• dzaneks

    Tak jsme se dočkali :-)

    http://www.mdcr.cz/…_tabulky.pdf

    0 0
    • jaja01  

      a kolik za to chteji?

      0 0
    • Smazaný účet  

      dobrá zpráva

      nevíš jak teď budou tolerantní ke kopiím? já když kupoval nosič, tak mi udělali kopii v ceně a policajti to tiše tolerovali (koukal mi na to a nic neříkal)

      0 0
      • zdenal8  

        No vzhledem k tomu, že je teď možnost si v pohodě pořídit třetí značku na nosič, tak bych řekl, že tolerance k těm kopiím postupně zmizí. Asi nějaký čas to tolerovat ještě budou, ale já si půjdu zažádat o tu oficiální. Jen co opadne vlna zájmu o RZ na přání. Zatím jsem teda poctivě přendaval značku.

        Ono i doteď to bylo v podstatě na přístupu policajta při kontrole. Kdyby chtěli prudit, tak pokutovat to mohli vždycky, ale měli pochopení.

        Těch pár stovek neni nic oproti hrozícímu zákazu řízení.

        0 0
        • kubad  

          Ani Bárta to neokecal :)

          Takže jak pises

          0 0
          • jecnak  

            Stejne jsou to pekny ku… – nedavno jsem platil za ztratu SPZ = vydani dvou novych kusu taky 600,– To je videt presne ten socialni system. Kdyby radsi uzakonili, ze je mozno nahradit SPZ ponechanou na vozidle tabulkou o stejnych rozmerech se stejnou velikosti a fontem pisma. Kazda reklamka to celkem levne (levneji nez 600,–) vyrobi. Cert vem 600,– (1200,– v mem pripade) – spis me stve, ze bych zas musel na urad.

            0 0
            • nitraq  

              To bych neviděl úplně průchodně. Reflexivnost, odolnost proti počasí/oděru, možnost vyrobit si nějakej fixl…

              0 0
              • jecnak  

                Mel jsem nejakou na bilem plastu cca 3mm tloustky. Az na reflexivnost nebyla na prvni pohled rozdilna od originalu. Kam tim mirim – nikomu by urcite nevadilo, kdyby toto bylo na zodpovednosti kazdeho pri dodrzeni urcitych podminek a neni treba do toho zapojovat statni masinerii.

                0 0
                • zdenek  

                  Problém je v tom, že na „zodpovednosti kazdeho pri dodrzeni urcitych podminek“ se bohužel nedá moc spoléhat. Stačí si poslechnout zprávy…

                  0 0
                  • wilda81  

                    Tohle mysleni (vidim vrazdu na kazdem rohu, moje dite nesmi samo na dvur/do krouzku, musim tamto, nesmim toto …) je presne dusledek zprav a duvod proc jsem par let nazpet vyhodil televizi + radikalne omezil navstevovani zpravodajskych serveru.

                    0 0
            • 01carbon  

              Taky jsem loni měnil SPZ kvůli jedné ztracené nebo ukradené. Horko mě polilo, když jsem šel nasazovat nosič na kouli na které byla z reklamky vyřezaná SPZ (zatím to CZ cajti tolerovali neb jsem nenarazil na prudila) – jenže na nosiči byla ta původní – to by neprošlo leda by snad byl policajt slepej. Navíc to snad již půjde vyřídit nejen v místě trvalého bydliště.

              0 0
              • kucka7  

                to nepůjde, až od 1.7.2016

                0 0
            • mr.garisson  

              Tak už to vidím, jak si tady každý vocas bude podomácku vyrábět RZ. Musíš se na to koukat i z té druhé strany. Takto je pod kontrolou, že RZ bude splňovat zákonná kritéria.

              0 0
              • Radek Broz  

                Fakt si nemyslím, že by to teď někdo bastlil kvůli šesti stovkám. Jedinej problém vidím v tom, že se musí na úřad.

                0 0
                • jecnak  

                  Tak tak. Je ale pravda, ze kdybych si ji vyrobil doma a lisil se odstin modreho pruhu, tak bych nejspis zpusobil hromadnou havarii s nedozirnymi nasledky.

                  0 0
                  • zdenal8  

                    No právě tím se dopoustis padělání RZ. Jak mají policajti rozlišovat, že to pak není použito při trestné činnosti. Hájit se tím, že zrovna tahle je na nosič kol. Je to prostě jasně nastavené pro všechny stejně. Že ty nakreslený RZ doteď policajti tolerovali byla jejich dobrá vůle. Nechapu, že když konečně do zákona dali něco smysluplného, na co spousta lidí dlouho čekalo, tak se stejně najdou brblalove, kterým to vadí a je jim za těžko si dojít na úřad.

                    0 0
                    • jecnak  

                      Myslis jako, ze bych si sundal nosic z auta a jezdil na nem po meste a ohrozoval chodce?

                      0 0
                      • zdenal8  

                        Ne. Myslel jsem tu RZ samozřejmě na autě. Prostě je to tak jednotné pro všechny. RZ má jasný pravidla, jak na vypadat. Máme možnost mít legálně třetí a nemuset to pořad přendávat. Už bych se v tom nevrtal. Kdo chce jezdit dal s napodobeninou ať si klidně jezdí. Ale je pak třeba počítat s případnými následky. Dle mého názoru tolerance nakreslené RZ brzo skončí.

                        0 0
                        • jecnak  

                          Ok, bud jsi nepochopil, co se tu nekolik lidi snazi rict a nebo jsi se chytil ve vlastnim kruhu oponentury a nebo oboji. Ale jo, at si kazdy vozi co chce.

                          0 0
                    • Smazaný účet  

                      Proc by meli opicajti rozlisovat, zda ta RZ byla nebo nebyl pouzita pri trestne cinnosti..bud byla a pak ji maji uz vyjetou i s majitelem vozidla, nebo nebyla a muze jim to byt sumak.

                      0 0
                      • zdenal8  

                        Řekl bych, že se to tu už moc pitvá. Prostě ať si dá každej na nosič značku jakou chce. Jestli je někomu líto, že si nechal v létě udělat plastovou značku na nosič a teď mu je k ničemu. Jeho věc. Hlavně aby tu pak nikdo nezakládal téma, jaký jsou policajti lumpové, že mu kuli tý namalovaný RZ z reklamky sebrali papíry.

                        0 0
                        • Petr L2  

                          Přesně, mám ty plastové doma dvě a rád je zahodim a pořídím ty „posvěcené“ vždyť první jsem dostal ve kšektě zadara a druhá stála tři kila, na tom svět nestojí

                          0 0
                          • cespa  

                            Poradte, jak to mám vyřešit,když používám jeden nosič, ale na dvě auta a čas od času si soused nosič půjčí. Plastová kopie mě vyšla na á 200,– , ted mám jít na úřad, zaplatit za birokracii 1200.- strávit tam pár hodin a až jí vyrobí,tak to stejné kolečko??? No potěš.....

                            0 0
                            • BlickM  

                              Pořiď si rámečky, kde jdou RZ jednoduše vyndavat :-)

                              Já normálně RZ přehazuju, je to otázka 20 sec (?)

                              0 0
                              • cespa  

                                nešlo mi o to přehazováni RZ, ale, že používám více aut a jeden držák.

                                0 0
                                • BlickM  

                                  přehození RZ z auta na nosič

                                  0 0
                        • karliner  

                          Asi trochu přeháníš, ale pokud by dodatečná (státem neautorizovaná) RZ na nosiči kol byla důvodem k odebrání řidičáku, tak by to byla krystalicky čistá ukázka buzerace.

                          0 0
                          • Radek Broz  

                            Ministru Bártovi řidičák vzali. Pravda, bylo to na předku nějakýho Masserati nebo něčeho takovýho a ne na nosiči, ale to nic nemění na tom, že to byla přehnaně tvrdá buzerace státu (bez ohledu na to, že si myslím, že je to ****).

                            0 0
                            • zdenek  

                              Mně to přehnané nepřijde. RZ funguje (stejně jako OP) jako ID. Kdyby si je mohl každý volně vyrobit doma, asi by byl trochu zmatek. Např. najít ukradenou červenou oktavii, na kterou si zloděj vyrobil RZ podle jiné (neukradené) červené oktavie, by byl větší problém než nyní…

                              Což mi připomnělo dávný případ jednoho politika, který měl 2 OP. :-)

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                A udelat do same dneska zlodeji zabranuje co? Jo, vlastne zakon…:)

                                0 0
              • Kubajsu  

                Není potřeba chodit vůbec nikam daleko. Třeba v Německu ti značky vyrazí kdejakej „jouda“ dle přání. Ale abys je mohl mít na autě, musíš na úřad pro samolepku, kterou je zlegalizuješ (myslím, že jenom tu zadní, ale jistý si nejsem). Žádný problém s 3. značkou, náhradní ani ničím dalším. Jenom u nás nemůžeme převzít funkční systémy odjinud.

                0 0
    • Radek Broz  

      Super!

      0 0
    • meris  

      Oživím tohle téma. Snažil jsem se to nastudovat a reálně mi z toho vyšlo, že jediná možnost je mít tu 3RZ. Z auta jí přendat nemůžu. Je to tak?

      Jde mi o to, že jak auto, tak nosič budu mít půjčený. A absolvovat kvůli jednomu prodlouženému víkendu v ČR uřad a podobný věci nejspíš nestihnu.

      0 0
      • tomsam  

        Ano. Oficiálně to jinak nejde. Bohužel.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Hele je to tu x krát, vč. Vyjádření ministerstva dopravy. Obě varianty jsou možný (přendat, nechat ofiko udělat 3. RZ). Ale zase se tady z toho stane flame, kde pár chytráků neumí pochopit psány text a bude to vyvracet…

        0 0
        • meris  

          Já právě pochopil, že přendat nesmím. Proto jsem se ptal.

          Jde o to, že auto je táty a ten kolem toho začal dělat bordel. Já bych jí přendal a modlil se.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Vklidu. RZ musi byt umistena na konci vozidla a musi byt videt. Pokud instalujes nosic, konci vozidlo nosicem, RZ prendas a jses 100% vpohode.

            Vsechny zmatky plynou/plynuly z toho, ze se nechtelo prendavat RZ z auta na nosic a zpet (aby se neulamal ramecek, nebo kdyz nekde v kempu oddelas nosic ajedes na obed autem…). Z toho duvodu se resila 3. Reseni bylo ji vytisknout na folii, ale to je nezakone a treba v rakousku docela risk. U nas to nejak prochazelo. Pokud budes tatovo auto resit casteji, 2. RZ si mzes nechat udelat a dat ji natrvalo na nosic. Pocitej s tim, ze na urad bude muset tata jako vlastnik vozidla, nebo ty s jeho plnou moci.

            0 0
            • meris  

              Lukáši: díky. To jsem potřeboval vědět. 600 není problém, ale kvůli jednorázové události jsem nechtěl řešit ty úřady.

              0 0
          • oddie  

            Přendat můžeš. Jednorázově bych ji přendal, vozit to co tejden bych si nechal vystavit třetí.

            0 0
            • Petr L2  

              Bože, to fakt budeme vše řešit každý rok znovu?

              0 0
              • oddie  

                To je ještě prd třeba proti tomu, co dementů pořád papouškuje bláboly o minerálních, polosyntetických a syntetických olejích, ačkoliv je většina toho již přes 30 let mimo mísu… Z tohoto ohledu je pár dotazů o přendavání jen k pousmání.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  tady bude zase vedelo :DDD

                  0 0
                • Smazaný účet  

                  Lij si do auta co chces, treba 15W/40 mineral,ale ja si nechci nicit motor a tak pouzivam plnou syntetiku 5W/40 :-P

                  0 0
                  • Petr L2  

                    Mě je to jedno, dávám auto do servisu :-)

                    0 0
                    • pepek  

                      Já jsem koupil auto už s olejem, výrobce ví určitě nejlíp, jaký olej tam patří, tak proč bych ho měnil?

                      0 0
                  • Smazaný účet  

                    leje se tam jen palivo, ne? a dokud to jede, tak dobrý…když to jet přestane, dá se to do Áček a koupí se nový auto…

                    :-)

                    0 0
            • Radek Broz  

              Vozit to co tejden, tak si samozřejmě koupíš auto, do kterýho se to vejde.

              0 0
              • oddie  

                No tak já takové auto mám, i když to co tejden nevozím, takže mě se to tak úplně netýká, ale jsou pacient, co jsou schopní to takhle nandavat snad častěji :)

                0 0
                • Radek Broz  

                  Já vím, jednoho takovýho znám a vždycky vrtím hlavou, když to tam nasazuje:)

                  0 0
                • kemo  

                  Vozím kola skoro co týden na chalupu, mám dvě děti ale zároveň s autem jezdím relativně často i po Praze. Dvě auta ideál, ale to už je drahý koníček.

                  Jsem proto pacient, když dávám kola na nocič na tažné? Na BF občas hulí dobrý model …

                  0 0
                  • jIrI___  

                    Oni ti B-F huliči dobrých modelů jsou už tak nějak všeobecně známí a netřeba si brát jejich připomínky k srdci ;)

                    0 0
                  • oddie  

                    To je pravda, víkend co víkend ověšovat pixlu jak vánoční stromeček a prdelit se s tím na chalupu, na to je určitě potřeba hodně dobrý matroš.

                    0 0
                    • kemo  

                      Ty se chceš hádat, to já poznám :)

                      Takže radíš jezdit po městě s prázdným transportérem? Rada nad zlato.

                      0 0
                      • oddie  

                        Ne, neradím, mně se ty 4 kola (2 dospělé a 2 dětské) v pohodě vejdou do MPV, nepotřebuji na to nutně Trasportéra, ale pravda je, že po Praze bych nechtěl jezdit asi ničím.

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Hele docela bych se podíval na fotku, jak se v pohodě vejdou 4 kola 4 lidi a věci do 806… To mi už přijde lepší ty kola vozit na nosiči než to skládat do auta.

                          0 0
                          • ELx  

                            806 – 4 biky,4 silničky a 4 dospělý s věcmi na týden. Ale byl to tetris…

                            0 0
                          • oddie  

                            Jako pokaždý montovat nosič na kouli, s kterým navíc nezaparkuju před garáží, a nandavat tam kola, abych pak to auto nemohl nikde nechat ani chvilku bez dozoru? I časově je to podstatně horší…

                            Při dávání dovnitř ze svého kola sundavám sedlovku se sedlem (dlouhé nohy – extra vysoko sedlo), a vyndavám přední kolo. Oboje je na RU. Menší kolo by se vešlo i bez toho… V druhé řadě jsou jen dvě sedačky, ani nemusí být v úplně krajních pozicích, dospělá kola se vejdou mezi ně, z menšího nesundavám nic. Dětská kola se vejdou doprava za sedačku, v rámci pohodlného skládání vyndavám přední kola, ale se sedačkou v přední pozici se vejdou i celá. Zbyde ještě skoro polovina kufru na věci – měkké věci jako spacáky apod. se dají dát nahoru. Pří. vlevo vzadu nechávám užší sedačku z prostředka druhé řady, takže lze jet i v 5 lidech.

                            0 0
                            • kemo  

                              To vypadá pro případ nehody jako super bezpečné rozmístění.

                              0 0
                              • skorpion  

                                svata pravda. Na druhej strane staci ti stare auto bez airbagov a ani sa nemusis priputat – je to totiz jedno.

                                0 0
                      • Bender382  

                        Tak teď jsem se v tom ztratil. Transportérem jezdím denně po městě v jednom. Víkendy a dovolené ve 3, kola jsem vystěhoval i tak na nosič a navíc nandal největší box na střechu co se dělá.

                        Jsem teda pacient?

                        0 0
    • Fran7  

      Už néchápu princip této diskuze, tradičně začne o voze a plinule přejde ke koze.

      Tedy zpět k SPZ: opravdu řešit 3spz za cenu nového řeťezu není přece problém, ikdybych měl aut 5 tak si pořídím 5 nových legálních spz a mám po problém, zákon je zákon a provokovat se časem nevyplatí.

      0 0
      • Carloss  

        tak… a teď se přidají i jazykový puristé :)

        0 0
      •  

        ale někomu se prostě těch 600 + 50 Kč nechce tahat z kešeni:-)

        0 0
        • Petr L2  

          No a ti spořivější si tu zadní SPZ přendají a je hotovo, problém vyřešen, můžeme zamknout :-)

          0 0
      • zdenal8  

        To jako kdyby si měl 5 aut, tak na to budeš mít i 5 nosičů?

        A čím se dá jako provokovat? Tím že si přendáš značku z auta na nosič.

        0 0
        • Fran7  

          Myšleno provokovat s plastovou náhražkou značky, a ano legální řešení jsou jen dvě 1. přendat zadní spz na nosič 2. pořídit si novou 3tí spz. Pokud s tím má někdo problém, je to jeho problém.

          0 0
    • Copernicus  

      Moje dnešní zkušenost- Litoměřice

      tabulka bude do týdne 600 Kč

      bez poplatku/50 kč/ za zápis do TP- ten se prý už naplatí

      a rada od úředníka si SPZ/ RZ- chcete-li/ přišroubovat nebo přinýtovat

      povoleno- kamkoli do bílého- tedy kromě EU a číslic

      0 0
      • Smazaný účet  

        vidiš, o 10 km vedle v lovosicích se poplatek 50 kč platí

        to šroubování proč?

        0 0
      • MD1972  

        Mě (přišroubovaná) byla už 2× scizena (vždy po STK)

        Tak jsem jí přinýtoval a zatím je klid…

        0 0
    • m.k.2  

      V Brně vydána 3 SPZ do týdne. Platil jsem 600,– Kč za značku + 50,– Kč za zápis do velkého techničáku a nový malý techničák. Značka má v místech pro nálepky barevné křížky, takže je na první pohled jasné, že se jedná o doplňkovou SPZ.

      0 0
      • Carloss  

        a musím mít s sebou malej techničák při podání žádosti? mám s sebou jen velkej

        0 0
        • oddie  

          Obecně nemusíš, ale úředníci občas bývají na hlavu padlí.

          0 0
        • m.k.2  

          Měl by jsi mít oba, teoreticky by při podávání žádosti stačil jen velkej, ale při vyzvednutí značek jsem malej odevzdal a dostal novej se zapsanou 3 SPZ.

          0 0
          • zdenal8  

            Tak já sem třeba novej nedostal, vydání 3.RZ mám zapsané pouze v TP. Ale taky sem neplatil těch 50Kč.

            0 0
            • 01carbon  

              Asi jsem nejak pomalejsi v chapani – ta 3. RZ je jina nezli ty co jsou na aute?

              0 0
              • Smazaný účet  

                ulehcim ti to..neni…

                0 0
                • josef05  

                  Ta moje tedy je. V místech pro známky má černé hvězdičky.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    kua ale tak cislo tam je stejne ne…

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      To sice jo, ale značka má prostě jiné provedení. Na první pohled je jasný, že to není značka z auta.

                      0 0
            • josef05  

              Měl jsem to taky tak. Stačil velký TP a 600,–.

              0 0
          • m.k.2  

            Schválně jsem se teď díval a podle stránek DI Brno potřebuješ oba techničáky.

            0 0
          • Smazaný účet  

            Taky tak, překvapilo mě to, ale třetí RZ se zapisuje i do malého.

            0 0
            • Carloss  

              Tak k podání žádosti mi stačil jen velkej, ale na vydání značky si mám vzít oba.

              0 0
    • petyn  

      Mám služební auto, velký techničák má lizinkovka. Jak to řešit? Oni serou na to, že jezdím s kolama. K tomu ještě 2 soukromý mrchy s kterýma taky občas vyjedu tak to teda budu muset nechat udělat 3 náhradní RZabych mohl jezdit se všema autama ?????????????­????????????????????????­??????????????

      0 0
      • Smazaný účet  

        Přendat zadní rz z auta na nosič tě nenapadlo?

        0 0
      • Vrci  

        S každou leasingovkou se dá domluvit na vydaní třetí značky. Jen z firmy ji musí požádat ten kdo na to má oprávnění.

        0 0
      • tom.kh  

        Nemusíš mít třetí RZ pro legální provoz, stačí přehodit zadní RZ na nosič, který je tím pádem součástí vozidla… Pokud jedeš s RZ na autě a máš nosič na kouli, tak je to celkem tvrdě trestáno jako jízda bez RZ. Může to dojít klidně ke ztrátě ŘP a tučné pokutě.

        Jinak leasingovka ti na správní úkon vydání třetí RZ velký TP pošle na 14 dní… jen si podáš žádost a dojde ti i se souhlasným stanoviskem leasingovky, že smíš tento úkon na DI provést.

        0 0
      • josef05  

        Zdá se, že je to na každém úřadě trošku jiné. Nejlepší asi bude zavolat přímo tam, kde to budeš vyřizovat.

        0 0
    • petyn  

      Tak jezdím, ale prý je za to flastr. Musí prý být třetí RZ jinak bych to nepsal. Ještě mne nezastavili.

      0 0
    • Espen  

      Stavěla už někdy někoho zde policie kvůli nosiči kol? Ať se třetí značkou, nebo přendanou, nebo bez. Nebo trouba s kolama pro ně není potenciální pirát silnic a mají ho na háku? Nemám na mysli zastavení kvůli jinému přestupeku, ale vysloveně kvůli nosiči kol. „Tak pane řidiči, máte nosič kol a my zkontrolujeme, jestli máte vše jak má být“. Stalo se to někdy někomu?

      0 0
      • jIrI___  

        Jen během namátkové kontroly, při které zkontrolovali i nosič. Navíc to bylo ještě v době, kdy byla jakž takž tolerovaná vytištěná RZ na nosič, tak mi jen doporučili nejezdit s tou vytištěnou RZ do zahraničí.

        0 0
      • Smazaný účet  

        jako Jiří, cíleně mě proto nezastavil. ale při kontrole cloumal nosičema, jestli drží dobře na autě (střešní). Se slovy „připevněné ty hezký kola máte dobře“ kontrolu nosičů ukončil. Naopak jednou mě prudil za nepřipevněný kolo v autě, ale pokutu mi nedal, nehádal jsem se. Tak jako všichni tady, kolo do auta hodím a jedu, nijak ho nekurtuju, tak spíš asi záleží, jak moc vážně tu práci budou brát.

        0 0
        • Pavel  

          Kolo hodím do auta, na kolo deku a jedu… :)

          Kurtuju jen pokud vezu víc kol a na „stojáka“.

          0 0
        • oddie  

          To ti fakt někdy policajt cloumal nosičema a pindal na kola v autě??? To je síla…

          0 0
          • Carloss  

            Tak zrovna to dava mnohem větší smysl než pokutovat prošlou náplast v lékárně..

            0 0
            • Smazaný účet  

              Opicajt je urcite ten pravy, kdo ma posoudit mechanickou pevnost drzaku na kolo…

              0 0
              • zdenal8  

                Tak nejde asi ani o pevnost držáku jako spíš jestli to máš v tom držáku dobře upnutý a zajištěný. A kdo jiný by to měl kontrolovat než policie při silniční kontrole.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Tak to cloumání mi až tak nevadilo, přesně jak píšeš. Ale přišlo mi trochu přes čáru ta buzerace za kolo v autě. (Normálně hozený na sklopený sedačky v hatchbacku). Vzhledem k tomu, že jen prudil a nechtěl to řešit pokutou moc jsem se o tom nehádal.

                  0 0
                  • Espen  

                    Tak je normální, že prostě skoro vždy něco takhle prohodí, když má člověk doklady a vše v pořádku. To k tomu patří :-). A mě vždy pobaví co vymyslí. " Ten pes by neměl sedět na přední sedačce a koukat z okna, ty stromečky na tom zrcátku by neměly být, máte prošlou STK, ty gumy jsou dost sjetý". Nahodím provinilý pohled a slíbím, že to dám do pořádku :-D. Policista se usměje a pohoda, vždyť jsme lidi nee?

                    0 0
                  • skorpion  

                    v Rakusku mas za neupevneny bike vo vnutri auta 2000 Euro (alebo 5000 Euro, uz si nie som isty) pokutu a nikto sa stebou bavit nebude.

                    0 0
                • Smazaný účet  

                  Evidentne mame jiny nazor, ale nebudem to zde plevelit.

                  0 0
                  • Carloss  

                    Tak náklad musí být zajištěn, aby nedošlo ke zranění osob při jeho pohybu, prostě to smysl dává.

                    0 0
    •  

      tak u nás zaplatit 650 Kč, přinést malej techničák, vyplnit žádost a za týden až si půjdu pro značku musím předložit velkej techničák kde provedou zápis

      0 0
      • Frostty  

        +1 Běžný postup

        0 0
      • Carloss  

        Mně říkala, že na předání značky s sebou musím mít i malej techniičák.

        0 0
      • Pan Jan  

        A u mne si nechali i velký techničák, kam to během toho týdne zapsali. Asi mají pomalejší tiskárnu…

        0 0
      •  

        značka byla za čtyři pracovní dny, co jsem slyšel tak do týdne nejdéle, samo je to asi úřad od úřadu

        0 0
    • Copernicus  

      velký červenobily ctverec

      nechci otvirat nove tema a je to k věci

      vozí to cizinci na nosiči kol

      cca 40–50 cm- červenobílý-

      ví snad někdo z vás, kde to seženu? nebo snad v reklamce jako kdysi spz-tka?

      0 0
      • tom.kh  

        V některých zemích je to povinná výbava… Tuším že snad Holanďani to takhle mají… Proto na to mají i plachty na kola s připravenou slídovou kapsou na tuto značku. Koupíš to na karavan eshop apod.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Hele je to nutnost do Itálie, tam to vyžadují a mohou za absenci prudit. Koupit to jde v auto potřebách.

        0 0
      • wong  

        Na nosiči kol na kouli by to mělo být třeba jen v Itálii – POZOR, je třeba ta drahá hliníková celoreflexní.

        Na nosiči kol za obytňákem by to mělo být myslím ve více zemích. A obvykle stačí ta levná s odrazkama v rozích. V Itálii hlíníková celoreflexní. Ve Španělsku ještě jiná (ještě dražší) – má tuším méně pruhů.

        Pruhy by měly směřovat dolů do protisměru (u nás / / / / , v Anglii \ \ \ \ )

        Vítejte v EU >:-(

        Nicméně většina lidí má tu nejlevnější a na problémy nenarazili.

        0 0
        • hrozino  

          Chystáme se s nosičem na tažné právě do Itálie, stačí tedy mít ten reflexní čtverec pokud dobře rozumím a přendanou značku ze zadku auta na nosič, třetí SPZ je jen v ČR povinná, je to tak?

          0 0
          • Smazaný účet  

            3. RZ neni v CR povinna…

            0 0
          • Fran7  

            Není povinná, ale je lepší když ji máš, vyloženě zakázaná je kopie/náhražka origo. značky. No a když si 3.značku pořídíš už nemusíš řešit ani cesty za hranice, těch 600Kč+50Kč přece nikoho nezabije ne?

            0 0
            • jIrI___  

              Zas pro někoho, kdo veze kolo na nosiči 1× za rok je to zbytečná investice, která nezaplatí těch pár vteřin strávených přehazováním značky :)

              0 0
              • Fran7  

                1× ročně? v tom případě i nosič je zbytečná investice, teda pokud ho nemá z pujčovny, v tom případě je 3.spz opravdu zbytečna, ale pokud mám nosič svůj, tak to stojí za to.

                0 0
              • hrozino  

                Ok, takže stačí jen přehodit SPZ na nosič a do Itálie vzít i ten reflexní čtverec a bude to v pohodě..

                0 0
                • Fran7  

                  Přesně tak, to stačí. Já byl v Itálii už autem pětkrát, takže ať se daří s autem i na kole.

                  0 0
          • Smazaný účet  

            RZ musí být na konci soupravy a NESMÍ to být kopie

            takže když na nosič přendáš RZ z auta, je to OK

            kopie RZ není OK

            0 0
    • jIrI___  

      Je potřeba RZ na nosič vyřizovat na úřadě v místě trvalého bydliště nebo se dá kdekoliv?

      0 0
      • PeterN  

        Od 1.6.2017 sa da vsetko vybavovat kdekolvek, za predpokladu ze danu cinnost pracovisko vykonava [3. RZ by mali dat vsade].

        0 0
      • Carloss  

        Muzes to udelaz kdekoliv, jen si ji pak musis vyzvednout na stejnem miste

        0 0
      • jIrI___  

        Kdyby se někdo v budoucnu sháněl po podobných informacích, tak tady je to pěkně shrnuto:

        https://www.vodahory.cz/…na-nosic-kol

        0 0
    • Carloss  

      tak jsem si pro ni konečně byl a vyměnila mi i malej techničák a na novym v kolonce „jiné záznamy“ je napsáno, že byla vydána 3 RZ pro nosič kol.

      0 0
    • andydas  

      tohle jsem potkal asi před čtrnácti dny.

      ten si z toho nic nedělá............

      0 0
      • Fran7  

        já viděl lepší kopii, bohužel nestihl jsem ji vyfotit, nekecám, měl ji zjevně vyfocenou a místo značky tam měl ořízlou fotku, bylo to poznat podle toho, že rám značky byl lehce zešikma (foceno lehce zhora) a celá značka se leskla jak fotka a taky že byla.

        0 0
      • Fredos  

        Spousta lidí si z toho nic nedělá, už několikrát sem viděl na nosiči jinou spz jak na autě. Ať už vydanou třetí nebo vytisknutou.

        0 0
    • jimiAJ7  

      OŽIVUJI, před týdnem zakoupen nový nosič namontoval jsem přehodil jsem si značku z kufru na nosič, dnes zastaven policii v centru Ostravy, udělená pokuta 500,– NEEXISTUJE možnost přendávat značku z vozidla na tažné, povinnosti řidiče je si nechat vystavit na Magistrátu novou 3 doplňkovou RZ. Možnost udělení pokuty 5000 – 10 000,– odebrání řidičského oprávnění na 6 měsíců. Já jsem naštěstí trefil na příjemného poldu, který mi vše ukázal a objasnil.

      0 0
      • Twitko  

        tvl to přece není možný … jsi si tím na 100% jistej ???

        protože já si klidně třetí RZ vyřídím, bo nosič je můj, ale celkem často ho půčuju dál .. třeba synátorovi, kámošům … a ti mají dělat co ? Používat moji třetí RZ nebo si jít vyřídit vlastní ? :-)

        0 0
        • Smazaný účet  

          bohuzel, pokud chcou legalne jet, musi si vyridit 3spz sveho auta, sundat tvou a nandat sveho auta. Nebo to risknout. Muzes stim nesouhlasit, ale to je tak vse, co stim muzes udelat :)

          0 0
          • Carloss  

            ne a znova ne.. akorát matete ty nešťastníky co si to zde pak přečtou

            0 0
            • Smazaný účet  

              promin nechce se mi to tu cist cele, takze chces rict, ze je legalni si sundat znacku z auta a dat ji na nosic? pokud ano tak cajk. Nic neplatit a do spravka?

              0 0
              • Carloss  

                Ano, někde tu je oficiální prohlášení, hledat to už fakt nebudu, protože je to pořád dokola.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  ok ok, tak sorry za mateni. No a tady jde krasne videt ta znalost zakonu organu Policie. Pokud vim, tak by u sebe meli mit nejakou chytrou napovedu, kdyz si nejsou jisti ne? U MP to neresim tam vubec nejake znalosti necekam.

                  0 0
        • Carloss  

          Nemá pravdu, budou tu k dohledání oficiální stanoviska orgánů k téhle problematice. Správní orgán by to smázl jako nesmysl, policista neměl pravdu

          0 0
        • zdenek007  

          Ahoj,

          od 1.1. 2016 je povinnost mít 3. legální SPZ, pokud používáš nosič na tažné. Ideální je(tak to dělám já) rovnou pořídit 3.spz při koupi(registraci) auta. Jinak hrozí pokuta až 10 000,– ale hlavně hrozí zákaz řízení na 1 rok.

          Navíc tento případ se nesmí řešit na místě, ale jen ve správním řízení.

          Takže, pokud nosič půjčuješ, musí si dotyčný vyřídit 3. spz…

          0 0
          • sis  

            Ne povinnost, ale možnost. A to je sakra rozdíl.

            0 0
          • Carloss  

            Z čeho soudíte pane?

            0 0
          • losik_p  

            prosím o odkaz na konkrétní paragraf v zákoně, který mi nařizuje mít 3. spz a zakazuje sundat tu běžnou a předělat si ji na na nosič :)

            3. spz mám, hlavně z pohodlnosti.. pridelam nosič, neřeším nic dalšího

            0 0
            • Carloss  

              Další teoretická výhoda třetí RZ je když jednu z auta ztratíš, tak dáš zbylou dopředu, přiděláš nosič a můžeš legálně jezdit. Za toto ruku do ohně nedám, ale celkem logicky to vyplývá.

              0 0
              • losik_p  

                nn, třetí značka ma v místě kam se lepí stk křížek, prave proto aby se takto použit nedala

                0 0
                • Carloss  

                  Však já nepíšu nacvaknout ji místo ztracené, ale nacvaknout nosič a zadní rame&ek nechat prazdný/zakrýt ho

                  0 0
                  • sodek  

                    to je vskutku bezva rada!

                    0 0
          • Smazaný účet  

            povinnost 3.SPZ je nesmysl, nic takového není

            ale musíš mít originál SPZ na konci soupravy = když máš 3 originál SPZ, nemusíš přendavat z auta, to je celé…

            0 0
            • Smazaný účet  

              ale danisovi7 to prece rekl kamarad policajt, tak to musi byt pravda :)

              0 0
              • danis7  

                Mi to neřekl kamarád policajt, díval jsem se do zákona 

                0 0
            • danis7  

              A tohle jsi zjistil kde? Opravdu se podívej do zákona a není potřeba potom spekulovat.

              0 0
            • danis7  

              A když povezu sedačku i IKEA a bude mi 2 metry čouhat vzadu, tak RZ do ní zapíchnu? Aby byla na konci?

              Navíc auto s nosičem není souprava.

              0 0
              • Smazaný účet  

                To je hodne slaby pokus…ape kdyby jsi vezl treba prkna, tak na konec das praporek:)

                0 0
                • danis7  

                  To byla reakce na to, že RZ může být kdekoliv, ale hlavně úplně vzadu.

                  Je to fuk, každý tady píše svou pravdu, ale nikdo se do toho zákona nepodívá. A v něm je to napsáno jasně, pochopí to i malé dítě.

                  0 0
      • Carloss  

        Stokrát objasněná kravina. Jsi hlupák, že jsi to platil a tím s pomýleným policistou souhlasil. Víš aspoň co máš napsané v pokutovém bloku, aby ti ještě opravdu nepřišel z úřadu pozdrav o tom zákazu řízení? Zřejmě velmi „příjemný“ polda

        0 0
        • Smazaný účet  

          to by me zajimalo, co vypisou do bloku. To uz pak nikdo nekontroluje jako ze dali nezakonnou pokutu? Nebo proste maji v pici? Nebo jakoze ridic souhlasil s vymyslenou pokutou tak cajk a dal to neresime. No jo no pomahat a chranit, hlavne pomahat.

          0 0
          • oddie  

            Napíšou tam nějaký bagatelní přestupek, kterého se dotyčný „jako“ dopustil, a ještě to prezentují, jak byli na něj hodní, když to udělali takhle, že jinak by mu sebrali papíry…

            0 0
          • Carloss  

            No, když ti do bloku napíše něco ve smyslu „zakrytá RZ“ a ty s tím zaplacením pokuty souhlasíš, tak můžeš mít na úřadě potenciálně docela problém. Minimálně problém, který budeš muset řešit.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Proti udělené pokutě na místě (bloček, zaplacení) není odvolání, mám takovej dojem. Takže když si nepřečteš, co vlastně do bločku napsal a podepíšeš, tak ti klidně dopis o zákazu řízení přijít může.

              0 0
              • Carloss  

                Tohle nevím, ale myslím , že když ti dojde rozhodnutí od správního orgánu o zakazu řízení, tak i za takových podmínek můžeš podat odpor

                0 0
        • jimiAJ7  

          Ano chytrolinku … ano :D

          0 0
        • danis7  

          Bohužel má pravdu. Paragraf 32 vyhlášky č. 343/2014

          Tabulka s registrační značkou se umístí tak, aby byla na místě určeném konstrukčním řešením silničního vozidla a při běžném provozu na pozemních komunikacích nedošlo k její ztrátě

          To znamená, že tabulka s RZ (postaru SPZ) musí být umístěna na vozidle, na místě, které určil výrobce vozidla. Proto umístění RZ na nosič kol je nelegální, jedná se o přestupek. I proto je tady možnost třetí RZ.

          Takže hlupák jsi ty

          0 0
          • Smazaný účet  

            takze pokud umistis treti znacku na nosic kol. porusujes zakon. Tohle misto neurcil vyrobce vozidla. Podle tveho vykladu, A jsme tam kde jsme byli a co fcil?

            0 0
            • Smazaný účet  

              no proste ceske zakony to je radost :)

              0 0
            • danis7  

              To místo na nosiči kol je opět určené výrobcem

              0 0
              • Smazaný účet  

                takze tvoje citace :„To znamená, že tabulka s RZ (postaru SPZ) musí být umístěna na vozidle, na místě, které určil výrobce vozidla. Proto umístění RZ na nosič kol je nelegální, jedná se o přestupek“. Uz prvni veta s druhou si odporuje to jen na okraj :). Nicmene vyrobce vozidle je nekdo jiny nez vyrobce nosice. Pokud se tedy nestane soucasti vozidla tak papir z STK ze je zpusobile jinak si urad nemuze jen tak vydat RZ na nejakej kus oceli, tzn ze si vesele porusuji zakon :). A pokud se soucasti vozidla stane, coz ano tak papa 3 rz a jen si to prehodis.Na vozidle jsou povoleny dve RZ nevim o tom. ze by to byly 3.

                0 0
                • danis7  

                  Ještě jednou. RZ přidělená vozidlu musí být umístěna tam, kde určil výrobce, resp. kde měla umístění při schválení do provozu. První věta tedy druhou nevylučuje. Za druhé. Nosič kol není součástí vozidla, je to nosič kol. Pokud nosič kol zakrývá RZ, tak díky dnešní legislativě si můžeš vyřídit třetí RZ právě z tohoto důvodu. Třetí RZ nesmíš umístit na vozidlo, je pouze k umístění na nosič, zjednodušeně je jiná, obsahuje hvězdičky. A právě legislativa, konkrétně z.č. 56/2001 umožňuje to použití třetí RZ. Papír z STK nepotřebuješ, protože homologaci už nosič má od výrobce, resp prohlášení o shodě.

                  Úplně jednoduše napsáno, vozidlo má dvě RZ a může mít i třetí na nosiči. Předání zadní RZ na nosič je přestupek.

                  Pokud ani to nechápeš, tak to neřeš

                  0 0
                  • Espen  

                    Jenže nosič kol se po připojení na kouli stává díky homologaci součástí vozu. Takhle jsem to pochopil zas já z předešlých článků. Nosič kol není přívěsný vozík, aby musel mít svou SPZ.

                    Podle toho co říkáš ty, bys na svém autě nemohl SPZ dát jinam, než určil výrobce. To by pak nebylo ale možné SPZ vzadu nijak přesunout, což možné podle různě upravených aut je. SPZ přesunou třeba o 10cm níže, osvětlí a je to. Takhle bys musel původní SPZ překytovat a zažádat o 3.a tu pak umístit na nové místo.

                    0 0
                    • danis7  

                      To jsi už domotal úplně celé

                      0 0
                      • Espen  

                        Tak to jsem nechtěl. Ale ty tvrdíš, že SPZ musí být přidělána tam, kde to určil výrobce při uvedení do provozu. Ale SPZ lze přesunout třeba z 5 dveří na nárazník!!! Což by podle tebe ale jít nemělo! Tak jak to je?

                        0 0
                        • danis7  

                          Umístění RZ určuje výrobce vozidla (mimo jiné), tohle místo by se mělo by se dodržet.

                          Na umístění RZ je přímo příloha k v.č. 341/2014 (příloha je platná v celé EU), podle které výrobce určí místo RZ. Např RZ musí být uprostřed, 15st sklon max, … Pokud výrobce např u Alfy umístí RZ na kraj, tak tohle místo musí být v homologaci a poznámku o něm najdeš v velkém TP.

                          Taková perlička. I ty plastové rámečky na RZ (ty reklamní) musí být schváleny. Je seznam výrobců plast. rámečků, které můžeš použít na připevnění RZ. Pokud bys použil neschválený, tak je to opět špatně. Druhá věc je, že tohle nikdo na STK nekontroluje, tam se vůbec hodně věcí nekontroluje

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            ovšem nosič na kouli JE SOUČÁSTÍ VOZIDLA a pokud zakrývá původní RZ na vozidle, musí být RZ na nosiči a v tom případě je umístění dané homologací nosiče, nikoliv auta…

                            0 0
                            • danis7  

                              Nn, dle platné legislativy musí být RZ na autě, a nosič není součástí auta, ale tažné zařízení. Jsou to oficiální pojmy.

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                Pokud je nosic tazne zarizeni tak je soucasti auta nebo mas pocit ze koule ma svou 3 spz? Ta je taky soucasti auta. Takze mame pravdu my promin ale trosku jsi se v tom zamotal. Jinak rikas tazne na taznem takze porad soucast auta :)

                                0 0
                              • Smazaný účet  

                                Pokud je nosic tazne zarizeni tak je soucasti auta nebo mas pocit ze koule ma svou 3 spz? Ta je taky soucasti auta. Takze mame pravdu my promin ale trosku jsi se v tom zamotal. Jinak rikas tazne na taznem takze porad soucast auta :)

                                0 0
                                • danis7  

                                  Nosič není tažné zařízení, nosič je náklad, stejně jako střešní nosiče.

                                  0 0
                                  • Smazaný účet  

                                    tak mi vysvetli tvoji vetu:„a nosič není součástí auta, ale tažné zařízení“

                                    0 0
                                    • danis7  

                                      Zkus se podívat na koho jsem reagoval

                                      0 0
                  • Smazaný účet  

                    delam to jen proto abych ti ukazal ruzne vyklady zakona. Deje se to u nas dnes a denne. A jak by ti rekl kazdy pravnik, vyklad zakona muze byt ruzny dokud nebude zavazny vyrok soudu ci precedens.

                    0 0
                    • danis7  

                      A jsme zase u precedensu a výroku soudu

                      0 0
                  • Smazaný účet  

                    JInak na rovinu je mi to celkem sumak zatim. Jinde prave resim stojan dovnitr auta, tak jsem z obliga. Takze to muzem uzavrit. :)

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      hehe, bych chtěl vidět „stojan“ do Jimnyho :-D

                      nosič na kouli je jediné řešení…

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Nane koule a do maxika do dam uplne v pohode, dam dve a se i vyspime :D

                        0 0
          • Slavoš  

            Kopie z BF.

            Podle § 7d zákona č. 56/2001 Sb. příslušný obecní úřad obce s rozšířenou působností na žádost vlastníka nebo provozovatele silničního vozidla se souhlasem vlastníka vydá tabulku s registrační značkou již k tomuto silničnímu vozidlu přidělenou k umístění na nosné zařízení připojitelné k silničnímu vozidlu („3“registrační značku). Z uvedeného plyne, že „3“ registrační značka se vydává na žádost a tedy není dána povinnost si ji obstarávat. Pokud nebudete vlastnit „3“ registrační značku použijete na nosné zařízení připojitelné k silničnímu vozidlu registrační značku umístěnou dosud na zádi vozidla. Ktomu připomínáme, že „3“ registrační značku nesmíte namontovat místo původní na přední ani zadní část vozidla.

            0 0
      • oddie  

        „Naštěstí“ jsi trefil na příjemného poldu, který ti navěšel bulíky na nos a stáhl tě o pětikilo. Super…

        0 0
        • danis7  

          Nn, viz můj příspěvek výše

          0 0
      • jIrI___  

        Kolega v práci dopadl stejně, stopli ho s nosičem (a RZ pouze na něm) někde na Místecké a taky byl o pětikilo chudší.

        0 0
        • Carloss  

          Těch nešťastníků, co byli kvůli neznalosti okradeni bude asi víc, pak vznikají tyhle fámy

          0 0
          • z0diaC  

            takže jak to je ?

            0 0
          • 01carbon  

            Možná by bylo lepší, nežli neustále psát dokola to samé, svou argumentaci podepřít nějakým pádným důkazem.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Uz psal. ze tady bylo ofiko vyjadreni. To ze jsme lini si to najit, neni jeho problem. No jo pan to chce na stribrnem podnose. A pokud to tu neni tak se ti omlouvam.

              0 0
      • Pitris09  

        Řešil jsem to minulý rok a paní na dopraváku mi naprosto jisté tvrdila že můžu použít SPZ z auta, že za to pokuta není. Vypadá to že každý ma svoje pravidla.

        0 0
        • danis7  

          To je bohužel realita. Nicméně ta paní ani nemusí vědět jak je to správně, ona jen vydává RZ.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Stejne jako to nemusi vedet policiste nebo ty. Jak uz tu padlo jen si vykladame zakony kazdy po svem a bohuzel nase zakony tomu nahravaji. I tento zakon neni napsan jasne.

            0 0
            • danis7  

              Ty to pořád nechceš/nemůžeš pochopit. Vyhláška hovoří jasně, stačí si ji přečíst a není poté potřeba tahat moudra z netu.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Vyhlaska nehovori ocividne jasne viz. vyjadreni magistratu v HK. co tam mas dal? Nebo dve osoby pod timto podepsane jsou hloupe a nerozumi tomu?

                0 0
              • Smazaný účet  

                žádná „vyhláška“ neexistuje

                0 0
                  • Smazaný účet  

                    no vida, konečně jsi začal dávat odkazy na fakta…ale musí se do tebe fest kopnout…

                    a teď s tím přendaváním SPZ…

                    0 0
                    • danis7  

                      To už jsem tady dával, dokonce i ten konkrétní paragraf , je to kousek výše.

                      Jinak paragraf 32/1 … Tabulka s registrační značkou se umístí tak, aby byla na místě určeném konstrukčním řešením silničního vozidla a při běžném provozu na pozemních komunikacích nedošlo k její ztrátě … citace paragrafu

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        § 32

                        Způsob umístění tabulky s registrační značkou na vozidle

                        (K § 7b odst. 6 a § 38 odst. 3 zákona)

                        (1) Tabulka s registrační značkou se umístí tak, aby byla na místě určeném konstrukčním řešením silničního vozidla a při běžném provozu na pozemních komunikacích nedošlo k její ztrátě.

                        AAAAkorat, ze primontovanim nosice na tazne se tazne stava soucasti vozidla. Takze potom:

                        (4) Nestanoví-li § 33 jinak, tabulka s registrační značkou se umísťuje na silničním vozidlu vpředu a vzadu v podélné ose vozidla kolmo ke směru jízdy. Neumožňuje-li konstrukční řešení silničního vozidla umístění tabulky s registrační značkou v jeho podélné ose, umístí se tabulka vlevo od podélné osy. Umístění přední tabulky s registrační značkou se v takovém případě zaznamená do technického průkazu silničního vozidla. Tabulka s registrační značkou se na silniční vozidlo dále umístí tak, aby

                        1. její spodní hrana nebyla níže než 200 mm od roviny vozovky u přední tabulky a níže než 300 mm od roviny vozovky u zadní tabulky a
                        2. její horní hrana nebyla výše než 1200 mm nad rovinou vozovky nebo 2000 mm nad rovinou vozovky, neumožňuje-li konstrukční řešení silničního vozidla dodržet vzdálenost 1200 mm; umístění tabulky se v takovém případě zaznamená do technického průkazu silničního vozidla.
                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          ja si zacinam myslet, ze nas tady kvalitne trolli a nebo proste znate to o tom hrachu na zed. :)

                          0 0
                        • danis7  

                          Ok, vzdávám to. Když je podle tebe součástí vozidla i nosič kol, tak si s ním zajeď na STK. Když ti řeknou, abys nosič sundal, tak mu vyřiď, že je to součást auta.

                          0 0
                          • jIrI___  

                            Překvapuje mě, jak někteří svéřepě lpí na svém výkladu zákona. Když se podívám nezaujatě na znění toho zákona, tak je zcela jasné, že RZ má být na autě a ne na nosiči. Tak či tak stále budu pokoušet štěstí a na své dvě vyjížďky ročně s nosičem a vypůjčeným autem nebudu majitele auta nutit pořizovat třetí RZ na můj nosič :)

                            0 0
                            • danis7  

                              Jasně, pořád se to toleruje, jen jsem se snažil upozornit, že může nastat problém.

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                A ktery zakon speecifikuje, ze mas povinnost si treti znacku udelat. Ja zatim cetl jenom o moznosti. A ‚mit moznost‘ v pravnim radu to neznamena, ze bud ji vyuzijes nebo budes potrestan.

                                0 0
                                • danis7  

                                  Zjednodušeně, pokud ti kola na nosiči nezakrývají RZ, tak třetí RZ nepotřebuješ, pokud zakrývají tak ji potřebuješ. Nikde není povinnost mít třetí RZ jen proto, že máš kouli na autě.

                                  Zamyslí se nad tou STK jak jsem psal výše. Pokud je nosič součástí auta, tak MUSÍ být i namontován i během technické kontroly na STK.

                                  Např pokud máš na autě kouli, musíš ji mít v TP. A pokud bys přijel na STK bez koule (v TP ji máš zapsanou), tak technickou neprojdeš.

                                  0 0
                                  • Espen  

                                    Chtěl bych tě jen poprosit. Hlavně nikam nic nepiš a neupozorňuj nějaký ministerstva, že je to nějak nejasný. Začnou se v tom štourat a budeme si muset ty 3.spz dělat nakonec taky,jezdit s nosičem na STK a bůh ví co ještě.

                                    Opravdu je mi líto, že ti nějaký šmoula dal pokutu 500,–, když si to vše vlastně měl v pořádku. Já bych to šel na ty policajty řešit a ne se tu s náma dohadovat. Ale každý jsme jiný no.

                                    0 0
                                    • danis7  

                                      Já nedostal pokutu, to si mě s někým pleteš

                                      0 0
                                      • Espen  

                                        Jé, tak to sorry. V tom případě nechápu, proč to tu tak řešíš?

                                        0 0
                                        • danis7  

                                          No vlastně nevím :) , původně jsem chtěl jen upozornit na to, že to je celé trochu jinak. Samozřejmě to je každého věc jestli si vyřídí třetí RZ nebo ne.

                                          0 0
                                  •  

                                    to jako když mám nosič na kouli na kola tak s ním musím na STK když jedu na technickou ?

                                    0 0
                                    • danis7  

                                      Přečti si celé vlákno. Byla to reakce na to, že tady pár lidí tvrdí, že nosič je součást auta, proto jsem psal, že BY MUSEL taky na technickou. Nosič samozřejmě na technickou nemusí, protože NENÍ součástí auta.

                                      0 0
                                      • Smazaný účet  

                                        hele, a je řidič součástí vozu? protože ten taky musí na technickou…

                                        nebo dostane STK samořiditelné auto, co tam přijede úplně samo?

                                        0 0
                                        • danis7  

                                          A teď si vem, že máš autobus pro 45 lidí, tzn. musíš sehnat 45 lidí, abys mohl na technickou :)

                                          0 0
                                        • sodek  

                                          Houby, řidič nemusí na technickou. Ten musí tak maximálně k ornitologovi. A ve vyšším věku na zdravotní prohlídky.

                                          0 0
                                      • Carloss  

                                        tak ještě jednou:

                                        „Výroba třetí registrační značky (SPZ) není zatím v tomto případě podle platné legislativy ČR možná. Změna se však připravuje. U nosičů kol je potřeba si uvědomit jednu věc. Tyto konstrukce pro převoz kol jsou homologované pro provoz na pozemních komunikacích jako součást vozidla, nikoliv jako jeho doplněk, tedy přípojné zařízení. A zákon v takovém případě hovoří jasně. Vozidlo (jehož součástí se nosič po namontování stává) musí být označeno vpředu a vzadu značkou. O této problematice a s ní spojenými obtížemi s přesunováním značek víme. Proběhlo proto jednání s dovozci těchto zařízení, na základě kterého vznikla dohoda o tom, že dovozci a prodejci budou k těmto zařízením přidávat i návod s radami a vysvětlením, jak si v tomto případě počínat při manipulaci s SPZ. Bohužel na trhu se v poslední době objevila i řada dovozců, kteří tuto dohodu nerespektují.“ Oficiální vyjádření MD, což nepovažuji za plácnutí do vody. Zřejmě se o tom nikdo nesoudil, takže neexistuje judikát, takže toto beru jako závazný předpis. Odpověď k tvé otázce- když s tím nosičem dojedu do stanice TK tak normálně udělám technickou i s ním – nevím proč bych neměl. Vyzkoušet to bohužel můžu až za 1,5 roku. Je součástí auta, když ho tam přiděláš, pokud ho nepřiděláš tak není součástí auta, takže na technickou nemusí. Stejně jako třeba příčníky na střechu.

                                        0 0
                                        • Smazaný účet  

                                          :-)

                                          0 0
                                        • losik_p  

                                          a ja mam ted dotaz.. :)

                                          jedu na dovolenou s kolama, vzadu na drzaku na kouli 3. spz s hvezdickama, protoze ta na aute je prekryta.. dojedu, sundam kola, drzak necham viset, protoze ho nemam kam dat..

                                          muzu jezdit s drzakem a dvema spz vzadu nebo ne? :D

                                          0 0
                                        • danis7  

                                          Takže pokud to dobře chápu, nosič je součást auta? Ok. V tom případě můžeš na autě odpojit zadní světla (brzdové+obrysové) a používat pouze světla nosiče? Pokud je nosič legálně součást auta, tak to tak můžeš udělat.

                                          A k tomu článku, je to hoodně starý článek

                                          0 0
                                          • losik_p  

                                            ja se zeptam jinak – a proc bych nemohl, kdyz mam na nosici ramecek se svetly, ktery splnuje vyhlasku? tzn. svetla jsou ve spravne vysce, ve spravne vzdalenosti atd..

                                            navic, svetla mam stejne zakryte kolama, kdyz mam na kouli tri, a nejsou videt, tak proc je neodpojit :)

                                            0 0
                                          • Carloss  

                                            Můžeš.

                                            Starý, ale na předpisech na který je navázaný se změnilo jen to, že teď už si 3. RZ pořídit můžeš, tzn. platný.

                                            0 0
                                          • beranek666  

                                            Tím, že je máš zakryté kolama, tak de facto nejsou v činnosti a využíváš jen světelnou rampu nosiče. Pokud to jsi schopen technicky zajistit, tak je skutečně můžeš vyřadit z činnosti.

                                            0 0
                                            • danis7  

                                              Třeba jako tahač s návěsem, taky nepotřebuje světla?

                                              0 0
                                              • Carloss  

                                                Potřebuje.

                                                0 0
                                              • losik_p  

                                                na návěs se dá pověsit 3. značka stejná jako na tahac? :)

                                                0 0
                                                • sodek  

                                                  Návěs se nedává na kouli. Je v jiném provozním režimu ve vtahu k vozidlu.

                                                  0 0
                                                  • losik_p  

                                                    a není to jedno jestli je na kouli, čtverci nebo návěs? :)

                                                    návěs je”samostatný” kus, ma vlastní spz, stejně jako vozík, není součástí vozidla..

                                                    btw.. co kdyby měl naves za tahačem kouli.. da se tam pridelat držák na kola? jakou spz bych tam dal? jako na navesu nebo jako na tahaci? :))

                                                    0 0
                                                  • oddie  

                                                    Jak u debilů na dvorečku…

                                                    Tak jeden malý příklad něčeho, co není držák na kola a dává se i na přívěs, jo?

                                                    https://www.waldera.cz/…-od-waldery/

                                                    Pokochejte se fotkama dole. Na náklaďáku (a taky na přívěsu) je vzadu rampa, do které se nasunou vidle terénního vysokozdvižného vozíku, ten se sám zdvihne nahoru a vozí se tam takto zavěšen. No a RZ z náklaďáku nebo přívěsu se přendá na něj a kabelem se propojí se zásuvkou vozidla, takže svítí a bliká zároveň s ním.

                                                    Pokud by někdo chtěl pindat o německých či rakouských policajtech, tak přesně tam odtud je tento systém převzat a tyhle soupravy tam jezdí, takže to není problém ani u nás, ani na Slovensku, Ani v Německu, Rakousku či Itálii. A to ta souprava jezdí samozřejmě denně a potká za rok policajtů tuny.

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    500,– kamo :D A chtel by jste to bez blocku?

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    nevěřám ani slovo. Na ten vozík si musíš min. vyzvednout 3. SPZ :DDDDDDD

                                                    0 0
                                                  • oddie  

                                                    Ne ne. Na přívěs třetí RZ a na ten vozík čtvrtou, heč :D

                                                    0 0
                                                  • sodek  

                                                    Ano, souhlas. Skutečně jak u debilů:) Řešíme kraviny. Zdá se, že je definováno, jaký typ „přídavného zařízení za auto“ musí mít vlastní značku (případně vlastní doklady, vlastní pojištění…) a na jaký typ „přídavného zařízení za auto“ se dá přecvaknout zadní značka z auta nebo nechat vyrobit ta stejná jako třetí.

                                                    0 0
                                                  • jIrI___  

                                                    Nedávno jsem v Polsku potkal auto s vozíkem (dle tvaru vozíku jsem to tipoval na nějaký na novodobý skif ) a kola měl jak nahoře na vozíku, tak i na nosiči vzadu (asi ta koule na vozíku). Jak to měl řešené se SPZ si už ale nevybavuju :D

                                                    0 0
                                                  • sodek  

                                                    Jednoduchá otázka: je schválená koule pro návěs za tahač?

                                                    Jediné na čem se asi shodnou všichni je to, že vzadu na „jízdní soupravě“ by u nás měla být viditelná a ničím nezakrytá originál značka. Jestli je to značka z auta, dodatečně vyrobená třetí značka, nebo vlastní značka vztahující se k tomu „předmětu“ (včetně příslušného pojištění, TP atd…) musí jasně definovat nějaký předpis, zákon. Jinak se tady strháme:)

                                                    0 0
                                                  • zdenal8  

                                                    Jednoduchá odpověď. Je schválena. Ne asi přímo koule, ale spojovací zařízení ano. I u nás po dodržení určitých podmínek lze za návěs připojit ještě přívěs. Myslím že tomu říkají gigaliner.

                                                    Ale samozřejmě to nijak nesouvisí s diskusí o třetí RZ.

                                                    0 0
                                                  • sodek  

                                                    řeč byla o kouli. Spojovací zařízení má zcela jiný význam. Resp. na přívěs se vztahují jiné předpisy, co se týká značky.

                                                    0 0
                                                  • sodek  

                                                    než na nosič, co se dává na kouli. Taky jsem to zamotal.

                                                    0 0
                                                  • oddie  

                                                    Jo, zamotal jsi to hezky, vzhledem k tomu, že koule JE spojovací zařízení (třídy A50) :D

                                                    0 0
                                              • Smazaný účet  

                                                s tebou tu je sranda

                                                0 0
                                              • beranek666  

                                                Jaký je rozdíl mezi návěsem a nosičem na kola? Nevíš? Tak to jsi asi debil.

                                                0 0
                                  • sodek  

                                    to zní logicky

                                    0 0
                          • beranek666  

                            Já byl s nosičem na STK a ptal jsem se i předem zda to nebude problém. Nebyl a to si auto ze všech stran fotili!

                            0 0
                            • jIrI___  

                              A 3. SPZ jsi měl nebo jen přehozenou na nosič?

                              0 0
                              • beranek666  

                                Měl jsem zadní RZ na nosiči. Teď už jsem si pořídil třetí RZ, protože nosič vozím často.

                                0 0
                                • Petr L2  

                                  No hurá a je to, takže tu nekonečnou debatu můžeme uzavřít. :-)

                                  0 0
                                  • sodek  

                                    co když ti techničák zabaví nějaký vesnický hejtman a pšole tě znovu na tehnickou? To bude začarovaný kruh. Resp. máš napsáno z technické, žes ji absolvoval i s nosičem?

                                    0 0
                                    • beranek666  

                                      Ne nemám. Nosič je homologovany a proto neni důvod, aby na autě nebyl. Respektive jim to na STK nevadilo. Ale volal jsem jim předem, abych pak nemusel nosič sundavat. Nicméně v sestavě s dvěma RZ jim to připadalo ok, tedy způsobilé k provozu.

                                      0 0
                                      • sodek  

                                        Tak ještě jednou – to že technická je v cajku neznamená, že nemůžeš mít zbytečné opletačky s nějakým aktivním cajtem. Jestli ho pošleš do háje nebo on tebe do správního je věc druhá.

                                        A too vše ož do doby, než se to nějak sjednotí.

                                        0 0
                                        • beranek666  

                                          Tak určitě, vždy si něco najdou, když chtějí. Ale to se tu nemusíme bavit o RZ. Na autě musí být jedna vepředu a jedna vzadu, pokud ji prekryvas, musíš ji přemístit.

                                          0 0
                                          • sodek  

                                            To je v pořádku. Kdyby ti šibalové v současném chaosu jasně napsali, že na homologovaném nosiči na schváleném a k tomu určeném místě místě musí být umístěna dále ničím nezakrytá originál značka a je šumák jestli přendaná z vozidla nebo třetí vyrobená, tak by to spoustě zbytečných spekulací zatlo tipec :)

                                            0 0
                                  • Smazaný účet  

                                    jakou debatu? tady všichni ví, jak to má být…až na jednoho…

                                    0 0
      • janoxl  

        https://road-safety.cz/…i-kol-mytus/

        asi tolko…

        0 0
        • jIrI___  

          Opět bez jakéhokoliv odkazu na příslušný zákon…

          0 0
          • Smazaný účet  

            tvl ta vyhlaska uz tu parkrat byla. Ale co **** s vama, kdo chce to pochopi, kdo ne sponzoruje pcr. nekde na ty nove superby musi brat :)

            0 0
    • jimiAJ7  

      A sakra to jsem si mohl myslet tady to je každý vysloužilý polda který má zákony v maličku… jste mi k smíchu :D

      0 0
      • Smazaný účet  

        Tak povidej, z tveho komentu usuzuji, ze to vis naprosto presne.

        0 0
      • Auditor  

        Co povis na tohle ?

        0 0
        • Carloss  

          Našel jsem první staré vyjádření MD k nasičům, ještě bylo jedno které řešilo už i 3.RZ, jdu ho hledat..

          Výroba třetí registrační značky (SPZ) není zatím v tomto případě podle platné legislativy ČR možná. Změna se však připravuje. U nosičů kol je potřeba si uvědomit jednu věc. Tyto konstrukce pro převoz kol jsou homologované pro provoz na pozemních komunikacích jako součást vozidla, nikoliv jako jeho doplněk, tedy přípojné zařízení. A zákon v takovém případě hovoří jasně. Vozidlo (jehož součástí se nosič po namontování stává) musí být označeno vpředu a vzadu značkou. O této problematice a s ní spojenými obtížemi s přesunováním značek víme. Proběhlo proto jednání s dovozci těchto zařízení, na základě kterého vznikla dohoda o tom, že dovozci a prodejci budou k těmto zařízením přidávat i návod s radami a vysvětlením, jak si v tomto případě počínat při manipulaci s SPZ. Bohužel na trhu se v poslední době objevila i řada dovozců, kteří tuto dohodu nerespektují.

          Tehdy odcházející ministr dopravy Petr Bendl navíc zadal příslušným oddělením resortu přípravu legislativy v souvislosti se zavedením tzv. SPZ na celý život. V praxi by tato novela řidičům umožnila koupit si při pořízení prvního auta „doživotní” registrační značku, která by jim zůstala až do jejich posledního vozu. Zmíněný předpis by již měl obsahovat i řešení problematiky třetí značky atd. Ministr Bendl vyjádřil názor, že text by měl být připraven do podzimu tohoto roku. Jaká bude ale politická situace ve vládě na podzim, to v tuto chvíli neumím odhadnout. Zmíněný termín je proto zatím nutné brát pouze orientačně, ačkoliv budeme dělat vše proto, aby byl dodržen.”

          0 0
        • v.leos  

          Přidám další odkaz

          http://www.auto.cz/…zadat-123641

          0 0
          • racek_chechtavy  

            stejně to budou místní šalamouni zpochybňovat :-)

            0 0
            • Carloss  

              tak na jejich obranu, je to jen nějaký článek z autowebu.. na TV hovna taky říkali, že 3. SPZ mít musíš..

              0 0
              • Smazaný účet  

                no a je to v riti. Jak to bylo na tv hovna tak to musi byt pravda :D

                0 0
    • jimiAJ7  

      Byl jsem na magistrátu obor dopravy tady v Ostravě, zákon jasně říká ze vozidlo má být opatřeno RZ vepredu a vzadu nikde zákon neříká ze můžeš RZ vzít a přesunout jinam … tak samo jako ti uloží pokutu když mas RZ třeba za sklem ať už je to vzadu nebo vpředu.. tohle už mám od dopraváka kterého znám. Tudíž prijdes necháš si udělat za 650 značku a je to.

      0 0
      • Carloss  

        Viz výše: Tyto konstrukce pro převoz kol jsou homologované pro provoz na pozemních komunikacích jako součást vozidla, nikoliv jako jeho doplněk, tedy přípojné zařízení. A zákon v takovém případě hovoří jasně. Vozidlo (jehož součástí se nosič po namontování stává) musí být označeno vpředu a vzadu značkou

        0 0
        • jimiAJ7  

          Hej :D mi je úplně jedno jak to mas nactene :D dal jsem zde svou zkušenost a tím končím ať si to každý děla po svém …slušně jsem se šel zeptat na rozhodnutí policisty a bylo mi to slušně vysvětleno … jo a klidně to můžeš přijít na magistrát do Ostravy vysvětlit osobně :D a možná bych u toho chtěl být :D

          0 0
          • Smazaný účet  

            jenze urednik na magistratu to ma na parku. Vyrizoval jsem vyrazeni vozu a jen sem se zeptal, protoze jsem videl krabici s 3 spz a sam mi rekl, jak to mas jen obcas tak si to prehod at nemusis platit a perlicka na zaver dodal, ze to taky tak dela takze asi tak.

            0 0
          • Carloss  

            Co máš napsané v tom pokutovým bločku?

            0 0
          • Radek Broz  

            Řekl bych, že mylně vycházíš z toho, že policajt nemůže bejt debil.

            0 0
      • Smazaný účet  

        Znacku za oknem pochopitelne neprevazis. Protoze pred jizdou vozidlo kontrolujes a znacku tam mas, ne?

        0 0
      • Auditor  

        Ne, viz muj odkaz vyse.

        0 0
      • sis  

        Pokud s nosicem jezdi clovek casto tak jiste. Ale nic to nemeni na tom, ze prehodit zadni rz na nosic je ok. A nic ve zlem, ale zrovna na ostravskem magistrate bych nejakou hlubsi znalost problematiky nehledal.

        0 0
    • MavasH  

      Tuhle problematiku vzhledem k absenci tažného zařízení řešit nemusím, ale přesto se do diskuze zapojím. Pokud v tom policisté (ať už vědomě, nebo nevědomě) nemají jasno, chtělo by to pro případ „konforntace“ nějaké bytelné argumenty. Něco jako „četl jsem na internetu“ (ať už článek na nějakém auto-servru, nebo diskuzi kdekoliv) mně moc bytelné nepřipadá. Pokud to nebude citace ze zákona nebo ofiko vyjádření příslušného ministerstva, tak mnoho lidí pod nátlakem „policejní autority“ podlehne. I když to bude např. verbálně předaná informace známého policisty, dá se to stále zařadit do kategorie „jedna paní povídala“. V případě zmíněné citace/vyjádření pak budou spíše lidé ochotni se s policisty hádat (ideálně s paragrafem vytištěném na papíře), případně jít do správního řízení.

      0 0
    • Slavik  

      No, hlavně bych se nechtěl hádat v cizině. To mi opravdu za 650,–Kč nestojí. Požádal jsem o 3. značku a do týdne jsem si ji byl vyzvednout – Vím, pro některé kolenovrty VELKÝ problém. Celkem jsem na dopravní agendě strávil JEDNU hodinu.

      0 0
      • Auditor  

        Hodinu? Pribuzna v praze to resila… podle informaci odboru dopravy. Krom toho ze ji poslali nekam jinam … tak kdyz se dsotala na Magistrat na Pankraci, vyplnila na miste dotaznik a odevzdala ho (po cekani az na ni prijde rada) … a za cca 14 dni – 3 tydny si mela dojit pro znacku … takze dalsi cekani diky vytizenosti – nebot listeckovy system.

        V Praze to fakt na hodinu neni, nebo musis mit z prd…kliku.

        0 0
        • oddie  

          V Praze 2× 4 minuty. Rezervace termínu po netu…

          0 0
      • Carloss  

        A z čeho soudíš, že ta 3.RZ je legální i v zahraničí a jak to budeš v zahraničí dokazovat?:)

        0 0
        • Smazaný účet  

          No prave :)

          0 0
        • ULPA  

          3 RZ je zapsaná jak ve velkém ,tak i malém techničáku.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Pak ale urady porusuji zakon. Toto umisteni neurcil vyrobce vozidla :). Teda podle prispevku Danise7. Takze by jsi mel spravne na STK atd.

            0 0
            • danis7  

              Myslím, že jsem psal něco jiného, ale beru to tak, že s psaným textem máš prostě problém, každému není shůry dáno. Jinak když vidím tvé příspěvky, tak musíš mít těžký život.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Ani nemam :) . Asi me to jen bavi. Jen mi jeste objasni tu tvou vetu s tim taznym/netaznym zarizenim :) Mas v tom proste bordel kamarade.

                0 0
    • Smazaný účet  

      V cizine muze byt i sranda s kolem prevazeym vevnitr auta. Hozeny bajk na sklopenych sedadlech muze vyjit v nemecku a rakousku docela draho.

      Jinak s premistenim znacky v zahranici neni problem, to jenom v CR ryzujou, kdyz zkousi neznalost ridicu.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Presne. Jenze problem je, ze ta neznalost je casto i na strane organa. ktery te v „dobre vire“, ze mam pravdu pokutuje. A co je horsi, **** co chce ryzovat, nebo hloupy polda?

        0 0
        • Smazaný účet  

          Vzhledem k tomu, že pokuty od MP plní městskou kasu…

          0 0
          • Smazaný účet  

            Na rovinu MP neresim. pokud neco zkusi chci na miste Policii, tady ani nedoufam v nejakou elementarni znalost problematiky. Staci videt pozadavky na uchazece, nedelam si iluze.

            0 0
      • losik_p  

        hodit kolo do kufru a neprikurtovat muze jenom debil :) pokud je kolo privazane, neni v rakousku problem, v nemecku nevim

        0 0
    • jimiAJ7  

      Hlavně jsem proste zvedl telefon a zavolal dvou kamarádům kteří dělají u státní policie a oba potvrdili to samé dokonce mi jeden řekl i to podle par. zak. Ale nepamatuji si to … a na magistrátu potvrdili to samé co PČR..a ještě taková perla nosič stala 16 litru takže určitě nebudu zbytečně zkoušet a koumat jestli mi to u jednoho projde a druhého který bude mít špatný den mi to neprojde … pro 650kc to fakt nestojí … a v našem okruhu kámošu co vozí kola na kuli nejsem první … ale zatím to vždy prošlo napomenutim … zákon v tomhle opravdu mluví jasne, mužů mu zavolat znova a přesně zjistit to označení toho zákona nebo paragrafu neboť jak se tomu nadává :D

      0 0
      • oddie  

        Když je někdo tak blbej, že se na zákony ptá policajtů (!), holt mu není pomoci…

        0 0
        • jimiAJ7  

          Jojo za monitorem je každý frajer :)

          0 0
          • Smazaný účet  

            Ja opravdu nechci urazet tve kamarady u policie, ale ver mi, ze hodne z nich ty zakony opravdu nezna, ale budou tvrdit ze jo. To proste nejde znat a opravdu rozumet vsem zakonum. Ono staci, ze i soudy dokazou vydat ruzne rozsudky podle stejneho zakona a fcil mudruj kefalin. Prisral jsem se do rodiny policajtu, takze vim o cem mluvim, obcas me ty polemiky snima bavi. Proste kdyz neco delas moc dlouho leze ti to na mozek a myslis, ze mas patent na pravdu :) .

            0 0
      • losik_p  

        zavolej :) bez konkrétního paragrafu jento stejně všechno v rovině dopravních teoretiků samouků :)

        0 0
    • Dani  

      Mám na autě značku ještě bez modrého pruhu, třetí bude:

      1. taky bez EU pruhu?
      2. stejné znaky ale s pruhem?
      3. vnutí mi výměnu všech?
      0 0
      • duk  

        Třetí bude nová s EU pruhem, starý ti nechaj. Tak to mám aspoň já.

        0 0
    • zdenek  

      Jen taková perlička k tomuto tématu:

      V Itálii jsem potkal auto s nosičem kol. Na něm byla RZ vyrobená z kusu kartonu a na něm RUČNĚ napsané číslo. Asi to bylo nějakou fixou, protože už to bylo pěkně rozteklé. Asi jim cestou pršelo…

      0 0
    • Auditor  

      V pondělí zkusím Ministerstvo dopravy… pak to sem dám.

      0 0
      • Slavoš  

        Podle § 7d zákona č. 56/2001 Sb. příslušný obecní úřad obce s rozšířenou působností na žádost vlastníka nebo provozovatele silničního vozidla se souhlasem vlastníka vydá tabulku s registrační značkou již k tomuto silničnímu vozidlu přidělenou k umístění na nosné zařízení připojitelné k silničnímu vozidlu („3“registrační značku). Z uvedeného plyne, že „3“ registrační značka se vydává na žádost a tedy není dána povinnost si ji obstarávat. Pokud nebudete vlastnit „3“ registrační značku použijete na nosné zařízení připojitelné k silničnímu vozidlu registrační značku umístěnou dosud na zádi vozidla. Ktomu připomínáme, že „3“ registrační značku nesmíte namontovat místo původní na přední ani zadní část vozidla.

        0 0
        • danis7  

          Už je to tady zase. I občanku ti vydají na žádost. Ten vyplněný papír znamená žádost

          A žádost vyplňuje ten, kdo tu třetí RZ chce, nemusí ji mít všichni, kteří mají auto 

          0 0
        • Carloss  

          To máš marný.. jen lituju toho nešťastníka co bude chtít znát odpověď a bude mít ten hloupej napad, že ji bude hledat tady..

          0 0
      • oddie  

        To bude záslužné, ono už to vyjádření někde je, akorát se to blbě hledá, tak buď by mohli poslat odpověď, nebo aspoň odkaz…

        0 0
    • Espen  

      Mě by zajímala ještě jedna věc, když řešíme tuhle problematiku.

      Musí mi na vozidle fungovat blinkry a brzdový světla? Z autoškoly pamatuju, že když nejdou blinkry z okýnka řidiče ukážu vlevo nataženou rukou a vpravo pokrčenou nahoru. Ale že by někdo někdy říkal, nejdou ti blinkry, nebo brzdový světla nesmíš s tím jet, to vůbec nevím?

      Příklad : porucha kabeláže mezi karoserií a 5 dveřmi. V autě mám náhradní žárovky i pojistky, ale jsou momentálně k ničemu. Je neděle po obědě a já musím domů 200km. Můžu jet nebo nee?

      0 0
      • Smazaný účet  

        Tak si prece zkontrolujes zda vsechny svetla fungujou pred jizdou a pak jedes…bez uspesne kontroly bys ani vyjizdet nemel…

        0 0
        • Espen  

          Kontrola provedena a blinkry a brzdový světla nejdou. Sice brzdový nevím jak zjistím, ale to je jedno. Neměl bych vyjíždět, nebo nesmím?

          0 0
          • Smazaný účet  

            Myslim, ze auto bez funkcnich brzdovych svetel neni technicky zpusobile k provozu…flast a pet bodu?

            0 0
            • danis7  

              Ještě to zamotám. Jsou závady typu A, B, C, kdy s A můžeš jet, s B můžeš dojet a s C stojíš.

              0 0
              • Espen  

                No a jak to tedy je? S čím můžu jet a s čím už nee? Stačí když svítí třetí prostřední brzdové světlo?

                0 0
                • danis7  

                  Každá závada má svůj kód a stupeň nebezpečnosti. Konkrétně u zadních svítilen to je levná větší problém a pravá menší problém.

                  0 0
                  • Mila.K  

                    Vysvětluj tohle na STK, nebo když do servisu přijede auto na tzv. fantom test. Tam je jedno jestli levá, pravá nebo třetí brzdový světlo, jakmile je na nějakém závada,tak je to typu C a sbohem. STK neprojdeš a Dekra Ti ten fantom test dá pěkně sežrat, mechanik co na to nepřišel tak dostane pěkně za uši a hrozí další postihy i pro ten servis, pokud by se tam při dalším testu opakovalo další pochybení.

                    To nic nemění na tom, že by si to měl každý pravidelně kontrolovat a už vůbec nerozumím tomu, kdy většina aut má hlídání prasklých žárovek, nejsou lidi schopný věnovat těch pár minut výměně žárovky, případně to dát do servisu když to neumějí nebo je to složitý.

                    0 0
        • Smazaný účet  

          me by fakt zajimal jak zjistim brzdove svetla kdyz vyjizdim sam a v sirokem okoli ani noha, aby mi kdyz tak slapla nebo mrkla? a ani cihla na zatizeni neni :)

          0 0
          • Smazaný účet  

            To je tvuj problem zeano…pokud mas pochybnosti o funkcnosti, vyjet nesmis…

            Muzes treba vhodne unmistit nejakou odraznou plochu nebo nacouvat ke zdi…

            0 0
          • sodek  

            dáš si za káru špígl!

            0 0
          • jIrI___  

            Asi jsi nedával pozor v autoškole, řešení přesně této situace jsme tam probírali :)

            0 0
            • Espen  

              Tak u mě je to skoro už 20 let. Mohl bys to objasnit?

              0 0
            • Smazaný účet  

              Musim priznat, ze si to opravdu nepamatuji, ale urcite vim, ze u zkousek jsme vlastne jeli ve vice lidech takze jsme si to ocihli navzajem.

              0 0
              • Ondraj  

                Dneska s mobilem je to hračka odzkoušet všechna světla v jedné osobě. :)

                0 0
              • jIrI___  

                Nehledej v tom žádné složitosti, učili nás nacouvat před nějakou zeď nebo ideálně lesklou plochu, případně před jiné stojící auto apod.. A jak už tu někdo psal, v dnešní době chytrých mobilů nepotřebuješ žádnou odraznou plochu, stačí kamera :)

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Ja vim, ale teoreticky dostanu neodalatelnou chut vjet treba mezi lany poli a siroko daleko nic a nic a rovina, mobil nee bo jedu prece od lidi. A co fcil. proste past na pasti. Uz jsem tu daval ilustracni obrazek :D

                  0 0
                  • jIrI___  

                    Nenaděláš nic, nezbývá něž najít kámen a zatížit jím pedály při vyřazené rychlosti :D

                    0 0
                  • sodek  

                    tak vyjedeš na koňovi :)

                    0 0
                  • Smazaný účet  

                    já jsem nedávno zjistil, že vypálený žárovky se mi ukážou jako trvalá chyba na diagnostice. takže pokud máš auto cca 10 let či mladší, voz s sebou notebook s diagnostikou a máš to! ;-)

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      a vis, ze ten notas s diagnostikou vozim obcas :D Ale hledat zarovky v diag me fakt zatim nenapadlo. Vetsina se teda ukaze na palubce, ale ne vsechny no.

                      0 0
                  • Smazaný účet  

                    prodej auto, kup psí spřežení…

                    0 0
      • z0diaC  

        Auto je nezpůsobilé provozu na pozemních komunikacích !

        0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
    • oddie  

      Odkaz na vyjádření MD ČR ohledně stále trvající možnosti přendavat RZ na nosič kol jsem sice na první dobrou nenašel a víc času se mi na tom už trávit nechce, ale můžete se zeptat aspoň namátkou třeba na autíčkářském klubu nebo Magistrátě v HK, kdeže tuto info o možnosti legálního přendavání RZ vzali :)

      https://www.hradeckralove.org/…racni-znacka

      https://auto-mania.cz/…i-kol-mytus/

      0 0
      • Smazaný účet  

        Jro me je to jasne. Uredni zprava, takze ji beru jako zavaznou a danis7 se klidne muze postavit na hlavu.

        0 0
        • sis  

          nj.snad uz to pochopi a nenecha si radit od svestek:-)

          0 0
      • Slavik  

        Neradil bych ,,machrovat,, před německým/rakou­ským/slovenským/… policistou, nějakým vágním papírem z HK magistrátu :-)

        0 0
        • Smazaný účet  

          a neůecky/rakou­sky/slovensky policista bude mit problem s tim, ze znacka bude na nosici kola?

          0 0
          • Slavik  

            S přesunutou značkou ne, ale s namalováno ano. To je fakt takový problém si za 650,– koupit 3. značku???

            Ne, lepší je ***** se z odmontovanim a namontovaním značky, než ti upadnou uchytky. Furt se s něčím *****, ale ušetřil jsem. Zvětšete vrták do kolene. Máte moc malý průměr…

            0 0
            • Smazaný účet  

              Vrtak si dej vis kam. Ja o namalovane nic nepsal.

              0 0
            • sis  

              Hele ty vrtáku. Pokud budu s nosičem jezdit řekněme pravidelně, tak ok a asi každý rozumný člověk si tu třetí značku pořídí, včetně mě. Ale řeč je tady o tom, že při jednorázové akci (v mém případě letos první dovolená, kdy jsem musel tahat přes celou republiku tři kola na vypůjčeném nosiči) je možnost (!) použít zadní rz.

              0 0
            • jIrI___  

              Nevím jaké ****** se s odmontováním. Za 15 s je značka na nosiči, stačí odcvaknout a zas zacvaknout spodní lem na držáku RZ… Když člověk použije nosič párkrát za sezónu, tak se 6 kil dá použít užitečněji, než je cpát ouředníčkovi :)

              0 0
              • Smazaný účet  

                taky nechapu co bych mel vrtat, asi nejaky oldschool :)

                0 0
              • Smazaný účet  

                Hele jak je to s tou autoskolou a brzdama? Jsem nejak nestihl, jestli jsi mi na to odpovidal? :)

                0 0
            • Copernicus  

              vole! 3.značku mám, ale ostatní, kterým nosič půjčuji, jsou podle tebe skrblíci??

              0 0
        • Smazaný účet  

          No prave aby nemel problem s tremi SPZ, ale tak pise se do do TP tak mu to ukazes a cajk snad. Jinak dnes do koprivne sem potkal docela kvanta aut s nosici a ani jeden nemel 3 spz, takze vetsina si neresi a jezdi :)

          0 0
    •  

      typický učebnicový příklad jak bf dokáže udělat z prdu kuličku :-))

      0 0
    • Smazaný účet  

      tak uz tu nekdo, kdo jste odmitli pokutu na miste a sli do spravka upnete rozhodnuti a je klid. :)

      0 0
      • oddie  

        Takový tu nikdo nebude. Když policajt bude něco takového zkoušet a vy mu řeknete, že to s ním řešit nebudete, že požadujete projednání ve správním řízení, skončí to jejich klasickým bububu, my vás teda dneska pustíme, ale „příště“ už bysme to řešili, aby měli pocit, že si zachovali tvář… Do správka takovou hovadinu nepošlou, zvlášť když to nejsou oni, kdo určuje kvalifikaci, ale úřad příslušného ORP, no a vyjádření jednoho z takových úřadů už jsem postoval výše, že…

        0 0
        • Twitko  

          a ted si vezmi, ze je spousta zemi, kde tohle nikdo proste neresi … mozna mas sice mit 2 RZ, ale staci ti jedna … a to jsou jeste vsichni rad ze ji vubec mas … kdybys mistnim lidem zacal vykladat neco o treti RZ tak te odstreli a vysvetli to vetou „Serife byl to magor … “

          0 0
    • losiik  

      mam takovou zapeklitou situaci – koupil jsem nove auto, potrebuju na vikend nutne prejet s kolama na kouli, ale nemam zatim „bilou“ SPZku, pouze zelenou prevozku..

      auto je samozrejme pojistene (mam zelenou kartu s VIN misto znacky), mam kupni smlouvu, budu mit i kopii velkeho technicaku s sebou.. vsechno, az na tu znacku

      muzu vezt kola na kouli bez niceho v ramecku a se zelenou prevozkou? :)

      0 0
      • Espen  

        Nejhorší je prý smrt z vyděšení :-D. Já bych to vůbec neřešil. Když tak auto stojící vedle značku mít bude, tak si jí pro klid duše můžeš půjčit :-)

        0 0
        • losiik  

          ok, snad nepotkam nejakeho aktivniho blba, co bude mit potrebu vysirat :) za 5 let me s kolama na kouli nemel potrebu kontrolovat ani jeden

          0 0
      • sodek  

        Si na tobě nějaká guma smlsne :), už to vidím v barvách.

        0 0
        • Slavik  

          Pokud nebude arogantní, tak nesmlsne…

          0 0
      • Carloss  

        Nemůžeš, zelená je pouze na nutný převoz k přihlášení. Tohle neukecáš :)

        0 0
      • MaPa  

        Já bych se ani nerozpakoval. A v případě „problému“ vybalil ty doklady, vysvětlil proč jsem se do tý situace dostal, že si samozřejmě uvědomuju že to není košer, prostě sklopit uši. Dostaneš imho max. 2 kila protože to musej vypsat…

        0 0
      • losiik  

        tak jsem si zavolal na dopravní inspektorát a prý pokud prenoska nebude zakrytá, tak by to vadit asi nemělo.. by a asi :)

        tak to risknu a uvidím :D

        0 0
      • Smazaný účet  

        Zákon 243/2001 Sb. §21 odst. 4) jasně říká: “Tabulky zvláštní registrační značky pro jednorázové použití s omezenou platností přidělí registrační místo prodejci vozidla, který jimi vybavuje prodaná vozidla jednotlivým zákazníkům, k vykonání potřebné jízdy do místa registrace vozidla. Na tabulce je vyznačena platnost registrační značky, která je stanovena na 10 dnů od jejího vydání. Prodejce nebo registrační místo, které tabulku zvláštní registrační značky pro jednorázové použití s omezenou platností vydalo, na ni vyznačí, v místě k tomu určeném, datum vydání. Zápis potvrdí otiskem razítka a podpisem oprávněné osoby.”

        Pokud to nebudes schopny uhrat na fakt, ze bys spou s autem prevazel kola, tak mas sanci. Jinak si v haji…

        0 0
        • MavasH  

          … což určitě neuhraje :) Oporu v zákoně (ani kdekoliv jinde) nemá žádnou, takže pokud už by ho někdo zastavil (málo pravděpodobné, ale „černá“ značka určitě není zrovna nenápadná), s prázdnou z toho nevyjde. Na druhou stranu by to měl být jen přestupek někde kolem 2 tis., takže musí posoudit sám, jestli to za ten risk stojí. Samozřejmě pokud není na výběr, tak se to dá brát jako sázka s celkem reálnou nadějí na „výhru“ :)

          0 0
          • oddie  

            Kde přesně je v tom zákoně napsáno, že nesmí převážet kola?

            0 0
            • tom.kh  

              Tuším, že by neměla být převážena ani další posádka auta. Alespoň takhle nás to učili v autoškole… Natožpak nabalené auto na víkendový trip.

              Je to číslo PŘEVOZNÍ na dojetí od prodejce k místu registrace, příp. STK. Pokud bude aktivní policista chtít, tak ho na tom samo udělá.

              0 0
        • vilemx  

          Pokud budeš tvrdit, že jedeš vozidlo registrovat tam a tam a shodou okolností jsi s sebou vzal i kola (což zákon nezakazuje), těžko ti policajt dokáže opak. Pokud bude trvat na pokutě na místě, tak ty trvej na správku. A opět uředník na přestupkovém těžko bude vyvracet tvé tvrzení, že jsi nejel auto registrovat na úřad. Vykašlou se na to, protože než řešit jednoho vzpurného, tak za tu dobu vyřídí několik pokorných se žmoulající čepicí v ruce.

          0 0
          • tom.kh  

            Jenže ty máš na papírové dočasné značce jak jistě dobře víš datum čas a razítko kdy ti jí prodejce předal a toto je i zaknihované u prodejce (kvůli přestupkům apod.). A místo registrace je jen jedno a to tam kde máš trvalý pobyt. Tzn. i řadový orgán který dá 5+5 si lehce domyslí trasu za A do B a přibližný čas. Nikdo asi nebude lpět na minutách a hodinách jízdy od prodejce, ale když más značku na autě 5 dní a jedeš na výlet s koly a rodinou… :-D to můžeš žmoulat čepici jak chceš, ale postih by být mohl.

            0 0
            • vilemx  

              Nebyla náhodou místní příslušnost registru vozidel zrušena, takže zápis nového vozidla do registru lze provést na jakémkoliv úřadě???

              0 0
              • oddie  

                Jistěže ano, již před 2 lety.

                0 0
              • losiik  

                jakoze “auto jsem koupil v brně, chtěl jsem ho registrovat v hranicich kde bydli rodiče, ale už jsem to nestihl.. tak dneska v neděli jedu zpatky domu do mikulova, registraci provedutam po víkendu.. a když jsme už jeli do hranic, mám náhodou kolo s sebou” :)

                no, nevím :D

                0 0
                • Smazaný účet  

                  se mi líbí, jak dycky někdo vymýšlí šílený konstrukce jak to občůrat, místo toho aby kdyžtak prostě řek „sorry, potřeboval jsem jet, ještě nemam značku, mam to pojištěný atd., tak se nezlobte…“ ;-)

                  0 0
                  • vilemx  

                    Rozumný policajt tě kvůli tomu nezastaví, takže k jednání na férovku ani nedojde. Prudící policajt nebo ten, který potřebuje nahnat čárky, tvé férové přiznání jistě ocení. .............­.......... Bločkem. Hondě štěstí…

                    0 0
                    • sodek  

                      Kterých je víc?

                      0 0
                      • MavasH  

                        Mno, blíží se konec kvartálu a čísla neošálíš :D

                        0 0
                • oddie  

                  Největší pitomost je snažit se policajtům něco vysvětlovat a něco si vymýšlet. Není k tomu sebemenší důvod a ničemu to nepomůže. Dobrý den, silniční kontrola, předložte mi doklady… dobrý den, zde jsou. Tečka. Pokud má policajt pocit, že jsem spáchal přestupek, ať si to klidně sepíše a pošle do správního, ale bez jakékoliv mé asistence. Výjimkou může být třeba evidentní vjetí do zákazu kvůli zásobování apod., kde je vysvětlení důvodu relevantní, ale jízda s převozkou, to ani náhodou.

                  Obecně tedy s policajty interaguju velmi málo, ale vždy se mi vyplatilo být prostě slušný, korektní, ale velmi úsporný ve vyjadřování a důsledně asertivní.

                  0 0
                  • Martin  

                    Ano, s policisty se nebavíme.

                    0 0
                    • sis  

                      d-f na b-f? No pěkně:)

                      0 0
                      • Martin  

                        D-F je všude :)

                        0 0
                    • Smazaný účet  

                      Já se s nima nebavím, páč mě v životě zastavili jen jednou, v Praze krátce po půlnoci, když jsem vezl ženu do porodnice… a to bylo úsporné: „Dobrý večer, vezu ženu do porodnice“ „Aha, hmmm, tak jeďte“. Nevím jak to všichni dělaj, že furt musí řešit jak se bavit s policajtama.

                      Moje žena je trochu větší expertka, ta už se s cajtama na silnici bavila celkem 3× (!). Úsměv, pokývání hlavou, akorát to nedání přednosti policajtům skončilo tisícovkou pokuty… ;-)

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        nojo…ale výmluva s porodnicí nemusí fungovat, když máš vedle sebe jenom fousatýho kamaráda…

                        0 0
                      • oddie  

                        Já jsem se kdysi dávno i bavil, jel jsem s přestavbovkou, prostě autem dovezeným z Německa, kupní smlouva na někoho jiného, přendal jsem na to jen značky z vraku, neseděly čísla, barva, nic, v TP zase někdo jinej, a zastavili mě s tím za rychlost. Prej, naměřili jsme vám 70 na padesátce. Hm, no jo, no, co nadělám, já to auto moc neznám a nedával jsem pozor, no. A kam tak spěcháte? Ále, tady za roh na STK. Vždyť ji máte ještě na rok a půl? No jo, to je přestavbovka, neseděj čísla. Ježišmarjá, to radši ani nechcem slyšet :D No tak nám dáte dvě stovky za tu rychlost?

                        Bylo to ještě dávno před bodovým systémem, pohoda. Ale 10 let nic a pak mě během měsíce změřili dvakrát po sobě. A pak zas dlouho nic :)

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          brácha takhle kdysi nějak přendaval motor z jedný škodovky do druhý. už si to přesně nepamatuju, ale tuším ta původní, z který měli motor, technickou měla, ta druhá, do který ho dávali, technickou neměla. no a po přendání potřebovali tu bez motoru odtáhnout… co čert nechtěl, policajti. „vy nemáte technickou?“ „no nemám, ale ta druhá, co jí táhnem, ta technickou má!“ už nevím jestli něco symbolicky vyfasovali, nebo skončili jen domluvou…

                          0 0
                          • oddie  

                            Tehdy byly ty „přestavby“ v pohodě, dojel jsem do Mostu busem se značkama v báglu, koupil dovezenou proclenou pixlu, dal na ni značky a vesele odjel. Teprve za čas udělali povinnost jet při výměně kastle znovu na technickou… Dneska jsou to dávno pohádky k pivu, že se prodávaly samotné doklady od vraků a lidi to kupovali jak šílení, protože na to stavěli nepřihlásitelné dovozy, to už nikdo nechápe.

                            0 0
                      • sodek  

                        Madam, a co přednost? No dovolte, před měsícem jsem si to nechala přifouknout na plastice! Nebo je to málo?

                        0 0
                        • Copernicus  

                          madam, překročila jste padesátku, ale ne, nestihla jsem se ráno namalovat,

                          0 0
      • Espen  

        Tak a teď už pro příště budeš vědět, že je potřeba se pořádně rozmyslet, jestli zde na B-F položit dotaz nebo radši nee. Zde se totiž i se zdánlivě banální věci stane kovbojka, která slabšího jedince může dosti zvyklat :-D.

        0 0
        • MavasH  

          Ale tak furt je tady možnost, že se tady mihne někdo s osobní zkušeností, kterou popíše. Ani to sice nemůže být považováno za „neprůstřelné“, ale může to posloužit jako to, co převáží misky vah na tu, či onu stranu. Samotné rozhodnutí je pak, jako vždy, na tazateli.

          0 0
          • losiik  

            momentálně to spis tak, ze nechám moje kolo doma, 16’ od dcery hodím do kufru a půjdu někam pěšky :) tri dny bez kola vydrzim :)

            0 0
            • Slavik  

              Vůbec bych se toho nebál. Když se na policisty nemachruje a normálně se s nimi jedná, dá se i projetá STOPka vyřešit 100,– jako ostatní přestupek (případně i JEN domluvou). Více-kontroverzní městapo na Tebe nemá paragrafy…

              0 0
            • Espen  

              Prosím tě nebuď lama a nenech se vycukat zdejším stihomamem. O víkendu pojede s kolama asi milion lidí. A hlavně si volal na magistrát a oni řekli, že v pohodě.

              Jezdím takto a policajti za mnou jeli už tolikrát.

              0 0
            • Sooree  

              Tak a podívejte se, jak se chování policajtů, úředníků a vůbec lidí obecně v tomhle státě projevuje. Chudák tazatel prostě z oprávněnýho strachu „co by se mohlo stát“ radši nechá kolo doma a nechá si tak kvůli některejm pitomcům (žijícím v tomhle státě, nemám tim na mysli uživatele BF) ******* víkend (kvůli naprosto absurdní a zbytečný kravině, kterou by nikdo vůbec nemusel řešit).

              Pokud by teoreticky měla policie problém, že nevidí na registrační značku a kdesi cosi, mohla by ho v klidu zastavit, vyptat se na stav věcí (zda se nejedná o kradený auto apod.) a po rozumnym vysvětlení řidiče nad tim mávnout rukou a jít si po svejch. Tohle se ale v drtivý většině případů nestane a lze tedy důvodně předpokládat, že by mohlo dojít k naprosto zbytečný buzeraci a následnejm problémům, což za to nestojí a kolo tak zůstane doma. Víkend je v prdeli kvůli naprosto nedůležitý záležitosti (lidově řečeno „píčovině“).

              Jasně, jedna věc jsou platný právní předpisy, který by se měly dodržovat. A pak tu máme taky rovinu práva „de lege ferenda“ – tedy jak by konkrétní společenský pravidla měly skutečně vypadat, aby směřovaly k obecnýmu blaha všech občanů tvořících lid, a aby tento lid, jakožto suverén, byl těmahle pravidlama dotčen pokud možno nejmíň.

              Tohle neni zdravej stav společnosti a v některejch zemích, zejména v západním světě, by nikoho ani nenapadlo se v takový situaci pozastavovat.

              0 0
              • Smazaný účet  

                jako že by posouzení, zda porušení zákona trestat, či nikoliv, by mělo záležet na policistovi na ulici?

                0 0
                • Sooree  

                  To ne, trestat by měl soud. Jde ale o to, že ty předpisy vždycky vznikaj s nějakym účelem, kterej je důležitej, protože když vydám předpis, tak možná zahrne i určitou skupinu lidí, kterejch by se třeba primárně týkat neměl, protože to nebylo jeho účelem.

                  I soudy interpretujou (mimo jiný) právní normy na základě jejich účelu. A je to složitější – měl by někdo bejt trestanej za porušení zvrácenýho zákona, kterej si támhle vymyslela nějaká partička magorů? I kdyby byl protiústavní a byl následně zrušenej, minimálně ten čas a nervy nikomu už vrátit nejde. Měl by bejt trestanej za (ne)schopnost veřejný správy jen proto, že se rozhodl jet někam na víkend? Proč to musí takhle zásadně ovlivňovat můj život? Základem svobodný demokratický společnosti je neohrožovat a neomezovat práva druhejch a to se v daným případě neděje.

                  Stejně denně všichni porušíme desítky zákonů, je teda fér potrestat jednoho a druhýho nikoliv? Proto by se na to ten policista v těhle případech vykašlat a nechat ho jet…

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    a kdo rozhodne, kterej zákon je zvrácenej a kterej ne? ty?

                    pokud je někdo přistižen při přestupku/trestném činu, není na policistovi, jak bude jednat. prostě následuje trest, a pokud to chceš rozporovat, máš správní řízení, případně soud

                    0 0
                    • zdenek  

                      To je přece jasný, že si to rozhodne každý pro sebe. Vždyť to vidíš denně na silnicích. :-(

                      0 0
                • Smazaný účet  

                  proč ne? soud taky posuzuje vinu v nějakém rozmezí.

                  0 0
          • Espen  

            Já tu zkušenost mám. Nosič na tažné mám bez SPZ i světel. Když jsem dostával pokutu za jízdu po dálnici bez dál. známky, vůbec se nad kolama na nosiči nepozastavili.

            0 0
            • Edwin  

              Ono je to sranda, dokud se něco nestane. Až to do tebe někdo zezadu napali a pojišťovna se zrekne plnění a budeš muset solit, tak se nebudeš stačit divit.

              0 0
            • sodek  

              Taky taktika – jeden přestupek vytěsnit jiným :)

              0 0
              • Martin  

                Vytloukat klín klínem?

                0 0
            • losiik  

              hmm, dálniční známku musím taky koupit.. zase 1500 v.. pryč

              0 0
            • losiik  

              hmm, dálniční známku musím taky koupit.. zase 1500 v.. pryč

              0 0
            • Smazaný účet  

              Takze by melo stacit, kdyby jel nalitej, ze ani z auta nevyleze…

              0 0
    • Sidonius  

      Ahoj, mám dotaz na 3 RZ na nosič kol (na kulu). Je možné aktuálně demontovat zadní RZ a umístit jí na nosič kol? Mám firemní auto a když jsem zjišťoval co musím zajistit (original TP od leasingové společnosti, plnou moc od vedení, a vyběhnout na úřad) > problém s tím nemám, ale nejezdím tak často a tlačí mě čas. Kamarád od policie tvrdí, že v CZ stačí RZ demontovat a umístit na nosič nebo si zajistit tu 3 RZ. Jak je to v Rakousku? či jiných zemích?

      Jak se to řeší u půjčování nosičů? zvažoval jsem, že bych si půjčil. Díky za info

      0 0
      • Paja  

        Kamarad od policie ma pravdu, v zahranici by to melo byt stejne, viz. posledni odstavec.

        Jen v Italii jeste musis mit vzadu reflexni desku.

        0 0
      • zdenal8  

        Stačí přendat, minulý týden sme to zrovna řešili na školení řidičů.

        0 0
      • Smazaný účet  

        V Německu se bere RZ jako součást auta a pokud ji demontuješ, tak porušuješ předpis. Otázka je, jak se na to ten kterej policajt bude u cizince dívat. Kamarád od bavorský policie mi řekl, že pokuta je levnější než nová značka :-D Tak si vyber :-D

        0 0
        • Smazaný účet  

          A jedeeeeeeem!

          0 0
        • Paja  

          Nosic na kouli se po montazi na auto legislativne povazuje za soucast auta.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Asi jak kde ;-) minimálně bavorská policie to tak nemá, ale jak jsem psal, je to spíš o tom na koho narazíš :-)

            0 0
            • Paja  

              Policajti jsou schopni vymyslet spoustu veci, ktery nemaji oporu v zakone, bavorska policie na tom nejspis nebude o nic lip :)

              Tim nevylucuju, ze v Nemecku maji nejaky predpis, ktery 3. znacku prikazuje, ale ja jsem nic nenasel.

              0 0
              • oddie  

                Nemají.

                0 0
              • zdenal8  

                Tak co se týká RZ, tak se samozřejmě řídíš podle legislativy státu, kde je vozidlo registrováno a má platnou STK. Alespoň v EU. Snad si nebudeš při cestě do německa ještě vyřizovat německé RZ.

                Ale mám pocit, že někde v arabských zemích to tak asi je, že si na hranicích musíš vyřídit jejich registraci. Což se až tak moc netýká tohohle tématu.

                0 0
                • Paja  

                  Nic o vyrizovani nemeckych znacek jsem nepsal.

                  0 0
                  • zdenal8  

                    To už sem samozřejmě schválně zahnal do extrému v reakci na to, že by ti měl někdo nařizovat třetí značku, když u nás není povinná.

                    0 0
                    • Paja  

                      Sice se to netyka RZ, ale kol na nosici jo – v Italii ti naridi tu reflexni desku, i kdyz u nas neni povinna, ve Francii zas treba musis mit alkoholtester.

                      0 0
                • oddie  

                  Problém je zpravidla spíš to, že málokdo je natolik jazykově vybaven a silný v kramflecích, aby to dokázal vysvětlit německému policajtovi, jehož úroveň znalostí není o moc lepší než u českého, zato dokáže být o dost nepříjemnější. A může mít člověk stokrát pravdu a právo na své straně, ostatně před lety se o tom mám pocit přesvědčil jeden český europoslanec, kterému udělali šťáru… A to je ještě policajt ten lepší případ, takové setkání s BAGouny, jejichž úroveň je podobně tristní jako u našich MP, může být ještě větší legrace. Kdo to chcete vyzkoušet, ale neriskovat přitom prohrabání auta, stačí se projet některou pravidelnou autobusovou linkou jedoucí přes Rozvadov, slovo „pravidelná“ zde značí, že je pravidelně prohrabávají :) A není výjimkou, že jeden a ten samý autobus zastaví během 100km postupně všechny tři buzerační složky – státní, celníci a BAG.

                  0 0
                  • beranek666  

                    A jak to souvisí s tématem? Máš vše v pořádku, nemusíš nic vysvětlovat. Pokud tě chce někdo šikanovat, nepotřebuje k tomu nosič na kola.

                    0 0
                    • oddie  

                      Máš všechno v pořádku, ale policajt má svérázný výklad a trvá na tom, že nemáš. Českého policajta vyfakuješ poměrně snadno, německého nesnadno. To je celé.

                      0 0
                      • Espen  

                        Žiješ v nějakém zlém světě prosím tě.

                        Cestou z Livigna nás předjelo civilní BMW, kousek dál nás zastavili. Nesvítilo nám přední světlo. Německy, anglicky, ruce, nohy jsme se domluvili o co jde. Kámoš na každém dokladu jinou adresu, byli z toho trochu vedle. Pár flašek a nějaký štangle cigár jsme taky vezli. Jen nás zkontrolovali a ať si na další benzínce koupíme žárovku. Vše úplně v pohodě.

                        0 0
      • beranek666  

        Ministerstvo dopravy :

        Nákup a použití třetí registrační značky na nosné zařízení vyplývá ze

        zákona č. 56/2001 Sb., o podmínkách provozu vozidel na pozemních

        komunikacích a o změně zákona č. 168/1999 Sb., o pojištění odpovědnosti za

        škodu způsobenou provozem vozidla a o změně některých souvisejících zá­konů

        (zákon o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla), ve znění zákona č.

        307/1999 Sb. Toto řešení umožňuje komfortní používání nosičů kol bez

        nutnosti montáže registrační značky (dále jen „RZ“) při každém použití

        nosiče, ale není to jediná možnost, jak postupovat.

        Jiným možným řešením, pokud třetí RZ na dané vozidlo není k dispozici, je

        přemístění RZ ze zadní části vozidla na nosič. Nosič je poté považován za

        součást vozidla a tvoří jeho zadní část.

        Uvedené možnosti použití RZ na předmětném typu nosiče kol byly v minulosti

        sděleny Policii ČR.

        0 0
        • Petr L2  

          je vidět, že některá témata nestárnou :-)

          0 0
          • beranek666  

            Bohužel, někteří stále nechápou.. Naprosto zřejmá věc a vždycky se najde ocas, který to nějakým laciným argumentem musí zpochybnit.

            Nosič je součást auta, RZ patří vždy dozadu. Tečka.

            Platí to všude po Evropě, nikomu to nemusí vysvětlovat.

            0 0
            • Espen  

              Přesně. Jde mi z toho hlava šejdrem, jak tu pořád někdo na všem hledá problém.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Takze vazne musis udelat treti znavku a dat ji na nosic. Nestacila by znacka z nalepenych cisel, thule snad i takovou dava k nosici…

                0 0
                • Espen  

                  Já mám bíjej rám, takže jsem SPZ napsal lihovkou na spodní rámovku. Jen si hlídám, abych měl kolo otočený správnou stranou.

                  0 0
                  • Slavik  

                    IMHO je menší zlo přendat zadní RZ na nosič, než si kreativně namalovat vlastní třetí značku…

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Znacka je soucast vozu a hybat s ni nesmis!

                      0 0
                      • beranek666  

                        Přesně kvůli takových......jako ty, je v tom takový bordel. Mlčeti zlato.

                        0 0
                        • Smazaný účet  
                          Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                          0 0
                      • Espen  

                        Snažíš se to tady vyprovokovat viď :-D. Se nudíš v práci :-).

                        0 0
                      • Smazaný účet  

                        a kurwa. já jsem párkrát vzal značkou o obrubník, strhnul a znovu nandal. to jsem ji měl nechat urvanou na chodníku?

                        0 0
                      • Slavik  

                        Zadní nosič je také součástí vozu… :-)

                        0 0
                      • oddie  

                        Já s ní hlavně hýbat nemůžu, mám ji přinýtovanou trhacími nýty, musel bych je odvrtat :D

                        0 0
                • Petr L2  

                  To jsme taky vyřešili již před rokem. Nemusíš, můzeš si přendat tu z auta. Pokud třetí značka tak pouze ta oficialní.

                  0 0
    • Sidonius  

      Děkuji za info, zatím budu řešit přehožení RZ.....tak a můžu jít vybírat nosič :-)

      0 0
    • ScottAspect  

      Sakra to je vlákno :D U nás se to řešilo den před odjezdem. Z auta vydloubnuta, přichycena na nosič. Taková logická úvaha. RZ musí být prostě vidět a tečka ;) Němci neNěmci. Ale v rámci pohodlí a nezlikvidování rámečku je fajn mít tu 3.

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce