• Matts.

    Pri dlhších túrach na horáku, hlavne kekď je teplo, lepšie je vláči? batoh alebo narva? zadné vrecká na drese? Zatiaľ som využíval len druhú možnos?.

    0 0
    • Daf  

      Ja volim pokud to jen trochu jde tu druhou moznost. Ale treba na dovoleny se batohu nebranim. Je treba mit sebou vic veci a taky fotak a to uz bych jinak nepobral.

      0 0
    • Aiax  

      To je hodne subjektivni, to bys urcite mel vedet nejlip sam. Pokud mam hovorit za sebe, tak ja, kdyz vezu vodu ve flaskach (a to jen malokdy) a nevypada to na zmeny pocasi, tak batoh neberu. Jinak mam vzdycky batoh s camelem. Nacpu tam vsechno od mapy pres jidlo, mobil, naradi az k nejakymu obleceni – a to nemam zadnou krosnu, ale obycejy batuzek na camel. To by se do dresu urcite neveslo :) Jasne potis se vic, ale ze by to byl nejaky extrem se rict neda. Hlavne pokud mas dobry batoh a dres, tak to vubec necitis.

      0 0
    • MARIN  

      Na delsi tury a kdyz je teplo tak beru jedine batoh-Camelbak. Ja se ale hrozne potim at je zima nebo teplo

      0 0
    • fousac  

      zensky maj kabelky a ja mam batoch… :) taham ho skoro porad i v civilu a na kole imrvere.. jeden nikdy nevi, co bude potrebovat nalozit a transportovat..

      0 0
      • x-mass  

        Jo bagl je dobra vec, akurat se z nej po tejdnu pouzivani stava takova „mala“ zasobarna ruznych mineralu z vypocenych tekutin:/.

        0 0
        • fousac  

          clovek ma sul vzdy po ruce.. :)))

          hlavne bejvam prekvapenej, kdyz obcas udelam v civilnim batohu debordelizaci, co vsecho se tam dokaze objevit, aniz bych to tam vedome daval.. :)

          0 0
    • RomanH  

      Pokus se rozhodujes Kapsy / Camel, tak ja jiz dva roky jezdim i na kratke vyjizdky jen s Camelem. Duvodu mam vice – jednak v teplem pocasi nejezdim v dresu (moira mi prijde lepsi), dale nemam rad, kdyz mi na kole visi vselijake kapsicky, takze i naradi a duse putovalo do Camelu. Pri padech poslouzi jako ochrana patere a na rozdil od moiry ma reflexni prouzky. Osobne jsem si na nej zvykl a problem mi to nedela. Jina situace je z tezssim batohem pri vicedennim putovani – to jsem zkusil na biku jedenkrat a uz nikdy vice, radeji nosic.

      0 0
      • blue.sun  

        JSem úplně stejného názoru. Batoh je lepší, nemusí mi pak na kole viset spousta brašniček a přívěsků:))). Navíc to má ještě jedno plus – plný kapsy na dresu tahnou nepříjemně dolů a nevím jak komu, ale mně to šíleně vadí.

        0 0
      • Aiax  

        ad ochrana patere – opravdu to funguje aspon pokud jde o odreniny, loni touhle dobou jsem se vymaznul, pricemz jsem dopadl castecne na zada a zatimco na zadku jsem byl paradne odrenej, tak na zadech ani skrabnuti…to batoh dopadl hur, ale camel to vydrzel (nebyla uz v nem skoro zadna voda).

        0 0
        • MARIN  

          … no snad by vydrzel i kdyby v nem voda byla. Jako reklamu maji jak ho prejizdi auto a nic :)

          0 0
          • Aiax  

            Tu reklamu jsem nevidel, ted budu padat klidneji, diky :)

            0 0
    • mar_tin1  

      ja vozim ladvinku treksport oscar. ma cca 5 litrov, zmesti sa do nej vsetko potrebne a nemam nic na chrbte… na kratsie vyjazdy je to v pohode, na dlhsie beriem batoh…

      0 0
      • Jumo  

        O tej ladvinke som rozmyslal aj ja. Netaha Ta na bruchu ked ju nosis? Myslim ked v nej mas viac veci.

        0 0
    • zirecek  

      driv jsem s sebou vozil vice veci, takze batoh. Ale tedka vozim pouze to nejnutnejsi v dresu i na dlouhe svihy na skoro cely den. Vezu dusu, montpaku, ve futralu klice + mobil + drobne, kapesnik :-) a jidlo – cca 3 rohliky + banan.

      To vse dam lehce do dresu, vic netreba. Drive jsem vozil vice veci, ale pripada mi to jako zbytecnost…

      0 0
      • P.B.  

        Tak to bych nemohl. Pripojuju se k batohu, nejlip s vakem na vodu. Mam Camelbak Blowfish a jsem s nim max. spokojenej. Jestli si chces brat bagl na dovolenou, tak uz si na nej pomalu zacni zvykat, prece jenom je to rozdil. Kdyz si na nej zvyknes, ani ti to neprijde, zatim co nezvykly budes na bagl porad nastvanej.

        0 0
    • Mamut  

      Oscar. Je zhruba 2× vacsi ako sa zda.

      0 0
    • giant  

      jezdil jsem s plným dresem i s ledvinkou,pak jsem ověšel kolo jako vánoční stromek adošel k závěru že camel je nejideálnější.Máš to na zádech když někam jdeš máš stále vše při sobě

      0 0
    • Davig  

      Zkoušel jsem jezdits batohem, ale nemůžu si pomoct, prostě mi na zádech vadí. Nejvíc při sjezdech, kdy je potřeba přeskovat překážky. To pokud batoh není po okraj plný, věci v něm lítaj a líta i on na zádech, přestože používám bederák. Takže toho vozím co nejmíň. Ale radím nevozit klíče po kapsách, ty se mi při jednom pádu zapíchly do nohy a není to moc příjemné:)

      0 0
    • Ekscel  

      Tak já mám na kole jednoduše nosič s brašnou :-) Ale nejsem horský cyklista, jezdím na trekkovém kole. A taky s ním neskáču přes kořeny :-)

      0 0
    • RUMcajs  

      Jednoznačně kvalitní batoh. Když je kvalitní, tak ti nepřekáží. A jak začneš vozit Camelback, už nebudeš chtít nejspíš nic jinýho.

      P.S. Před rokem a pár dněma jsem spadnul při sjezdu po černý sjezdovce na Ještědu. V zadní kapse u dresu byla tatranka. Po saltu a pádu na kořen jsem sušenku mohl leda tak šňupat. Byl z toho otok zad a 3 dny bez chůze – tlak na páteř. Bejt v kapse místo sušenky pumpička, nářadí nebo telefon, mohlo to být horší. Takže od tý doby jedině s batohem.

      0 0
      • zirecek  

        nechcu nějak vykukovat, :-). Ale tohle nesvědčí o výrazné výhodě batohu nad kapsama. Tohle svědčí spíše o technice jízdy… .:-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.