• Filipnos

    Chtěl bych se zeptat jaké jsou výhody či nevýhody dvojplacky oproti např. 1×11 nebo 1×12 ? Ptám se jelikož.. mě malinko straší při koupi kola Giant Trance 3 GE ta dvou placka. (toto kolo jsem vybral jelikož je na svoji cenu nadprůměrně osazené a na nějakých webech je o tisíce levnější)

    0 0
    • Smazaný účet  

      Co trochu hledat? :-D

      0 0
    • Smazaný účet  

      V čem konkrétně tě 2×10 straší, když neznáš její výhody a nevýhody … ?

      0 0
      • Filipnos  

        Např. při skocích, jestli nebude řetěz méně napnuty tudíž bude „*****“ s prominutím o rám nebo jak je to u mého kola o kazetu takže to bude dělat příšerný zvuk + oděrky rámu apod.

        0 0
        • novas752  

          Při skocích ani tak ne, to bývá většinou čistý odpal, čistý dopad. Trance v základu neni zrovna moc kolo na skákání s dopadem do bordelu, kde by se to stávat mohlo.

          Spíš se to stane v rychlym hodně rozbitym sjezdu, ano z dvojpřevodníku padaj řetězy snáze než z jednopřevodníku.

          Příšerný zvuk by to dělat nemělo, zadní stavba má gumovou ochranu a pokud to nebude stačit, dá se to domotat starou duší.

          0 0
          • Filipnos  

            Jako čistý downhill skoky fakt skákat nechci :D mám na mysli skoky typu Kálnica big vito, samozřejmě ne ty velké superskoky ale myslím prostě nějaké normal 5m skoky do upraveného dopadového místa, jen občas by to bylo do menších kořenů a nebylo by jich v cestě ani moc. A bikeparky jako Špičák sjíždět nehodlám, prostě nechci downhill styl skoků :D takže při normálních skocích to nebude dělat žádný zvuk ? do upraveného terénu ?

            0 0
            • novas752  

              Nemyslím si. Taky mám bajka na 2×něco a při čistym dopadu je to zticha. Občas si to cinkne o přesmykač v rozbitých sjezdech.

              0 0
              • Filipnos  

                Dobře a naposledy bych se chtěl dotázat, že pokud to bude cinkat bude to nějaký hlučný zvuk nebo jen takový škrtnutí o rám ?

                0 0
                • novas752  

                  O rám cinkat nebude, o přesmykač občas ano, hlučný asi jako když zatřeseš klíčema u nohou ve 40km/h.

                  0 0
    • Radza  

      Nechci ti radit, co je pro tebe lepší. Osobně bych se už na víceprevodnik nikdy nevrátil. Co se týče rozsahů, s tím problém nemám vůbec. 32 × 10–50 mi stačí na 30 až 35km/h pro rychle přejezdy po cyklostezkach při pro mě rozumné kadenci a ani těch 35 normálně nejezdím. A na nejlehčí převod vyjedu vše co chci. Ani s 1×11 jsme problém neměl a to mám cca 105 kg bez věci a batohu (mám mírnou nadváhu). Kouzlo řazení na systémech 1× něco je v jednoduchosti, menší hmotnosti, řetěz lépe drží + když přidáš pro extrém vodítko řetězu.....i když ani to neni třeba. Přítelkyně má teď předěláno na 1×11 a nemůže si to vynachválit. Presmykac už prý nechce vidět :-)

      0 0
    • Radza  

      Duplicita. Vymazáno.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.