Stumpjumper: preskakovani pastorku pri pruzeni

7 nepřečtených
  • filipes

Když zaberu při vyraznějším chodu zadní stavby, tak někdy přeskočí řetěz, asi na pastorkách. Mám nový 4čep na 120mm, před tím jsme měl taky 4čep s 80mm, ten to nedělal nikdy. (Foukám zatím dost naměko, 8–10 cm zdvihu chodí běžně, během technické vyjíždky pár dorazů dám).

0 0
    • Marcinka  

Z těch možností se mi zdá nejvíc pravděpodobná asi ta poslední. Ale jsem HT, jediný full, na kterémm jsem kdy jel byla bráchova Merida Trans Mission…a to vesměs 55 km.

0 0
    • PePu  

Mně občas přeskočí řetěz, když se dostane silnější tráva do kazety. Zkusil bych dát delší bovden (prolítni fórum MTBR, určitě tam byla tato problematika diskutována). SJ FSR jsem projížděl asi 150 km, ale tohle se mi nestalo. Jen jsem neustále kopal pravou patou do kyvky (na Epicu bez problému, ale také je pravá noha trochu blíže ke klice a kyvce).

0 0
    • smallbrother  

zkus jestli ti to bude skákat i při víc napnutým řetězu. Taky můžeš mít sjetej převodník, nemusíš poznat kde to vlastně přeskakuje. u mě na Epiku v pohodě, narozdíl tady od kolegy mám blíž k rámu levou nohu. Sukoval se mi řetěz mezi spodní kyvku a převodník.

0 0
    • MartinXC  

Jezdím na Enduru (podobná, snad ještě měkší zadní FSR stavba, chodí mi běžně 130mm) a dosud jsem nic takového nepozoroval. Nicméně spešl dost šetří na součástkách, na kterých není pořádně vidět označení :-) Nemáš vůli v ořechu ? Nebo zkřivené raménko šaltru či patku ? (ve větším zdvihu by se to tak mohlo projevit)

0 0
    • pepek  

Zkus, jestli nemáš krátký bowden pod středem. Při pružení se natahuje.

0 0
      • filipes  

Tak to je presne ono! Tedka sice podezrele visi tak 3cm pod stredem, ale chodi to jak ma. Diky vsem za brainstorming ;-)

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.