• Lensik

    Podle rad v cervnovym Velu jsem si koupil olej Drylube od Motorexu (olejnicku) a tesil se na tichy, cisty a nezapraseny retez. Do ted jsem pouzival TF-2 a zdala se mi lepiva a hlavne ta olejnicka je tak skvele mala, vsude se mi vejde. Vydrbal jsem kolo a nakapal olej na retez. Rano utrel, co neuschlo a vyrazil Labskou trasou z Neratovic do Nymburka. Jiz po 10ti km retez vypadal jak vytazeny z komina. Po dojeti mel krasny semisovy povlak. Cestou zpet jsem jel po asfaltce, cos znamenalo, ze se znecisteni rapidne zmensilo, presto jsem horce zklaman, nechapu, jak mohli k vysledkum testu prijit, zlata TF-2. Pokud nekdo z meho popisu vydedukoval chybu na me strane, nech mne prosim pouci, ma li nekdo s timto olejem dobre zkusenosti (jako ve Velu) at je popise, dik

    0 0
    • aku  

      Nedal si toho na retez moc? Ja mam motorex wet a kdyz sem to v nadseni prehnal tak taky smiru mnoho. Ale lehce s mirou, radsi casteji a retez je v poho a neni moc spinavy.

      0 0
    • senožrout  

      To teda nevím, jak ho používáš. Já ho používám taky a je to to nejlepší, co jsem zatím na mazání objevil. Vosk to není. Aby to bylo úplně suchý a čistý. Ale zašpiní se to jenom trochu a po čase a maže to jenda báseň. Mnohem lepší než třeba Pedros. Nedám na to dopustut. A s tou zelenou vazelínou a olejem do vidlic jsem taky spokojenej maximálně.

      0 0
    • Brouk_Pytlik  

      :-)) já to řikám pořád, zlatej motorovej obyčejnej Mogul M6. Dát do olejničky, nakapat, pak protočit a otřít. Řetěz stále čistej a šlape jak hodinky.

      1 0
      • TinkTink  

        Vyjimecne souhlasim…vozil jsem ted Cyklocosi…jsem zapomnel ted nazev a vysledek uplne stejnej…kaslu na to…motorovej olej je mnohem levnejsi.

        0 0
        • Pekáček  

          Hele a ono to nelepí bordel? Já doteď jezdil na Valvoline, sice se z pastorků musí utírat hadrem našplíchnutým WDčkem, ale tak tichej řetěz jsem nikdy neměl. Teď zkouším Motorex na mokro, řetízek je o poznání hlučnější a křoupe písek.

          0 0
          • TinkTink  

            No ja to utiram stejne…akorat mam na hadre technickej benzin a tim to utiram – je to fakt mnohem rychlejsi a lepsi…ale nikomu nenutim…jenom se mi uz nechce kupovat neustale jakkoli draha mazadla, kdyz vysledek je stejnej…

            0 0
        • RUMcajs  

          Svatá pravda. A když ještě kapeš jehlou z injekční stříkačky, tak je to dokonalost sama.

          0 0
      • jecnak  

        tak tak, akorat je myslim lepsi retez nechat tak den v klidu a pak tepr otrit a vyrazit.

        0 0
        • Brouk_Pytlik  

          No já to mažu dycky před jízdou, už to mam tak nějak v oku, takže to ani neotírám. Na silnici mi vydrží takhle namazanej řetěz zhruba tejden, na bajku tak 2–3 dny. Podotýkám, že řetěz je stále čistej. Pak stačí jen otřít hadrem a znova namazat. Tu litrovou pixlu Mogulu už mam asi 5 let a furt s ní mažu hehe.

          1 0
      • fousac  

        ja sem presel na transformatorovej olej.. :)) je ridkej, spini a lepi minimalne a podle me i vydrzi dyl… vydrzi i v desti…

        0 0
        • TinkTink  

          Co to je a kde se to da sehnat? :o)))))

          0 0
          • aku  

            Jakykoliv transformator v poli. Staci pozadat nejakeho „darkera“ at to shodi za tebe a pak navrtat vanu ve ktere trafo byva. A rychle pryc ;)

            1 0
            • fousac  

              nebo otocit tim ventilem, kterej je dole na vypousteni.. :)

              tezko rict, kde se to da sehnat.. ne kazdymu se v praci „vali“ 5000 litru.. :)

              0 0
          • tomaasz  

            Transformátorovej olej nemusíš krást, prodávají to obchodníci s oleji a mazivy- na netu jich najdeš spoustu, je to levný olej, ale je určen pro chlezení, jeho mazací schopnosti jsou malé, má přibližně stejnou viskozitu jako řídký převodový olej 75W, který koupíš u každé pumpy.

            1 0
            • lubos  

              řídký převodový olej 75W jsem skousel. Vyhoda, ze stacilo namocit retez a pak utrit. Jinak je to hrozny sajrajt, doporucuju mit rukavice a dychaci masku.

              0 0
            • TinkTink  

              Tak…jasny…nechavam si svuj motorovy ojel SAE20 :)

              0 0
    • Pekáček  

      Loni v létě začal bráchovi na dlouhý vyjížďce hrozně pískat jeden článek řetězu, nezbylo než poprosit o olej u nejbližšího domu. Chlapík odběhl do garáže a přinesl skleněnou láhev od šňapsu, pomocí dlouhý dřevěný třísky jsme namazali raději celej řetěz. Prý je to olej na mazání řetězovejch pil, Husqarna (nebo jak se to píše). Lidi to bylo zázračný mazadlo! Drželo a netáhlo bordel, řetízek si jemně mlaskal a byl potichu jak pěna. Ptal jsem se tady v Hradci a řekli mi, že to asi byl starej typ oleje, dnes se prý z ekologických důvodů musí používat nějaky odbouratelný oleje a ty prej nejsou tak dobrý. Nevíte o tom někdo něco? Je ten Mogul stejně dobrej? Dík.

      1 0
      • lubos  

        Asi vim, jakou prodejnu v nejblizsi dobe omrknu.

        0 0
      • Brouk_Pytlik  

        Ten Mogul je minimálně stejně dobrej. To mě dokáže dycky rozčílit když čtu jak každej řeší alchymii s mazánim a podobnýma věcma a je ochoten za to pouštět nehorázný prachy. Je až z podivem co dokáže s lidma udělat taková reklama v různejch časopisech a médiích. Mažu tim i čepy přehazovačky a přesmyku. Na Řetěz stačí olejnička a udělat při mazání nějakejch 5 otáček klik a jeto. Chce to zároveň vystihnout kolik je tak akorát. Možná by to šlo taky ještě mazat použitou hydraulikou – nemam na mysli brzdofku hehe.

        0 0
      • Žanek  

        Ten olej na motorový pily používám do mokra. Řetěz chodí potichu, ale chytá se na to špína. Nesmí se ho na řetěz nakapat moc a musí se potom pořádně utřít. Jinak vyrábí to Lespol, máme toho k motorové pile pětilitrovku(jestli se prodává menší balení nevím) a ta stála 210 Kč…

        1 0
    • panaczek  

      …na specialized.com doporucuji obyc. motorovy olej i na mazani cepu u fullu…

      0 0
      • Pekáček  

        Asi kluznejch čepů, viď? Eště že na fullu žádný čepy nemám :o)

        0 0
    • Vojtos  

      Já pouřžívám olej na mazání šicích strojů singer a je to parádička:-)

      0 0
    • K2  

      Používám nemazadlo WD40 a spokojenost. Motorový olej jsem zkoušel jednou. Maže skvěle, ale asi jsem to málo otřel – strašně to špinilo a lepilo bordel

      0 0
      • wroum  

        Kdyby sis precet navod tak by si zjistil ze WD neni na mazani ale na: vytesnovani vody, uvolnovani zarezlych spoju, impregnace proti vode. To ze to je mastny neznamena ze to je na mazani. Blbe si koupil a ted si stezujes :-)

        Jinak WD je super!!! (na to na co je urceno)

        0 0
        • Pekáček  

          .......až na to necitlivý dávkování, jsem asi nemehlo nebo co, mačkám, mačkám, mačkááám a najednou ššššššššššššš­ššššššš a je to všude. Jiný oleje to nedělaj, asi snaha výrobce aby spotřebitel hezky plýtval a hned si koupil nový.

          0 0
        • vtx  

          ale dyt maze taky, dlouho sem ho pouzival na retez a jako nenamazany se nejevil

          0 0
          • wroum  

            Vegetol maze taky protoze je mastnej. Namazal by sis tim retez? :-)

            0 0
            • Pá-dlista1  

              Tak to sem zkusil jednou. A kazdymu doporucuju at si to vyzkousi na retezu tesne pred vyhozenim. Tak zasranej retez jsem jeste nemel a to se o nej takrka nestaram.

              0 0
            • mastihuba  

              jinak v poslednim velu nemazadlo WD40 zařadily mezi mazadla. Já mažu čímkoli mastným, naposledy vepřovým sádlem, kerý sem setřel z krajíce chleba.
              Jinak nedoporučuju mazadlo na řetězi MOTIP. Co je dobrý pro stroje není dobrý na kolo. Něco tak lepivýho sem eště neviděl. Musel jsem ho dvakrát protáhnout Arvou abych to odmastil. Hadrou to otřít nejde a když jsem dal dva prsty k sobě, tak se táhal jak sopel. Kdo by to chtěl z Brňáků vyzkoušet udělám bezplatnou prezentaci abych se toho svinstva zbavil.

              0 0
              • mosquito  

                WD40 s uspechem pouzivam na retez na suche pocasi (parada cisti a maze) ale do deste a blata je na jen na par hodin, taktez jsem s nim mazal asi 10× nohy vidlice .. ty uz se pak skoro nehybaly :o/ nastesti si daly rict po aplikaci silikonovyho olejicku

                0 0
                • Mamutt  

                  S WD40 na vidli bacha. Rock Shox ho přímo uvádí jako největší zlo (fakt píšou konkrétně WD40). Dostane se to dovnitř a rožere asi ůplně fšecko :(

                  1 0
              • Bobo  

                Vepřový sádlo jsem ještě nezkoušel, ale jednou jsem šíleně promokl a řetěz začal děsně pištět, bylo to jak kdybych jel na 40 let starý Ukrajině. Nic jinýho po ruce nebylo, tak jsem se ve stavu nejvyššího zoufalství pokoušel do článků řetězu nějakým klacíkem naňahňat zbytky sněhu ze škarpy. Kupodivu to nepomohlo.

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.