Jak se vám líbil DRTIČ 2006 ?

184 nepřečtených
  • ROMAN_BIKE

    Tak co, jak se vám líbil letošní ročník?

    Jinak k té první tajné kontrole – měla být umístěna na Ondřejníku tam, jak končí ze Lhotky zelená značka, jak se po té zelené přijede ke žluté značčce. Je tam rozcestí (jakoby křižovatka ve tvaru T). Bohužel se tam ten pořadatel autem nedostal, v lese probíhala těžba, pěšky by to prý nestihl, a ani nezavolal (myslím, že bych mu hned z fleku řekl vhodnější místo) a rozhodl se sám, že to umístí tam, kam to dal.

    Takže na tu první tajnou budete asi všichni nadávat… ale zajímá mě, co se vám jinak na Drtiči letos líbilo a co nelíbilo?

    0 0
    • Andrzej  

      vlastne sem ani nedojel do cile(odvoz uz spechal domu, tak mne nabrali do auta par km pred koprivnici ve 3/4 na 8 vecer, ale jsem rad, ze jsme nevzadli v podolankach a v desti jeli este na knehyni a dal, byla to parada..... prekrasne sjezdy(hlavne z grune do bile a za bilou z te javorinky do starych hamer, ty jsem v zivote nejel…)

      0 0
    • tutite  

      Bez připomínek, jen se potvrdilo, že počasí dělá 90% spokojenosti, ideálnější podmínky na 120 km drsným terénem snad už ani nemohou být. Kontrola na Ondřejníku, myslím, nikoho netrápila, pokud něco není vidět nebo není jasné, asi za to pořadatel nemůže. Úsek až na úpatí Lysé byl jen zahřívací, a to bylo dobře. Samotný výjezd na Lysou na jeden zátah, bez chyby. Sjezd po červené po odbočení z asfaltky, supr. Stoupání na Křížové cesty ke skleníku a následná „hřebenovka“ k Charbulákovi, moc pěkné. Ale asi, dle mého, nejkrásnější úsek Charbulák-žlutá-modrá-křižovatka na Bílou, to prostě nemělo chybu. Smyčka z Bílé zpátky do Hamrů – trochu zbytečná a sílyberoucí zajížďka před závěrečnými 2 kopci – do Podolánek se jinak dostat asi nejde, ale ta Kněhyně, to byla děsná prasárna, hodně na krev. Nakonec můj celkem přesně kalibrovaný kompjůtr ukázal 118 km a 3415 m převýšení, nic takového jsem v životě na jeden zátah neujel. Do budoucna – vynechal bych zbytečnou zajížďku Bílá-Hamry a trasu vyznačil na pozadí cykloturistické mapky. Jo a 2× jsem předjel místního znalce, jenž pořád tvrdil, že jede dlouhou a mezi místy našeho kontaktu nebyla žádná tajná.. Jo, a ještě – smyčka Bílá-Hamry měla v závěru krásný singletrack.. S pozdravem, tutite.

      0 0
      • sanktus  

        Z Bile na stranu Celadenky je pekna taa cesta. Z bile stejne jako pri drticovi az na javorinku. Kdyz jsi na vrcholu te modre (byla tam tajna), tak se nedas k te chalupe dolu, ale po bezkarskem okruhu – mirna leva, znaceno oranzovymi plast. cedulkami, a pres kozi hrbety, Luckov a kolem Lucovce – tam se odpojis od bezkarske a musis se tlacit na pravou ruku, se dostanes pod Lhotskou (z jihu). Jeste jsem to ovsem nevidel v zadne mape poradne nakreslene, v tech mistech to maji vsichni uplne blbe. Asi je zacnu kreslit.-) Je to moc pekne, ale prijdes o krasny sjezd po modre. Ale fakt moc pekne

        0 0
    • slou  

      Zdarec,

      tož, chtěl jsem se ooptat na tu první tajnou kontrolu, bo sem o ní slyšel dvě různé verze a jak je vidět tak vlastně byly pravdivé obě dvě. Takže jsem byl bez ní :) ale neva.

      Jinak až po vršek Lysé to byla více méně pohodovka :) následující sjezdíky po červené pěkné, modrá z tajné kontroly taky dobrá, alespoň jsem trochu protáh vidli a tlumič :) Trochu nudila asfaltka po žluté a pak směrem k Trojačce, ale taky se dalo. Ale nejhoší co se týče vyžvejknutí fyzické a psychycké síly byl objezd Kněhyně se začínajícím deštěm a pak ta zelená na pustevny (asi se to dá vyjet, ale za sucha a na začátku cesty) ale taky dobrý. No a Frenštát do cíle to už bylo to už bylo pouze odlehčení na závěr :)

      Takže letošek byl supr (opět jsem si v duchu říkál proč jsem do toho lez :) ) Asi byl nejtěžší, protože jsem vždy byl v cíli a čekal na vyhlašování, letos už se vyhlašovalo.

      Tož tak :) ještě že začalo pršet až u Kněhyně.

      0 0
    • chlup  

      Letos zase konečně Drtič. Bez Lysé to nebylo ono (chybělo převýšení :) ). Na Ondřejníku by snad stačilo razítko. Kontrola mě neštve, protože bych stejně „nevyhrál“ :). Trasa byla nejlepší co jsem na Drtiči jel (od roku 2002). Zajímalo by mě, kolik lidí jelo přes ten potok za Frenštátem. Doprostřed bych dal to „K“ místo Ondřejníku (Tam by to stihl i pěšky :)). Stejně se to nedalo projet suchou nohou :).

      0 0
    • raceman  

      drtič byl fajný, sice jsme ho nedojeli celý kvůli dešti, ale aj tak stál za to. ty sjezdy byly taky nádherné, až na konec toho bahnitého, kde sem to neubrzdil (jel jsem asi 25 – 30 km/h) a vysekal jsem se a urval držák tachometru :-( . k té 1. tajné kontrole, tu jsme objevili, protože jsem jel z kámošem mimo, tak jsme potom udělali dobrý skutek a poradili jsme ji partičce bikerů kterou jsme míjeli. akorát jsem si potvrdil, že potřebuju nový zadní plášť, bo sem to neubrzdil a párkrát se málem zabil :-)

      0 0
      • kámen úrazu1  

        Kdyby jste poradili partičce bikerek, tak bych Ti poděkovala. Takhle ale nevím komu. :-)

        Drtič byl supr. Splnila jsem si to, co jsem chtěla – nejela jsem sama, získala nový kamarádky, pěkně jsem si pokecala, a dala Lysou. :-) Škoda jen deště, to pořadatelé nějak nezvládli. ;o)

        Roman> Romane, doufám, že příští rok už budou trika. :-) PS: Žádnýho pořadatele se mně nepodařilo opít a vysvlíknout. ;o)

        0 0
        • kámen úrazu1  

          Joo, a ještě k trati – byla supr! Nejvíc se mně líbila Lysá nahoru a i dolů po červený, pak sjezdíky po modrý na Černou a po další modrý z Javořinky. Mňam.

          0 0
    • ROMAN_BIKE  

      Už teď se můžete podívat na první fotky – www.drtic2006.wz.cz/lysa

      Je to z Lysé hory, ta spodní polovina. to co je focené proti slunku, je trošku tmavší, ale za podívaní to myslím stojí. Snažil jsem se fotit jak vás, tak povrch (kamenitá cesta, hlína, kaluž), tak taky hlavně krajinu okolo, abych zachytil tu atmosféru, ty výhledy, co tam byly. No snad se mi to aspoň trošku povedlo…

      Jinak fotky tam teprve uploaduji, teď ve 12,10 hod. je tam asi polovina (nahrává se zrovna Dscn1692.jpg), tak to potrvá snad do dvou, než to tam bude všechno (našeho providera koupil nějaký jiný a od té doby to je s rychlostí uploadu hrozné :-(

      0 0
    • Pekáček  

      Počasí narozdíl od předpovědí vyšlo téměř skvěle, zmokli jsme až na Pustevnách. Jak už to se mnou a Martinkou bývá, ona měla krizi v první a já v poslední třetině :o) Nějaké obrázky co jsem stihl vyfotit cestou jsem dal sem peka.webovastran­ka.cz/image/196?pa­ge=1

      0 0
    • Palo TT  

      Spokojnost ako vzdy. Narocnejsia trasa ako predchadzajuce 2 rocniky na ktorych som bol. Mohlo sice zacat prsat o dve hodinky neskor, ale zase lepsie, ako keby prsalo hned od rana ;) Najvacsi dazd a zima ma chytili na Pustevnach, ale vo Frenstate som sa necakane rozmrazil, takze do Koprivnice som dosiel komplet po trase (vratane brodu). Najviac sa mi pacil zjazdik z Lysej Hory a tiez po modrej zo sedla Javorinka.

      Zaujmavy bol aj ten podchod vo Frydlante so zakazom pre cyklistov :) Btw. isiel dolu schodmi niekto z vas na biku?

      Prvu tajnu kontrolu som samozrejme minul.

      0 0
      • Andrzej  

        prvni dve tretiny schodu sem jel tim pasem pro kocarky a pak uz tam nekdo sel tak sem to vzal doleva po schodech, zakazu sem si nejak nevsimnul :)

        0 0
      • Splinter  

        Doufám, že sme tě moc nebudili :o))

        0 0
    • Splinter  

      Tak, už jsem dorazil ze svýho prvního Drtiče domů. První tajná? Stane se.. Nevadí. Spíš k trati: krásný výhledy nejen při stoupání na Lysou a technickej sjezd (myslím, že do Bílé). Ale bylo toho moc a moc:) Kousek pod koncem stoupání na Kněhyni se snesly první kapky, ale pláště podržely až do cíle.. Škoda, že nebyla nějaká kontrola u řeky Lubiny, dost lidí si to zkracovalo po asfaltu, tak jsme s Karayou jeli kolem vody, že tam určitě bude:) A nebyla..

      Den se zakončil v kuželně u stadionu..

      Fajn akce, za rok určitě zase:)

      0 0
      • Paja  

        Ja byl teda vic prekvapenej, ze tajna kontrola nebyla ve sjezdu s Pusteven, bo tam jelo po silnici dost lidi…

        0 0
    • Habib  

      Ahoj, tak uz jsme doma. Drtic byl super, i kdyz jsme si jeli vicemene svoji trasu. Hlavne jsme chteli dojet do cile a uzit si atmosferu, takze jsme to za Ondrejnikem stocili rovnou na Knehyni a pak uz klasicky po trase. Dalo to cca 75 a prset zacalo az nahore na kopci nad stadionem. Takze pocasi v pohode.:-)) Jinak trasa byla super, i kdyz vyjezd na Knehyni byl docela vyzivnej. Ale nehnali jsme to, pohoda, fotili jsme chrty kteri nas predjizdeli – nekteri meli evidentne sil na rozdavani, viz foto :-)) Fotky budou u Luky na strankach v nejblizsich dnech. Jo a zvlastni podekovani patri Romanovi, ktery se zjevil v kritickou chvili a poradil kudy dal ;-) Taktez Tinkovi a Bublikovi za spolujizdu… P.S…Romane, cim jsi uplatil toho nahore, ze zaridil takovy pocasi?..:-))

      0 0
      • TinkTink  

        Toz Drtic byl fajn, obzvlaste tombola me potesila :o) – pristi sobotu tam jedem znova…konecne jsem si dnes, den po Drtici udelal cas a poradne jsem si prohlidl mapu…doufam ze me moja za nove naplanovanou trasu nezabije :o)…spolujizda byla fajn i kdyz jsme Vas na Knehyni zdrzovali…nestydim se za to :o)…zas ty sjezdiky jsem si vychutnaval…ted se jeste tesim na tu zelenou z Pusteven…jsem aj pomerne rad, ze se uz ten konec vynechal – moja ruka je obzvlaste stastna :o)…tesim se na fotky…ja se pomalu planuju prokousat tema nasima :)) (tzn. neboj se, videl jsem takovy zajimavy :o)

        0 0
    • gargamel  

      Nemělo to chybu. První kontrolu jsme taky prošvihli, ale nevadí…Výjezd na Kněhyni v dešti byl dost krušnej a nekonečnej, ale zvládli jsme to:) Jinak sjezdíky byly opravdu úžasný a ty výjezdy vlastně taky:) Takže zase za rok…

      0 0
    • pened  

      cau Romane, libil moc. Ty sjezdy byly proste fantasticke (a ty veletoce, co predvadeli nekteri borci, take :-) ). Na tu prvni kontrolu jsme chvili mrceli, ale opravdu jenom chvili. Pocasi vyslo perfektne, sice jsme zmokli, ale to byl nas problem – 50% nasi skupiny melo trochu zdravotni problemy a tak nase tempo nebylo uplne podle puvodnich predstav. Tuhle trasu bych pristi rok klidne zopakoval (teda az na tu Knehyni :-( ). Takze diky :-)

      0 0
    • cmelak  

      Fajn Drtič jako vždy… Chtělo by to míň rezavých hřebíků (2 defekty na prvních 10 km). Zbytečný byl ten imbecilní přejezd na Podolánky (Javořinka mi nevadila), který se dá jet daleko příjemněji úpatím Smrku. Ten mě teda fakt nasral a několikrát jsem poslal Romana doslova do pi… Navíc nás tam chytl déšť a než jsme se dostali pod Kněhyni, byli jsme úplně durch. Jinak dík všem za potlesk, když jsem před bufetem na Bílé nestihl vycvaknout pedál (bahno je svině) a vykotil se na bok…:o)))) Tak ještě jednou dík, příští rok jedeme zase!!! H.

      0 0
      • dav33  

        Jo , bylo to super ," Romane dík" , já se vykotil dvakrát v tom sjezdu na Bílou (kláda , brodík) , ale naštěstí bez diváků :-))

        0 0
    • Martinkaa  

      Mi se Drtic jako vzdy libil. Trosku jsem si spravila chut po Beskyd Touru :-). Nejhezci usek byl od stoupani k Bilemu krizi az po sjezd dolu do Bile. Nektere dalsi sjezdiky byly obzvlaste vypecene. Kdyz zalovim v pameti, tak nevic se mi asi libil ten korenovy sjezd tusim z Javorinky :-). Podle mapy jsem si rikala, ze to bude zbytecna smycka, ale nakonec to stalo za to :-). Na Lysou se mi jelo letos obzvlaste blbe, ale zato vyjezd na Knehyni jsem si docela uzila. I kdyz znovu by se mi to asi slapat nechtelo :-). Letos poprve jsem se odhodlala sjet schody v podchodu ve Frydlantu, i kdyz hladke kachlicky vypadaly hruzostrasne :-E. Taky se mi povedlo vyjet na 1 zatah Lysou vcetne sutrovitych pasazi se svacinou na Ivancene :-) Kdyz to shrnu, tak trasa byla super. Vzdalenost a dost kopcu na to, aby se clovek poradne vyDrtil :-) Akorat bych ubrala trosku umornych asfaltovych vyjezdu. Vyjezd/vyslap na Pustevny byl poslednim hrebickem do rakve :-). Jinak by nebyl spatny sjezd po sjezdovce z Radhoste dolu k Pindule. ;-)

      0 0
    • arcco  

      sice bych nechtěl, aby to vyznělo přímo jako kritika, ale co na tomto nezávodním závodě, podle všech, bylo tak super? No, pravda, opět jsem zavzpomínal, jaké to je, tlačit kolo do kopce- a ne jednou. Myslím, že jsem nebyl jediný, který ze sjezdu z Pusteven-terénem lehce vymrzl i když jsem měl pláštěnu a celoprsťáky, proto jsem bláhově v koutku duše, tak nějak počítal, že v cíli bude alespoň ve várnicích teplý čaj. Určitě by to pro pořadatele nebyla investice navíc a uvítali by ji určitě i „závodníci“. Každopádně zkušenost-poprvé a naposled.Ale jedna kapka déšť nedělá a těch kladných reakcí je víc, jde jen o to říct svůj názor.

      0 0
      • tutite  

        Kolo se netlačí, ale jezdí se na něm.. Taky sem z Orlové, ze Zimného dolu, mám taky 35 let, taky je mi někdy ve sjezdu zima, ale zbytečně nebulím.. Příště napiš že jsi z Prahy /pražáči prominou/, to se nebudu tak zlobit..

        0 0
        • arcco  

          možná máš vyoperované slzné kanálky :-)))))))))))))))))))

          0 0
        • TinkTink  

          Kolo se tlaci vzdy, kdyz je to vhodne a nebo je sila potrebna na vyjeti vetsi nez soucet sila+vule+chut dostupny :o))…muj pripad :)

          0 0
        • jaradal  

          Normálně mě podobný narážky nechávaj chladným, ale neodpustím si reakci :-) Pokud prší a je relativně chladno, tak je jasný, že ve sjezdu bude řádná kosa. S tím, ale dokonce jako „pražák“ počítám. Spíš jde o to, jestli na TO máš nebo ne ;-), že Arcco… J. P.S. I v Praze je za podobné situace zima :-))

          0 0
          • arcco  

            Až budeš mít Beskydy za bukem, taky se z toho nepo..... V podstatě jsem čekal, že mě dav semele, napsal jsem něco, co se neslučuje s názorem většiny.

            0 0
            • Splinter  

              Nějak nechápu na co si stěžuješ? Na déšť (občas bývá mokrý)? Že to bylo moc dokopce – myslím, že každej kousek tlačil a to v závislosti na tom jakou má techniku a kolik snese? A pak zase moc zima z kopce? Asi by to jinak ani nebyl Drtič.. I to že zapršelo tomu něco dodalo..

              P.S. Z Pusteven sem už jel v dešti, ale stejně sem měl náladu se smát, pískat si, prostě radost.. Dobrej pocit z kola a o ten hlavně na téhle akci asi šlo…

              0 0
          • arcco  

            pokud chceš vynášet soudy, kdo na to má a kdo né-dorazil jsi do cíle hodinu po mně, ale se štemplem navíc-asi z Bíle , o kterém jsem nevěděl.Přijel jsem na Start těsně před 7.30

            0 0
            • jaradal  

              Tak to sorry. To si nerozumíme :-). Vůbec mi nejde o to jestli jsi byl v cíli o X hodin dřív než já nebo já později než Ty. To pro mě fakt není podstatný. Klidně přiznám, že mi šlo hlavně o to dojet a „přežít“. Za to se nestydím! Já to spíš beru ve smyslu konfrontace s podmínkami, prostředím, horama, přírodou. Jestli jsi byl loni na Poděbradka Bike-adventure, tak víš o čem mluvím. Mimochodem i na tomto téměř profi organizovaném závodě nebyl v cíli čaj ve várnicích :-), tím spíš by mě překvapil na Drtiči…

              J.

              0 0
      • pened  

        ptas se co se mi na tom nezavodnim zavode tak libi? Asi hlavne to, ze bojuji pouze sam se sebou, ostatni nemusim vnimat jako soupere, takze kdyz se dojede nejaka skupinka nebo jednotlivec, tak je mozno pokecat a pritom je tam to kouzlo pocitu urcite sounalezitosti – ne kazdy ma na to, aby poctive odjel celeho drtice. Kdyz si pak dalsi den „prehrajes“ vsechny ty vyjezdy a sjezdy a treba i tu kosu, ktera byla v tom sjezdu z Pusteven, tak si rikam, „fajn, jeste to jde …“ A co se tyce poradatelu – je to neoficialni akce, takze to delaji ve svem volnem case (zadara).

        0 0
        • tutite  

          přesně tak..

          0 0
        • -Alan-  

          Zvláštní, já takhle bojuju i na závodních závodech. Holt to je to kouzlo nebejt tak dobrej, začínat nebo to brát na lehkou váhu. Škoda, že to mám relativně daleko a navíc jsem jel maraton Podkrkonoším.

          0 0
    • vasil  

      bylo to fajn bez deště by to byla nuda protože jsem domů přivezl roládu, tak mě mamina pustí i příště :-)

      0 0
    • Pietro  

      DRTIČ 2006 DRTIT nahoru, DRTIT dolů

      Byla to paráda, trať přesně odpovídá názvu akce a počasí tomu opět vydatně pomohlo. Jel jsem letos potřetí a příště pojedu zas.

      Ahoj všem Petr

      www.drtic2006.wz.cz/…scn1745.html

      0 0
    • Daník  

      Oproti loňské trati mi to přišlo mnohem výživnější. Odjel jsem to sice skoro o hodinu rychleji, ale mám pocit, že mě to stálo 2× tolik sil. Asi stárnu:).Zvláště ten výjezd pod Kněhyni byl už jen o morálu, klidně by mi stačil až nahoru po šotolině,navíc mi došlo jídlo a voda a před cílem už jsem musel upít bikerovi z Kozlovic (dík).Co mě ale fakt chybělo, bylo značení.Na start jsem přišel pozdě, popis trasy neslyšel (jen rámcově) a spoléhal jsem na bílé šipky, ty ale v rozhodujících křižovatkách často nebyly, zato místy poměrně zbytečně tam, kde nešlo odbočit.Podle čistého jízdního času jsem pročučel do mapy skoro hodinu!Trochu mi taky uniká význam „tajných“ kontrol. Není to přece závod, každý jede hlavně proti sobě a svému svědomí a měly by být k nalezení. A hlavně tam, kde už spousta jezdců ztrácí morál a má možnost vyhnout se terénu po asfaltu (sjezd z Pusteven,Frenštát-Kopřivnice ap.).Ale abych přespříliš nekritizoval – trať byla parádní a je dobře, že taková akce, kde se všichni jen nechrtí kvůli medailím, existuje.

      0 0
      • kámen úrazu1  

        Vždyť je to poloorienťák. Byla jsem v Beskydech prvně a mapa stačila, kde jsem váhala, pomohl popis na zadní straně mapy. Žádný problém. Navíc stačilo si trasu projít předem, snadno se pamatovala – většinou se jelo po turistických a stačilo si zapamatovat místa odboček. Perfektně vyřešená trať.

        0 0
        • Daník  

          Ty jsi to stihla projít celé před závodem? Pěšky? Jo jako nascanovat do paměti myslíš..to máš teda dobrý harddisc,když jsi byla v Beskydech prvně! Já přestože většinu těch terénů znám, v některých místech mi ani mapa moc nepomáhala – s ohledem na její měřítko a ke konci se navíc v přeložených místech trhala potem.A číst si ve sjezdech povídání se mi taky nechtělo.On je taky rozdíl, když máš trať projetou x-desítkami lidí a když podle stop v trávě není pochyb kam se jede.Já v podstatě na úseku Hamry-Kněhyně nepotkal cyklistu, nebo taková odbočka za Gruňem po modré doleva dolů zarostlá travou a křovím… Ale je to v podstatě o tom, co kdo preferuje, jestli se toulat po Beskydech podle mapy, nebo projet dobře značenou trať na jeden zátah na kole.

          0 0
          • kámen úrazu1  

            Neměla jsem //nascanovanou do paměti // (tohle slovní spojení se mi líbí, musím si ho zapamatovat) celou trasu, nebyl ale problém zastavit a doskenovat další desítky kiláčků.

            Jinak na zapamatování si " za Měrkovicemi se na asfaltu napojím na zelenou, za Lhotkou ji na chvíli opustím, pak zas zelená, v dalším lese v kopci narazím na žlutou, po ní doleva, za dvě stě metrů doprava sjezd dolů, první doprava po asfaltu, pak doleva po modrý a pak – kromě nějaký šílený odbočky vlevo, která se objíždí o něco menším krpálem – až k mohyle atd." nic není. :-D

            Popis trati mně taky dost pomohl. Díky němu a mapě jsem věděla, kam budu zatáčet, ještě než jsem na to místo přijela. Váhala jsem asi jen dvakrát, třikrát – to vyřešila mapa (nebo vyřešila by, kdybych si to nepamatoval zrovna někdo jiný).

            Ale moje orientace oproti většině ženských není o moc lepší (kdyby si po mě chtěl vědět v lese, kde je jaká světová strana, asi bych koukala hodně divně ;o), pamatovala jsem si to právě jen díky tomu, že většina se jela po turistickcýh cestách a odbočky z nich byly často na nepřehládnetelných místech, na které bylo v popisu tratě upozorněno – mohyla, skleník…Plus mnohem víc šipek, než jsem čekala. Já jsem s výběrem tratě i se značením spokojená.

            0 0
    • jecnak  

      Predne par fotek z dojezdu: www.bajk.cz/…a/clanek.asp?…

      No co dodat… Trat mi prisla prilis jednoducha a nudna = asfalt, sotolina atd. Minuly rok mi prisel zabavnejsi a mozna i vic narocny. Vlastne tam byly jen 3 zabavny sjezdiky – na Bily kriz, k silnici na Velke Hamry a pak mistama z Pustuven. Jinak se to cely dalo jet na silnicce :-( Snad akorat vyjezd po kamenech na Knehyni by nesel, ale ten byl hnusny i na HTcku, zvlast, kdyz jsem ho jel asi jako prvni a klestil si tam cestu travou.

      Nekde nahore Tutite narazel na knourajici Prazaky, no komentovat to radsi nebudu, neb jsem si za tech par dni vypestoval lehkou averzi k lidem severni Morave. Styl jizdy (snosu) nekterych moravaku mi pripomnel zabery z Jizerske 50. Kazdopadne kvalita mistnich stravovacih zarizeni opet nezklamala a kdyz k tomu pripoctu par dalsich malickosti, tak vim, ze dovolenou v Beskydech rozhodne travit v blizke budoucnosti nehodlam.

      Jeste k trati – nekolikrat jsem si zakufroval, takze nastoupano kolem 3600m a najeto 135km.

      Doufam, ze se Roman na pristi rok s trasou trochu pochlapi a nebudu tak resit dilema zda jet ci ne.

      0 0
      • petryk  

        No, když se tak dívám na ty Tvé fotky, tak mám pocit, že jsme fakt přijeli poslední:) Jinak Drtič byl zajímavý, hlavně ze zadních pozic mi to přišlo celkem zajímavé. Jel jsem s bratránkem, sem tam jsem čekal a pak jsme přibrali jednoho Pražáka, kterýmu to moc neřadilo:) Když začínala tombola, tak jsme na Pustevnách řešili kudy nejkratší cestou do Kopřivnice. Největší chyba (moje) byl krátký rukáv, celkem solidně mi mrzly ruce ve sjezdech v tom dešti, závěrečnou asfaltovou pasáž jsem si krásně potáhl a ke stadionu jsem si dal menší sprintík kvůli Tinkovi, kterej už jel domů:) 55 km v dešti jsem ještě asi nejel, krásný sjezd byl na Bílou a taky ten z Lysé (kde jsme kvůli „skvělé“ obsluze v bufetu strávili víc jak hodinu), rozježděné louky to dělaly celkem zajímavé, výjezd (nebo možná spíš výstup) na Pustevny byl hodně o morálce:) Ale – kolo vydrželo bez problémů, žádný technický problém, psychický blok z Beskyd taky nemám a celkem příjemně jsem pokecal po cestě s dvěma Pražákama… Dojezd za tmy byl pro mě taky novinka. Řekl bych, že to bylo takové hodně intenzivní.

        Budu moc rád za fotky, kdyžtak mi je prosím pošli na mail. Díky Ti

        Jo a 5 * má u mě obsluha v pizzerii u stadionu:) Never more!

        0 0
        • gargamel  

          u mě má za 5 obsluha na Pustevnách!

          0 0
          • Pietro  

            Jestli máš na mysli obsluhu v Libušíně, tak s tebou plně souhlasím.

            Polévka, čaj a birel = skoro hodina v čudu

            0 0
            • gargamel  

              Jj, přesně. a navíc ta pani byla ukrutně příjemná:( Jsme si pak řikali, že jsme raděj měli dát něco venku ve stánku a mazat do Kopřivnice.

              0 0
            • goofy  

              No ja nevim. My tam byli den predtim pesky a dostali jsme vsechno (i jidlo) do 15 minut… Ale mozna to bylo tim, ze to byl patek, a Pustevny nebyly tak narvane.

              0 0
          • Habib  

            Tak u me ma za 1 s * slecna servirka v pivnici u Zaby, kam jsme zasli pred prezentaci. Na dotaz jestli ma neco k pivu, treba utopence odpovedela, ze nevi, ale ze se zepta v kuchyni jestli by mi ho neudelali…:-)) Fakt jsem se bavil..:-) A dale boduje obsluha primo na stadionu, kde si Luka objednala smazene zampiony a pres troji ujistovani ze to co dostala jsou opravdu zampiony si pochutnala na smazenem kvetaku..:-))

            0 0
        • karlik  

          dik za spolecnost pri jizde nevim jestli bych pokracoval kdybych se tam placal nekde sam celkove jsem spokojeny nebyt technickeho problemu mohlo to byt ale lepsi trasu posoudit nemuzu byl to muj prvni drtic takze nevim jestli mohla byt lepsi/horsi v kazdym pripade ucel splnila vydrceny jsem byl totalne tak zase mozna za rok … :)

          0 0
          • petryk  

            No, já jen doufám, že kolo přežilo a bok už je taky lepší…

            0 0
        • Honzzyx  

          Jo intenzivní to teda rozhodně bylo. Trať mi přišla oproti loňsku náročnější, terénu bylo asi míň, ale to převýšení… Stoupání na Kněhyni byla celkem krize, ale nebylo to nic oproti výlezu na Pustevny. Navíc asi tak na 5. kilometru sem zjistil, že všechno jídlo, co sem chtěl vzít s sebou sem nechal v autě. Toho sem litoval asi až pod těma Pustevnama, takže se to dalo přežít. No, dojeli sme, kolečko fungovalo, pád žádnej, kontroly sme posbírali všechny, nakonec vlastně spokojenost:)

          0 0
      • zirecek  

        Jecnaku, celkem jsi mě zarazil svým názorem. Přemýšlím jak ti odpovědět, abych nebyl označen cedulkou „moravak“, :-).

        • Drtič není závodní
        • Drtič je poloorientační

        To odpovídá na řadu tvých připomínek. Nesuď styl jízdy a chování „moraváků“ podle pár jedinců. Je to dětinské a vede to pouze „pražák,čecháček“ x „moravák,Asie“. Pěkné fota.

        0 0
        • jecnak  

          Jj jen jsem reagoval na Tutiteho narazku…

          K tomu ostatnimu – ja si na kufrovani nestezuju, je to ciste moje blbost, ze nekoukam po sipkach ale po zenskejch nebo do krajiny. Jinak Drtice nijak kriticky nevidim, ostatnim to asi prislo fajn, ale kdyz porovnavam s minulym rokem, tak mi to tenkrat prislo zabavnejsi, letos bylo proste az moc asfaltu. Tenhle nazor se mnou sdili docela dost lidi, se kteryma jsem se o trati bavil, tak snad nemam zas tak zvraceny choutky.

          0 0
      • vlk  

        Jako se stravováním.To víš je to tam dost naštíru.Málo turistů, chudý a zapadlý kraj.Většinou se odtamtud lidi odstěhovávaj a např v hotelech se setkáš spíše se slovenskou obsluhou.Ohledně tratě co si vzpomínám, tak se jede jedna trať vždy 2 roky po sobě stejná ne.Takže příští rok by měla být stejná jako letos, ne.

        0 0
        • jecnak  

          Jasne tohle chapu, ale kdyz tam zrovna lidi maj, tak je bud ignorujou, nebo se k nim chovaj jako ze jim tam rusej klid. Casto dokonce obsluha neni vubec v lokale… Rychlost obsluhy, schopnost spocitat spravne ucet… …bez komentare. Vzdyt jsou sami proti sobe.

          0 0
          • mastihuba  

            jen tak pro zajímavost kdo z té vaší partičky měl v sobotu večer šopák? :)

            0 0
            • jecnak  

              Jeje :-D ja a Manas a mozna, ze sem na nej zapomnel pri placeni. Stydnim se, cervenam. Mas to u me ;-)

              0 0
              • mastihuba  

                nějaký to pivo nebo panáka navíc bych asi nepoznal, ale tohle nešlo přehlídnout :)

                0 0
                • jecnak  

                  Zrovna pitivo jsem si spocitat zvladnul… No aspon mam o duvod vic proc jet pristi rok Drtice znovu. Ach jo co jsem si to proved, kdyz jsem rekl v pritomnosti 2 svedku, ze priste jedu na singlspeedu.

                  0 0
              • kolda  

                schopnost spocitat spravne ucet… …bez komentare :)

                jinak tu narazku na sev. moravu bych taky necekal. btw, do prahy na dovcu bych taky asi nejel…

                0 0
            • Manas  

              No, ja si taky nejsem 100% jistej esli sem ho platil … snad jo … ale jestli ne tak mas u me taky pivo :-)

              0 0
          • chlup  

            Třeba ses jim jen nelíbil. Nebo poznali, že jsi z Prahy a máš k nim averzi. Pardon lehkou averzi. :) Nic ve zlém. Nemyslím si, že je to problém pouze na Moravě!!! Zajímal by mě však ten styl snosu kola. Jestli to dělám dost po moravsku. :)). Bo tež někdy nosim.

            0 0
            • cabbage  

              „styl snosu po moravsku“ – v lehkém sjezdíku (např. z ondřejníku) jdou taky-bikeři vedle sebe v zástupu a nejlíp ještě ideální stopou(zabrali celou cestu), na rachot kamenů nereagují a na slovní upozornění taky ne, jen ještě přidaj pár keců na téma „Pražáci“. Nevim, jak tam, ale všude jinde má přednost ten co na kole jede…

              0 0
              • zirecek  

                Drtič – nezávodní marathon. Očekávej tedy na trati i cyklisty méně znalých poměru co se má a co ne. Jak mohli vědět, že jste z Phy?

                0 0
                • cabbage  

                  na 120km v kopcích se přece nehlásí každá máčka co právě vytáhla kolo v tesca, tak nějakou znalost předpokládám, nepovažuju to za moravskou specialitu(ikdyž sem se s tím setkal jen jednou a to teď), ale za setkámí s blbcem(vě větším počtu) bez ohledu na původ.

                  Jak mohli vědět, že jste z Phy? – snadno- nepoužívám příponu -ió a nezamněňuju střední rod za mužský(+ asi tisíc odlišností ve výslovnosti a pod…)…

                  0 0
                  • mastihuba  

                    hele já nejsem žádnej závodník a na závody nejezdím už jenom z principu. Tudíž poměry na závodech jsou mi úplně ukradený. Klidně sis mohl počkat až ti lidi odejdou a pak si to v klidu sfrčet dolů. Vždyť se jednalo asi o 100m úsek.

                    0 0
                    • zirecek  

                      Lidi mají ustoupit, alespoň se vší lidskou, nebajkerskou slušností a pochopením, když se cyklista chová slušně a požádá o ustoupení z cesty… .

                      0 0
                  • Daník  

                    řekl bych, že přípona -ió je v Beskydech doma asi stejně jako v Praze.To vás tak vyprudila ta jedna narážka na Pražáky nebo že ti někdo neuhnul? Mě třeba neuhnuly báby s hůlkama ve výjezdu na Lysou, stály v jediné sjízdné pěšině mezi šutry, ale ty zrovna měly přízvuk český…

                    0 0
                    • cabbage  

                      mě nemusíš vykat

                      A opravdu mě naštve, když někdo zabírá celou cestu a nemá žádnou snahu s tím něco udělat. p.s. kde byl singl na Lysou?

                      0 0
                      • Daník  

                        myslím vy jako ty, Ječňák a spol. :-) Nepletu si střední rod – zelí je „to“!
                        Na Lysou jsem nemyslel singl, ale v jednom místě k Ivančeně byla cesta plná šutrů a mezi nimi pěkná pěšina a zrovna tam ty baby stály, koukaly na mě,mlely hubama a nehodlaly uhnout. Jinak s tím sjezdem na Ondřejníku s tebou celkem souhlasím, pokud uhnout mohli.Já to jel za borcem na čele skupiny, jel hodně pomalu,ale ještě to šlo. Zato vzadu to někdo zabalil a celý zbytek musel s kola a sbíhat.

                        0 0
                        • Splinter  

                          Naštěstí sem si mezi těma lidma našel stopu, i když ne zdaleka ideální:)

                          0 0
              • pened  

                tak ted se ale musim ozvat. Jsem mistni, tedy jsem moravak jak svina :-). Nezlobte se na mne, ale pokud nekdo v tech sjezdech musel snaset, tak asi moc ze severni Moravy nebyl, protoze by uz byl na takovy teren trochu zvykly. Jinak konkretne ten sjezd z Ondrejniku mne a vubec tu nasi skupinku celkem vytocil. Je to pravda, ze banda sla stredem a vubec neresila, ze se to normalne sjizdi a oni tam proste prekazeji. Ja jsem tedy volal at uhnou a proste jsem to hrnul, ale ti co jeli za mnou, tak uz celkem sproste museli nadavat, aby meli volnou stopu. Bral jsem to tak, ze to jsou vetsinou lide, kteri proste tyhle sjezdy neumi, protoze nejsou zvykli.

                0 0
              • Martinkaa  

                No v tom „lehkem“ sjezdiku z Ondrejniku jsem jela hned za tebou. Byly tam sutry jak krava, ktere ustrelovaly pod kolama a na tom kousku cesty bylo tak 20 tlacicich lidi, co nemeli kam uhnout. Sjela jsem to krokem, rychlosti tlacicich. Rozhodne bych na nikoho nervala at uhne, ze je lemra a ze se to jezdi nebo neco v tom stylu… To bych raci slezla. Pak se nesmis divit, ze se nekdo nastval a rekl pustte pana Prazaka… Jinak na trat se hlasi ruzni lidi. Cestou jsme nekolikrat potkali tady toho pana peka.webovastran­ka.cz/image/196/2128/­DSC00019.jpg.. Objel to cele. Do cile dojel chvilku po nas a pak jsme ho jeste z auta videli, jak jede v desti domu. Objel to cele i na kole s rachtajici prehazovacou. Byl prikladem toho, ze to neni v kole, ale v nohach a v odhodlani :-)

                0 0
              • Pekáček  

                Jo, já jsem volal „pusťte pana Pražáka“ protože jsi na ty kolo vedoucí lidi trošku nevybíravcě nadával, že jo. Mimochodem jsem rodilej Plzeňák. Měl ses držet v první vlně s chrtama. Myslím, že dost lidí co jsi z kopce předjel ti to do kopce vrátili.

                0 0
                • cabbage  

                  nepamatuji si, že bych kohokoliv do kopce brzdil, nebo úmyslně blokoval(nutil z kola slézt)- to se nedělo ani na krátkym králi šumavy, opravdu mě to naštvalo jako nic předtím, ale uznávám, že sem moh být slušnější(oni ta­ky).

                  0 0
                  • Pekáček  

                    Počkej, do kopce? To netvrdím, asi jsi mě špatně pochopil. Ale mohl být v tom šutrovatým sjezdu slušnější. Tak příště ;o)

                    0 0
      • foxhound  

        jako doufám, že tím moravákem nemyslíš mě :) jestli si ještě pamatuješ, tak jsem s tebou jel chvíli na Lysou, ještě před Ivančenou (černý Sup) ;)

        0 0
    • wertigo  

      nemohl by tu nekdi dat kompletni mapu, tedy i s chybejici casti Sv. Hanka – ??? – Knehyne. Rad bych se mrknul kudy se jelo, popr. si to o vikendu v klidu projel.

      0 0
    • Pablo  

      Sorry, omylem jsem hlasoval a přitom jsem nejel :)

      0 0
    • K2  

      Líbil, trochu jsem bloudil

      0 0
    • VA3  

      Mě se Drtič zase líbil. Nechci pořadatelům upírat zásluhy, ale v Beskydech to snad ani jinak nejde ;-) Trať byla sice o něco snažší, než bych čekal, ale to vůbec nevadí. Našly se úseky, které mi to plně vynahradily. Výlet byl pro mě o poznání méně orinetační, než při mé poslední účasti před dvěma lety – pořád bylo kolem dost bikerů, kteří věděli kam jet – teď nevím, jestli je to dobře nebo špatně … :-) Na „afterparty“ na bowlingu dostala některá další jména z BF taky tváře – zajímavý zážitek :-) Každopádně, pokud příští rok vyjde počasí aspoň tak jako letos, jedu zase, samozřejmě ;-) BTW … sjezd z Lysé mi asi ještě dlouho budou připomínat řádně naražená žebra … a loket … :-S :-)

      0 0
    • chupas  

      pro me, hobika, vrchol sezony. technika i ta fyzicka byla dobra. me vice asfaltu oproti lonsku nevadilo, jsem na to „trenovany“ a tak jsem aspon nechcipnul za prvnim kopcem. takhle jsem si mohl zajet celou trasu – a ze to bolelo, na pustevny po zeleny jsem tlacil jak smyslu zbavenej :). protoze jsem mapovy antitalent, trasa mi sedla. zdalo se mi, ze trasa byla jednodussi na navigaci. po modre, po zelene, po zlute. ja bych klidne sipek ubral XD . taky jsem vyhral v tombole, konecne jsem ji stihnul :D. stestim jsem ani nemohl usnout. ten pocit, kdyz mokrej dojizdim do cile a stadion na me hulaka a pak dostanu medaily. to se musi zazit. je to pekny intenzivni zazitek. tohle dela drtice drticem. nejlepsi sjezdik po modre do Bile, nejhorsi vyjezd od Knehynky k Kneynsky jeskyni a pak po zeleny. zarazil me hnedka prvni lepsi sjezdik tusim u kubalanky po zeleny – viz priloha (mezi 18–25 km), takova kratka mirne zatocena siroka cesta plna paradnich velkejch sutru. no a kdyz jsem tam prificel, tak to snad vsichni snaseli dolu. dyt se to dalo. i ja nizinak (to je ten co zije v nizine :) jsem to projel bez problemu. sem musel cekat az bude volno :( taky budu mit naky foto, az to nejak zkompletuju a taky okomentuju. ta prvni tajna me nejak netrapi. ja jsem slepej. ja prehlidnul i druhou. nechapu jak, trasy jsem se drzel, zuby nehty. ja sel po razitkach. a ty mam.

      0 0
    • Luka  

      Tak ja se teda taky pridam. Drtic se mi libil, Knehyne byla uzasnej pocin, urcite si ji nekdy zkusim vyjet i nedrticovsky. Byl to asi nejzajimavejsi zazitek z drtice. A pak hned ta atmosfera na stadionu, povzbuzovani, medaile. To bylo neco!

      Romane, zase se ti to povedlo.A pozdravuj brachu od ty „copaty cacory!“, ze mu dekuju :) On uz bude vedet! :)

      Mam tu fotky, kdyby neco nefungovalo, tak se omlouvam, svalova horecka uz sice pominula, ale mozek se jeste nezprovoznil na 100% :))

      Je tam hodne z Knehyne, neco ze startu a i z dojezdu. Pekacek, Martinkaa, Chupas, Cabbage, Jecnak… a semtam i ti, koho neznam :) www.lukabike.com/index.php?…

      0 0
      • goofy  

        Zavidim vyhled z Knehyne. My jsme tam meli den predtim skvelou mlhu…

        0 0
      • chupas  

        dik za dojezdovou fotku

        0 0
      • Daník  

        Tak o mě tam u fotek píšeš, že jsem chrt,jo?Cha.Spíš chcípající chrt,podle výrazu.No každopádně to v dané situaci beru spíš jako kompliment.Na tu vaši partičku cestou pod Kněhyni si docela pamatuju,chytil jsem největší krizi,pomalu umíral,už jsem skoro nevnímal a vy jste si tam vykračovali jakoby nic.Zachránil mě až chleba co jsem našel v batohu,pak se mi to zase rozchrtilo :-)

        0 0
        • Luka  

          kterej z tech chrtu si? Ani jeden mi nepripadal ze ma dost, az na toho chlapika v ruzovym dresu, jak se skacel do potoka…

          0 0
          • Daník  

            Merida s hnusně zelenými plameny. Ten růžový- to je tedy super momentka, to jste čekali že upadne nebo to byla náhoda? byl to docela mladý klučina z Kozlovic,jezdil jen silnici a bajka si půjčil před závodem.Sice Sabotage,ale s notně malým rámem. na sjezdech to bylo vidět, ale do kopce chvátal.Ten potok mě zachránil před smrtí žízní, na sjezdu na Bílou mi spadla flaška a prorazila se a camel už byl prázdný.

            0 0
            • Luka  

              kdepak, Habib fotil kazdyho koho jsme potkali, aby meli kluci chrti radost, ze maj taky nejaky foto z trati.. a tenhle klucina se skacel uplne sam a necekane, my do nej nestouchali :)

              0 0
              • Daník  

                Možná dostal šok, když vás tam viděl…to víš, maká,maká, všechny nechá za sebou … a najednou 2 ženský a 2 fully před ním, to morálu nepřidá :)

                0 0
                • Luka  

                  moment… to, ze narazis na 2 baby, to ti odpustim i za Bublika, ale JAK muzes tak opovrzlive mluvit o Tinkove Comencalu?? :D

                  Me se libilo, jak zasvecene tlacenim na Tanecnici po zeleny rozpravel Tink s Chmelirem o tom, ze to neni ani sjezdak, ani XC full, ani allterrain…ale ze to je spis takovy pohodovy enduro… jsme tam vzadu padaly smichy :))))

                  0 0
                  • Daník  

                    pohodovýmu enduru se omlouvám (i když vláčet na Kněhyni bych ho nechtěl:-)) Jinak „baba“ znamená v beskydském dialektu zhruba totéž, jako holka, ženská, kočka…tedy v podstatě kompliment!! Ne, neděkuj, prostě jsi to nevěděla :-)

                    0 0
                  • TinkTink  

                    Ja se bavil taky :o))…nahodou…ted na tendle vikend ho do beskyd uz odlehcim…dam si 2,3" gumy a aj par jinych veci a uz to bude mit fakt tech 15 ±1 kg :) – btw toto kolo se nevlaci, toto kolo jezdi…s tema vyjezdama problemy nemam…co zvladnu vyjet vyjedu, co ne nevyjedu :)

                    0 0
                • Luka  

                  ale fakt je, ze silnicar mohl Tinka opravdu povazovat za prizrak :DDDDDDDDD

                  0 0
    • cabbage  

      souhlas s Ječňákem- asfaltu bylo podezřele mnoho a singlíků pomálu( s výjimkou 2 sjezdů žádný) a to je opravdu škoda.

      myslim, že ten výjezd a sjezd na Podolánky by se dal vynechat(zabít toho kdo to vymyslel – za x km asfaltu je odměnou sjezd po šotolině s těžařskou vložkou:(( -nejhorší úsek) naopak výjezd na Kněhyni a pustevny byl ok, ikdyž dal zabrat(tak to má být:).

      takže:

      • škoda každáho metru převýšení které se ve sjezdu promrhá na šotolině/asfaltu – nejsme žiletky a kdo nesjede všehno letos, může to sjet příště…
      • asfalt do kopce je to nejhorší co může bejt, alespoň psychicky:-///
      • nedalo by se jet z Lysé třeba po žlutý? nebo prostě jinudy? holt kus půjdu, ale aspoň to bude lesem…
      • co kdyby vedla trasa po modrý přes Skalku(ondřejník) a vyhla se Frýdlantu- aspoň ubudou konflikty v podchodu..?

      vim že to zní děsně kritický, ale chci, aby se pořadatelé zamysleli nad názvem akce a trať jí přizpůsobili, jednou je to drtič tak to holt někoho zdrtí a proč by to nemohlo být terénem? prostě člověk čeká, že ho trať provede teréními zajímavostmy a ono to zas vede po šotolině jako jinde.

      to ostatní se mi líbilo.

      0 0
      • McBlacky  

        po žlutý jsem to šel pěšky to by nebylo špatný :)

        0 0
      • pened  

        ale z Lyse se dalo sjet po cervene – primo od bufetu dolu. Ale vetsina dala prednost to zhrcet po asfaltu a potom se napojit na cervenou. Tim se okradli o pekny trialovy sjezd. Ty koreny na konci – to uz byla takova tecka :-).

        0 0
    • ROMAN_BIKE  

      Super, mám radost z takového množství příspěvku :-) Zatím nebudu odpovídat, nechci ovlivňovat svými názory, počkám tak týden a pak tu začnu psát.

      Jinak dnes jsem přidal na web dojezdovou listinu. A hned mi začaly chodit maily, co mám opravit:)

      A taky jsem všem přihlášeným přes mail poslal info s tím, že pokud děkujete za Drtiče, tak to zdaleka není jen moje práce. Jsme na to předem 3 a během Drtiče asi 10–15 lidí, od babiček přes kamarády. Jednoznačně ale nejvíce věcí zařídil a zajistil můj brácha, Vláďa. Takže Luko, jo jo, bráchu od „copaty cacorky“ pozdravím a vyřídím, že se mu to zase povedlo ;-)

      0 0
      • Daník  

        Nešlo by ty tajné kontroly zakreslit teď už do mapy kde byly? Nebo jsou pořád tajné? Myslel jsem, že byly 3+3,teď vidím 7.Skoro mě to demotivuje – snažil jsem se kvůli sobě poctivě projet celou trasu 120km a taky jsem přesvědčený, že jsem ji projel.Ale při pohledu do výsledkovky si připadám, jako bych to ošvindloval a zkrátil. To je taky důvod, proč bych dal přednost většímu počtu známých kontrol namísto těch „schovaných za stromem“.

        0 0
      • Manas  

        BTW: Diky za pomoc pri shaneni lanka, nakonec jsem zjistil ze jsem ho nenechal doma a nasel v naradi. V pondeli sme si diky tomu dali vylet na Grun a Bily Kriz – az na hranici – viz foto (z mobilu) :-)

        0 0
    • chupas  

      napadlo me, nechtel by nejaky mistni dobrovolnik pred pristim drticem zamalovat stare znacky cernou barvou? :))

      0 0
    • EL  

      Drtič se mi líbil, sice jsem letos vynechal, ale nevynechal jsem večírek…a ten byl spolu s Romanem, Irenkaou, Dugim, Vlkem, Martinem a dalšíma výborný…ani nevím jak a kdy jsem šel domů, jenom vím, že jsem byl mokrý jako slepice:-))

      0 0
      • vlk  

        Hele tak to bacha.Chlapi, kdo se tam vydával za mne pod nickem VLK.Já jsem letos kvůli pochroumanému kolenu po pádu nemohl jet a neúčastnil jsem se ani toho večírku.

        0 0
        • cabbage  

          různých vlků(wlků, wolfů) je tu asi 5…

          0 0
          • vlk  

            Tak jsem koukal a je tu ještě wolf, wlk, vlček. Ono by bylo lepší rozlišovat.Ten wlk si teda mohl dát jiný nick, když už se registroval později.Předpo­kládám, že šlo o něj.

            0 0
            • cabbage  

              těžko říct, chce to originálnější nick, ne něco od skautů…

              0 0
              • vlk  

                Asi jo, ale to už teď nezměním.Navíc mě už pod tím nickem zná dost lidí.

                0 0
        • EL  

          No to jsem nemyslel tebe ale jednoho bikera z Příbora… jinak všichni ostaní jsou z Kopřivnice

          0 0
    • Martula  

      Mně se líbil moc. Začínalo to však všechno velmi nejistě. Vyrazili jsem na stadion už v pátek, přijeli jsme za tmy, stan se nám podařilo postavit za svitu Authoráckého světla, jenže jenže, mému kolu se nechtělo z nosiče na autě…tudíž jsem doufala, že se to podaří sundat Pájovi o pár vesniček dál:) Rozhodli jsme se(bratr, já i VA3), ža bychom se mohli jít zaregistrovat, respektive jsme jen doufali, že tam ještě někdo bude…šmatlala jsem si to o půl 11 večer v žabkách po škváře na stadionu, nevěděla jsem kam šlapu..brácha pak řek, že je tu plot a schody, jenže bylo už moc pozdě, můj obličej pocítil masáž plotu na tribuně..jen se mi smáli…a já bezmocně hledala schody ke světýlku, za kterým se ukrývala hospoda.. Ovšem bylo už o prezenčce-nečekaně:) Avšak uvelebení ve stanu a pozdější řečnění..mno vzbudili jsme asi všechny kolem našeho stanu…když jsem neřekla něco já, tak to byl bratr..a pořád samé he he he hi hi hi..tímto se omlouváme stanujícím bikerům kolem nás:))) ráno bylo chladné..ale obloha měla barvu králička Azurita:) Pár minut do startu a já neměla kolo..přesně minuta do startu a můj Prckolet je na místě..rozjeli jsme to pěkně ze zadních pozici:) trasa byla krásná..pár sjezdů..no mlask:) Kontrol sice jen 5..ale stačilo to! Tak příští rok..:o) jinak supr posezení v kuželně s B-F..jen mě brácha nepustil skoro k řeči:)))

      0 0
      • jecnak  

        Jeje, proc jste nebydleli s nama. 3–4 lidi by se tam jeste vesli. Co se tyce kuzelny, tak se nesmis nechat od chlapu utlouct tema blbejma kecama o technice ;-)

        0 0
      • Paja  

        Vsak Ti doma rikali, vem si poradny boty:o) Za bike se omlouvam, ale na drticovi nejak tradicne sotva stihame start, takze ty dve minuty pred pul byly jeste s rezervou:), s vetsim predstihem (asi o 10min:o) jsme to stihli akorat loni, no budeme se muset polepsit…

        0 0
    • Manas  

      Drtic se mi libil a to dost, skoda ze me celkem limitovalo koleno ktery se ozvalo uz na zacatku. Ale i tak sme se dostali aspon na Lysou, krasny vyhled a vsude okolo take.

      Po Lyse jsme to uz zabalili aby jsme nestihli dest – takze sme si dali i dost silnice v desti – ale to se stava.

      Zkratkou receno: 95km, 2000 nastoupano, 6:35 cas, posledni 2 hodiny v desti a poslednich 40km s razeni 3×1 neb mi prasknul bowden :-)

      A poklona spolujezdkyni ktera to dala vsechno v klidu a mela trpelivost kdyz jsem dal 2× kufr a hnal ji zpatky do kopce :-)

      Pristi rok jedem zas :-)

      0 0
      • cabbage  

        // dal 2× kufr a hnal ji zpatky do kopce //- jen ať si zvyká na Dýmáka;o)

        0 0
    • Motyll  

      Bylo to super. Stalo me hodne usili zahnout na Knehyni, ale pak jsem nelitoval. Zaver byl ten pravy Drtic. Hlavne pro mne osobne. Co se mi nelibilo byla obsluha na Lyse. A pak jeste na Kuzelne meli nejakou divnou zelenou…

      0 0
    • Paja  

      Libil jako kazdy kazdy rok, vzhledem k tomu, jak se pokazde na drtice tesim, pozitivni dojmy by ty negativni stejne vzdycky prevazily:o) Pocasi nakonec bylo lepsi nez se dalo podle predpovedi ocekavat, ikdyz dest mohl jeste chvilku vydrzet, ale zase vynechat hospody abysme byli driv v cili by byla skoda:-) Fajne bylo taky, ze nas jela pospolu docela pekna skupinka, nejvic se mi libil usek z Visalaji na Bilou, stoupani na Knehyni po tolika kilometrech docela drtive, ale zvladli jsme bez ujmy a v pohode(na dest uz jsem zapomnel:o) jak to na Drtici ma byt dorazili na stadec. Diky vsem poradatelu Drtice (ikdyz nam „schovali“ kontrolu na Ondrejniku:) a tesime se na Drtice007

      0 0
    • Paja  

      Jeste k nespokojenosti se stravovacimi zarizenimi – taky jsem byl nemile prekvapeny (ikdyz nekde jsem to po predchozich zkusenostech ocekaval) obsluha v baru na stadionu, okynko na lyse, chata na Gruni, protoze z vlastni zkusenosti vim, ze v Beskydech a okolnich horach ziji vetsinou prijemni a pratelsti lide, ale zrejme jen malo z nich provozuje hospody:-/

      0 0
    • faster  

      Mohly pořadatele udělat pro učastniky i nějake ty iontaky na kontrolach,energie rychle ubyvala.jinak v poho.

      0 0
      • zirecek  

        Není to závod, je to spíše organizované putování Beskydama. Roztleskávačky bys nechtěl na Kněhyni? :-))

        0 0
        • Luka  

          ja bych to nazvala spis jako sraz bikefora v Beskydech…

          0 0
          • Manas  

            No kdybyste sli jeste na ten Bowling tak jo :-)

            0 0
            • Luka  

              kdyz nam o nem nikdo nerek… :(

              0 0
              • Manas  

                Ja myslel ze se obecne reklo ze pujdeme vecer na chvilu sednout. Sice sme tam nebyli moc dlouho ale veselo bylo. No budeme to muset vylepsit pristi stredu :-)

                0 0
                • Luka  

                  mnojo, k nam se tato informace nedostala.. coz me mrzi. Uvidim, jestli ve stredu dorazim… snad jo, zkusim premluvit hradniho pana aby sel se mnou. Aspon Jecnakovi vyskrabu oci za tu megahnusnou fotku z drtice :D … tu z tribuny. FUJ FUJ SMAZAT!

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.