• Tumig

    Chci si koupit nějakou lehkou větrovku (malý objem když se sbalí) objevil jsem tuhle viz. nadpis bližší info je zde www.humi.cz/scripts/str.php?…. Zajimlo by mne jak je tato větrovka odolna dešti. Vím že od ní nemůžu očekávat to samé jako od pláštěnky. Jde mi o to abych v ní nepromokl až na kůži během pár minut. Nemáte ji někdo? Jaké jsou Vaše zkušenosti? Případně co jíného by jste doporučili? Za odpovědi předem díky.

    0 0
    • ondra  

      Cau, tak mam myslim stejnou, ale modrou.Ja ji pouzivam(nemam cyklo bundu) a jsem s nim spokojenej. Samo ze v desti dlouho nevydrzi ale jde to , ale zase rychle uschne. Jinak se vyplati ji cas od casu naimpregnovat (pouzivam nikvax). Jako ochrana ve vetru super i do hor. Skladnost bezkonkurencni. Kdyz je neurcity pocasi tak si ji dam do zadni kapsy na dresu..(da se i pripnout pomoci suchacu na ram).Fakt si myslim ze neprohloupis kdyz do ni pudes.Ja uz ji mam 2 roky. PS:super je zapinani az hodne nad krk..fak super..:)) tak zatim

      0 0
    • ondra  

      Jo a jeste abych moc nechavlil, tak za jizdy celkem dost susti ale to delaj vsechny sustakovky..:))))) a nedrzi v pase ⇒ shrnuje se.jinak snad nic..

      0 0
    • zwwak  

      Vozím ji v balíčku ( originální ) přidělanou na sucháče na horní rámové trubce jako poslední záchranu a taky na běžky. Je výborná, střih proti jinejm skvěle propracovanej ( stahování ). Vřele doporučuju. Pozor Humi šije velikosti větší. Normálně mám L-XL, ale Humi M.

      0 0
    • Paja  

      Vzhledem k tomu, ze je to z materialu pertex dwr, tak to ani vuci poradnejsimu desti dlouho odolne byt nemuze, pertex je sustak, ktery ma hlavne neprofouknout a byt prodysny (odolnost proti desti by mohla jit trochu zlepsit impregnaci-nejlepe asi nikwax). Tenhle model ma kamoska, zalezi, jestli ho chces jako univerzalni vetrovku nebo specialne na kolo. Jako univerzal je dobram, ma sirsi strih, horsi je ale moznost vetrani, ma pomerne kratky zip do ktereho je myslim jeste vsazeny klin, z tohoto pohledu bych mozna uvazoval o celopropinaci (z pertexu sije hodne firem). Pokud to chces ale jako vetrovku specialne na kolo, tak se poohleni po nejake s cyklostrihem (uzsi prilehavejsi, vzadu jeste o neco vic prodlouzena). Ja sam jsem postupne dospel na kolo ke dvema bundam na kolo-vetrovce jako je tato, ale s cyklostrihem (axon wind-mat. tactel, obdoba pertexu) a bunde do deste, kterou clovek nepotrebuje tak casto (bunda z mater. porotex), v te lehke vetrovce jezdim i za mrholeni nebo drobneho deste, protoze ve vetru opravdu velmi rychle schne. (krom toho pouzivam dalsi dve bundy na turistiky, lyze,apod. lehkou pertexovou vetrovku turistickeho strihu jako je tahle od humi a membranovou bundu do necasu).

      0 0
    • Tumig  

      Všem moc díky za odpovědi. Ještě se poohlédnu po jiných větrovkách. Zahlédl jsem zjimavou bundu od Axonu – Biker II tak uvidím.

      0 0
      • Daf  

        Pokud tu vetrovku chces hlavne na leto. Je podle me mnohem lepsi si poridit lehkou vestu se sitovanejma zadama. Proti nahlemu ochlazeni funguje krasne a clovek se v tom nepoti a pritom to na kole nebrzdi jako sustakovka. Da se v pohode slozit do kapsy od dresu. Pred destem te sice neochrani, ale to ani vetrovka. Ja totiz co jsem si vesticku koupil, tak vetrovku vubec nepouzivam a nechybi mi.

        0 0
        • Tumig  

          No tu větrovku bych mohl samozřejmě využít i v létě. Ale hlavně ji chci používat během studenějších měsíců (podzim, omezeně zima a na jaře) jako vrchni vrstvu která neprofoukne a vydrží střední déš?. Rád bych jí použil trochu univerzálně to znamená jak na kolo tak na pěší turistiku.

          0 0
          • Daf  

            Tak to jo.

            0 0
          • FAH  

            Pokud to chces na vsechno, nebude lepsi sustakovka se zipem a ne pres hlavu? Humi ji taky dela, matros je to samy, ale ma to zip. Jen mi prijde, ze ty pertexky jsou od Humi proklate drahy, kdybych ji nedostal, tak si ji nekoupim, ale zase na druhou stranu maj pro me asi nejlepsi strih a nevypadaj taky spatne.

            0 0
            • kovar  

              Sustakovku se zipem z tohoto materialu (pertex cosi) mam ale na jaro leto podzim, a v zime nic moc a uz vubec ne na kolo, strasne tahne pres zips i kdyz je tam po sele delce takovy poklopec zevnitr.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.