Jak sundat z ramu cepy na V-brzdy???

13 nepřečtených
  • cosmo

Nevim co s tim, tak jsem se rozhodl obratit na nekoho z vas, snad mi nekdo muze dat nejakou radu, co jsem jeste nezkusil nebo me to nenapadlo…Chci z pevneho ramu sundat cepy na V-brzdy (mam kotouce) a sakra oni ne a ne povolit. Klic 8 se protoci, sikovky se taky protoci, zkusil jsem i aplikovat nejaky sprej na zarezle srouby a matky…a porad nic. Zarezle to neni, mam pocit ze na ten zavit dali z vyroby trochu lepidla, protoze jsem s tim ani nehnul. Prozatim tedy nicim nastrojema jediny uchyt a barva ramu okolo dostava taky za sve…poradite?…diky

0 0
    • Balrog  

zkus do toho čepu z čela s citem poklepat, jestli je tam loctite lepidlo, mělo by to popraskat a povoli. Další možnost je zařezat a zapravit to, nebo eventuelně na ten čep přivaři kousek nějaké pásoviny jako páku, a opatrně to skusit povolit.

0 0
    • kubajs mtb  

měl sem podobnej problém, nakonec sem to vytáh nějakym vyvrtávákem, ale byla to dřina

0 0
      • jaski  

jj presne tak. takovym tim vrtakem s opacnym zavitem na vytahovani zalomenejch sroubu.

0 0
        • cosmo  

vyrvavak, uz to zni docela ostre…no vyzkousim vsechny moznosti a na tenhle nastroj se zeptam kamosu co makaji manualne…

0 0
    • MartinS  

Jeden se mi podařilo vyšroubovat hasákem, ale druhý jsem zlomil a musel jsem ho odvrtat, pak tam pořádně nedržela záslepka, kterou musel vlepit do rámu epoxidem s kovovým plničem.

0 0
      • Fisi  

Ja to delam ve sveraku a ani ho moc neposkodiš pro pripad zpetne montaze..

0 0
        • cosmo  

jako ze uchytis do sveraku ty cepy a tocis celym ramem?

0 0
    • George25  

hh, chtěl jsem napsat stejný příspěvek, že s tím mám problém, ještě že jsem se podíval kousek dolů, jinak bych byl asi ukamenován:D…jen doufám, že někde seženu ten „vyvrtávák“, páč mám doma omezené podmínky, díky lidi:)

0 0
    • wroum  

ja to jednou na vidli pacil a kroutil jak divej a bylo to hovnajs platny. a podle pravidla „kdyz to nejde silou, tak to pujde vetsi silou“ sem to upnul do sveraku, zabral jak svina a vyndal to. akorat sem zjistil, ze to nebylo sroubovaci, ale zalisovany… :-)

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.