Podivná porucha tacho Sigma 1200 RDS

44 nepřečtených
  • Daník

    Zdá se, že se můj tachometr stal po roce užívání zimouřivým – při cestě ráno do práce a pozdních návratech navečer přestane ukazovat rychlost a načítat km.Aspoň se to děje vždy, když teplota klesne ke 20st. V odpoledních vedrech funguje normálně.Prostě ukáže rychlost 0, případně nesmyslný údaj.Problémy s polohou magnetu a čidla jsem vyloučil, rovněž jsem vyměnil obě baterky a bez výsledku. Nevím jestli investovat do koupě nového RDS či jiného tachometru (případně doporučte nějaký cenově dostupný model). Reklamaci asi ani zkoušet nebudu, s ohledem na to, že u příslušného prodejce už předem znám výsledek:)

    0 0
    • maxtor  

      A vyměnil jsi i baterku v přijímači???

      0 0
    • mawerick  

      nejdřív zkus přiblížit magnet k senzoru. Sigma (a navíc tahle) je na to hrozně náchylná. a pak zkusit vyměnti baterky ve vysílači a příjmači. Mě tohle dělal taky.. ze začátku stačilo to přiblížení (vychytání dobré pozice) a po čase šly baterky total do pryč (asi po roce)

      0 0
      • Daník  

        Jak jsem už napsal baterie jsem vyměnil obě a s přibližováním a posunováním senzoru jsem si hrál taky dlouho, v tom to není.Něco je v háji asi uvnitř.

        0 0
        • slavekRM  

          Vyměn tři baterky – jedna je ještě ve vlastním RDS.

          0 0
        • kesu  

          urcite baterky tendle „kram“ mam taky a je to fakt silene nachylny na novy baterky a na tui vzdalenost a taky musis vymenit vsecky.stav poznas tou diodou na prijimaci (pod tim zmacknes knoflik)podle toho jak sviti intenzivne poznas tu v prijimaci a kdyz po otoceni kola neblikne tak to sou v haji ty dole.

          0 0
    • maxtor  

      Ještě mě napadla jedna věc: Jsi si jistý, že ve vysílači jsou jen 2 baterky?? Já jich mám v Sigmě 4, ale je pravda, že ze to 4 roky starý model. Pokud je ale přenos závislý i na teplotě, tak mi to pořád padá na ty baterky. Další projev vybytých baterek je ten, že přestanou vždycky fungovat po nějaké době jízdy.

      0 0
    • Daf  

      Hmm… taky se mi to stalo asi po 2 sezonach proste to prestalo chodit, nebo to chodilo nespolehlive :( Ted uz zase vozim normalni kabelaz. Do te doby jsem byl ale spokojenej.

      0 0
      • maxtor  

        Já so bezdrátovo u Sigmu nemůžu vynachválit – 4 roky chodí skvěle. Jen žere hodně baterky. Pro srovnání: Shimano Flight Deck: 1 baterka v computeru s přijímačem a druhá ve vysílači – 1 500 km a pořád žije. Sigma: 1 baterka v computeru, 1 v přijímači a 4 ve vysílači a měním pořád něco…

        0 0
        • Pebe  

          Cateye MicroWireless: 1 baterka v kompu, jedna ve vysílači. Po 6 tis.km jsem měnil CR2032 za 15Kč :-)

          0 0
          • Pebe  

            …v kompu

            0 0
          • Bulda  

            cateye mity 2 (ten úplně první, malinkej, drátovej) baterka CR2016, 11let provozu .....co dodat, asi mě přežije a bude mu na to stačit 5 baterek :))

            0 0
          • Floydie  

            Kde se da sehnat CR2032 za 15,– ? Vsude je maj minimalne za 40,–

            0 0
        • Daf  

          Ty mas to novy RDS? Me baterka vydrzela ve vysilaci asi 14000km :)

          0 0
          • maxtor  

            Teď nevím, o kterém tachometru mluvíš. U Sigmy mám 4 roky starý model, má 4 baterky a měním tak jednou za 1000 km, Flight Deck je ten nejnovější a zatím jsem neměnil.

            0 0
    • Pebe  

      To se mi stávalo taky, doma se mi komp zapnul, při cestě ke dveřím ukazoval, po prvních 100 metrech „vychladl“ a konec. Když jsem přijel do práce, převlíknul jsem se a už zase fungoval :-) Koupil jsem dokonce i nový RDS set a po pár měsících opět to samé. Měnil jsem baterky jak divej, měnil polohy vysílače i přijímače. Vyřešil jsem to nákupem Cateye MicroWireless.

      0 0
      • maxtor  

        To, že ti ze začátku ukazoval a pak přestal je jasná známka vybytých baterek. Nic jiného to být nemůže.

        0 0
        • Pebe  

          tak to prodávali vybitý baterky :-)

          0 0
          • maxtor  

            Já jsem jednou udělal chybu v tom, že jsem vyměnil ve vysílači jen ty dvě baterky, co jdou vidět a ty pod nimi jsem zazdil, a totéž – ukazoval a po několika km přestal. Jak chceš jinak logicky zdůvodnit, že ti to funguje a po čase jízdy přestane, když to chvíli necháš stát tak zase naskoší a opakuje se to???

            0 0
            • Pebe  

              nevysvětlil jsem si to, dal jsem nový baterky a stejně to nepomohlo. Že byly ve vysílači 4 u staršího modelu (RCS) vím, měnil jsem je. U novějšího (RDS) je jenom jedna (CR2032 tusím, musí se k ní přes šroubečky.

              0 0
    • Vymi  

      vymen baterky jak dole u vysilace tak i u prijimace + tachac… dale pak udelej test spojeni… mel jsem neco podobneho a po tom hle servisu me to zaclo opet fakat.. :-) Zkontroluj jeste spravene doteky pacek na baterky…

      0 0
      • kubad  

        Podle toho popisu s teplotou, to vypadá na baterie. Pozor u tohoto typu jsou 3. Snímač , vysílač a tachometr !!! Pak uvidíš www.sigmasport.de/…n/showdatei/?…

        0 0
        • Daník  

          No jo, tušil jsem, že se tady určitě najdou technicky zdatnější jedinci. Já měnil baterky jen ve vysílači a tachu, myslel jsem, že příjimač pohání baterka z tachometru. Už jsem objevil i tu třetí, tak snad to bude v tom. Díky!

          0 0
          • pupkáč  

            Já jsem teď koupil 1106 RDS a nefunguje, pokud rozsvítím diodové světlo Smart. Prostě na něm „zmrznou“ poslední zobrazené údaje a nejede, neměří, nenapíše, nezavolá… S nástupem zimního času docela mrzuté, jsem zvědav na reakci prodejce, už jsem jim psal.

            0 0
            • Daf  

              Tohle je beznej problem. Stejne se chovala i 1200 RDS :) Muzes si vybrat bud si koupis kabelaz, nebo normalni svetlo.

              0 0
              • Daník  

                mě stačí umístit blikačku na druhou stranu řidítek a je to ok.

                0 0
    • frantavykopavka  

      Ahoj přátelé,

      jestli můžu se svou troškou do mlýna, tak mám zmíněnou Sigmu 1200 RDS necelé dva měsíce a zatím mě o své spolehlivosti nepřesvědčila. Jednak občas zamrzne a ukazuje nějaké hausnumero i když stojím (to pomůže jen restart) a jednak mám neustále problém s uchycením, či spíš s udržením vysílacího modulu (snímač na vidli) v přijatelné vzdálenosti pro příjem z magnetu. Je to už od pohledu takové vachrlaté, nezdálo se mi to hned od počátku, ale prodejcem jsem byl ujištěn, že to je OK. Jde o to, že pravidelně při rychlostech vyšších než 60 km/h se to nějak odehne a pod kopcem mám 0 km/h. (A to sakra naštve, když si člověk chce třeba zvednout adrenalin a změřit nějakej hustej sjezd; znovu nahoru se mi teda šlapat nechce…) Takže to asi dopadne tak, že tenhle dám dceři, která se pohybuje většinou tak kolem dvacítky a zakoupím jiný. Láká mě výškoměr – máte někdo zkušenosti s VDO MC 1.0 (drát i bezdrát?) Jde mi o to, abych neopakoval stejnou chybu s nějakým nestabilním bazmekem. díky.

      0 0
    • Marcinka  

      No, brácha má taky Sigmu (a myslím, že taky tento model) a taky mu nefunguje úplně na 100%. Jaksi mu poslední dobou taky ukazoval nesmysly, tak ho sdělal. Já jsem s mým drátovým vysmátej. Zlatý káblík.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.