Poradte vidlicu pre 53 kg dievca

23 nepřečtených
  • Alex

    Pre priatelku ktora vazi cca 53 kg chcem kupit odpruzenu vidlicu, uvazujem o RS Pilot XC alebo RS Duke XC. Pilot je pruzina+vzduch, no bojim sa, ze pri jej hmotnosti ta pruzina bude tvrda, menit ju nechcem, lebo sa to predrazi. Zase Duke XC je

    vzduchovka, no neviem ci chod tej vidlice bude hladky a plynuli… Brzdi veckami, jazdi „normalne“ po lesnych cestach, ziadne brutalne zjazdy a skoky neskusa.

    Dakujem.

    0 0
    • Luka  

      :) neni to tak dlouho co jsem tohle resila. Mam 50kg. A asi toliko: vzduch neni tak shtastna verze. I kdyz to je na nejmekkci, ja s tim nehnu tak jako se svoji pruzinovou marzocchou. Mam v ni nejmekci pruziny a spokojenost maximalni. Jen by to chtelo 105mm :D

      0 0
    • vlk  

      Ta duke XC je plynulá docela dost oproti pružinám jde akorát cítit více ten počíteční bod odtrhnutí.S chodem vzduchových marzocchi nemá nic společného,opravdu velice příjemná.Ale pokud se bojí vzduchu, teda toho bodu odtržení, že by moh být trochu výš tak jí pořiď duke XC u-turn.Ta má pružiny a je opravdu měkoučká.Já tam mám pružinu na 70–80 kg-standartní a moje přítelkyně když jí půjčím kolo si ji pochvaluje a to má okolo 60.Asi jí ji také koupím.Být tebou, nechám si na ní vyměnit pružinu za měkčí už v obchodě-většinou to dělaj, teda ve slušných obchodech,bez­platně.Pilot xc jí neber, ta je na ni moc tvrdá.Zkoušel jsem sice jen v obchodě ale i tak se mi zdála být moc tvrdá.To spíše Pilot sl.Ale i ta má k dukovi dost daleko.

      0 0
      • vlk  

        jo ještě bych dodal, zkoušel jsem marzocchi marathonku s nejměkčíma pružinama, a ta by byla také dobrá,akorát už trochu dražší.

        0 0
    • Mamut  

      Urcite nie Pilot. Duke by mohol, ale urcite nie s orig. pruzinami. Pruziny stoja v Prahe okolo 1000Kc. Mozno Manitou, asi nejaky Axel. Su dost makke a pri 53kg ju nerozmlati ani za 4 roky.

      0 0
    • Alex  

      Teraz ma Manitou AXEL Super. Chcem ju dat prec, ta vidlica je necitliva, pruzi trhane. Mozno som narocny, ale sklamala ma. Uvazujem este o RS SID Team. Bude to dobra volba? Laka ma jej hmotnost a dual air, hoci neviem ako to v praxi funguje :-)

      0 0
      • vlk  

        tak to je hustý z axel na sid.Jestli Ti mohu doporučit, zkus si tu sidku někde na kole než ji koupíš.SID je závodní xc nářadí a většina modelů má dost vysoko položen bod odtržení, takže na drobňoučké nerovnosti taky není moc citlivá.Darjan ji nedávno zkoušel na jednom kole a řekl, že by to byly vyhozené prachy, že to by si rovnou moh koupit pevnou.Raději si ji někde nejdříve zkus.Ale zase chod má plynulý.

        0 0
        • jarik  

          no ja toho sida mam a je fakt super, je to najlepsia vidla aku som kedy mal

          0 0
          • vlk  

            no a jaký typ máš,jinak není moc tvrdá?Ten člověk vyhazuje axcel, že je necitlivá,Myslíš že sid je citlivější.Co jsem zatím viděl, tak sid měla většinou poč bod odtržení někde okolo 250–350N a to je dost vysoko,u ni bych prostě citlivost v počátku kroku nehledal.

            0 0
        • lubos  

          Snad je to zalezitost nafoukani negativni komory. Kdyz spravne nafoukas vsechny tri komory, myslim ze nekde se tim jeste reguluje i tlumeni (nebo sroubem?) tak podle mne muze byt Sid (alespon ten co jsem zkousel namatkou ja) docela zehlicka. Ale je fakt, ze ma asi max. 80mm zdvih, lehka, tenka, na Vcka a zavodeni.

          0 0
        • MartinXC  

          Před pár týdny jsem SID Race (dlouho v krabici ležícího) věnoval na bika mojí ženě místo RS Judy SL 2000 (s 80mm). Žena váží 52kg, SID má spodní tlaky až od 55kg jezdce :-) Já před tím s ním byl spokojený, ale potřeboval jsem vyšší zdvih a možnost razantnějšího brždění kotoučem vepředu, proto jsem jej vyměnil za F100. Ale jsem překvapený: pro malé hmotnosti jezdců je SID Race jiná vidle než pro 85kg tlus?ochy. Mě se chovala jako sportovní docela tvrdá vidle (spíš na dotlumování). S malým tlakem v pozitivní komoře se dá perfektně vyladit odtržení (pomocí negat.komory) a celková měkkost/tuhost (pravá noha). Vidle ženěí chodí s praktickým cca 70mm zdvihem. Žena si ji pochvaluje, že je celkově měkčí a pohodlnější než staré SL-ko. Ale pozor – i pro 50kg jezdce bych na ní nedoporučil dávat kotouče – je to V-čková vidle !

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.