• aleš

    nejprve bych mel napsat, ze jsem naprosty zacatecnik, ale bike me dostal naprosto. Bohuzel nemam v okoli podobne postizeneho kamarada (a na otce se obracet opravdu smysl nema) proto bych tu chtel cas od casu polozit dotaz, kterej vam, profikum, muze pripadat minimalne divnej. OProto prosim ty, kteri by me podezirali z toho ze si tu delam srandicky a nebo by me posilali z5 na kolobezku, aby na me dotazy nereagovali, a bez povsimnuti je presli. Ale zaroven prosim ty, kteri si pamatuji jake to bylo, kdyz zacinaly o radu. Takze… Dneska jsem na svem freerideovem kole pichnul. Stalo se mi to po prve a proto mam dotaz. Jak lze dusi zalepit, ma to vubec smysl a nekupuje se rovnou nova? A nebo kdyz uz, co se da na zalepeni duse pouzit? Mam FR kolo s pneu 3,2. Diky za nervy se mnou ;)

    0 0
    • Pekáček  

      Kup si lepení a tam máš podrobnej návod, pamatuju si dobře jak jsem s tím kdysi poprvý laboroval. Hlavně musíš smirkem lepený místo zdrsnit, už na něj nešahat, namazat lepidlem – zase nešahat, počkat pár minut a pak tam dát záplatu ze který sloupneš na správný straně tu slídu. Přitiskneš to k sobě, já to dávám na pár minut mezi prkýnka. Pak opatrně sloupneš i druhou slídu a poprášíš to křídou. Hele, viděl jsem zkušenýho týpka jak to lepidlo patlal prstem a pak mu to nedrželo, označil mý lepení za šmejd a zahodil duši :o) Používam Ferdus.

      0 0
    • TinkTink  

      Ty mas 3,2" siroky plaste? No to je cool :))

      No kazdopadne k dotazu – uz lepim…je to mnohem levnejsi…a neni duvod tomu neverit…akorat sem si dal jakejsi limit pro pocet zaplat na dusi…cca 5 az 10 :)))

      Takze to klidne zalep a jezdi dal.

      PS: nechapu, proc nema smysl se obracet na otce…ale plast me naucil prezouvat deda :)

      0 0
      • jakub  

        casem se vycukas a uvidis sam co se da este zalepit a co uz asi nebude tak uplne super. Ja sem dneska skripnul dusi na dvou mistech a byly to fakt diry,tak sem ji vzal a hodil do popelnice, vytahl jsem druhou a jelo se dal, osobne uprednostnuju vymenu dusi,ale lepeni vozim sebou taky

        0 0
        • aleš  

          no je to skoba cca 3mm X 3mm

          0 0
        • TinkTink  

          Nevim sice co je to vycukas…ale ok :)…ja mam tak 4 az 6 defektu za rok…takze jsem v klidu…light dusi mam jenom jednu a to na prednim XC kole…zbytek mam normalne heavy :)…a jednu dokonce very heavy :o)))

          Spis by me zajimalo, co to ma za 3,2" plaste…tim cool jsem totiz myslel to, ze jsem takovy plaste na bajka jeste nevidel…takze kdyz se to sem vozi, tak co to je? :))…

          0 0
          • jakub  

            vycukas – casem na to prijdes sam, kapisto??

            0 0
            • TinkTink  

              Jasny no…ale to mi rikat nemusis…to cca 5 – 10 je podle typu duse :)

              0 0
      • aleš  

        jo cool to je hlave kdyz se ritim dolu z kopce:) ale jak vidis, ani tyhle plaste nezabranili pitomymu najezdu na obrubnik a neslednymu pichnuti. No ale diky za rady. Vazne jsme se bal, ze tu budu za nakyho magora co se nudi a vymejsli si pi… aby mel taky nakej dotaz

        0 0
    • lempl  

      alesi a odku si? ja ze bych si pojezdil… jo co mas za kolo, ted me napadlo ze ja mam spis xc ale sklony na free fuck mam co davs at vim jestli to ma a nebo nema smysl abych se s tebou projel pac 3 skoky na to nemam, nervy, nemam, nemam…

      0 0
      • aleš  

        hm, prepsal sem se. Ne 3,2, ale 2,3 (u sirky obejvaku v panelaku zadnej prehmat, ale u pneu asi jo).

        0 0
        • Pá-dlista1  

          Tak to pak jo. Takze spis krosar.

          0 0
          • aleš  

            no snazim se.Hrozne me chyt DH a podobny veci.Jezdit z bodu A do bodu B po silnici me nak nevzalo. Ale jak rikam, ucim se. Bohuzel nikoho z mejch kamaradu to nechytlo, takze vsechno delam sam zpusobem pokus-omyl.Zrovna dneska jsem koukal na Extreme Chanel a ukazovali tam nakou skolu pro lidi, co se chtej naucit tenhle zpusob jizdy. Samozrejme ze do Kanady kvuli tomu nepojedu, ale skoda, ze neni neco podobnyho tady.

            0 0
            • Pá-dlista1  

              No jo. Dneska to je snadny. Kdyz jsme museli jezdit na XC komponentech a nejlepsi skok byl v Harrachove K120… Urcite se v tvem okoli najde nekdo s kym se da jezdit nebo holt musis jako ja jezdit po republice, aby sis vubec zajezdil. Ale zase se toho hodne a rychle naucis a potkas spoustu zajimavejch lidi se kterejma stoji zato pojezdit, zakalit… nez kdyz sedis na prdeli a cekas az pro tebe nekdo neco postavi a strci te z kopce.

              0 0
              • aleš  

                a tak u nas je kde jezdit, to jo, preci jen uz jsem v horach :) Jen je neprijemny (z mojeho pohledu) zacit jezdit s nekym, kdo uz to zvlada. No a proto chodim se, a ptam se na takovyhle kraviny, na ktery kdybych se zeptal nekoho do oci, tak by si asi myslel svoje.

                0 0
            • Pá-dlista1  

              Z kama vubec jsi?

              0 0
              • aleš  

                Teplice

                0 0
                • Pá-dlista1  

                  Si delas prdel? Co Krupka u Teplic? Komari vyska, zmrvena lanovka, sjezdova trat, CP DH. To mi nerikej, ze nemas s kym jezdit. Kousek vedle Decin a jejich bikroska a co ja vim co jeste.

                  0 0
                  • MARIN  

                    Prihodim mu jeste bikrosku v Biline a Hostomicich a trat pro prcky na motorkach u Krupky

                    0 0
            • Sirenna  

              Chce to jezdit a jezdit! Ja sem holka a myslis, ze semnou kluci radi jezdi?( Vyjimka je Padlista :)) Moc se jim nechce a kdyz chce tak se dovidam jenom veci co me treba nepotesi, tak jezdim vetsinou sama, ale nevim co bych delala, kdybych spadla :( Ale stejne mi nejvic daji zavody, tam clovek musi a jde/ nejde do veci, kterych se boji :)

              0 0
          • enjoy  

            hm,nejak mi bylo jasny hned ze se spletl.vam ne?

            0 0
            • aleš  

              nechces tu rozpoutat diskusi o tom, jak jsem se preklep, ze ne?

              0 0
              • enjoy  

                nee proboha:-),to me opravdu ani nenapadlo:-) jenom jsem se podivil kolik prispevku se namota na preklep:-)

                0 0
        • TinkTink  

          Uf…ja jenom ze jsem 3,2 fakt nikdy nevidel :)

          No tak to mas turisticky plaste… :))))

          0 0
    • Žanek  

      Takže: vyhni se samolepícím flekům, to je kravina tak na dojetí. Pokud seš doma je lepší než duši brousit smirkem místo okolo díry odmastit technickým benzínem. Lepidlo můžeš klidně patlat prstem, tím nic nepokazíš. ALE!! Plocha namazaná lepidlem by měla být větší než flek, který tam potom hodláš připlácnout, nehrozí tak, že se ti potom začne odlepovat. Vrstva lepidla (vulkanizašní lepidlo je spíš leptadlo) musí být opravdu hodně tenká, jen takový film. Až tam to lepidlo napatláš tak na to místo už nešahej. Ohledně doby zavadnutí – v návodu je psána myslím minuta, to je málo, nech tomu tak deset mim. Bude to vypadat, že tam záplata nemůže držet, ale to je omyl. Chytne i po hodině. Z fleku strhni slídu z té správné strany, nedotýkej se jí prsty a připlácni prostředkem na díru. Silně to stlač, dávat to do svěráku je zbytečné. A tu druhou slídu tam klidně nech, ničemu nevadí. Hodně štěstí!!

      0 0
      • Mamut  

        Doba zalezi od lepidla. Ja cakam asi 2–3min. Ale rozhodne radsej 5m ako 30s. Inac je to presny navod vratane toho, ze sa fakt vyhni samolepkam.

        0 0
      • Volf  

        Ten svěrák je fakt zbytečnej. Pokud počkáš tak dlouho jak říkáš, tak potom tu duši můžeš hned vrazit do kola a nafouknout. Takhle lepím celý roky a nikdy se nestalo, že by se ten flek odlepil nebo ucházel. Jenom je dobrý ho zaprášit křídou co bejvá snad v každým lepení.

        0 0
      • Pá-dlista1  

        Cece, kdyz tam nechas dlouho tu druhou slidu, tak ti casem jeji okraj muze rozrezat dusi. Predtim jsem ji tam taky nechaval :) Vrstvu davam tlustou jak mi to zrovna vyjde, fouknu a hned pritlacim a stojim na ni (protoze vic nez na dobe, zalezi na tlaku). Problemy se spatne prilepenou zaplatou moc nemam, spis s prehlidnutou dalsi dirou.

        0 0
        • Žanek  

          Tu druhou slídu tam nechávám proto, že když jsem ji jednou z přilepené záplaty strhával tak povolila ta záplata, ne slída… Jinak když ten flek pokládám za lepidlo tak ho za tu slídu držím, na flek nemusím sahat – nezamastí se.;

          0 0
          • Pá-dlista1  

            Vsak ano. Ale po prilepeni fleku, tu slidu opatrne sundam (stejne neni z nejpruznejsich :)

            0 0
    • Smazaný účet  

      Já bych jenom eště dodal zkušenosti s různejma záplatama… nejlepší opravdu český Ferdus. Zéfal nebrat – tlustý nepružný záplaty. Ty další už si zas nevzpomenu… jo jednou jsem si koupil od authora… taky nebrat, blbý záplaty a lepidlo moc nelepilo. Ale možná že už si to nechávaj dělat jinde…

      0 0
      • Paja  

        Ja mam zase zkusenost, ze lepsi nez Ferdus jsou zaplaty od yarow, je na nich napsane cure-c-cure, cele cerne, jsou tensi, okraje se neodchlipuji a vyborne drzi.

        0 0
        • TinkTink  

          Chmm…a mas roztok po vetsi plose nez je zaplata? Takhle se mi to odchlipuje, jenom kdyz tam toho dam malo..takze pro lepeni jeste to misto, ktery se odchlipuje premaznu tim roztokem a to se do sebe zakousne velmi rychle…takze pohoda…

          0 0
          • Paja  

            Nerikam, ze by se fleky od ferdusu odchlipovaly, myslim, ze jsou taky velmi dobre, ale jeste lepsi mi pripadaji ty od yarow – pripada mi ze jejich okraje drzi jeste lip Lepidla davam vetsi plochu a pak to posypu (nastrouham ten sutr:) co dava yarow do lepeni.

            0 0
            • MartinXC  

              Ty jsou dobré i na ultratenké duše, nedělají na nich jelita.

              0 0
    • rasto  

      ja lepim s chemoprenem (zelenym – je pruzny a do extremnich teplot). spokojenost.

      0 0
      • McBlacky  

        a jako záplaty používáš co?

        0 0
        • MARIN  

          starou dusi

          0 0
          • McBlacky  

            já to zkoušel s tím normálním lepidlem z lepení od Ferdusu a duše na duši mi nedržela :-(

            0 0
            • vtx  

              ferdus taky neni lepidlo, je to vulkanizacni roztok, kterej rozezere tu zaplatu. Dle mych zkusenosti doporucuji pred prilepenim sundat slidy z obou stran!

              0 0
        • rasto  

          klasicke modre fleky s cernym stredem. cena cca 0,50/ kus

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.