• pegas

    Tak dnes sem si rikal,ze vyjedu na svih,mel sem naladu tak mi nevadilo ani vsudy pritomne bahno a velke louze…Neujedu ani 100 metru od baraku a narazim na male jezero-kaluz pres 5 metru a tak 20 cisel vody.V protismeru ale jelo zrovna auto a tak sem zastavil pred louzi a dal mu signal at jede…A ted to zajimavy..Ta pi… to rozjela na 100 a samozrejme me postrikala,ale kdyz sem videl jak mu to auto zahaplovalo v te vode a minul me o kousek,tak to me fakt nasralo…Za mnou skocilo do pole jeste par babek..Nevim co me to napadlo,ale rozjel sem se za nim…Ani me nenapadlo,co za svalovce to muze ridit..Nasel sem to auto a z nej vystoupilo 5 usmrkanej nafintenejch 16 letejch soplaku..Vzal sem prvniho po ruce a zacali sme se rubat…Proboha malem me zmrzacil 16 fracek…Ani nevim jestli mam jit na policajty nebo jit zrezat dalsiho v poradi..Seru na kolo,kupuju tank…

    0 0
    • Pekáček  

      Já bych to řešil na policii. Je neuvěřitelný jaký blbečci kolikrát sedí za volantem, mě jednou skoro přejeli na přechodu, jdu protože nic nejede a když jsem v půlce tak spatřím auto jedoucí dost přez sto. Měl jsem co dělat. Blbý je, že takový echtyly potkám tu a tam i v lese.

      0 0
    • Roman  

      To jsou situace na posrání. Já se děsím své případné reakce na něco podobného, protože člověk dostane místo metálu za odstranění ****** ze světa pár let natvrdo…

      0 0
    • figur  

      Škoda,že to neskončilo rozbitou tlamou toho parchanta.Přál bych to tobě i jemu.Bohužel většinou to skončí jen bezmocným nadáváním.Ale seš dobrej,žes takhle reagoval.

      0 0
    • Cllaude  

      To je fakt sileny. Na jednoho myho kamose, silnicare, pred nekolika lety kdosi z auta strilel. On teda nevedel jestli primo po nem nebo jen tak do vzduchu, ale taky mel tendenci se na kolo vybodnout. Ach jo! C

      0 0
    • Siddha  

      myslim si, ze tohle neni optimalni reseni, sam znam takovy lidicky (su silnicar) kteri kdyz jim nekdo udela nejakou prasarnu, tak se chcou hned bit, ale nevim, jestli to pomuze. Teda vim, nepomuze, v tomhle pripade bych zkusil cislo hlasit policajtum… jeden proti peti… to neni dobry

      0 0
    • MODRAK  

      Takovyhle veci se bohuzel deji. Zajimalo by me, jak to bylo doopravdy. Bylo jim fakt 16 (tudiz jeli bez papiru), nebo si to cely prikraslujes? Pokud se ti to nelibi, mas si zajistit svedky a volat policii. Zejmena jesli byli nezletili. Jeslis je fyzicky napadl, jak sam priznavas, tak nejsi zadnej hrdina, ale stejnej agresivni magor jako oni a na silnici taky nepatris. A jesli jich fakt bylo 5, tak ses este navic blbej, ze se vubec poustis do predem prohrany rvacky. Muzes bejt rad, ze to dopadlo takhle. Pac kdybys nekomu z nich pres tu hubu dal, tak se to cely obrati proti tobe a jedinej kdo bude mit popotahovacky budes ty. A opravnene, pac takhle se to nedela. Takovejch spravedlivejch mstitelu jako ses ty si uz par seredne nabehlo ze se nestacili divit.

      0 0
      • lempl  

        hele nevim asi nemas notonoou davku empatie? jinak pro nasili rozhodne nejsem!!! a tem 16 letejm se do drzky asi dat musi(ale to by meli delat rodice… za prusery vyse popsany…) chodim s nima(i s sebou) do skoly tak vim co a jak… jinak n asilnici je to o zivot.. jedu na silcce tak asi 35? a (po ty co jedu je hlavni) na pravo je auto co prave prijelo ridic se rozhlidne na obe strany, koukne se mi do oci a kdyz mam kolo pred jeho naraznikem tak se rozjizdi! a to ze z ostra:/ tak sem musel zarvat a von zastavila vykulil se… byl snad namol nebo z fetovanej? malem me prejel:/

        0 0
    • blue  

      ona je otazka, co by policajti delali, pokud bys to nahlasil… se obavam, ze moc ne

      0 0
    • mosquito  

      pred rokem jsem jel z kopce asi 50kou, predjelo me auto a asi po 100m zastavilo u kraje :o/ objizdel jsem ho radeji obloukem ale ten BLB otevrel uplne dvere tak rychle ze jsem jeste musel cuknout riditkama coz jsem taktak ustal, zarval jsem na neho „co delas pi..“, sedl do auta a zacal do me najizdet, rvat sem se s nim rozhodne nechtel … byl sam ale pekna hora masa a jeste v terenni dodavce, nakonec me vytlacil ze silnice … vahal jsem jestli ho mam udat na cajty, nakonec jsem to neudelal, ale dnes uz bych to asi hlasil … jsou to dobytci !!!

      0 0
      • pegas  

        to modrak..dik za podporu..ses vubec biker?Vis zatim sem o techto havarkach ci svinarnach na cyklisty jen cetl a modlil se at se me to nestane…Mozna az to zazijes,tak si znovu popovidame..Hele v zivote sem nikdy a nikde nevyvolaval zadny problemy,za to me vetsinou,vlastne nikdy a nikdo nestal..Svedky mam,ti taky skakali do pole..Nejel sem za autom abych se pomstil,ale zjistil znacku..ale kdyz bys uvidel,jak se placaj po ramenech,jak sou dobry,ze me vydesili k smrti..tak taky mozna se ozenes..

        0 0
        • pegas  

          Jo a nebylo to na normalni silnici,ale ne polni betonove,proto tam muzou jezdit bez papiru…Ale co sem se ptal kluku,co se jim neco podobnyho stalo,tak na policajty to nema cenu,pac to je jen o dalsich starostech…

          0 0
          • pegas  

            PS.Hrdina nejsu,posranej sem byl pri tom manevru i pri te bitce…Ale kdyz uz je chytis,tak blbca uz sem ze sebe delat opravdu nechtel,ze bych se najednou zeptal na cestu..

            0 0
            • scret  

              NO nic proti, ale mozna ses mel prat usilovnejc:-) Ne ted vazne, asi bych zareagoval uplne stejne! Je to prasarna, navic jestli ty lidi znas, neni odveci si na ne nekde pockat a dat jim to sezrat:-) Myslim si, ze u takovejch soplu zadny tytyty nepomuze!!! Proutek se musi ohybat dokud je mladej.

              0 0
        • MODRAK  

          A v cem bych te jako mel podporit? Sorry, ale lidi co nekoho fyzicky napadnou zasadne nepodporuju. Ne, bajker teda nejsem. Jezdim na silnici a to uz asi 25 let. Takze bud v klidu, takovejch situaci uz sem zazil pomerne dost. Desitky, ne-li stovky. A neni to jen o cyklistech. Stejny situace zazijes i jako ridic nebo chodec. Staci padnout na agresivniho blbce. No a kdyz ses sam taky agresivni, tak to skonci pruserem. A to nejspis pro tebe. Co jako myslis, ze si timhle dokazal? Dostals pres hubu a jen si je utvrdil v tom, jaky sou to borci a ze to maj priste zkusit zas. Kdybys je misto toho prasknul, byla by aspon teoreticka sance ze to k necemu bude. Kdyz k nicemu lepsimu, tak treba ze dostanou pres drzku od tech rodicu. Taky kdovi ci bylo to auto, ze? Neni moc pravdepodobny ze jejich a ani neni moc pravdepodobny, ze tohle provadej se souhlasem majitele. Takze i kdyby ta cesta nebyla verejna komunikace, tak maj pravdepodobne stejne masla na hlave dost. Bud rad zes nikomu nic neudelal, pac to bys teprv cumel co by se delo. No ale nakonec delej jak myslis, jesli ti prijde optimalni reseni to co jsi udelal, tak v tom pokracuj. Prilezitosti budes mit jiste dost. Akorat se pak nediv, az jednou skoncis bud v nemocnici, nebo v kriminale.

          0 0
          • pegas  

            Neber to prosim jako,ze se tady chlubim jakej su boss…Mas pravdu,nasilim nic neresim a takovych situaci jeste zaziju…A uz sem zazil a resil sem je tak,ze se sbalil a sel pryc..nestoji to za to mit pak kudlu v zadech nebo skoncit jako mrzak..ale proste jednou musis nekomu trisknout pro ,,dobrou" vec…Nerikej me, ze si se nekdy nepopral pro svou holku,nebo za brachy,proste za neco na cem ti zalezi..A pochy­buju,ze rodice jim daj na zadek,kdyz meli free kalhoty s rozkrokem az u kolen,ksicht ovesenej a propichanej stribrnym harampadim a hlavu nagelovanou az na pudu..Podle me takovi nactileti doma asi moc rodice zrovna nezerou..Bud to rodice uz s nima vzdali nebo to sou dalsi vrazi jako oni..Nevztahujte to prosim na vsechny,beru tehle pet..

            0 0
            • MODRAK  

              No je fakt, ze kdo tahne rozkrok vod kalhot po zemi, ma nezasnerovany boty a hlavu popatlanou slizem z vetrelce, tak toho bych nejradsi zabil na potkani, ani by me nemusel ohrozovat autem. Akorat ze mi rozum nastesti zabrani tenhle bohulibej skutek udelat. No a ze bych se s nekym musel poprat, tak to se deje fakt hodne zridka a pokazdy jen v nutny sebeobrane, pripadne obrane nekoho kdo uz pres tu hubu dostava. Ze bych neudrzel nervy na uzde a sam na nekoho sahnul jako prvni, to se mi snad stalo naposledy kdyz mi bylo asi 14.

              No a v tomhle konkretnim pripade bys udelal nejlip, kdybys k nim jen prijel, zapsal si cislo auta na papirek (jasne zes zadnej nemel, ale proste neco podobnyho provedl) a s komentarem ze panove dojezdili bys zase v klidu odjel. Riskoval bys mnohem min nez bitkou a pravdepodobne by ti smejdi meli stazeny ****** este ted.

              0 0
              • Staenly  

                No ja bych se asi taky neudrzel. Ty mas mozna hodne silny nervy a tak jak napsals by to asi bylo nejlepsi, ale rozhodne bych pegase za jeho chovani nekritizoval…

                0 0
              • enjoy  

                to je dobry:-).moralka sama a pak se clovek dozvi ze bys nekoho sejmul jentak protoze ma nagelovanou palici…:-))) opravdu nic ve zlym,ale podle me jsou u tebe dve moznosti.bud jsi totalni posera a nemas na to abyses dokazal ubranit a svoji nemohoucnost prevracis v to,ze mas zlatou trpelivost nebo nevis o cem mluvis,protoze kdyz jsi to psal tak si sedel pekne v teple u compu a jen velmi stezi ses mohl vzit to paegasovi situace.mej se a nic ve zlym. jinak teda od ty doby co mam vcelku tvrdou spicku na tretre tak uz se o sebe bojim min.taky zadnej svalovec a hrdina nejsem.a rozhodne ne vygumovnej bitkar.

                0 0
    • ihik  

      Taky pridam jednu k dobru. Na krizovatce, kde byla hlavni rovne v mem smeru mi to zprava poslal nejakej ridic kamionu. Malem jsem mu to polozil pod vlek, jak jsem smykoval. Nez to rozjel, tak jem ho predjel a rekl mu od plic, co si o nem myslim. Za chvili me predjel, zastavil a vylez s kovovou tyci v ruce (asi bezna vybava ridice kamionu :-) no a ze me s ni asi vezme po zadech, abych si priste pamatoval, ze ridic kamionu ma vzdy prednost. Nastesti se mi podarila klicka a pres zada jsem nedostal. Dneska se tomu uz jenom smeju, ale tehdy jsem mel pekne stazenej zadek. Od ty doby se mi stalo takovych jeste par, prim hraji kamiony a autobusaci, ale uz to bylo jen na slovni urovni. Asi hosi maji pocit, ze se jim tam strasne pletes a jim se to tak spatne rozjizdi, chudackum :-) Snazim se zachovat klid kdyz nejakej debil vytrubuje a pak hazi mysky, ale da se to dost tezko, hlavne kdyz ho dojedu na dalsi krizovatce. Pak si vycitam, ze jsem se nechal vytocit…

      0 0
      • lubos  

        Nutne vozit slzak/peprak. Male, lehke, ucinne. Asi to jinak nejde.

        0 0
        • widlicka  

          tak slzak ti je uplne na....... Neprakticke, ucinne len v bezvetri a neposobi to vobec odstrasujuco. Radsej si kupit imitaciu nejakej deviatky na gumove alebo plynove projektily. Vyzera to odstrasujuco a v pripade pouzitia to je aj ucinne. Jediny problem moze nastat ked vytiahne devinu aj ten druhy :)

          0 0
          • lubos  

            Nejde o odstraseni. Jde o zabezpeceni fyzicke indispozice problemu bez nasledku. Nevim jak moc silne je co se tyce striknuti, ale snad na pulmetru to jde, ne ?

            0 0
            • widlicka  

              Sak prave to z to ide len z pol metra. Treba si uvedomit ze aj ruka utocnika ma nieco cez pol metra, co znamena ze v tom momente ako mu to zacnes striekat do oci, tak uz mozes vypluvat zuby. To uz nehovorim o tom ze nakoniec budes mat slzak v ociach ty(staci maly vynok), alebo ze utocnik skloni hlavu a dobije ta k smrti. Ale taka devina… len ju vytiahnes a dotycny uz bere nohy na plecia. Ani sa bit nemusis:-)

              0 0
          • Paja  

            Ja vozim v kapse dresu proti agresivnim ridicum/psum apod. peprak, ktery strika kapalinu do vzdalenosti nekolika metru, takze by mel fungovat i ve vetru (samozrejme mireni je ztizene:)

            0 0
            • Meesha  

              Taky ho vozim. Pak to udela penu, ktera te resp. toho druhyho dusi, nevidi, stipe a pak necha barvu, ktera nejde umejt… A oproti klasickejm slzakum to jde i proti vetru.

              0 0
          • vtt  

            no nevim jestli to je dobrej napad, polovina taxikaru v Praze a ridicu kamionu co jezdej jen v cechach vozej devitku, ale pravou, maketu bych radsi nevytahoval

            0 0
            • Lada1  

              hmm, no nejen z techto duvodu. Strelna zbran neni urcena k tomu, aby si s ni nekomu vyhrozoval, ale k pouziti. Kdyz uz vytahnes str. zbran tak pocitej 50–50 ze ty nebo protivnik zemre. Takze se s atrapou pak moc nediv, kdyz schytnes ty par projektilu, bodnych ran… – Jinak tohle mi prijde fakt silena diskuse. Ja bajkuju pro radost a ne abych vyhledaval, vyvolaval konflikty a vozil s sebou 5kg zbrani a munice !

              0 0
              • náčelník  

                Kdysi jsem absolvoval nějaké školení o zbraních a školitel říkal, že na obranu stačí taková ta malá dvouhlavňová pistolka – „jeden náboj na zneškodnění protivníka, druhý pro sebe“ :)

                0 0
                • Lada1  

                  jestli myslis typu deringer, tak to jsou jednorann pistole. Zmacknes a vystreli ze vsech hlavni najednou.

                  0 0
                  • náčelník  

                    To asi ne, to by nezbyl ten náboj pro sebe :) Ale já se ve zbraních nevyznám, já jen citoval toho školitele.

                    0 0
        • Air  

          jo jo, na tlusty veprovy hlavy jediny ucinny reseni :) Navic pak je pekna sranda sledovat, jak se ten **** vzteka a bezmocne krici a jelo svaly jsou mu na nic :-OOOO

          Jinak jak rika muj kamos:

          „TAM KDE KONCI MOZEK, ZACINAJI SVALY“

          A to nemyslim jen zle vuci Pegasovi, protoze je jasny, ze v tu chvili jde o emoce, ktere vyvolala tahle situace.

          Modraku myslim, ze by ses taky zachoval jinak, kdyby te nejaky **** skoro srazil autem jenom kvuli frajerinky. Beru, ze uzs nejakou takovou situaci zazil, ale uvedom si, ze ted se to s chladnou hlavou pekne u pocitace rika lehce. Po bitve je kazdy general, znas to…

          0 0
      • uhreckyp  

        Asi pred mesiacom ma skoro poslalo k zemi v centre mesta na krizovatke Policajne auto. Zabudol som ze ked sedim na kole nikdy niesom na hlavnej ceste a pan policajt neovlada pravu a lavu stranu /t.j. blinker do prava zabacam do lava/. Reakcia „organu“ : rozpijem Ti p..u hajzel? Uctivo som podakoval a pokracoval domov. V rozcarovani som si zabudol poznacit cislo auto asi o 10rokov mladsieho a o hlavu nizsieho svarneho policajneho bohatiera, ktory sa ma este na rozlucku snazil natlacit na autobusovu zastavku :-).

        0 0
        • xo  

          kde sa ti to stalo..v blave?

          0 0
          • uhreckyp  

            Trencin.

            0 0
            • Gatier  

              V Trencine mame zvlast inteligentnych strazcov zakona…

              0 0
              • Man  

                no to by mohol kazdy povedat… :)))

                u nas sa kazdy den okolo 18-tej blaznia motorkari na jednej ceste a policajti nikdy nic. a to je cesta 1. triedy, nie nejaka polna, kde nikoho neohrozuju, lebo tam chodia len traktory.

                0 0
    • Děcko  

      Hmm… hnusný, ale neuděláš nic :(. Snad kdyby začal standa jezdit do „práce“ na kole a né tim jeho bavorákem, kterej řídí stejnej *******, kterých musíme na silnici potkávat spousty. Potom by asi zjistil, jaký to je bejt ohrožovanej, to bych mu klidně odpustil kdyby jel po práglu víc než padesát (teda kdyby to na tom kole vytáhnul), ale takhle to je prostě příklad pro naše řidiče = jezdit jako prasata! P.S.: jo a klidně by mohl mít zapnutej ten modrej majáček, stejně by mě nepředjel a já bych mu na kole neuhl :-)). Jinak Ti přeju a? se Ti už nic podobnýho nestane, hodně štěstí.

      0 0
      • pegas  

        A myslim,ze to nevyresim ani nasilim ani na policajtech…Tady je potreba zmenit to celkove..Poucit se s ciziny,kde tohle se nestava..Tam sou na jine urovni a cyklisty tam berou jako rovne-Nizozemi,Angli­e,Span.atd..ne jako havet,kterou je potreba ze silnic vytlacit a zastrasit…Auto vzdy vyhraje..Hel,vim ze je to asi blbost,ale co takhle nejaka petice,ohlas v casaku a hnat to nahoru..co kdyby se udelala nejaka predstava,jak by to tady mohlo vypadat ve vztahu auta-cyklisti.. Myslim,ze by se pridalo hafo lidi a treba se to chytne..ne jen o tom kecat,ale zkusit taky neco delat..Ai naivni,ale aspon napad..

        0 0
        • Žanek  

          Nápad je to dobrej, ale, obávám se, že neuskutečnitelnej. Je skupina lidí, kteří se, obklopení tunou plechu, cítí jako králi silnic, ty nezměníš. A o nějaký legislativní změně nemůže být ani řeč. To by si ti pánové, co o tom rozhodují, museli přestat vozit ****** v audinách, sednout na kolo a zažít, jak je nepříjemný, když tě někdo sestřelí ze silnice, v lepším případě nahodí kalužinou. Podívej se, jaké jsou průtahy ohledně schválení bodového systému. Jeden z těch idiotů dokonce navrhoval zvýšit rychlost v obci na 60 km/h a povolit alkohol u řidičů(hranici si nepamatuju, snad 0,3 promile..)Cy­klisti jsou to poslední, co je zajímá. Bohužel.

          0 0
          • blue  

            ten alkohol se tykal ale pouze cirkve kvuli tomu, ze knez dela treba nekolik bohosluzeb za den a prejizdi autem, pokud se nepletu

            0 0
            • sun7dots  

              Krom toho (a to se rozhodne nechci zastavat ridicu) mi trochu prijde ze nulova tolerance je nesmysl. Uz proto, ze je prakticky nemozne prokazat jedno pivo. Pokud totiz ridic prohlasi, ze nepil a trva na odberu krve, tak nez dojedou do nemocnice, nez si na nej doktor udela cas a nez se to vsechno poresi tak mu stejne nic nenameri. Ale to jen tak mimochodem:]

              0 0
            • Žanek  

              Právě že ně! Tema farářema argumentoval, aby se to zavedlo pro všechny;

              0 0
              • Air  

                ale co ti na 0,3 vadi? Nulova tolerance JE nesmysl. Chlast na cesty nepatri, ale 1 male pivo neni nic podstatneho? Nebo kdyz mas pouze zbytkovy alkohol… tak 0,3 je rozumne. Nebo dat i min – treba 0,2 nebo 0,1. Proste at tam je aspon nejake minimum. Protoze takhle se s tebou policajti vubec nebudou bavit. Ale kdyby tam byla nejaka min. hranice, tak muzou sami zhodnotit, jestli (dle reakci ap.) jestlis vazne porusil predpisy nebo ne (mas treba zbytkovej alk.).

                Rychlost v obci na 60 bych dal taky. Priznavam se, ze tak bezne jezdim (i proto, ze na 50 mam auto blbe zprevodovany – bud by me to rvalo na 3 nebo se to dusilo na 4). A taky neznam moc lidi, kteri skutecne ve meste jedou padesat… Nejhorsi jsou ti, co jezdi 80, s klidkem, v novym auticku… vsak oni zase zastavej nejakyho skodovkare… a cajti jim to tolerujou… Me ve S120 stavej furt a kolem si to svisti 70kou min. a na ty serou. Radsi at vsichni jezdi 60 (a dusledne to vynucujou) nez at je dano pravidlo 50 km/h v obci a 2/3 ridicu jede rychleji…

                A ten bodovej system je pekne drsnej!

                Jinak, co se tyce cyklistu na ceste, tak se je vzdycky snazim predjet co nejohleduplneji, ale nejhorsi je, kdyz je potkas nekde mimo mesto, kdyz jsou plne cesty, uzke a v proti smeru jede spousta aut. Ty jedes treba 70 (mimo mesto) a pred tebou se najednou objevi cyklista co jede treba 20. Uzka cesta, v proti smeru spousta aut. Tyhle situace fakt nesnasim. Citim s tema cyklistama, ale proste nevim, jak si v tehle situace poradit, tak se vzdycky snazim nejak co nejohleduplneji se tam vetrit (samozrejme pribrzdim, co to jde). Samozrejme, ze pokud by byla pravdepodobnost, ze cyklistu ohrozim, tak se tam necpu!

                Co delate vy, kdyz jedete autem a objevi se pred vama cyklista a v protismeru jede auto? Dupnete na brzdu a zpomalite treba ze 70 na 15 km/h (nekdy i min)? Nekdy to nejde. Nehlede na to, ze by do vas urcite napalil ten co jede za vama (i kdyz by to byla samozrejme jeho chyba).

                Jinak pokud jde o agresivni chovani ridicu u nas vs. v cizine… Je to vzdycky o lidech. Proste jsou v Holandsku mentalne vyspelejsi lide-ridici nez u nas. A holt kdyz nejsou moralni zabrany, musi se vytvorit legislativni. Prasata za volant nepatri.

                0 0
                • RomanH  

                  0,3 je sice malo, ale ja bych mel strach, ze kdy Cechum reknes 0,3 tak to pochopi, ze muzou chlastat. Co se tyce rychlosti, tak se priznam, ze taky nedodrzuji. Ale tam, kde nevidim (treba do zatacek mimo obec) jezdim tak, jako kdybych za ni ocekaval tatru. Vse jeste zavisi na aute. V praci jsem stridal 2–3 sluzebni auta a s feldou jsem jezdil jinak nez s oktavkou nebo vectrou – ty auta proste rychleji ubrzdis.

                  0 0
                  • Air  

                    taky tak, predvidat je treba. Ale vis jak s tema cyklistama, nejsou nekdy moc videt (jsou preci jen mensi) nebo je nevidis pres auto pred tebou. A s tema Cecham – naprostej souhlas, proto bych treba bral i 0,2 nebo 0,1. Ale tak, ze se zprisni tresty za prekroceni (nekompromisne brat ridicaky!!!) Ozrali nemaji za volantem co delat. Ti co si daji JEDNO MALE PIVO po obede nebo si daji lzicku blbych svedskych kapek (kdyz je ti treba tezko od zaludku) by ale nemeli byt perzekuovani.

                    0 0
                    • RomanH  

                      Jo souhlas. Kazdy by si mel vyzkouset oboji, jak jizdu na kole tak v aute a podle toho se chovat. Problem je, ze si mnoho blbecku mysli, ze kolo na silnici nepatri. Pokud jedu v aute, tak mi zase vadi motajici se osoby jedouci vedle sebe, v noci neosvetleni cyklisti a chodci, chodci bez rozmyslu skakajici na prechodu do silnice bez toho, aby se rozhledli (podle me na to ma vliv chybna kampan v TV pred dvema lety, ktera jim zapomela sdelit, ze to neni absolutni prednost) a na dalnici pak strejci, kteri jedou 130 v levem jizdnim pruhu a odmitaji uhnout, podobne jako predjizdejici se kamiony snad 25km rychlosti. Co se tyce alkoholu, tak jej za volantem odmitam. V mladi jsem s alkoholem v krvi obcas jezdil na motorce ze zabav, a to jsem to vzdy bral lesem s vedomim, ze v pripade nehody ublizim sam sobe. Dneska uz bych to nedelal, vzdy se v partii domluvime a nekdo dela ridice.

                      0 0
                      • Air  

                        Budu se opakovat – se vsim naprostej souhlas. Mame stejny nazory :))) Chybna kampan za naprostou prednost chodcu me pekne zvedala ze zidle – takova pikacovina. Ja jako chodec ji teda vubec nechci! Protoze vim, ze mi to zas tolik neda a pekne to otravuje ridice (nehlede na to, ze se vic nici auta – brzdy, spojka, motor, spotreba roste…) a hloupi chodci jsou pekne ohrozeni (statistika mrtvych ze zacatku r. 2002 byla neuprosna).

                        K cyklisteni vs. rizeni auta jen dodam, ze kdyz jedu na kole, tak se snazim maximalne uhybat autum, protoze vim ze zkusenosti svych i svych pratel (necyklistu), ze je opravdu neprijemne se vyhybat cyklistum na ceste plne aut, obzvlast kdyz si jede jak frajer metr od okraje. Ja kdyz za sebou slysim auto, tak jedu co nejvic na kraj (nekdy radsi az na uplnem okraji) a stale naivne verim, ze me ridici za to nesrazi do prikopu. Kdyz za sebou slysim tatrovku ap. tak nekdy radsi uplne uhybam (vjedu na travu ap.). Protoze ovladat plne nalozenou tatrovku sterkem ve velkem provozu asi neni zrovna med :)

                        0 0
                        • blue  

                          dovolil bych si malinkej nesouhlas s prvnim odstavcem… jednak to trochu vypada, ze stavis neopotrebovani techniky nad cloveka (mely by se zrusit i semafory a prednosti, tam se taky musi brzdit a radit ;-), ale to neni to dulezity, co chci rict…

                          az budes na nejaky rusny ulici stat XX minut na prechodu a nikdo se nebude mit k tomu, aby pribrzdil a nechal te prejit, budes taky nas*anej a zacnes si tu prednost vynucovat… a takovejch mist je v praze spousta…

                          0 0
                          • Air  

                            no, v Praze to asi bude jiny. Ja jsem ale z Ostravy, aut tu jezdi rekl bych dost a vetsinou se potuluju po centru (mam tu skolu, menzu ap.), takze dost casto prechazim rusne ulice. A kdyz nespecham, tak se divam do blba, at si ten ridic jede (nevadi mi to, pockam) a kdyz se mi cekat nechce nebo nemam cas, tak se na nej zacnu divat a dam tim i signal, ze mam v umyslu vejit do cesty. Ale ne za kazdou cenu. Vetsinou to pochopi a zastavi (pokud nejsou dobre rozjeti…) Pokud ses uz na ceste a on kolem tebe profici, je to prase a zakon je i tak na nej kratky. Brutalni pokutu, sebrat ridicak ap. Ty svine, co si mysli, ze cesta je jejich fakt nemaj za volantem co delat. A bodovy system tomu napomuze. Je to dobry napad, jen podle me pocty strhavanych bodu za telef za jizdy, nezapnute pasy ap. jsou az moc prisne.

                            A v neposledni rade – opotrebovani techniky nad cloveka nestavim!!! To nikdy. Ale jen se zamysli nad tim, jestli se to vyplati.

                            Plus – chodec nemusi cekat (to opravdu neni vzdy nezbytne, i kdyz uznavam, ze nekdy ano)

                            • chodec BY MEL BYT ve vetsim bezpeci (hypoteticky)

                            Minusy (ktere jsou v porovnani s plusy temer zbytecne):

                            • vice mrtvych na prechodech (coz mi bylo jasne uz od zacatku co o tom zacli mluvit)
                            • po dvou letech – cekate skoro stejne (pokud ma nekdo dobre rozjete auto, tak se zastavovat nechce)
                            • zbytecne naruseni plynulosti dopravy (prepravni doby se prodlouzi, clovek toho mene stihne, zbytecne zvyseni nakladu u prepravnich firem, u firem poskytujicich sluzby mimo prodejnu atd.atd… (coz zaplati vsechno lide)
                            • zvyseni emisi, ktere dychaji vsichni lide ve meste, zhorsovani stavu zivotniho prostredi, trosku do extremu vzato tedy i vic nemoci…
                            • zbytecne zvyseni opotrebeni auta
                            • zvyseni spotreby benzinu – automobilista vic zaplati i kdyz ta preprava bude trvat dele

                            Dobrou zkusenost mam z prechazeni na uzsich cestach (ty prebehnu), u kruhovych objezdu (ridici musi zpomalit) a na semaforech (tam proste jet nemuzou :) Jinak cekam skoro stejne jako predtim. To jak se davam ridici najevo ze chci vstoupit na prechod funguje jen pokud ty auta jedou pomalu, ridic je schopny me zaregistrovat a je ochotny zastavit.

                            Sorry za tu delku :)

                            0 0
                            • Pá-dlista1  

                              K tomu telefonovani: Posledni dobou se mi stava, ze narazim na nejakeho ridice co jede dost rychle a pritom treba i ne ve svym pruhu nebo ma problem se zatacenim atd. Vypada to proste na nebezpecnyho ridice a v 90% pripadu ma ten clovek u ucha telefon. Nebejt ty rychlosti, rikam si ze to je zenska :) Sorry damy, ackoliv statistiky hovori ve vas prospech, proste zmatenej nebezpecnej (ale pomalej) ridic je vetsinou zenska nebo duchodce :)

                              0 0
                        • Air  

                          no a jen dodam, ze pokud to jde, jedu radsi po chodniku (pokud tam je malo chodcu). Nebudu zbytecne riskovat, kdyz je vedle cesty nevyuzity chodnik. Samo v centru mesta by to neslo :)

                          0 0
                      • cabbage  

                        alkohol a řízení k sobě nepatří, co se týká bodového systému tak by moh bejt i přísnější- spousta humanoidů si myslí že řídit auto muže každý, a nechapu jak někdo nevidí neosvětleného bikera v noci-to by neviděl kam jede (nebo má vypnutá světla aby se neopotrebovali).

                        někomu vadí lidi co jedou 130 na dalnici? – a kolik na ní chcete jet? nejvíc nehod je „v dusledku nepřiměřené rychlosti“.

                        0 0
                        • Air  

                          pravda, alkohol na cestu nepatri. Ale proboha kdyz mas trosku zbytkoveho alkoholu z min. dne? Nebo si das MALE pivo po obede? (vis jak dlouho trva nez vyprcha 1 pivo z 80 kg cloveka? Asi 4 hodiny!) Svedske kapky, kapky proti kasli? Nesmis to zase prehanet. Takze souhlasim, ale nesmi se to prehanet.

                          Neosvetleny cyklista – uz mas ridicak? Ja jsem si taky rikal, kdyz me otec vzdycky serval ze jezdim bez svetel, ze je to blbost… ale omyl. On te uvidi, ale pozde. Nebude te tam cekat. Nema cas spravne zareagovat. A navic svetla nejsou rizene ne nakrajnici ani do protismeru ale na sviceni vpred pred ridice. Takze do boku to sviti minimalne o desitky procent hure. A kdyz nema cyklista zadne odrazky… tak to je proste problem ho videt vcas, aby stihl zareagovat. To je asi jako kdyby si lehl ozrala doprostred cesty, ty bys ridil a prejel bys ho. Proc? Protoze bylo pozde zareagovat.

                          0 0
                          • wroum  

                            alkohol nepatri za volant/rodla. zakon nerozlisuje jestli male pivo nebo lahev vodky. je mu to jedno. pruser je stejnej.

                            jinak moudra to slova o tom sviceni

                            0 0
                          • Air  

                            sorry, SVETLA NEJSOU RIZENE NA KRAJNICI tam melo bejt… Odepis jestli mas ridicak, protoze vetsinou tohle lidi rikaji, kdyz jeste v noci poradne neridili a kdyz si to vyzkouseji, tak se teprve vciti do role toho druheho. Vetsina ridicu taky nechape, ze tem cyklistum beha pri jejich predjizdeni mraz po zadech…

                            0 0
                            • cabbage  

                              ridicak nemam- bude do tydne. v noci už sem řídil a ne jenom po osvětlených ulicích- v pohodě protože maximální povolenou rychlost nepovažuju za minimální, cyklisty ktery sem potkaval sem předlížděl maximalnim obloukem, zastavoval lidem na přechodech, když nevidim kam jedu tak i zpomalim. všechno hlavně v klidu a pohodě. řidič MUSÍ ZVLADNOUT VŠECHNO a pokud ne tak mu nepatří řidičák.

                              0 0
                              • blue  

                                je vazne videt, ze si autem jeste moc nenajezdil… preju ti i nadale hodne stesti do dalsich automobilovych kilometru

                                0 0
                                • Lada1  

                                  jj my stari ostrileni paradlove uz resime jak cyklisty pre(d)jizdime :-))

                                  0 0
                                  • blue  

                                    ale no tak, o tomhle se preci nezertuje :-) ja mel hlavne ale na mysli ty neosvetleny lidi na silnicich

                                    0 0
                              • rasto  

                                ja VZDY predjizdim cyklisty obloukem (tedy kdyz ridim auto). nechavam ji hodne prostoru – kdyby se nahodou vedle mne polozili.

                                0 0
                              • MODRAK  

                                No zda se mi, ze ses trochu mimo. Pokud musi ridic zvladnout vsechno, vcetne neosvetlenyho cyklisty v noci, tak to bysme ty papiry museli vratit vsichni do jednoho. Az pojedes nekdy v noci a protijedouci auto ti posviti do xichtu, tak o tom uvazuj. Budes se jen modlit, aby tam ten cyklista (nebo chodec) nebyl. Treba za zatackou, takze si ho predtim nevidel. Pokud tam bude, je dost vekla sance ze ho prejedes i kdyby svetlo mel. Kdyz ho nema, je mrtvej predem, je to jen vec nahody jesli ho trefis, ale videt ho nemuzes. A muzes jet jak pomalu chces, stejne je to v haji. Leda bys zastavil a pockal. To ale neudelas a i kdyby, je to jeste nebezpecnejsi, nez kdyz pojedes.

                                0 0
                                • Air  

                                  presne tak… v takovou chvili muze nedojit ke kolizi jen kdyz ten neosvetlenej cyklista aspon nejede jak frajer metr a pul od krajnice a ty ho proste diky bohu netrefis

                                  A az pojedes nekde v noci, bude tma jak v prdeli, ty budes mit za sebou treba (byt jen) 100 km tak to budes mit opravdu prijemny zazitek…

                                  Jak jsem uz rikal, clovek NEPOCHOPI, dokud to sam NEZAZIJE…

                                  0 0
                        • RomanH  

                          Pokud jsi nekdy autem po silnici jel, urcite jsi si vsiml na patnicich odrazek, ze ? Pokud jedes po polnacce bez patniku, jedes krokem, a to asi po silnici nepojedes. Neosvetleneho chodce / bikera na silnici uvidis, ale zabrzdis az hodne za nim. Premyslej, nez neco napises.

                          0 0
                        • RomanH  

                          Jeste k tem 130 na dalnici – ano, muzes tam jet maximalne 130, ale taky je psano, ze se mas drzet v pravo, pokud nepredjizdis a nesmis blokovat provoz. Nikdy nemuzes vedet, proc ten za Tebou specha – co kdyz veze zenu do porodnice ?

                          0 0
                          • Gatier  

                            V poslednej dobe sa ich dost vela ponahla rodit…

                            0 0
                            • RomanH  

                              Vsak si vsimni, jak se v loni zvysila porodnost :o)

                              Ne, samozrejme to byl jen priklad, ale jako ridic nemas pravo v dane situaci blokovat provoz.

                              0 0
                            • vlk  

                              a co tajní policisté či informační služby- myslíte, že ti se neponahlaju?Nebo třeba vezou zraněného.My jsme jednou vezli pokousaného kluka do nemocnice-valiti to vesnicí přes 100 a mezi nima i přes 150.A u jedné vesnice natrefili na vola který nás nemínil pustit.Kluk to tak tak přežil.Myslel jsem, že toho idiota roztrhám.

                              0 0
                • pavlicek  

                  Pokud potkám cyklistu na úzké silnici a proti jede kombajn, tak prostě zpomalím na těch 15 km a jedu za ním dokud se místo neudělá, třeba i několik minut. To mě nezabije ani nezmrzačí. Do úzké mezery bych se tlačil jedině v krizové situaci – kdybych to ubrzdit nestačil. Právě proto se na úzkých nepřehledných silnicích nedá jezdit 90kou, protože člověk neví, co je za zatáčkou. Většinou tam nikdo není, ale někdy ano. Nechci mít na svědomí zmrzačené dítě, tedy ani dospělého. Nechápu, proč někomu vadí se v autě chvíli ploužit a počkat, až bude mít dostatek místa na předjetí, a místo toho se riskantně (ne pro sebe) snaží vecpat někam, kde pro něho není dostatek místa.

                  0 0
                • Volf  

                  Nulová tolerance není blbost, ale nesmí se vztahovat na limit alkoholu, rychlosti a tak podobně. Musí vycházet z odpovědnosti za vlastní chování. tj. např. doporučená rychlost v obci 50. Jedeš rychlejc je to tvůj problém, ale jak způsobíš nehodu tak je to trestný čin se zvýšenou sazbou. To samé alkohol. Žádný preventivní kontroly. povolená hranice 0 promile a jezdi jak chceš. Způsobíš pod vlivem alkoholu nehodu tak je to trestný čin se zvýšenou sazbou, a vše projednáno ve zrychleném řízení a jseš do 3 týdnů v base. Za druhé zjištění alkoholu doživotní ztráta řidičského průkazu a to samé za druhou nehodu, kde by bylo zranění nebo větší materiální škoda. A věřím tomu, že by to zabralo.

                  0 0
                  • wroum  

                    to je blbost. alkohol za volantem je blbost a sem rad ze nesmis pozit pred jizdou ani maly pivo.

                    to co ty pises by melo za nasledek spousty mrtvejch lidi a lidi v base.

                    0 0
                    • Volf  

                      Nikdy jsem nesesl do auta ani s malým pivem, taky si myslím, že alkohol za volant nepatří, ale v zemích kde je povolená určitá tolerance se vždycky zpřísní trest za nehodu pokud tam je i ta povolená tolerance. Já jsem osobně přesvědčenej o tom, že člověk má být absolutně zodpovědný za své konání a ve chvíli kdy i po tom blbým malým pivu budeš vědět, že pokud se něco stane, tak to odskáčeš i s chlupama, tak auto obejdeš širokým obloukem nebo přijdeš na to, že to pivo vlastně nemusíš. A opravdu si nemyslím, že by bylo víc mrtvejch nebo víc lidí v base. Jediný co nefunguje tak jsou finanční pokuty. Ty můžou fungovat ve chvíli, kdy jsou relativně stejně nepříjemný pro většinu lidí. Dneska se spousta lidí pokutě třeba 10 000,– jenom směje. No a právě tato skupina lidí dělá na silnici největší bordel.

                      0 0
                      • wroum  

                        sam urcite dobre vis ze po konzumaci alkoholu do urcite miry roste sebevedomi. a predstav si takovyho jarmila kterej rekne: dneska sem mel jenom 8 piv a domu je to jen do vedlejsi vesnice, co se muze stat…? takovy lidi sou i dneska, ale proc jejich chovani legalizovat. navic neverim tomu ze by jich nepribylo, po takovehle legislativni uprave?

                        jinak mas pravdu ze clovek ma byt absolutne zodpovedny za svoje jednani, coz se s kombinaci alkohol/volant podle me nema rado. navic alkohol prokazatelne ovlivnuje chovani lidi, hlavne jejich reakce.

                        kdyz to shrnu: sem rad ze to je tak jak to je a ze to neni jinek. jenom by melo byt vic kontrol na alkohol (nedavno sem byl naboren a v protokolu sem podepisoval ze byla provedena dechova skouska s negativnim vysledkem u obou ucastniku – ale nebyla vubec uskutecnena, proc?)

                        0 0
                • robin!1  

                  Dalším velmi nebezpečným přestupkem proti cyklistům je když vás na úzkých cestách ( třeba cesta Frýdek-Místek – český Těšín ) předjíždí auta a neblikají to mám vždycky strach, že mě někdo kdo pojede za ním sejme ( proto když jsem za volantem blikám a i tam kde cyklistu bez vybočení předjíždím ). Při předjíždění cyklistům dávám aspoň metr mezeru a když je málo místa tak se chvíli projedu za ním.

                  Na druhou stranu nevím jak kdo ukazuje svůj směr jízdy na kole, ale já ukazuju někdy, a to asi tak že když jedu doprava tak spíše vyjímečně a do leva jen když jsem na hlavní a nějakému řidiči připomínám že mám přednost a z vedlejší maximálně ukážu, když stojím na křižovatce protijedoucím.

                  K alkoholu asi tak za volant maximálně 1 malé pivo a pak brát papíry aspoň na 5let nebo na furt. Na kole, ale tak v noci po prázdných cestách asi málo kdo nikdy nejel i s více než pěti pivy v krvi, i když to není nejlepší, ale aspoň nemáte jak v autě sklony ( a hlavně možnost ) k riskování ve velkých rychlostech, ohrožujete téměř jen sebe.

                  Že bude přísné trestáno v bodovém systému mobil v ruce je blbost, protože za to bych bral papíry ( podívíš se na displej a ujedeš min 50–100m !!! ).

                  Ve městě někdo jezdí 50? ( to snad jen v koloně ). Já osobně se snažím jezdit tak 65 pokud je provoz a časté přechody plné lidí tak kolem 50.

                  0 0
            • vlk  

              Mě je jedno jestli musí farář pít při bohoslužbě ,ale na silnic pak nepatří.myslím si, že je dost obětavejch farníků z vesnice kam míří aby si faráře sami na bohoslužbu dovezli.Alkohol na silnici nepatří a to bez vyjímek.

              0 0
          • enjoy  

            u cyklistu taky alkohol neni povolenej a zrovna v tomhle jsme myslim si mnohem horsi nez ridici.ale me je to jedno,ja se snazim na biku nepit.lidi se kteryma jezdim se tim pri jizde nezdaj poznamenany,tak je to snad ok.ale co by se mnou udelaly dve piva,to by mi asi byla silnice mala.

            0 0
            • sun7dots  

              Jojo to je pravda. Ja treba si treba na bajku klidne k obedu jedno dve pivka dam, ale je pravda, ze na silnici se moc nezdrzuji… A vecer obcas zakalime dost, pak se fakt jede tezko:) Ale zase – cesta dom je cela lesem. Na silnici bych si to netroufnul.

              0 0
    • vili  

      vceras uz ale vypadal v pohode :-)), a jak dopadl po tom pells cupu,zachlastali ste aspon?my sme zkoncili treti a pak sme mazali na hcatu na kalbu.pocitam ze mne v tomto tydnu dondou ty 520 z velotradu tak se tesim.jo a kdybys nevedel gdo su tak su ten vysokej moc peknej volejbalista,co se te furt snazi vytahnout na kolo a ty porad simulujes nejaky zraneni :-)))

      0 0
    • zwwak  

      Máš mé sympatie. Já to většinou nechám plavat, pak se tím žeru a pak na sebe v duchu vždycky nadávám, že jsem srab neschopnej činu.

      0 0
    • vlk  

      ja bych za nima nejel.Zapsal bych si číslo a udal je na policajtech.nebo bych si počkal až budou pryč a vypustil jim kola.Už jsem se taky s pár lidma takhle skoro popral.Ale v dnešní době ty 16 ti letý svidě nosí u sebe nejen nože ale i střelné zbraně.Někdy je to i nafetované.A ži­vota si zase vážím.

      0 0
      • pegas  

        Dnes sem potkal dva z nich a culili se,jak slunicko…A drzel sem se o sto sest..Vite vsichni sami,ze chodci a cyklisti v souboji s autem vzdy!!!!!!!!!! prohrajou..Kdyz je chyba na jejich strane,tak za to tvrde zaplati a tomu v aute se teoreticky nic nestane..ale kdyz udela chybu ridic tak cyklista udela akorat pa pa pa..Mluvite tady o tom chovani kdyby ja..kdyby on..Ja bych se nikdy nerval..atd..Ale je to podle me stejny,jak s prvni pomoci..Teoreticky umis zachranit zivot,ale na zivo budes posran… neco udelat,kdyz uvidis krev…Neexistuje pravidlo,jak se zachovas..To je vzdy na konkretni situaci…

        0 0
    • Obey  

      Přidávám se na stranu „pacifistů“. Jít se s někým mlátit po hubě fakt není řešení. To bys taky moh skončit v nemocnici s pěkně pošramoceným ksichtem. Mě samotnýmu se jednou stalo, že sem si to švihal po silnici z kopce od Bedřichova do Liberce a začala mě předjíždět nějaká dodávka. A začala se lepit čím dál tím blíž ke mě.. Už sem se viděl jak válim mezi těma šutrama a stromama v příkopě, tak sem zařval „To mě k… nevidiš, ty zm..“ a ejhle: dodávka to zaflekovala přede mnou, vylezli dva magoři, ten spolujezdec měl v ruce nějakou tyč či co… Takže sem na nic nečekal, ohnul sem to do lesa a v poho ujel. Fakt nevim, jak by tohle setkání dopadlo, ale tak nějak cejtim, že pro mě nic moc. Prostě tím chci říct, že prasárny od řidičů je lepší spolknout, a pokud možno se silnici vyhejbat. Magorů je tam totiž více než dost.

      0 0
      • pegas  

        Priste se ti to muze stat znova..a co kdyz neuteces…Rikam koupit tank a zalozit tankforum…=o))))

        0 0
      • Volf  

        Moje zkšenost je následující. Většina ,, profesionálních řidičů ,, jsou lidé s minimálním vzděláním a velmi černobílým viděním světa. Pokud nadáš do zmrdů vysokoškolskému profesorovi, max. mu zvedneš tlak. Pokud to samý řekneš nějaký ,, lopatě ,, tak ti s největší pravděpodobností urazí palici. Ale abych se někoho nedotknul. Ono se v autě taky dost blbě poznává, že na tom kole valíš třeba i 50 a pak ten řidič může nevhodně reagovat. Jinak co jsem tady četl tak mám dojem, že žiju na jiný planetě. Na kole jezdím ještě kolem těch 7 000 km, taky se dostanu na silnici, na turistický cesty a občas jedu i po chodníku a fakt se nepamatuju na situaci, že bych měl nějaký konflikt v takovým rozsahu, jak tady někteří píšete.možná je to tím, že se řídím jednoduchou věcí. To, že mám mít přednost ještě neznamená, že ji dostanu. A opravdu slepě věřit, že ten 30 tunovej náklaďák mi dá přednost je najivita datla na betonovém telegrafním sloupu. A vozit kasr, nůž nebo dokonce pistoli, to sorry, to už je normálně úchylka.

        0 0
        • fousac  

          jo, taky zastavam nazor stahnout vocas a nekam se zdekovat.. neprovokuju a rvat se nehodlam… ale nekdy proste neni vyhnuti… kdyz na znaceny cyklostezce se zakazem vjezdu motorovych vozidel potkas hovadko v off-roadu a ten proste nehodla uhnout a ty nemas kam, je to pak tezky… ale,tuk tuk tuk, v mem pripade zcela vyjimecny… nebo na dlooouhy asfaltovy rovince s prehledem asi 2km dopredu a dozadu te predjizdi auto a strejchne zrcatkem o riditka, protoze te object je asi velika prace...... skoda mluvit… :((( taky dobry sou maseri, co maj za autem valnik a zapomenou na nej, predjizdi te, proti neco jede, tak to zalomi hned pred tebe a ty si jenom muzes vybrat jestli to chces vozejkem nebo o svodidla…

          pokud nenarazis na nejakyho „jednoduchyho“ trotla, da se docela dost situacim predchazet.. kdyz vidim v protismeru nakladak a za prdeli mi supi autobus, skacu do skarpy dobrovolne…

          0 0
          • rasto  

            no a co se mi stalo vcera na Kladne: jel jsem za feldkou, chlapik dupnul na brzdy a zastavil. bez blinkru. mel jsem co delat, abych to do nej nenarval. v uhybacim manevru jsem mu vzal zrcatko – nerozbil, jen ohnul. trochu mi zacalo tect z nohy – odrenina, asi od pedalu. a chlapik mi zacal nadavat do buzerantu (ja mu to zacal oplacet, vriskali jsme po sobe jako paviani), ze kdyz brzdil, melo mi byt jasne ze zastavuje :-/ a ze mam stesti, ze jsem mu zrcatko nerozbil… snad podruhe v zivote jsem si myslel, ze se budu prat… kdyby chlapik na me sahnul, zacal bych se branit a okamzite volam policajty, aby mu vysvetlili jak se ma jezdit v provozu… no kazdopadne mi trochu pohnul s tlakem, videl jsem to i na tepaku :-) zaver: radsi jdu do konfliktu naplno, aby se nekteri jedinci nad sebou zamysleli. a snad si daj priste vetsi pozor…

            0 0
            • kankrlicek  

              Kdysi před lety – jel jsem spolu ještě se 2 kamaradama, naprostá euforka a tak po 30 km v nadhernem terenu jsme vjeli na silnici a před vjezdem na hlavní jsme zůstali stát na křižovatce. Kámoši byli vpravo u pangejtu, já jsem stál asi 1 metr od nich (tedy už dost v silnici). Provoz na silnici byl asi tak 2 auta za 10 minut a žádnému jsme nevadili. Po těch 10 minutách přijela škodovka, uvnitř asi 8 lidí (5+3 děti). Chlap v letech za volantem zastavil za náma asi 3 m a začal vytrubovat. Udělal jsem chybu – podíval jsem se na něj a úplně bez zájmu jsem se zase věnoval diskuzi o tom, jak se nám príma jelo :). Chlapíček to neustál, vyrazil a když byl na mé úrovni, tak prudce zahnul doprava až jsem ztratil rovnováhu a přepadl jsem na druhou nohu. A teď to teprve dostalo grády! :) Kámoš je sirka – začalo to jiskřit, osazenstvo škodky hlavy venku a řvali, až listí padalo ze stromů. Já jsem tam stál jak vůl s otevřenou hubou a když to vypadalo na rvačku tak jsem se zeptal jednoho řvouna: ,,A co byste dělali, kdyste mi zlomili nohu?" Emoce se zklidnily a naštěstí chlapíček odjel. Z hlediska dopravní situace jsem udělal největší chybu já, ale celé to bylo o netoleranci – kdybychom byli ožralí, tak vzbudíme pouze pobavené úsměvy, ale my jsme byli jen nadšení a rozesmátí, a to jsme být neměli :)

              0 0
              • Pá-dlista1  

                V zahranici (konkretne za tema zapadnima hranicema:) je normalni, ze je na krizovatce v odbocovancim pruhu misto o plose zhruba jednoho auta vyhrazene cyklistum.

                0 0
                • pegas  

                  My taky mame vyhrazene misto pro cyklisti…SKARPU…ne-li neco horsiho…

                  0 0
    • Smazaný účet  

      Tak hoši, kdo to byl?

      https://youtu.be/WcxC8JGcfrQ

      0 0
      • orm  

        Kvuli tomu jsi ozivil fosilii, ikdyz se to resi v jinem vlakne a jedne fotce :-)?

        0 0
    • Youda  

      Co se stalo 23.2.2015 kolem 15:00?

      0 0
    • Smazaný účet  
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.