Z150 dvoukorunka ,takze to vypada pevneji ale je jen muj pocit ,kvuli geometrii bych volil tu Z150 a k tomu pevnou osu ,tak to mame tak 23 litriku ,tak to bude tak na leto a ne na jaro ,drop off je za 10 ale jen 130mm ,snad to do ty doby ta judyna vydrzi

            0 0
          • Radek Broz  

            Jestli se nepletu, tak Jr. T je sice na rychloupinak, ale Super T je to samy na pevnou osu, ne?

            0 0
            • Vincent  

              Ne :) Jr.T se dela i na qr20, akorat superT ma vic externich nastaveni.

              0 0
              • Pá-dlista1  

                Jr.T se dela na QR 20 jen v OEM verzi.

                0 0
                • Vincent  

                  u 2004 to je dost mozny, no :) myslel sem model 03 a nejak sem to zapomel naspat..

                  0 0
                  • Pá-dlista1  

                    Co to jsou modely 2003? To jeste nekdo vozi? :)

                    0 0
                    • Vincent  

                      Ja bych rek ze jo.. :) Navic se mi zda, ze ty marcosky zacinaj trochu upadat.. cim novejsi, tim vic praskaj.. aspon podle toho co rikaj lidi.. ale treba monstera bych bral :)

                      0 0
                      • Pá-dlista1  

                        Mozna, ze upadaj, ale rozhodne se to netyka vydrze materialu. Musis si uvedomit kolik by toho vydrzela takova Z1 z roku 96. O nic vic dnesni lowend modely. Jezdeni se proste hodne posunulo. Nejvic zlomenych vidlic jsem videl sice od firmy Marzocchi, ale jakou vidlici by jsi zvolil na tvrdy jezdeni? RS? Manitou? Tezko. Maximalne jednou a pak si libujes kolik toho ta Marzoccha vlastne vydrzela, i kdyz ti ted zrovna praskla.

                        0 0
                        • Vincent  

                          A o tom to je.. ze na trhu prakticky nic jinyho na blbnuti neni.. RS maximalne boxxer, ale je dost drahej. santusky sou hlavne na XC. RST no comment :) manitou by mozna sla, ale bal bych se ohybani, neverim pruzine jenom v jedny noze.. Proste nikde neni zadna konkurence dirt jumperu nebo z1, tak nemaj zadnou motivaci na zlepseni :)

                          0 0
                          • l.smetana  

                            A co teprve vzduch bez pružiny…(ano,jsem si vědom data :) )

                            0 0
        • BoB  

          Je to znát buď teda ve zdvihu nebo technologii. Jezdil jsem RS PsyloC na 125mm, teď mám Z150. Nevím jestli je to těch 25mm, nebo že je ještě zima a všechno je měkký, nebo tlumením nebo vším dohromady, ale rozhodně se Z150 sjíždím to, co jsem dřív skákal. Ještě jsem teda nezkoušel nic strašidelnýho (je zima) ale v každým případě je tuhá jako pr… a chodí skvěle. Z délky nohou strach nemám, železo je železo. Jak říkám, nemám srovnání ale QR20+ je rozhodně pevnější než rychloupínák

          0 0
          • kOmE  

            Tak ji asi zkusim ,ale budu muset setrit trochu dele nez jsem predpokladal.

            0 0
            • Gatier  

              2padlista: Ako mozes porovnavat rozdiel medzi 0 a 40mm zdvihu a 110 a 150mm. To je asi trochu rozdiel.

              0 0
              • Pá-dlista1  

                Vidis ze jsi na to prisel. Dokonce 4cm :)

                0 0
                • Gatier  

                  Takto si zo mna robit srandu. Myslim ze az moc dobre vies, o com hovorim! Vravis 4cm? :-)

                  0 0
          • Franta  

            Jaky zelezo? Myslis tim ocelove nohy? Jak uvadi Bartonicek ze je maj vsechny a ocelove nohy ma jen DJ serie…aha…

            0 0
            • Pá-dlista1  

              No hele, ja vim, ze ses na slovo vzaty odpornik, ale ja myslim, ze vsechny ty cerny nohy budou ocelovy. Nemam to nijak podlozeny, ale na strankach to pisou. Je to jen muj nazor. Na tuhle viru jsem konvertoval z presvedceni, ze jsou hlinikovy. Mohl by treba bob rypnout necim hodne tvrdym do tech nohou, aby sme to vedeli na 100%? Dik. :))

              0 0
              • Franta  

                Verohodnejsi je pro me rozhovor s lidma z Marzocchi a udaje v MTBAction…

                0 0
                • Nego  

                  ktery lidi z Marzocchi ? Kdykoliv poslu na Marzocchi dotaz, tak mi odpovi obligatnim mailem, kde mi poslou adresu na Bartonicka a at kontaktuju jeho. Tomu rikam panecku podpora …

                  0 0
                • Pá-dlista1  

                  Ja bych ti rad veril, ale nechces mi tvrdit, ze Marzocchi na svych strankach to uvadi jako hroznou novinku, ze ma tvrde pochromovany ocelovy nohy a ve skutecnosti jsou hlinikaci? Ze ne? Hod odkaz na opacne tvrzeni a uz budu mlcet jako babovicka na detskem piskovisti.

                  0 0
                  • Mox  

                    Tak se podivej do katalogu Marzocchi (ten v PDF) a tam je jasne napsane ze serie DJ ma ocelove nohy a vse ostatni hlinikove.

                    0 0
                • Radek Broz  

                  Hele, nekdo sice tvrdi, ze je to jakasi slitina a je to tudiz cerny cely, ale znamej v bikeshopu do toho zkousel rejpat a pod tim to prej fakt vypada jako ocel.

                  0 0
                  • radan  

                    Ten známej musí být asi celkem hovado, rejpat do vidlice?! Nebyl by takhle nahodou lepsi magnet? Mimo jiné mam tu vidlici 2 mesice a chodi fakt vyborne a je az prekvapive tuha. Jo a mimo jine ty nohy jsou fakt ocelove!

                    0 0
              • BoB  

                tak jsem do toho rýpnul nehtem a nic, ale zuby otisk zanechaly. Z toho soudim, že vnitřní nohy jsou ze zlata a přelakovali je na černo tabulovou černí jen aby se odlišili od Rockshoxu, který má zlaté nohy už dávno. To taky vysvětluje ceny těch vidlic a to proč podpora nefunguje protože si válej šunky s Koženým na Bahamách. Nicméně je třeba rozlišovat mezi 150 „obyč“, která má nohy z oceli a 150SL což je vzduchovka a nohy a krk má hliníkové.

                0 0
                • Franta  

                  S lidma z Marzocchi jako primo v casaku. Jo a jediny ocelaky nohy ma fakt DJ a Z150 podle nich. houk.

                  0 0
                • Pá-dlista1  

                  Tohle je otazka, ktera me zrovna zajima. Konecne neco zajimaveho. Na vsech strankach co sem nasel ma i SLko vnitrni nohy ocelove! Ja jim budu snad muset napsat. Moje soucasna vize je jak sem psal, ze vsechny cerny nohy jsou cromo. Na strankach se dozvis HOVNO, protoze tam pisou, ze i DJ1 ma hlinikove nohy :) A to uz je i na me moc. Vzhuru nohama me houpat nebudou!

                  0 0
                  • BoB  

                    V MBAction 12/03 je rozhovor s nějakým čípkem z Marzocchi, kterej řiká že SL má „black alloy stanchions“. Na stránkách píšou že železný, ale ten text je jen zkopčenej ze z150. podle mě ten váhovej rozdíl nemůže udělat jen vzduch a hliníkovej krk.

                    0 0
                    • Franta  

                      Sem schvalne prohledaval MTBActiony, a nasle jsem reklamu na Z150, ano ta ma ocelaky. Ok, ale proste krom ni a DJ jiny nemaj.

                      0 0
                    • Pá-dlista1  

                      Krom ni a DJ :) O tom totiz na strankach pisou, ze ma alloy :) To uz me fakt bavi, tahle firma. Ledaze by sluvkem „alloy“ mysleli ocelovou slitinu. Napr. crmo. Ale pak uz muzou psat u vsech alloy a tobe musi bejt putna, jestli hlinikovy nebo ocelovy.

                      0 0
                      • Mox  

                        Kde to na tech strankach pisou? Ja jsem to tedy nenasel. Jedine co tam je je pruzici system, nastaveni, typ pruziny, zdvih, z ceho je hlavova trubka a typ patek, tot vse. Jen u Z150 je primo v popisu napsane ze ma ocelove nohy. Jinak je to uvedeno jen v katologu v PDF.

                        0 0
                      • Zdyn  

                        No to je otazka. Alloy znamena opravdu jen slitina a jestli tam nejni vic napsano,tak se nepozna, ceho je to slitina

                        0 0
                    • Pá-dlista1  

                      Ted jsem kouknul i do katalogu a tam pisou: Z150 FR- nitridet coated steel Z150 FR SL- alloy Tomu katalogu bych veril asi tak nejvic, protoze jsem tam nenasel zadnou do oka bijici blbost. V tom pripade ma FR ocelovy a FR SL hlinikovy. V ostatnich pripadech by v katalogu mohli myslet, ze alloy znamena hlinikovy a steel prekvapive:) ocelovy. Pak by tedy z odpruzenych vidlic jen Z150FR a DJ mely ocelovy nohy.

                      0 0
                      • Mox  

                        Presne tak :-)

                        0 0
                      • BoB  

                        V tom případě budu čekat, až mi nohy ohlodá zub času, začnou rezivět a pak podám zprávu. Jestli bude rez rezavej, jsou ze železa, jestli se prostě rozpadnou, je to alloy a? už je to cokoli.

                        0 0
                        • kOmE  

                          Odeber z nohy vzorek materialu a posli ho na prozkoumani /:-)

                          0 0
                        • Pá-dlista1  

                          Udelej to pro nas. Prosim prosim smutne koukam. Nejlepsi je odebrat ten vzorek z vnitrnich nohou zhruba pul centimetru nad guferem. A nesetri, at udelaj ten rozbor poradne! :)

                          0 0
                          •  

                            Čau, nedalo mi to a podíval sem se do Vela 10/2003 takže vnější nohy u modelů 2004: komplet série Z1 CrMo 32 (kromě Z1 Drop off II CrMo 33) DJ II, III; Shiver SC; Junior T; Super T(QR20); CrMo 32, 888 CrMo 35 Shiver DC Alu 35 Monster + S Monster Alu 40 aa to je vše

                            0 0
                            •  

                              jo a ještě 2 Pádlista materiál vnitřních nohou: všechno vyjma Shiver SC,DC (Alu CNC); Monster T+ Super (Alu CNC) ma nohy z magneziovýho monolitu (i 888 :P)

                              0 0
                            • Pá-dlista1  

                              Počkej Vito mas v tom nejakej zmatek. Jednak Velu neverim ani nos mezi ocima a druhak informace jsou urcite od Bartonicka a to je stejna verbes. Nicmene si pletes pojmy z dojmy nebo jenom upozornujes na kraviny tam napsane?

                              0 0
                              •  

                                mno, vypadá to že je tu někdo opět informovanější, ale když si to dovolej otisknout tak by to snad mělo být podložený ne? No rád se poučím, idkyž zvláštní je, že ostatní výrobci mají většinou vnější nohy z jednoho kusu magnezia a vnitřní z CrMo nebo Alu. No pokuď je to jinak rád se to dozvím

                                0 0
                                • lubos  

                                  Na tiskovy material plati jedna zasada. Ver ale prover :)

                                  0 0
                                  • kOmE  

                                    Ale kde to proverit u Marzocchi ,tam nas asi poslou do pr.. teda k Bartonickovi

                                    0 0
                                • Pá-dlista1  

                                  No myslel jsem to ze treba to co ty popisujes jako vnejsi nohy, jsou ve skutecnosti vnitrni a naopak. Pak taky u Drop Off II je prumer 33 evidentni preklep, ale to uz tu (na starym foru) nekdo z Vela vysvetloval. Samozrejme ze i Marzocchi ma vnejsi nohy vsech klasickych vidlic z jednoho kusu magnezia, krome 29" modelu a Z1 Wedge special edition. U UpSideDownek je pricina na snade. Blbe by se montovaly a stahovalo hl.sl. :) Jde mi hlavne o material vnitrnich nohou u vsech cernonohych vidlic.

                                  0 0
                            • Franta  

                              CHCI VAS UPOZORNIT ZE VE VELU JSOU UDAJE OD BARTONICKA A JSOU TO NESMYLSY!!!!

                              0 0
                              • Gatier  

                                Podla mna su tiez ocelove. Aj krky. Robili to kedysi z hliniku, potom im to par blaznov zlomilo a zacali s ocelou.

                                0 0
                                • Franta  

                                  nesmysl, takze reklama v casaku jako MTBA lze? nemyslim ze by si delali tak blbou reklamu, proste ocel DJ + Z150 jinak hlina

                                  0 0
                                  • ferda  

                                    Asi te zklamu,ale vidlice M na rok 2004 urcene pro tvrdsi zachazeni maji opravdu ocelove vnitrni nohy.Vsechny.DJ,Z1,888… je to reakce na praskajici hlinik.. ver nam

                                    0 0
                                    • Nego  

                                      Taky se priklanim k tomu ze DJ a Z150 maj ocel a ostatni jen hlinik. Zkusil jsem se ted na M kouknout na vahy jednotlivejch vidlic a myslim ze je to z toho celkem patrne … mluvim teda o jednokorunkach

                                      0 0
                                    • Franta  

                                      Hele 888 teda fakt nema Ferdo, koukni se nekdy na nakej reklamni material, mam doma dokonce pdf, takze ti to poslu na icq.

                                      0 0
                                      • Franta  

                                        Tak jsem napsal borcum do technickeho v Marzocchi. Uz jednou jsem jim psal ohledne nejakych nahradnich dilu a tak cekam i ted dobrou odpoved. A pak se bude bavit, zatim muzu nascenovat reklamu na 888 kde pisou ze ma hlinikove nohy a nebo najdu to pdf a nekam nahraju, vy neverici! :D

                                        0 0
                                        • Franta  

                                          www.marzocchi.com – v hornim menu napravo najedte na „bomber zone“ a vyberte „advertising“, najedte na „the new 888R“ a stahnete si tu brozurku. Nemuzu si pomoci, ale ze by tam bylo ze ma ocelove nohy teda nevidim.

                                          0 0
                                          • Franta  

                                            A hlavne je tam k stahnuti Marzocchi plakat s prehledem produktu a s tech. popisem a myslim ze ho muzem brat za prulom v nasi debate. Jak jsem rikal, ocelove nohy maj jen DJ a Z150.

                                            0 0
                                            • Radek Broz  

                                              …ale jak jsem psal, znamej orypnul kousek cernyho povrchu a pry to vypada jako ocel. (jsem zvedavej, komu pak tu vidli prodaj;-)

                                              0 0
                                              • Gatier  

                                                Ja som mal na mysli 1 korunkove FR.

                                                0 0
                                                • Franta  

                                                  No 1korunkove FR maj vsechny hlinikove nohy az na Z150, ktera ma ocelove.

                                                  0 0
                                                  • Gatier  

                                                    Dirt Jumper 1–3 ocelove Z1 Drop-Off Alu Z150 FR SL Alu Viac som toho nenasiel.

                                                    0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce