• alenzo

    Tak nám v Ústí v Carefouru, zřídili prodejnu sportovních potřeb HERVIS. Inzerují velké slevy kol již tak cca 3 měsíce. Kola z 16000 na 9000, z 8000 na 5000 atd. Když se však člověk na ty kola podívá zjistí, že cena rozhodně nemohla být 16000 (kolo obyč Alu rám, řazení a přahazka Alivio, zbytek nejlevnější humus a vidlice OMNI) prodejní zlevněná cena 8900,–. Tedy lžou jak když vyšijou rozhodně nejde o slevy. Už se mi podařilo, alespoñ několika dobrodruhům vysvětlit, že kolo rozhodně nemá cenu 16000,– a ani těch 9000,– takže nic pak nekoupili. Není tohle jednání na ČOI. Takhle lživě mají uvedeny velice nadsazené původní ceny u všech kol.

    0 0
    • Vymi  

      vis ono je to vsude stejne.. pocitace, elektro atd… vsude muzes videt nehorazne ceny atd…

      0 0
    • dada  

      ted sem tam taky byl na ty mrdky kola sem tedy nekoukal ale vsiml sem si ze tam maj i servis…to sou sluzby co? No a u toho servisu mají zcela otevřeně napsaný ceník. Položky sou 100 a 200 Kč za jakoukoli kokotinu a vrcholem je „kompletní servis vč. seřízení hlavového složení“ za litr. Asy bych měl přestat hulit když už vidim takový vjeci :)))

      0 0
      • kafac  

        To sou nahodou velice slusny ceny… ja bych kolo z marketu neladil ani za tri litry :-)

        0 0
    • enjoy  

      kolo za 16 tisic nikdy zadnej hypermarket nemel.uz to ale zkousej okolo desitky:-)

      0 0
    • dancing dog  

      většinou to jsou fakt shity, který by měli být maxim. za pětku, ale na jízdu do hospody bych si raději koupil nějaký ojetý spolehlivější v bazaru…apropo, kdy se to vůbec stalo, že se z Olpranu stal taky takovej shit pro hypermarkety? měl jsem od nich svůj 1. bike a na svou dobu byl v pohodě..vážně, kdy se to jen stalo, nějak mi to ušlo…

      0 0
      • kurýr na bajku  

        Holt je to asi lepčí byznys, když si můžou dovolit stavět největší fabriku v ČR. Na stránkách máš jasně rozdělenej sortiment mezi hypermarket kola a bike shop kola. …tedy nevim zda-li sem to popsal přesně, ale je to tak.

        0 0
    • kurýr na bajku  

      To je nenapadnutelný. Hervis by se bránil tim, že ROCKY MOUNTAIN vyrábí taky nekřesťansky předražený kola a nikdo to neřeší. V praxi by nešlo napadnout ani kdyby tam prodávali Apache za 15 litrů, kterej by po slevě stál 15 litrů. MOC je totiž pouze doporučená.

      0 0
      • enjoy  

        ale dobre vim,ze napadnutelny je to,kdyz ti tvrdi ze je to ve sleve a odkazujou na puvodni cenu,ktera takova ale nikdy nebyla.

        0 0
        • kurýr na bajku  

          Taková mohla bejt, třeba jen na papíře a to stačí. Přišla by kontrola, v papírech by našla to co inzerujou včetně původní ceny a šlus. Popř. kola mohla bejt slevněná už od výrobce a u něj v papírech bude dozajista i Ali baba a 40 loupežníků.

          0 0
          • enjoy  

            no pamatuju si nejaky kauzy v bedne kde takhle lakali treba pred vanocema a zrovna stastny a v klidku z toho ty hypermarkety nebyly. ale je to vsechno jedno:-)

            0 0
    • speedy gonzales  

      hehe…no taky me to pred nejakou dobou prastilo do oci (a take dalsi „nekale“ praktiky na trhu jizdnich kol v CR)..a to tak, ze jsem na to psal seminarku do prava:-))) teoreticky je to napadnutelne v ramci zakona o nekale soutezi. V tomto případě by však bylo využito spíše zákona o ochraně spotřebitele či zákona o regulaci reklamy. Ale to prokazovani je hodne slozite- je porovnáváno z historie cenové evidence podnikatelského subjektu (vývoje cen zboží) odpovědnými orgány. tolik teorie…jak by takovy soud vypadal ve skutecnosti si nechci ani radsi moc predstavovat

      0 0
      • kurýr na bajku  

        Dyk to říkám, ne ? ;-) Nemyslim, že by „HERVESO“ byl tak malej podnik, kterej by neměl papírově v pořádku cenovou historii. Ostatně pokud by s tím reálně moch mít problém, pak stačí aby to zboží prodával za plnou cenu pouze první hodinu.

        0 0
        • speedy gonzales  

          no myslim ze rozhodne neni tak jednoduche jak si myslis…COI resp. dalsi organy zese nejsou uplni idioti a myslim, maji nastroje jak takoveto jednani postihnout

          0 0
          • kurýr na bajku  

            Kéž bys měl pravdu, ale nejsem si jist :-o Jediný na co je užije, je postihovat trafikanty za prodej cigaret mladistvým.

            0 0
            • speedy gonzales  

              no co sem se dival tak vyvijeji docela slusnou aktivitu a i na velke retezce si dokazou posvitit. to jak si s tim dal poradi soudy je druha vec. a trafikanti, kteri prodavaji cigarety mladistvym? dobre jim tak…

              0 0
    • Stancek  

      Ja jsem spis nechapave hledel na jejich rekamu na „kolo roku 2006 3.1“ nebo jak tomu rikali. Ze by klamava reklama? Takova ***** nemohla vyhrat nejakou soutez o nejlepsi kolo a je vubec neco takovyho? Slysel sem jenom o aute roku…

      0 0
      • kafac  

        To je jako soutez Auto roku, Miss atd… proste zamenstnanci nebo priznivci Hervisu stanovi komisi, ktera to kolo vybere jak kolo roku – jak proste ze? :-)

        0 0
    • McBlacky  

      no to víš musej vydělat peníze aby měl Beeda za co jezdit ne :)

      0 0
    • orca  

      Kdyby jsi si to přečetl možná pečlivěji tak by jsi pochopil tu cenu první a větší lépe. Je to cena doporučená výrobcem při uvedení na trh . Čili obchodník s ní může v klidu manipulovat a s postupem času logicky klesá dolů… Nechci je obhajovat Ale u elektroniky je to oblíbenej trik a tam je to markantnější …

      A nakonec fše má svého kupce … každej ujíždí na něčem jiném a sprominutím vyhazuje peníze za něco jiného . Taky si myslím že jeans od versagiho nemá hodnotu 100 000 ,– ale vysvětluj to někomu … a tak je to i s kolama . Obchodníci mají zmáklej marketing dokonale a moc dobře ví jakou dát cenu aby se to prodalo i předraženě…

      0 0
      • vojta  

        Priklad s jeansy nebyl zrovna nejstastnejsi. Kdyz nekdo musi mit predrazene „znackove“ veci, at plati. V uvodnim prispevku ale slo o to, ze z reklamnich ceduli muze neznaly zakaznik nabyt dojmu, ze jde o super slevu ( sveho casu tam meli kolo na Deore+RST za 29900/19900 ). Neni ( nebylo ?) na nich uvedeno, ze to sluvko „MISTO“ znamena ne cenu, za jakou se to drive opravdu prodavalo, ale pofiderni „cenu doporucenou nejakym DODAVATELEM (ne gen. dovozcem) v dobe uvedeni na trh“ (Priklad – u treter Shimano SH MT40 v cene 3499/2499 je doporucena cena u Langeho 2250 … )

        0 0
        • fousek  

          no to je takova vychcavka, ale jeste vetsi frajeri jsou dovozci CD, SC, RM, Spesl atd. ty to za tu cenu dokonce prodavaj:-)

          0 0
    • lOlA  

      no tak pred rokem to tech osum ta cenu tomu kolu odpovidala.osobne ho mam ale bylo to do uplneho zacatku a par veci uz jsem povimenoval.sa­mosebou chci vymenit i ram ale to spis kvuli velikosti pac jsem si vzal velkej ram…jinak to kolo je dobry…neni to na DH:)ze ano ale da se to.do zacatku to slo.dneska jsou ty ceny zas nekde jinde a da se za desitku uz sehnat docela dobry kolo treba od authora ale zase jen do zacatku:)

      0 0
    • Vymi  

      stejne nejlepsi je ta jejich reklama na ty jejich slavne kola :-)))))))))))))))))) se vzdycky smeju… prose 3.1 das ist gut!!!! super gut… :-))))

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.