• jonti

    Chcem sa spytat co pouzivate pri jazde v poriadnom lejaku? Myslim nie ked vas na chyti, to ja obycajne nic, ale napr. ked idete maraton ci xc a od zaciatku prsi. Dnes ma to chytili a som skoro ani domov nevladal dojst, a to bolo len 20 km skoro vsetko dole kopcom. Mne sa zda ze moze byt dobra igelitova plastenka(alebo hocijaka co proste vobec neprepusti vodu a je dost lahka), na ruky dlhoprste rukavice a nohy natriet nejakou indulonou, aby po tom voda stiekla.

    0 0
    • defenger  

      závody nejezdím a na projíždku v dešti: boty Asolo,goretex + návleky.Kalhoty Tilak Peloton-goretex.Bunda: Tilak Lost Arrows-goretex nebo druhá s Windstopperem, rukavice AXON krátké nebo dlouhé windstopperky… pod přilbu čelenka nebo kšiltovka,když je chladno tak Kamma čepička… a jsem v suchu…

      0 0
      • RUMcajs  

        A jak je na tom ta windstopperka v dešti/mrholení? Není z ní nacucanej hadr?

        Mám nějakou bundu za 2000 s teflonem ošetřenejma vláknama a ta po 20min provlhne, je vlhká, ale nepouští ke mě studený déš?. No a pod ní se pěkně pařim, jak ve skleníku.

        0 0
        • jonti  

          moja goretexka nepremokne vobec, ale na bike ju nenosim, predsa len prilis velka na leto. S teflonom mam axon wind 1, ta je super proti prefuknutiu aj dobre dycha, ale premokne dost skoro.

          0 0
          • blue  

            Axon dela i bundu a dlouhy kalhoty z nepromokavyho materialu, rikaj tomu Aqua light, driv Aqua guard… zrovna dneska sem zacal uvazovat o nakupu toho kompletu, protoze se to nejspis vyplati, vzhledem k dosavadnimu prubehu pocasi

            0 0
          • pali  

            Hodne je to aj od teploty.Podľa toho zvažujem či idem,alebo nie.Do dažďa nič špeciálne možno hrejivú enulziu ,ale navlieka? dalšie vrstvy nemá význam.Je predsa jedno či si mokrý od dažďa ,alebo sa potíš pod igelitom a ešte aj prehrievaš organizmus čo ti na výkone moc nepridá.

            0 0
        • defenger  

          Bunda Warmpeace Windstopper zatím nepromokla, rukavice ano…

          0 0
      • Honza-HK  

        Tilak Lost Arrow je super bunda, nemůžu si jí vynachválit, ale dlouhý kopec v dešti na kole, tak se zapaříš gore tex, ne gore tex.

        0 0
        • McBlacky  

          souhlas mam Raptora, což je nejvyšší model Tilaku a i přes vychytaný odvětrávání z toho při záběru vyplaveš :-) je to spíš na takový pojezdy, lehčí tempo (TF max do 130)

          0 0
          • Žanek  

            nejvyšší model od Tilaku je Evolution :o). A je opravdu super – lyže, trek hory, ale zkušenosti v dešti na kole podobný…

            0 0
            • McBlacky  

              hmmm já už ji mam tři roky, a v tý době to byl raptor, ted to už nesleduju, když bundu mám…ale dík za info mrknu na ni

              0 0
              • Žanek  

                Já jsem se právě mezi Raptorkou a Evolution rozhodoval – obě jsou perfektní, Evolution má navíc vodotěsné zipy, elastický goráč na zádech, užší střih a je o fous kratší… A hlavně mi líp sedla. Rozdíl v ceně celých 100kč;

                0 0
                • McBlacky  

                  jsem na ně koukal, jsou skoro stejný, až na to co jsi vyjmenoval. Tilak je asi nejlepší český výrobce extrémního oblečení, docela jsem kolikrát byl překvapenej co vydrží. A to ji nijak nešetřim, spíš naopak mačkám ji do báglu jak mě napadne, odírám o sklály, hážu tlamy na sjezdovce, kole, běžkách… A ceny mají oproti North Face, Millet a podobně příznivý.

                  0 0
                  • Žanek  

                    Přesně!! Raptory má několik známých a taky naprostá spokojenost. Obdoba té mojí bundy od North Face nebo od Garmontu byla o polovinu dražší, řekl bych, že ten Tilak má lepší kapuci a užší střih, což mi sedne. Mám od nich zálusk na softshellovou bundu (Ogre action), cena je oproti konkurenci úplně jinde. Už ji dělají i v černo- červené, černo-šedé a černo-oranžové. Ta černá by byla na kolo dost nepraktická…

                    0 0
                    • McBlacky  

                      já o ni taky uvažoval, drív se to jmenovalo snad tornado, nebo tak nějak, ale u fleece bundy mi vadí ty kapsy vysoko. U GTX to nevadí, tu si bereš stejně jen když je hnusně, vetšinou mám sedák nebo bederák báglu, nebo kolo, lyže atd, takže ruce do kapes stejně nedávám. Ale když mám flísku tak mám často ruce v kapsách. Jinak Orge má kámoš a chválí… Já to vidim spíš na Lafumu, nebo Salewa, dělaj kombo Windstopper+po­lartec200 a má to odepínací rukávy, docela praktickej univerzál cena okolo 4000kč…

                      0 0
                      • Žanek  

                        Já ji chci hlavně na kolo, běhání, běžky takže ty kapsy mi nevadí. A ten softschell je úprava windstopperu, má to zevnitř chlupy, ale je to podstatně tenší než Polartec 200. Na tu Salewu se mrknu, cena je taky ještě přijatelná;

                        0 0
                      • Honza-HK  

                        Ty kapsy vysoko jsou právě super. Když máš nařachnutej bágl a aby ti to nevytrhlo ramena, tak si zapneš bederní pás. A ejhle, kapsy jsou nad ním a přístupné !!! K těm bundám z polaru – moje hezčí polovička je pekelně zimomřivá, tak jsem jí koupil Polarku od Alpinusu z Bipolaru (ještě teplejší než 300). Pánové to je nářez. Já ji můžu nosit tak od – 10 a s trikem. Ona je spokojená a běhá v ní i v létě :-). Cena byla ale úsměvná. :-(

                        0 0
                        • McBlacky  

                          jo přístupné jsou, ale nevydržím v nich mít dlouho ruce, protože jsou moc nahoře…

                          0 0
                    • m-k-1  

                      Ogre action je hrozně krátká, na kolo podle mě nevhodná. Taky jsem o ní přemýšlel, nakonec jsem koupil Cerro active od Direct Alpine. Je delší, volnější a využiju jí na kole, turistika, lyže a i do města v ní můžu vyjít.

                      0 0
                  • Pavlos  

                    A co takhle alpi sport? http://www.alpisport.cz/

                    0 0
                    • McBlacky  

                      to je někde jinde – výkonem, nemusí to být špatné věci na běžné podmínky, třeba botky AKU s goráčem má moje holka a jsou super. Ale srovnávat to s Tilakem to asi ne :-)

                      0 0
                      • Pavlos  

                        No nevim ty bundy maji dost velky vodni sloupec a velkou prodysnost. http://www.torayentrant.com/…nt_dzev.html Je mi jasne ze vyrobce muze ty hodnoty trosku nadsadit ale mi tok v zime a na jare nepripadalo:)

                        0 0
                        • McBlacky  

                          nechci se hádat, ale papírová statistika je jedna věc a zatížení v terénu druhá. Dost rozhoduje na co (mezi co) a jakou technologií je membrána laminována. Taky svrchní úprava bundy (např.: ripstop) je důležitá. Technické řešení a funkční prvky atd. Bundy od Tilaku testuje už několik let horská služba (dřív model Alpamayo, ted myslím Raptor) a podílí se na návrhování změn. Prostě se jedná spíše o technické budny pro náročné sporty, než o outdoorové jako je třeba alpisport. Jejich vlastnosti oceníš až v krizi (zimní lezení, celodenní treky za deště, atd…), pro normálního člověka je to zbytečné si je kupovat, protože mnoho funkčních prvků může být i na obtíž a designově neatraktivních (velká kapuca abys pod ní mohl dát helmu, sněhový límec v létě překáží, stahování na rukávech je podřízeno funkci ne estetice, kapsy jsou vysoko, kevlarová zpevnění přidávají na tuhosti a nepoddajnosti). No tak už toho nechám – je to zbytečně moc off topic :-)

                          0 0
                          • m-k-1  

                            Taky si myslím, že v dešti je nejlepší pláštěnka. Různý matroše, jako je Gore, Gelanots..... jsou hezký reklamní tahy (a poměrně dost drahý). Voděodolnost beru, ale propustnost ven na kole nepoznáš, zapotíš se stejně. Vlastně se zpotíš i při daleko méně náročných aktivitách. Když jdeme s kámošem turistiku, já Hannah bundu za 2k, on Gore za 6k a je teplo, stejně jsme oba mokrý jako myši.

                            0 0
                            • McBlacky  

                              no a to bude asi ten rozdíl :-) když si já vezmu Raptora, otevřu odvětrávání v podpaží a na předním dílu, pod bundu moiru, tak i s batohem 20kg jsem docela v pohodě i při výstupu v horách. Samozřejmě nesmíš to moc hnát, ale rozhodně se neflákám.

                              0 0
                              • m-k-1  

                                Jakej rozdíl? Psal jsem o tom, že jsme na tom stejně. Oba máme rozeplý odvětrávání, oba moiru :)) Jasně, v několikadenním deštivým treku by na tom asi byl líp, ale 4k rozdílu já raději využiju jinak.

                                0 0
                                • McBlacky  

                                  já myslel mezi vašima a mojí, ještě k tý Hannah za 2tkč, ta bude pomalu ztrácet nepromokavost protože má asi jen zátěr a ne funkční membránu…

                                  0 0
                                  • m-k-1  

                                    má zátěr, membrána je cenově jinde :(( Ale já se neženu do extrému, když chčije, tak zalezu :)) Ale kámoš má gore, jako ty a prostě mě nepřesvědčila, že ty 4k se vyplatěj. Za ty jsem raději koupil flísku Cerro active.

                                    0 0
                        • Honza-HK  

                          K těm metrům vodního sloupce. Zdánlivě to vypadá jako zbytečnost 10 či 30 m vodního sloupce, ale do momentu, než si klekneš, opřeš se loktem… Jukni na www.tilak.cz/rozdel.html sekci materiály. Tam je to pěkně rozebraný.

                          0 0
      • blick  

        ve 20 stupních? to se musíš pořádně potit .......:-)

        0 0
    • TinkTink  

      Jo…mam plastenku Louis Garneau…docela v klidu…nohy a indulona – to me nenapadlo…docela zajimavy napad- mozna vyzkousim o vikendu :)

      0 0
    • MARIN  

      No mit na sobe igelitovou plastenku pri zavode tak budu stejne mokrej jako kdyz ji mit nebudu. Osobne kdybych byl na zavodech XC neresil bych to. Pri maratonu kdyz bude hodne lit a i podle predpovedi nebude prestavat klidne nepojedu i kdyz bude uz startovne zaplacene – porad to vyjde levneji nez pak (novy retez,pastorky,pre­vodnik,spalky,raf­ky = proprsene Sudety)

      0 0
      • Matts.  

        Presne toto som zažil na minuloročnom Nízkotatranskom cyklomaratóne. Pršalo a výsledok: Poldňa v blate = nová re?az, ráfiky zošlahané do tenka, nové brzdové gumičky v háji. V daždi viac nejazdím, len keď treba dojs?.

        0 0
        • winetou  

          …tak vitaj v klube – ja som na tom maratone v Brusne odpisal prehazku a predral lanko radenia a tak som v Medzáku (tesne pred cielom) skoncil…

          0 0
          • Matts.  

            Medzák, rozumej Medzibrod. Mne to tam uz neradilo, siel som silou vole. V cieli bolo veselo a gulás bol tiez na poriadku.

            0 0
    • ddd - andy  

      Tak v XC klasika – kratkej dres i kalhoty a na nohy (nekdy i na ruce – podle teploty) hrejivku.. V maratonech – kalhoty kratky a hrejivku a navrsek podle teploty a delky maratonu. Bud jako v XC nebo plastenku. Prehrivani organismu v plastence se mi nestalo – do kopce platsenku rozepnes – a je ti hej a z kopce ji zas zapnes..

      0 0
    • HoralFanda  

      To by me docela zajimalo, kde sehnat nejake lehke navleky do deste. Co jsem se u nas vsude ptal, tak mi ukazovali same zateplene, ale to je v lete docela prehnane, kdyz je 15°C, tedy teplo, ale poradny slejvak. A i kdyz si naimpregnuju boty, tak voda se tam dostane kolem paty. Nevite o nekom, kdo vyrabi nejake lehke navleky? Uz me leda napada koupit si nejaky lehky nylon a usit si to sam :o)

      0 0
      • jakub  

        do toho (((-:

        0 0
      • jonti  

        mne sa najviac osvedcili do dazka normalne klasicke hrube neoprenove BBB, dost podobne su uvexy ibaze drahsie. S tym ake su hrube si nerob starosti, tak ak su uplne nepremokave (kazde neoprenove su), tak ti v nich bude teplo ci su hrube ci tenke. Tie hrube mi naviac pripadaju odolnejsie. Videl som tiez navleky z nejakeho windbloc materialu ,ale myslim ze do dazda prilis nie su, kedze to premoka a nie je tak elasticke a priliehave ako neopren, takze do toho vtecie voda

        0 0
        • Dumbo  

          to je pravda ja som robyl kanoistyku a nosil som neopren.. neopren premokne ale drzi teplo inac dnes som riadne zmokol mal som iba dres s kratkym rukavom a kratasi (elastaky) fajne dnes prsalo fuuuj prisiel som zas…ty od blata hodne ale na sidlisku sme mali velku mlaku kde som umil bike a bolo to OK :-)

          0 0
      • fousac  

        me nabizeli v krame takovy tenky „sustakovy“ navleky, tusim ze BBB, ale je otazka, jestli sou nepromokavy.. ale ted sem to docela vychytal… mel sem neopreny axon, no a kdyz uz zacly prosakovat, tak sem natrefil na cerstve polozenej asfalt a na nem louze s horkou vodou.. tak sem si do beztak promocenejch bot s navlekma napustil krasnou horkou vodu a bylo vystarano… jeste za tri hodiny sem mel v botach sice mokro, ale teploucko.. :)))

        0 0
      • lubos  

        Sou i lehke BBB, da se do tech 18 myslim. Jsou pogumovane, jine smysl nemaji, protoze to neni neopren, resp. je to tak 70% neopren a hrozne moc to nasakne vodou, kdy nema pogumovani. Kdyz tlacis, nebo spadnes do kaluze tak voda v tretre bude tak nebo tak :)

        0 0
    • zirecek  

      kdyz jedu v desti, tak jedu hlava nehlava, radeji drive doma/v cili po zavode. Plastenky nevozim. Kdyz jsem daleko od domova a vypada to na dlouho, toz pockam aspon chvilu nez prejde to hlavni… .

      0 0
    • Demon  

      Pockal bych si na dojmy ucastniku dnesniho Bikesabathu – tem chudakum prselo skoro pres cely 70 km zavod, horsi pocasi snad byt nemohlo… Kdo se dnes postavil na start a odjel to je pro me hrdina (a blazen z vetsi casti) ;-)

      0 0
    • hYs  

      Dneska jsem jel „nezavodni“ maraton (42km), bylo po desti a tesne pred startem zaclo poprchavat, za hodinu uz prsel o dost vic a nepromokavy veci byli v cili uplne promoceny, i to co bylo pod nima :)) (ne na mne ale na kamosovi, ja jel normalne v tricku a kratasech), ze shora jsem toho moc nenachytal, pod helmou bylo skoro sucho (az na pot], vetsina byla od kol protoze v terenu to bylo sama louze a na silnich potucky .). Po 30km uz cvachtaly boty, v cili jsem moh zdimat rukavice :)

      0 0
    • m-k-1  

      Má zátěr, membrána je cenově jinde. Ale já se neženu do extrému, když chcije, tak zalezu :)

      0 0
    • Volf  

      Možná je to rokama, ale dospěl jsem k názoru, že nejlepší jak na ježdění v dešti je vůbec nevyjet. Ocení to jak tvoje klouby, tak tvoje kolo. No a když tě to chytí někde na cestě, tak je lepší počkat až to přestane. Jinak nikdy se neoblečeš tak abys nebyl po určitý době mokrej a jak tady někdo psal o hřejivkách no já si myslím, že je to spíš o pocitu, protože ten chlad a mokro se stejně nějak podepisuje a věř tomu, že mladej nejsi navždy a průměrnej věk je dneska někde kolem 74 let a je dobrý vydržet relativně pohyblivej co nejdýl a toho rozhodně nedocílíš ježděním v dešti.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.