• Otto

    Mojí přítelce začaly pištět brzdy, ale strašně.Špalky používame stejné, jakési červené Alhonga či co, jsem s němi spokojený, by? na předku mám Jagvire… No nic. Ráfky má RMX dragon 719, brzdy alivio. Zkoušel jsem už všechno možné seřizování úhlů dosedání , otáčení špalíků a nic. Má docela vůli na čelistech, má to na to zásadní vliv? Nebo je chyba v ráfcích?. Na svém kole jsem tento problém vždy vyřešíl, ale teď již nevím co vyzkoušet.

    0 0
    • wroum  

      na jednom ze svych kol mam V XT a snahu o jejich tichy chod jsem uz davno vzdal. piskaj jak svine. myslim ze to je lehkym vaklem v paralelogramu, takze jestli v nich je vakl tak by to mohlo byt i tim. pri brzdeni to totiz zacne rezonovat. (aspon neni potreba zvonek).

      0 0
    • Beeda  

      Nemas zamasteny rafky ?B.

      0 0
      • Otto  

        Svoje kolo jsem umyl na vapce, a začlo pískat.Tam pomohlo jemně natřít ráfek mazlavým blátem, bržděním zalapovat – a byl klid. Ale tady to nějak nepomáha- samozřejmě jsem již odmaščoval.

        0 0
    • Smazaný účet  

      wildpigs neboli ječící špalky jsou tušim způsobený tím, že se ti špalek při dosednutí na plochu ráfku rozvibruje. Takže zlikvidovat vůli by mělo bejt dobrý řešení, ale nevim nakolik je to proveditelný, jsou to jemný vibrace… Mně obvykle pomůže seřídit špalky do mírnýho véčka, takže nejdou na plochu ráfku naplacato a taky kouknout jak vypadá plocha špalků – esli je to hladký, jakoby připečený, tak to přetáhnu šmirglpapírem. Ale stejně pak třeba v dešti začnou ječet…

      0 0
      • wroum  

        no ja kdyz je dam do vecka tak v okamziku kdy uz teda nepiskaj tak uz taky nebrzdej. smirgluju spalky i rafky. jedinej vysledek je ruzny ton vyluzovany pri brzdeni. nebrzdim a sem rychlejsi

        0 0
        • Smazaný účet  

          Mně teda brzděj… naplocho pískaj a hlavně je pak přední brzda docela nepředvídatelná, hned se blokne. Ráfky se mi ošmirglovávaj přirozenou cestou – bahnem. Po několika letech jsou drsné ažaž. :o) Ale to by nemuselo bejt špatný, ladit špalky. Že by v grupě každej měl jinej tón a za jízdy si vyhrávat. :o)

          0 0
          • wroum  

            me taky brzdej (ale piskaj-nekdy vubec nekdy nesnesitelne), kdyz zmenim uhel dosedu spalku na rafek, tak v okamziku kdy prestanou piskat tak uz moc nebrzdej.

            0 0
    • MartinXC  

      U bezparalelogramu: Zkus tuhou vazelínu (nejlepší jsou ty ve spreji, dobře zatečou dovnitř) na kluzné plochy, udělá se z ní takový tlumicí polštář a nenechá brzdy rozvibrovat.

      0 0
      • Smazaný účet  

        nějakej tip na výrobek? (vazelínu)

        0 0
        • MartinXC  

          Např. „lepidlo“ WURTH – na čepy a panty a do míst, která se nedají dobře rozdělat: ze spreje to velice řídké, na vzduchu tuhne, za pár dní skoro lepí :-), pak už nevysychá Nebo to co mám na řetěz – motokrosovou vazelinu Valvoline (myslím) – od začátku je maličko hustší a lepí trošku míň. Nebo nejlevnější: odmastit v benzínu a vyvařit tu spodní část brzdy v obyčelné vazelíně a nechat zatuhnout – to teplo jí pomůže dovnitř.

          0 0
          • Otto  

            tak mě napadá ještě teflonová(insta­latérská) páska na ten čep.To by mohlo taky pomoci.Vyzkouším, dám vědět.

            0 0
    • Standa  

      Už jsem to tu jednou psal. Ráfky scott,brzdy scott-neuvěřitelný pískot.Špalky jsem měnil asi pětkrát,brousil ráfky a nic!!!!!! Prohodil jsem na zkoušku přední kolo z manželčinýho baiku a bylo po pískotu.Takže jsem si koupil nové ráfky mavic a mám svatej klid.

      0 0
      • wroum  

        jenze ja mam mavic od zacatku a piska to porad i s ruznejma spalkama

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.