• Man

    Vyzera to tak, ze v lete pojdem na tyzden do Jihlavy. Da sa tam po okoli pojazdit na MTB alebo nie? Mate niekto skusenosti, resp. ste niekto odtial a mozme sa dohodnut na nejakom spolocnom jazdení? Sorry za mozno blbe otazky, ale z Kosic sa to podla mapy tazko hodnoti. Vdaka.

    0 0
    • martt  

      bol som tam na vojne pred viac ako 20 rokmi. Povedal by som, ze na bikovanie v pohode. Dookola same kopce, tusim Vysocina sa to vola a pritom ziadne chranene oblasti, takze imho mozes jazdit kadial chces. Nad Jihlavou bolo vtedy raketove vojsko a velke kusy lesa boli velmi prisne strazene ale predpokladam, ze dnes je to uz vsetko pristupne.

      0 0
      • Man  

        V zivote som tam nebol, vobec ten kraj nepoznam a nechcem tahat 2 biky na streche zbytocne. Najradsej by som sa pridal k nejakej partii a trosku s nimi pojazdil, ak to nie je velky problem, lebo Cimrmanov system pokus-omyl podla mapy sa mi velmi nechce skusat. :))) Martt vdaka za info, dnes sa snad uz jazdi aj po tych predtym strazenych lesoch.

        0 0
        • Paja  

          JIhlava-Jihlavske vrchy-cast Ceskomoravske vysociny, jezdime na chalupu do Zdarskych vrchu (jina cast Vysociny) – samozrejme na biku. Na kolo cela Vysocina v pohode, jak na biky, tak na silnici (ale lepsi nejaky sirsi plaste, bo povrch malych silnicek neni idealni), krasna priroda, zvlnena krajina, ale daji se tu najit i dost dlouha stoupani. Nezbyva nez doporucit – bajk s sebou urcite vem.

          0 0
    • pavelr  

      Kolem Jihlavy se dá určitě jezdit téměř všude. U nás na Vysočině jsou prakticky všechny turistické značky sjízdné bez bagáže na horském kole, nikdo ti za to nebude nadávat, protože potkáš minimum lidí. Nejsem přímo z Jihlavy, ale doporučím ti MTB-okruh, který jsem jel loni v létě: z Jihlavy na sever po modré k vrchu Vysoký kámen, dále na západ po zelené přes Větrný Jeníkov do Humpolce, z Humpolce na jih po modré na vrch Křemešník (rozhledna, hotel, studánka, křížová cesta, poutní místo, sjezdovka), dále na východ po červené na vrch Čeřínek (poslední kilometr raději po asfaltce, restaurace, sjezdovka), po červené zpět do Jihlavy. Je to nahoru dolů, bez větších zastávek na celé odpoledne.

      0 0
      • Man  

        Vdaka za radu. Neviem este presny termin, kedy tam budem, ale bike si rozhodne pribalim :))). Nevedel som len, ci to nie je velmi rovinaty kraj alebo vsade zakaz vjazdu do lesa. Na ceste ma to fakt nebavi. Uz len aby vyslo pocasie.

        0 0
    • Alpina  

      Jsem z JI a v podstatě netrénuju jinde. Můžu ti napsat pár tipů. Nevím jak na tom jseš, já běžně jezdím vzdálenosti kolem 30–40km, ale dají se najít i delší. První tip: na této adrese najdeš mapku závodu který se pojede v půlce července a pojede se přes 3 nejvyšší kopce kolem JI: http://www.trivrchyvysociny.info/…ka/mapa1.gif Napiš mi na rsamek@centrum.cz a já ti popíšu pár jiných tras. Kde budeš spát? Rudy

      0 0
    • martt  

      Teraz cez vikend bude v Jihlave MTBO a pokial budu nasi na trati by som si s nezavodiacou dcerou presiel nejaku trat v okoli, najlepsie nie moc strmu, asfaltovu, bez premavky aut, iducu k nejakym pamiatkam, tak max. 70km. Co mozete poradit?

      0 0
      • pavelr  

        Jak jsem psal výše, nejsem z Jihlavy a nejezdím moc po silnicích, ale díval jsem se trochu do mapy a vykoumal jsem 2 okruhy.

        1. Jihlava – sv. po cyklotrase č.16 do Polné – j. po modré do osady Rytířsko – j. po silnici přes Kozlov do Luk n/J a pak zpět do Jihlavy po červené (příp. po cyklotrase č.162), nebo si to natáhnout po červené (příp. 162) na zříc. Rokštejn – Brtnice – po 5111 do Jihlavy.
        2. Jihlava – jz. po 16 do Třeště – po 16 na hrad Roštejn- po 16 do Telče – po 5091 do Třeště – po 16 do Jihlavy.

        Za vidění stojí v okolí Jihlavy města Polná, Luka nad Jihlavou (zámek, asi nepřístupný), Brtnice, zříc. Rokštejn, přístupný hrad Roštejn a samozřejmě Telč. Tur. trasy Polná-Rytířsko a Luka-Jihlava jsem projížděl a nezdají se mi nijak obtížné ani nesjízdné.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.