• Alex

    Chcem kupit novy tlmic Manitou Radium R, dodava sa aj s montaznymi podlozkami? (na obr.) Alebo mali byt sucastou ramu? Kazdopadne teraz ziadne nemam a zaujima ma, kde by sa dali zohnat (ked niesu s tlmicom). Dik.

    0 0
    • Peslezedirou  

      To se zeptej spíš v Progresu :o) Jj, určitě je budou mít..

      0 0
    • vlk  

      no tomk kdesi kupoval tento tlumič zvlášť a dávali mu podložky k tlumiči, jen ode mne zjišťoval rozměry.

      0 0
    • Santus  

      Kupoval se Radium RL a k tlumicu se nedavaji, musis je koupit zvlast.

      0 0
    • ihik  

      Tak v tomto mohu posloužit vyčerpávající odpovědí

      Nejsou ani k tlumiči a ani k rámu Důvod je ten, že v rámu můžeš mít díru na šroub průměru 6 nebo 8mm a „rozvor“ uchycení tlumiče je také různé.

      Velký manitou tohle dodává a prodává samostatně (koupíš v progressu) za cenu tuším 400 za kus (potřebuješ 2 – tj. na každou stranu očka tlumiče) podle rozměru rámu. Těch variant je asi 10, proto se to dodává zlášť.

      Na to, abys to objednal musíš změřit rám šuplérou (posuvným měřítkem :-)

      Ovšem jako daleko lepší řešemí mi po osobní zkušenosti přijde nechat si to udělat od nějakého soustružníka za flašku nebo za kilo. Je to jednoduché. Šroub koupíš v každém železářství (pokud je delší, tak ho snadno zařízneš). Pak soustružník udělá dutý váleček (trubičku) s vnitřním průměrem odpovídajícím šroubu a vnějším odpovídajícím průměru oka v tlumiči. Délka samozřejmě tak, aby se to vešlo akorát do rámu. Pak z nějakého tvrdého plastu (silon?) udělá 2 resp. 4 distanční podložky a to takové, aby jsi vymezil vůli na krajích tlumiče (aby byl veprostřed) a to navlékneš na váleček a mezi to tlumič. A je hotovo. Možná to zní složitě, ale neboj se toho. Pokud budeš potřebovat, můžu posloužit fotkou těch jednotlivých částí.

      Ještě upozorním – vůle mezi šroubem a válečkem musí být nula nula nic (musí jít navléknout hodně ztuha), jinak se ti tam vytvoří vakl. Stejně tak mezi šroubem a dírou v rámu na něj (musí sedět na doraz, žádné viklání).

      0 0
      • Alex  

        Diky za popis. Pozeram cennik progressu, tie podlozky stoja 329,– Sk, a to je iba jedna strana? Tak vtom pripade je to drahe…

        Sroub mam, takze mi zostava vyrobit valcek a distancne podlozky, nejaky sustruch mam doma tak to skusim.

        0 0
        • dzabo  

          trak isto som mal len sruby, a vymedzovacie vlaceky som si nechal vytocit z teflonu

          0 0
      • TomK  

        Takže jen doplním. Pouzdra na obě oka za 400 (takže 200 za jedna strana) a dělá se ještě průměr 4mm. Šroub by měl být součástí rámu, ale ta pouzdra se opravdu pořizujíé zvlášť, kvůli mnoha variacím. Protože prodejce neměl dostatečně dlouhá pouzdra na mé vahadlo, vzal jsem kratší a zbytek místa „vypodložkoval“. Časem si nechám vytočit ty podložky v kuse.

        0 0
        • Alex  

          Oko v tlmici ma rovnaky priemer ako sroub? (sroub ma 8mm)

          0 0
          • fousek  

            oko v tlumici mam dojem ze ma prumer 10 nebo 12 mm

            0 0
          • TomK  

            Jak píše Fousek, oka mají větší průměr. Do nich se právě nalisují (mělo by to být napevno) futra. která by mimo oko měla mít ještě větší vnější průměr, aby po nich tlumič necestoval.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.